agat21 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Pewnie domny :) Za to Tomek miał telefon typu "Czy to pan prowadzi przytulisko, bo po wsi chodzi bezdomny pies" - Tomek polecił go zgłosić do gminy :( Jacy ludzie po świętach się wrażliwi zrobili :\ Zauważyli bezdomnego psa! Quote
Mazowszanka13 Posted December 29, 2014 Posted December 29, 2014 Ale ten samiec, był - mam nadzieję - domny? Tak, tak. Był na smyczy. Quote
malagos Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Ten pies to ponoć amstaff w czerwonej obroży (ktoś mówił Tomkowi o nim), ale jeszcze nie złapany do kojca. A tu taki mróz, ok. 7 rano było 18 stopni! Quote
Nutusia Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 O matko - byle tylko się nie okazało, że już nie trzeba łapać, bo sopelek z niego został :( Quote
Mazowszanka13 Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Ten pies to ponoć amstaff w czerwonej obroży (ktoś mówił Tomkowi o nim), ale jeszcze nie złapany do kojca. A tu taki mróz, ok. 7 rano było 18 stopni! A tak sobie mówiłyśmy kiedyś, żeby się amstaff nie trafił. To i na yorka czas przyjdzie ! Quote
Poker Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Ojej, -18 to dużo. U nas na szczęście jest ok.-4,ale jak pomyślę o tych biedach bez bud , na łańcuchach to ); Quote
Ryjonek Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 To się suczynka zasiedziała - w sumie trudno się dziwić - Święta u Malagosów, kto by chciał się wyprowadzać... Quote
konfirm31 Posted December 30, 2014 Posted December 30, 2014 Widziałam wczoraj Aresa pod jego blokiem. Niestety, byłam w samochodzie (z mężem, dwoma psami i wnukiem), wiec nie było mowy o witaniu się. Strasznie się cieszę, że nie jest już na tym krótkim sznurku przy ściance z desek :) Quote
malagos Posted December 30, 2014 Author Posted December 30, 2014 Ryjonek - pojawiasz sie i znikasz :) Quote
malagos Posted December 31, 2014 Author Posted December 31, 2014 Proszę cię, Nowy Roczku, daj Arusi dobry domek...... Quote
konfirm31 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 I niech się spełni życzenie noworoczne Małgoni :) Quote
agat21 Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 Wspaniałego domku dla Aruni w 2015 roku - jeszcze lepszego, niż u malagos (choć to chyba niemożliwe ;) ) czy wiadomo coś o tym porzuconym amstaffie? Quote
malagos Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 Nie, nic nie wiem o psiaku. A Arunia to trochę boidudek jeśli chodzi o fajerwerki. Ale tylko trochę, nie to co reszta stada. Quote
auraa Posted January 1, 2015 Posted January 1, 2015 te fajerwerki to tragedia dla moich psów........... Quote
malagos Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Prowadziłam korespondencję mejlową z panią, która zapytała o ... Karusię. "Pokazałam" pani oczywiscie Arunię, ślicznie opisałam, ale pani zapadła w serce Kara i pani grzecznie podziękowała za inną suczkę. A szkoda, bo to mógłby być dobry domek. A ta małpeczka nic sobie z tego nie robi :) Jaki to mądry psiak - wczoraj ją zdybałam, jak patrzyła na dwie zabawki lezące obok siebie na podłodze, wzięła w zęby jedną, położyła na drugiej i obie chwyciła w pyszczek i zaniosła sobie na kanapę :) Quote
Mattilu Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Aruniu zycze Ci kochajacego domku stalego jak najszybciej! A Malagosom zdrowia i szczescia, zeby dalej mieli sile i czas na ratowanie kolejnych biedakow:) Quote
konfirm31 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Cóż, Aria jest zwyczajna. Takim - najgorzej. Najdłużej czekają. Mój podbalkonowiec, też nie ma wzięcia :(. Nowy rok i nowa nadzieja :) Quote
malagos Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Oczywiscie, że i Aria znajdzie domek:) Przedostatni pies Rzepik znalazł w dzień po ogłoszeniu, to kolejny musi poczekać...... Wyróżniłam ogłoszenie na OLX. Quote
agat21 Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Mądralinka śliczna :) Trafi i ona na swojego amatora :) Quote
Poker Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Zaglądam do wnusi i widzę ,że obie z mamusią zapuściły korzenie w DT.Wiga dzielnie zniosła strzelaniny,a w tym roku było ich nadzwyczaj dużo. Też jest spryciula, widać mają to w genach. Zyczę Arii dobrego DS ,a malagoskom zdrowia i wytrwałości w pomaganiu psim bidom. Quote
malagos Posted January 2, 2015 Author Posted January 2, 2015 Wzajemnie, Pokerku, oby ten rok przyniósł wiele dobrego dla Was i psiątek :) A naszym podopiecznym dobry dom i Swego Człowieka. Quote
Nutusia Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Cwaniurka z Aruni :) Oczywiście do życzeń domkowych się dołączam całym sercem! Quote
auraa Posted January 2, 2015 Posted January 2, 2015 Ja również życzę "naszym" psiakom wspaniałych domów a nam duuuuużo siły do dalszej pracy! Najoryginalniejszą urodę ma Wiga a Aria "poszła " raczej w Bezika. Wcale nie są zwyczajne, są wspaniałe, tylko ludzie tego nie widzą! Jak się cieszę, że nie stoją przywiązane na tych łańcuchach!!!!!! Quote
malagos Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Dzis mokro, błoto się wnosi na łapkach, ale Aria tak fajnie się podstawia do wycierania :) Bardzo kochana z niej suczynka :) Quote
Recommended Posts