Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy wszystkich serdecznie u Torro!

Na początek wstępny opis po dwóch spacerach, za jakiś czas zrobię coś bardziej sensownego...

Torro to około 2 letni psiak, który jest bardzo przestraszony miejscem, do którego trafił. W pierwszym kontakcie z człowiekiem dość nieufny, jednak zabrany na spacer powoli otwiera się na człowieka. Poza schroniskiem wszystko go interesuje, musi wszystko obwąchać i zwiedzić. Na smyczy chodzi ładnie, niekiedy tylko zdarza mu się mocniej pociągnąć. Co do innych psów to z jednymi chce się bawić, natomiast innych zdecydowanie nie toleruje. Boi się trochę ruchu ulicznego i gwałtownych ruchów. Bez problemów jednak dał się wyczesać. Ma gęstą sierść średniej długości, która będzie wymagała regularnej pielęgnacji.  Kontakt w sprawie adopcji: 692269457 lub [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>  

W sobotę mam nadzieję pogoda będzie bardzie sprzyjała zdjęciom, więc może uda się zrobić coś lepszego...

A na razie Torro:

DSC_0123.JPG

DSC_0126.JPG

DSC_0124.JPG

• Upvote 1
Posted

I jakbyśmy mogli prosić od razu o wizytówkę :)

Zapisuję chłopaka i robię :) Niestety nie wiem kiedy wizytówka zawiśnie, bo na razie nie ma folii do laminarki...

Posted

Melduję się u Torro.

Chłopak ma nową kartę na stronie schroniska i powędrował na stronę Fundacji oraz katowicki wątek :).

Super, dziękuję Ci Kasiu, miałam do Ciebie pisać, żebyś zmieniła Torro zdjęcie na stronie właśnie na to :)

Dziś odbył się trzeci spacerek chłopaka, i wreszcie sam wyszedł z boksu!  :bigcool:  Jak tylko mnie zobaczył to zaczął nieśmiało machać ogonkiem, a jak otworzyłam boks to powolutku zaczął do mnie podchodzić, ładnie dał się zapiąć i szybciutko wyszedł z boksu :) Na spacerku było kilka spięć ze Szczurkiem, i niestety muszę powiedzieć, że większość z nim zaczynał Torro :pissed: ale do poważnego spięcia nie doszło... Torro dziś był taki radosny, pyszczek cały czas mu się uśmiechał, jak go na chwilę zostawiłam z kimś innym, to później na przywitanie skakał na mnie i czekał na głaskanie :loveu:  Powolutku robi się z niego taki koooooochany misiek do przytulania  :loveu: Dostał też jedzonko dziś, bo straszliwy z niego chudzielec, oby coś przytył w schronisku... No i była też sesyjka zdjęciowa, za którą Ani serdecznie dziękujemy :)

Taki jestem przystojniak 

IMG_5032.JPG

Śliczny, śliczny, śliczny!

IMG_5029.JPG

I te oczy szaleńca  :megagrin:

4.JPG

Przytulasek mój :loveu:

IMG_5025.JPG

Posted

Jeszcze tylko wstawię nowy opis Torro :)

Torro to 2 letni przekochany psiak, nieco wystraszony miejscem, w którym się znalazł. Do ludzi podchodzi z lekką rezerwą, jednak powoli otwiera się na człowieka i staje się kochana przytulanką. Z innymi psami bywa różnie,  z niektórymi chce się bawić, innych zdecydowanie nie toleruje. Na spacerach wszystko go interesuje, wszystko musi powąchać i zobaczyć, jednak nie ciągnie na smyczy. Bez problemu daje się czesać, a sierść ma gęstą, która wymagać będzie regularnej pielęgnacji. Jest pojętny, szybko nauczył się reagować na swoje nowe imię, a teraz zaczynamy się uczyć podstawowych komend. Kontakt w sprawie adopcji: 692269457 lub [email protected]