Poker Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 Aktywny dom i chyba jednak bez innych zwierzat, jak myslisz Poker? Na pewno aktywny dom, o Dolarka jest zazdrosna,ale nie aż tak.Szaleje teraz przy Zojce.Może dlatego ,że już poczuła się panią na włościach,a Zojka jest nowa. Toli tez tak bardzo nie zaczepiała, bo Wiga doszła do stada. Bazarek na sterylkę Wigi http://www.dogomania.com/forum/topic/143774-do-wyboru-do-koloru-na-sterylk%C4%99-wigido-0811g22/?p=15879131 Quote
Poker Posted November 3, 2014 Author Posted November 3, 2014 Wiga została wczoraj zaproszona przez męża do łózia z czego bardzo chętnie skorzystała. i pospali sobie wieczorkiem przytuleni do siebie. Potem oczywiście Wiga pakowała się do łóżka. Ale ja jestem pańcia BEE i poprosiłam męża , by jednak nie pozwalał jej na razie na spanie z nami.Ona jest wielką zazdrośnicą i obawiałam się ,że poczuje zbyt wyróżniona w stosunku do Dolarka i Zojki i zacznie jeszcze więcej rządzić. Spała więc na podusi obok mojego łóżka. Dziś bardzo intensywnie zaczepiała Zojkę do zabawy i udało się jej. Byłam zaskoczona jak sunie wymieniły się miskami. W tym tygodniu muszę wysterylizować Wigę i intensywnie szukać domku. Quote
Nutusia Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Wiga naokienna! :) A z tego co piszesz, jest tak samo zazdrosna jak nasza Florka. Obojętnie kogo zawołam (albo nawet szeptem się odezwę!) - nawet Małża - pierwsza ląduje na mnie (dosłownie!!!) Florentyna :( Dla obu już czas do domu, zdecydowanie! ;) Quote
inka33 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Świetne szczerzuje! :D Świetne uchole! :loveu: Moje tymczasowiczki dawały się nauczyć, że w dzień można leżakować na kanapie, która na noc staje się łóżkiem, na które wchodzić już nie wolno. No i oczywiście musiały się dawać "zgonić" w razie potrzeby. Bomba wchodzi tylko na (uproszone :P) pozwolenie komendą. Ale mi się trafiają łatwe sunie. :) Pewnie nie każdy by takie zasady zrozumiał i mógłby nastąpić efekt "zawłaszczenia" kanapy... :roll: Quote
irysek Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Wiga w oknie SUPER. Nowa tymczaska jakaś spora się wydaje, a myślałam, że tylko małe psiaki na DT bierzecie. Żeby tylko Wiga jej nie zamęczyła.Dobrze, że nowa sunia jest od Wigi większa. Quote
konfirm31 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ja jestem zła pani, bo u mnie psy (zwłaszcza, że z reguły mam duże), do łóżek, ani na kanapy nie wchodzą. No, chyba, że sakurat elektroluksuję ;). Wtedy siedzą na kanapie i się boją. Quote
iwstar58 Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Ale Widze do pysia w czerwieniach i pomarańczach. :) Quote
ewu Posted November 3, 2014 Posted November 3, 2014 Umieram na te uchole:) Obłędna sunia, do zakochania. Takie cudo mogło się zmarnować.Idealnie pasuje na kanapę:):):) Quote
Gusiaczek Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Nasza Ovka też zazdrośnica ..... nie "kupiłaby" żadnego Ogonka Gdy nastała u nas na pierwsze noce miałyśmy w kuchni wspólne posłanie, kładła mi się na szyi, głowie ... każdy mój najmniejszy ruch powodował u niej przywieranie do mnie niczym kamień teraz najchętniej kładzie się na nogach:"nie uciekniesz mi!" Ovo, jak większość Ogonków, lubi spać w łóżeczku z ludziem, ale my podobnie, jak Ty Pokeru, jesteśmy BEEEE ;) Quote
Poker Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 My lubimy spać z futrzakami.Tyle,że teraz nie zmieścimy się w tyle sztuk.poza tym, gdyby Wiga spała z nami, to by umocniło ją w zazdrości i w walce o pozycję. Quote
Nutusia Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Z tego właśnie powodu Florka tej nocy z nami nie spała, bo potrafi być niemiła - głownie dla Gapci, ale wczoraj i Kresce się postawiła. Niestety, dzieciątko się obudziło długo przed nami, czego efektem jest dziura w moich jedynych półbutach i "wystrzępiony" pokrowiec na telefon... ;) Quote
konfirm31 Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Florka, zachowuj się! Nie zjadaj Nutusi półbucików! Bafi i Max grzecznie się zgodzili, że Bliss jest cappo di tutti cappi w śród psów domowych. Randa nie jest o tym przekonana i....sprawdza. Jednym z punktów zapalnych, jest poranny spacer, na który pierwsza wychodzi Bliss. Na początku, Randusia to uważała za oczywistą oczywistość. Teraz nie :(. Koniecznie pcha się pierwsza(rano wychodzę sama z psami, wiec dwóch nie wezmę). Najpierw, pięknie siada i pokazuje jak grzecznie czeka na przypięcie smyczy, a kiedy widzi, że jednak nie ona wyjdzie, zaczyna sie szczekanie, wycie, skakanie na mnie, na drzwi. Dzisiaj, postanowiła pójść na całość i po powrocie ze spaceru z Bliss, znalazłam w pokoju na środku, ładną zdrową kupę. No to nakrzyczałam i przyłożyłam(niezbyt mocno;)) po pupie - zła kobieta jestem. Teraz jest znacznie grzeczniejsza i jak obierałam kartofle, kładła mi się na nogach. Zobaczymy, jak będzie na spacerze. Teraz słodko śpi. Ale nie będzie mi tu włazić na głowę i dyktować, jak ma być w domu. Jest łagodna, ale z charakterem. Quote
Rubik Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Co się dzieje? Widzę dwa "uszatki" śliczne u Poker :D Quote
Poker Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=_gPW8f1_VRY https://www.youtube.com/watch?v=eoeS43v9Dzo Quote
Nutusia Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Fajnie, że się sobą zajmują - przynajmniej Dolarek i Kota mają spokój ;) Są jednak dobre strony podwójnego tymczasowania :) Pokerku, jeszcze Zojkową arię jakąś nagraj - wrzuci się na YT i może zrobi karierę jak pies-pająk! :megagrin: Quote
Poker Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 Fajnie, że się sobą zajmują - przynajmniej Dolarek i Kota mają spokój ;) Są jednak dobre strony podwójnego tymczasowania :) nie do końca tak jest, bo Dolar jest przerażony jak słyszy ich warkoty albo ja konkretnie je uspokajam. W gonieniu koty zawarły komitywę i to też jest niefajne.Biedna spyla gdzie raki zimują. Jeżeli będę brać jednocześnie 2. tymczaski, to na pewno małe, nie większe niż 40 cm w kłębie Quote
Gusiaczek Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 My lubimy spać z futrzakami.Tyle,że teraz nie zmieścimy się w tyle sztuk.poza tym, gdyby Wiga spała z nami, to by umocniło ją w zazdrości i w walce o pozycję. Ja też lubię, nie powiem ;) ale teoretycznie uważam, że Ogonek na DT nie wiadomo na jaki DS trafi - do spania w pościeli nie trzeba przyzwyczajać, odzwyczaić jest chyba nieco trudniej ? :) Aresik, moja miłość życia kupiona na raty, był pościelowy, po nastaniu innego samca w sypialni niestety musiał z Alfa zejść na Beta ;) no, i tak niewiele w alfabecie życia mu ubyło ... Quote
Nutusia Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Oj, to faktycznie niefajnie. U mnie Gapcia tak źle reaguje na niektóre tymczasy :( I powiem Ci, że nie zawsze to zależy od wielkości... Quote
Nutusia Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Aleśmy pisały jednocześnie i post mi się zdublował, ale nie jeden pod drugim. Co do spania w łóżku - moje tymczasy mogą iść tylko do takich domków, gdzie zachowają ten przywilej. Nie wyobrażam sobie, że moje psy śpią ze mną, mogą się wylegiwać na kanapie, a tymczasy nie ;) Quote
konfirm31 Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 Filmiki fantastyczne. A co Wiga tak zawzięcie morduje na pierwszym? Quote
Recommended Posts