Elisabeta Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Taki Domek pasuje do naszej Etny. :) Trzymam kciuki! :) Quote
Poker Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Sprawdziłam na mapie.Chyba chodzi o Chróstnik. Znajduje się 36 km od Malczyc , gdzie mieszka mari23.Pewnie słabo z czasem. Natomiast z Legnicy jest 16,5 km , a w niej mieszka docha. I jeszcze w Polkowicach mieszka Anula, która ma do Chróstnika 22 km. Może któraś zgodziłaby się zrobić wizytę. Quote
edek Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 Czy Etna ma mieszkać w domu, czy w budzie ? Quote
LILUtosi Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 oooo co za niespodzianka. Dobrze że nie w Lublinie ;-) Quote
Sara2011 Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 oooo co za niespodzianka. Dobrze że nie w Lublinie ;-) Oj tam, oj tam, ja z Gorzowa a moją Sarę mam właśnie z lubelskiego :) Quote
Sara2011 Posted February 18, 2015 Author Posted February 18, 2015 Sprawdziłam na mapie.Chyba chodzi o Chróstnik. Znajduje się 36 km od Malczyc , gdzie mieszka mari23.Pewnie słabo z czasem. Natomiast z Legnicy jest 16,5 km , a w niej mieszka docha. I jeszcze w Polkowicach mieszka Anula, która ma do Chróstnika 22 km. Może któraś zgodziłaby się zrobić wizytę. Dziękuję Poker. Wysłałam zapytanie do Anuli oraz dochy. Quote
Bonsai Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Pisałam do rutty, czy by nie zrobiła sobie przejażdżki - może, ale dopiero po 27.02, bo do tego czasu jest w delegacji w Zurychu. Quote
Sara2011 Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Docha odpisała, jest chora ale może w niedzielę by dała radę. Ale docha nigdy wcześniej nie robiła PA i potrzebowałaby jakiegoś "szkolenia" :smile:. Quote
Bonsai Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Szkolenie to nie problem, więc jak wyzdrowieje, to możemy ją wykorzystać. A mari23 i Anula odpisały? Quote
Poker Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 rutta ma w sumie daleko z Wrocławia ,a poza tym trzeba kuć żelazo póki gorące. Najwyżej przeszkolimy dochę.Kiedyś musi zacząć robić wizyty. Quote
edek Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Czy ta adopcja jest do domu, czy do budy ? Quote
Bonsai Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Do domu. :) Tzn. nie pytałam wprost, bo pytali czy zachowuje czystość w domu, więc wyszłam z założenia, że do domu. Ale oczywiście na wizycie przedadopcyjnej można o to dopytać wprost. Quote
LILUtosi Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Myślę że powinna iśc doświadczona osoba aby delikatnie porozmawiać na temat tego ewentualnego niszczenia, tak aby nie zrazić za mocno a jednak o tym powiedzieć. Quote
Sara2011 Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Szkolenie to nie problem, więc jak wyzdrowieje, to możemy ją wykorzystać. A mari23 i Anula odpisały? Do mari23 nie pisałam a Anula odpowiedziała że nie przeprowadza wizyt PA. Quote
Bonsai Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Ja starałam się telefonicznie o tym poinformować, ale z pewnością na wizycie trzeba o tym powiedzieć żeby zobaczyć reakcję, której nie mogłam ujrzeć przez telefon. Pani powiedziała, że akurat do tego są przyzwyczajeni, bo jej piesek też potrafi różne rzeczy pogryźć. Quote
Bonsai Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Ja starałam się telefonicznie o tym poinformować, ale z pewnością na wizycie trzeba o tym powiedzieć żeby zobaczyć reakcję, której nie mogłam ujrzeć przez telefon. Pani powiedziała, że akurat do tego są przyzwyczajeni, bo jej piesek też potrafi różne rzeczy pogryźć. Quote
Poker Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Do mari23 nie pisałam a Anula odpowiedziała że nie przeprowadza wizyt PA. Tak przypuszczałam ,że Anula może się nie zgodzić Są przyczyny obiektywne,a nie brak chęci. Quote
edek Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Myślę że powinna iśc doświadczona osoba aby delikatnie porozmawiać na temat tego ewentualnego niszczenia, tak aby nie zrazić za mocno a jednak o tym powiedzieć. Też tak uważam. Quote
Bonsai Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Tylko skąd taką osobę znaleźć? Jeszcze możemy popytać osoby z Wrocławia czy za zwrotem kosztów dojazdu by pojechali. Innych pomysłów nie mam. Pisałam też na fb, że poszukujemy kogoś, ale dwie osoby które zaproponowano, też nie mają doświadczenia, w dodatku są bardzo młode. Quote
Poker Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Tu nie chodzi o koszty tylko o czas.Jakbym miała jechać, to pół dnia mi zejdzie. Spytajcie jeszcze mari23, ona jest doświadczona przecież. Quote
Anula Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 A dzwoniłyście do docha (Dorota z Legnicy).Z Legnicy to jest około 20km? Dorota jeżeli nie będzie mogła może kogoś poleci? Klauzunka jest z Lubina ale nie wiem czy wchodzi jeszcze na Dogo.Megi82 jest z z Jawora.Jeszcze poszperam,może kogoś znajdę. Chróstnik jest to spora wieś położona z dwóch stron bardzo ruchliwej drogi (Lubin-Legnica).Tam się spotyka nowo postawione domy bez ogrodzenia.Warto na to zwrócić uwagę. Przepraszam Wszystkich ale ja nie mogę przeprowadzać wizyt. Quote
Sara2011 Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 Napisałam PW do mari23 z zapytaniem o PA. Quote
Guest TyŚka Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Ja jedynie mogę kciukować, by ktoś się znalazł :) Quote
Sara2011 Posted February 19, 2015 Author Posted February 19, 2015 A ja właśnie kupiłam "Mojego psa" w Biedronce z Etnusią :). Slicznie się dziewczyna prezentuje, pozostałe psiaki zresztą też :) Quote
Anula Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Rozmawiałam z panią. Dzwoniła w imieniu swoich rodziców, którzy chcą adoptować Etnę. Nie zraziło ich, że sunia może coś pogryźć oraz, że sami muszą po nią przyjechać. Mieszkają w domu z ogrodem, córka mieszka w domu obok, poprzedni ich pies odszedł ze starości. Dom brzmi nieźle. :) Szukamy teraz kogoś na wizytę przedadopcyjną we wsi Chrustnik koło Lubina (50 km od Wrocławia). Mam pytanie może trochę naiwne,czy córka Pani ma Hurtownię Elektryczną w Lubinie? Jeżeli tak to jest to dom nie ogrodzony sąsiadujący z domem rodziców i praktycznie tam nie powinien przebywać żaden pies a rodzice są mocno starsi. Quote
Recommended Posts