Jump to content
Dogomania

ETNA z przytuliska "G" pojechała do DS. Teraz trzymamy kciuki za aklimatyzację!

Recommended Posts

Posted

Sprawdziłam na  mapie.Chyba chodzi o Chróstnik. Znajduje się 36 km od Malczyc , gdzie mieszka mari23.Pewnie słabo z czasem.  Natomiast z Legnicy jest 16,5 km , a  w niej mieszka docha. I jeszcze w Polkowicach mieszka Anula, która ma do Chróstnika 22 km.

Może któraś zgodziłaby się zrobić wizytę.

Posted

Sprawdziłam na  mapie.Chyba chodzi o Chróstnik. Znajduje się 36 km od Malczyc , gdzie mieszka mari23.Pewnie słabo z czasem.  Natomiast z Legnicy jest 16,5 km , a  w niej mieszka docha. I jeszcze w Polkowicach mieszka Anula, która ma do Chróstnika 22 km.

Może któraś zgodziłaby się zrobić wizytę.

Dziękuję Poker. Wysłałam zapytanie do Anuli oraz dochy.

Posted

Docha odpisała, jest chora ale może w niedzielę by dała radę. Ale docha nigdy wcześniej nie robiła PA i potrzebowałaby jakiegoś "szkolenia" :smile:.

Posted

rutta ma w sumie daleko z Wrocławia ,a poza tym trzeba kuć żelazo póki gorące. Najwyżej przeszkolimy dochę.Kiedyś musi zacząć robić wizyty.

Posted

Do domu. :) Tzn. nie pytałam wprost, bo pytali czy zachowuje czystość w domu, więc wyszłam z założenia, że do domu. Ale oczywiście na wizycie przedadopcyjnej można o to dopytać wprost.

Posted

Szkolenie to nie problem, więc jak wyzdrowieje, to możemy ją wykorzystać. A mari23 i Anula odpisały?

Do mari23 nie pisałam a Anula odpowiedziała że nie przeprowadza wizyt PA.

Posted

Ja starałam się telefonicznie o tym poinformować, ale z pewnością na wizycie trzeba o tym powiedzieć żeby zobaczyć reakcję, której nie mogłam ujrzeć przez telefon. Pani powiedziała, że akurat do tego są przyzwyczajeni, bo jej piesek też potrafi różne rzeczy pogryźć.

Posted

Ja starałam się telefonicznie o tym poinformować, ale z pewnością na wizycie trzeba o tym powiedzieć żeby zobaczyć reakcję, której nie mogłam ujrzeć przez telefon. Pani powiedziała, że akurat do tego są przyzwyczajeni, bo jej piesek też potrafi różne rzeczy pogryźć.

Posted

Do mari23 nie pisałam a Anula odpowiedziała że nie przeprowadza wizyt PA.

Tak przypuszczałam ,że Anula może się nie zgodzić Są przyczyny obiektywne,a nie brak chęci.

Posted

Myślę że powinna iśc doświadczona osoba aby delikatnie porozmawiać na temat tego ewentualnego niszczenia,  tak aby nie zrazić za mocno a jednak o tym powiedzieć.

Też tak uważam.
Posted

Tylko skąd taką osobę znaleźć? Jeszcze możemy popytać osoby z Wrocławia czy za zwrotem kosztów dojazdu by pojechali. Innych pomysłów nie mam.

Pisałam też na fb, że poszukujemy kogoś, ale dwie osoby które zaproponowano, też nie mają doświadczenia, w dodatku są bardzo młode.

Posted

Tu nie chodzi o koszty tylko o czas.Jakbym miała jechać, to pół dnia mi zejdzie.

Spytajcie jeszcze mari23, ona jest doświadczona przecież.

Posted

A dzwoniłyście do docha (Dorota z Legnicy).Z Legnicy to jest około 20km? Dorota jeżeli nie będzie mogła może kogoś poleci?

Klauzunka jest z Lubina ale nie wiem czy wchodzi jeszcze na Dogo.Megi82 jest z z Jawora.Jeszcze poszperam,może kogoś znajdę.

Chróstnik jest to spora wieś położona z dwóch stron bardzo ruchliwej drogi (Lubin-Legnica).Tam się spotyka nowo postawione domy bez ogrodzenia.Warto na to zwrócić uwagę.

Przepraszam Wszystkich ale ja nie mogę przeprowadzać wizyt.

Posted

Ja jedynie mogę kciukować, by ktoś się znalazł :)

Posted

Rozmawiałam z panią.

Dzwoniła w imieniu swoich rodziców, którzy chcą adoptować Etnę. Nie zraziło ich, że sunia może coś pogryźć oraz, że sami muszą po nią przyjechać. Mieszkają w domu z ogrodem, córka mieszka w domu obok, poprzedni ich pies odszedł ze starości. Dom brzmi nieźle. :) Szukamy teraz kogoś na wizytę przedadopcyjną we wsi Chrustnik koło Lubina (50 km od Wrocławia).

Mam pytanie może trochę naiwne,czy córka Pani ma Hurtownię Elektryczną w Lubinie? Jeżeli tak to jest to dom nie ogrodzony sąsiadujący z domem rodziców i praktycznie tam nie powinien przebywać żaden pies a rodzice są mocno starsi.