auraa Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 Tak, to prawda. Dobrze, że jest tam grono osób, które chcą pomagać. Niestety to są osoby przyjezdzające na działki. Te osoby są już zapsione i zakocone na maksa. Wiemy, że przybęda kolejne psy. Zastanawiam się czy na dniach nie zrobię bazarku na psy, które tam się pojawią lub już są, tylko o tym jeszcze nie wiemy. Facet u którego były Gabi i Sara, po ich odebraniu znów wziął młodziutką sunię ale dostała cieczki i juz jej nie ma . Ponoć zginęła. Dwa dni po jej zaginięciu wziął kolejnego psiaka. Jest to bardzo dziwne. Co się stało z sunią? Krysia bardzo to przeżywa :( Quote
Nutusia Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 No niestety, proceder brania na wsi kolejnego psa po tym, jak poprzedni pies PO PROSTU zdechł, samochód go przejechał, zachorował, oddano go, bo nie spełniał "oczekiwań" - jest zupełnie normalny, a nasza walka jest walką z wiatrakami, z góry skazaną na przegraną :( Quote
konfirm31 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Tfu, tfu. Cały czas myślę, czy można wymyślić poprawkę do Ustawy (i walczyć o jej przyjęcie) o obowiązkowym kastrowaniu i sterylizowaniu psów i suk niehodowlanych. Bez tego (plus obowiązkowe czipowanie), prowadzimy walkę z wiatrakami. Jak można było zakazać chowu klatkowego, przemysłowego tuczenia gęsi, obowiązkowo kolczykować krowy.....Bo tak, to pomożemy jednemu psu, a natychmiast, są setki nowych........:(. Ludzka mentalność, pozostaje niezmieniona. Nie wiem, czy prapraprawnuki dzisiejszych psów, dożyją innych czasów........ Quote
elik Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 ...Cały czas myślę, czy można wymyślić poprawkę do Ustawy (i walczyć o jej przyjęcie) o obowiązkowym kastrowaniu i sterylizowaniu psów i suk niehodowlanych... To jedyny sposób na zmniejszenie populacji bezdomnych zwierząt, bo rozszerzyłabym to także i na koty. Ale biorąc pod uwagę, że istnieje potężny przemysł trudniący się zarabianiem wielkich pieniędzy na bezdomnych zwierzętach, nie będzie to łatwa batalia. Quote
agat21 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Praca mnie ostatnio trochę przytłoczyła i mniej bywam na dogo,a tu takie wieści o Beziczku! Hurra hurra hurra! Jak dobrze, że ma wreszcie własnych ludzi do kochania misiulec :) Quote
auraa Posted January 30, 2015 Author Posted January 30, 2015 ja niestety nie wierzę w skuteczność takich ustaw. Quote
Poker Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Bardzo się cieszę z domku Bezika.Ciekawe czy imię mu zostawili. Quote
elik Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 ja niestety nie wierzę w skuteczność takich ustaw. Żadna ustawa nie jest w 100 % skuteczna. Ale w tym przypadku choćby kilkanaście procent skuteczności, to bardzo wiele istnień. Może i w setki tysięcy liczone ? Quote
malagos Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Praca mnie ostatnio trochę przytłoczyła i mniej bywam na dogo,a tu takie wieści o Beziczku! Hurra hurra hurra! Jak dobrze, że ma wreszcie własnych ludzi do kochania misiulec :) To moze czas na zmianę tytułu? :wub: :wub: :wub: Quote
Nadziejka Posted January 31, 2015 Posted January 31, 2015 Beziu ale wieści hohooooooo cudne ! Pancia cudna szczęścia szczęścia i zdrowenka ogoooooomnego piesiu kochany tobie i całej rodzince nowej cudnej Quote
malagos Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 I jak Bezik, zadowolony chłopak z domku? i vice versa? Quote
konfirm31 Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Do twarzy Bezikowi z nowym tytułem :) . Czy nadal jest Bezikiem ? Quote
Nutusia Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 Auraa - wywal Bezikowy banerek, bo on teraz... MA WSZYSTKO, czego potrzeba do psiego szczęścia! ;) :) Quote
Poker Posted February 2, 2015 Posted February 2, 2015 jeszcze się boję.......... A kiedy przestaniesz? Quote
auraa Posted February 2, 2015 Author Posted February 2, 2015 Muszę dojrzeć i posłuchać więcej zapewnień jaki to Bezik jest wspaniały :rolleyes: Quote
konfirm31 Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Pozdrawiam Domowego Bezika :). Banerek trzeba wywalić. Quote
Nutusia Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Nie bój się! Zmieniaj, bo zapeszysz! ;) Quote
elik Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Nie bój się! Zmieniaj, bo zapeszysz! ;) Cha cha cha zmieniła, ale zachowawczo - trzymajcie kciuki :P Tak jakby to jeszcze nie było pewne. A przecież yes, yes, yes :) Quote
papryka Posted February 4, 2015 Posted February 4, 2015 Muszę dojrzeć i posłuchać więcej zapewnień jaki to Bezik jest wspaniały :rolleyes: Jak Beziula???:) i moze jakies zdjęcia bysmy poprosili z domku?:) Quote
Recommended Posts