Onaa Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Dzisiaj o g. 18.20 Misia ma wizyte u dr Orła, prosimy o trzymanie kciuków. Po wizycie napisze smsa do ewu, bo nie będę mieć dostepu do kompa dopiero jutro w ciągu dnia. Quote
elik Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Czekam z niecierpliwością na wynik badania. Ma być pozytywny ! :) Quote
sybil Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Trzymam kciuki za łapkę Misi. Przelałam deklarację, doszło? Quote
Onaa Posted October 23, 2014 Author Posted October 23, 2014 Ponieważ nie mam dostępu do swojego neta, tylko tak dorywczo korzystam, więc wszystko na pierwszej stronie uzupełnie w weekend, mam nadzieję, - prosze o cierpliwość. Quote
ewu Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Niestety mam złe wieści. Dzwoniła Dogo07. Misia ma stare niezrośnięte złamanie. W każdej chwili kość może przebić skórę. Koszt samego zabiegu to 900 zł, dwa miesiące w gipsie:( Musimy jej pomóc, sunia cierpi:( Quote
ewu Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Potrzebny implant , koszt implantu to 350 zł. Quote
gluchypies Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 A w cenie zabiegu jest już implant? Czy trzeba do tych 900 zł dodać 350 zł na implant no i jeszcze koszty dookołozabiegowe? Biorę się za tworzenie bazarku. Dawno nie robiłam bazarków, bo nie mam na to czasu, ale mnie zmobilizowała ta sytuacja z Misią. Dla Misi pójdzie 50% z ewentualnego zysku. Quote
ewu Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 A w cenie zabiegu jest już implant? Czy trzeba do tych 900 zł dodać 350 zł na implant no i jeszcze koszty dookołozabiegowe? Biorę się za tworzenie bazarku. Dawno nie robiłam bazarków, bo nie mam na to czasu, ale mnie zmobilizowała ta sytuacja z Misią. Dla Misi pójdzie 50% z ewentualnego zysku. Implant jest w cenie, dlatego m.in. tyle to kosztuje. Dziękuję:) Misia potrzebuje pomocy na cito. Quote
gluchypies Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 No to chociaż tyle, że implant jest w cenie :) bo by się ponad 1200 zł zrobiło. Damy radę :) Tworzę pierwszy bazarek na nowym dogo i jestem załamana, ale jakoś może się uda. Quote
elik Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 ... Tworzę pierwszy bazarek na nowym dogo i jestem załamana, ale jakoś może się uda. Jestem dopiero co po zrobieniu bazarku dla Meli i Usi i powiem, że nie jest tak źle, jakby się wydawało :) Quote
gluchypies Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Hmm to mi szło strasznie ciężko, ale jest bazarek i zapraszam: http://www.dogomania.com/forum/topic/143561-ciuszki-xs-xl-dla-misi-suzi-magika-do-2910-godz20/?p=15862197 zdjęć nie umiem inaczej wkleić, a w 1 poście nie ma zdjęć psiaków, bo też nie wiem jak przekleić :( Quote
Onaa Posted October 24, 2014 Author Posted October 24, 2014 Tak jak pisała ewu sytuacja wygląda poważanie :(. Misia ma stare złamanie dalszej kości piszczelowej, w razie większej ruchliwości kośc może przebić skórę :(. Koszt zabiegu to ok. 900zł z implantem, do tego dochodzą koszty zdjęć rtg, wizyty, ew. antybiotyku bo nie wiadomo jak rana się będzie goić, no i wyjęcie tej szyny pod narkozą (ok.100zł). Misia ma bardzo dobre wyniki krwi, więc operacja może być w każdej chwili, to poważny zabieg - tak mi mówił pan doktor, trwa ok. 2 godzin, przeważnie robią wieczorem i piesek zostaje na noc w lecznicy, potem ma mieć gips przez dwa miesiące, potem wyjęcie tej szyny - tak to wygląda mniej więcej. Zaraz zrobię podsumowanie ile Misia ma pieniążków na ten moment. Quote
Onaa Posted October 24, 2014 Author Posted October 24, 2014 A w cenie zabiegu jest już implant? Czy trzeba do tych 900 zł dodać 350 zł na implant no i jeszcze koszty dookołozabiegowe? Biorę się za tworzenie bazarku. Dawno nie robiłam bazarków, bo nie mam na to czasu, ale mnie zmobilizowała ta sytuacja z Misią. Dla Misi pójdzie 50% z ewentualnego zysku. Dziękujemy. Quote
Belcia Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 a moja deklaracja jeszcze nie doszla? droga ta operacja, ale uda sie, ja tez wrzuce dodatkowo jakis grosik. Quote
Onaa Posted October 24, 2014 Author Posted October 24, 2014 Sprawdziałam jeszcze teraz konto i doszła wczoraj , pewnie wieczorem, 82,06zł dziękujemy :). Quote
Belcia Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 to ciesze sie. jak to jest liczone? wrzesien/pazdziernik czy pazdziernik/listopad? bo jakos ostatnio chyba nie wplacalam i troche gubie sie. jeszcze dzisiaj wplace cos na ta operacje. Quote
Nutusia Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Oj, strasznie to wygląda - i opis operacji i kwota. Ale damy radę, bo jak nie my, to kto? ;) :) Póki co pędzę na bazarek, przynajmniej podrzucić... Quote
Onaa Posted October 24, 2014 Author Posted October 24, 2014 to ciesze sie. jak to jest liczone? wrzesien/pazdziernik czy pazdziernik/listopad? bo jakos ostatnio chyba nie wplacalam i troche gubie sie. jeszcze dzisiaj wplace cos na ta operacje. Belcia, teraz masz wpłaty za 4 mce w sumie, bo wpłaciłaś 2 razy za 2 m-ce. Kochani, obecnie Misia ma na koncie 623,40 zł. Quote
Belcia Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 nie no to ja ogarnieta jestem jak nie wiem co... dobra to moze ta jedna deklaracje dwumiesieczna (czyli te ok 80zl) na ta operacje, a ja w listopadzie wplace znowu za listopad i grudzien, moze tak byc? Quote
agat21 Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Biedna Misia. Ewu, na Twoje konto puszczę jakiś grosik dla niej w przyszłym tygodniu. Quote
ewu Posted October 24, 2014 Posted October 24, 2014 Biedna Misia. Ewu, na Twoje konto puszczę jakiś grosik dla niej w przyszłym tygodniu. Dziękuję :calus: Quote
Recommended Posts