Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak, to prawda. Dobrze, że jest tam grono osób, które chcą pomagać. Niestety to są osoby przyjezdzające na działki. Te osoby są już zapsione i zakocone na maksa. Wiemy, że przybęda kolejne psy. Zastanawiam się czy na dniach nie zrobię bazarku na   psy, które tam się pojawią lub już są, tylko o tym jeszcze nie wiemy. Facet u którego były Gabi i Sara, po ich odebraniu znów wziął młodziutką sunię ale dostała cieczki i juz jej nie ma . Ponoć zginęła. Dwa dni po jej zaginięciu  wziął kolejnego psiaka. Jest to bardzo dziwne. Co się stało z sunią? Krysia bardzo to przeżywa :(

Posted

No niestety, proceder brania na wsi kolejnego psa po tym, jak poprzedni pies PO PROSTU zdechł, samochód go przejechał, zachorował, oddano go, bo nie spełniał "oczekiwań" - jest zupełnie normalny, a nasza walka jest walką z wiatrakami, z góry skazaną na przegraną :(

Posted

Tfu, tfu. Cały czas myślę, czy można wymyślić poprawkę do Ustawy (i walczyć o jej przyjęcie) o obowiązkowym kastrowaniu i sterylizowaniu psów i suk niehodowlanych. Bez tego (plus obowiązkowe czipowanie), prowadzimy walkę z wiatrakami. Jak można było zakazać chowu klatkowego, przemysłowego tuczenia gęsi, obowiązkowo kolczykować krowy.....Bo tak, to  pomożemy jednemu psu, a natychmiast, są setki nowych........:(. Ludzka mentalność, pozostaje niezmieniona. Nie wiem, czy prapraprawnuki dzisiejszych psów, dożyją innych czasów........

Posted

...Cały czas myślę, czy można wymyślić poprawkę do Ustawy (i walczyć o jej przyjęcie) o obowiązkowym kastrowaniu i sterylizowaniu psów i suk niehodowlanych...

To jedyny sposób na zmniejszenie populacji bezdomnych zwierząt, bo rozszerzyłabym to także i na koty.
Ale biorąc pod uwagę, że istnieje potężny przemysł trudniący się zarabianiem wielkich pieniędzy na bezdomnych zwierzętach, nie będzie to łatwa batalia.
Posted

Praca mnie ostatnio trochę przytłoczyła i mniej bywam na dogo,a tu takie wieści o Beziczku! Hurra hurra hurra! Jak dobrze, że ma wreszcie własnych ludzi do kochania misiulec :) 

Posted

ja niestety nie wierzę w skuteczność takich ustaw.

Żadna ustawa nie jest w 100 % skuteczna.
Ale w tym przypadku choćby kilkanaście procent skuteczności, to bardzo wiele istnień. Może i w setki tysięcy liczone ?
Posted

Praca mnie ostatnio trochę przytłoczyła i mniej bywam na dogo,a tu takie wieści o Beziczku! Hurra hurra hurra! Jak dobrze, że ma wreszcie własnych ludzi do kochania misiulec :)

To moze czas na zmianę tytułu? :wub: :wub: :wub:

Posted

Beziu ale wieści hohooooooo cudne

! Pancia cudna

szczęścia

szczęścia i zdrowenka ogoooooomnego piesiu kochany tobie i całej rodzince nowej

cudnej

Posted

Nie bój się! Zmieniaj, bo zapeszysz! ;)

Cha cha cha zmieniła, ale zachowawczo - trzymajcie kciuki :P Tak jakby to jeszcze nie było pewne. A przecież yes, yes, yes :)