Elisabeta Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 W albumie to wygląda jeszcze smutniej... :( Quote
LILUtosi Posted December 31, 2014 Posted December 31, 2014 Staram się ją pilnować to i było ostatnio mniej strat. Byłam za długo po za domem to i Szarik się znudził i Etna dostała okazję. Quote
Sara2011 Posted January 1, 2015 Author Posted January 1, 2015 ETNUŚ, obyś w tym Nowym Roku wyciszyła się troszkę i przestała niszczyć... Quote
Sara2011 Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Wykupię Etnie ogłoszenia na bazarku, czas świąteczny się skończył, może ruszą adopcje. LILU, czy mogłabyś jakieś cechy Etny, które należałoby wyeksponować w ogłoszeniu? Na pewno jest towarzyska i energiczna, czy może coś jeszcze? Z innymi zwierzakami chyba się dogaduje? Quote
Sara2011 Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Sara, jeśli dobrze się orientuję, to dopiero za grudzień - trochę się zagapiłam. Bonsai, sprawdziłam historię wpłat i za grudzień Twoja wpłata wpłynęła 9 grudnia. Tę z 22 grudnia zaliczę na poczet stycznia. Także nie zagapiłaś się ale pośpieszyłaś :) Quote
Poker Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Ja też wpłaciłam za styczeń. A co z Etny niszczeniem? Chyba w rozmowie trzeba powiedzieć, bo napisanie odstraszy potencjalnych chętnych. Quote
Sara2011 Posted January 3, 2015 Author Posted January 3, 2015 Ja też wpłaciłam za styczeń. A co z Etny niszczeniem? Chyba w rozmowie trzeba powiedzieć, bo napisanie odstraszy potencjalnych chętnych. Tak Poker, wpłata dotarła. Bardzo dziękuję :). Wszystko ujęłam w poście rozliczeniowym. O niszczeniu nic nie będziemy pisać w ogłoszeniu, trzeba będzie o tym wspomnieć podczas rozmowy telefonicznej. Coś czuję, że to będzie dość ciężka adopcja, obym się myliła...Tak w ogóle to jakiś czas temu zrobilam Etnie ogloszenie na OLX, wyróżniłam i było 20 odsłon nr telefonu i nikt chyba nie zadzwonił bo Bonsai nic nie mówila a to jej nr był podany w ogłoszeniu:( LILU, czy Etna ma takie "całodobowe" zapędy niszczycielskie i trzeba ją mieć non-stop na oku czy to są takie raczej "napady" niszczycielskie od czasu do czasu? Już nie wiem jakiego domu dla niej szukać? Najlepiej byłoby gdyby był to domek gdzie ktoś stale przebywa, nie pracuje no ale to raczej domek z emerytem/tką ale znowu Etna jest za energiczna dla takiej osoby. Quote
LILUtosi Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Etna jest pogodna, energiczna, uwielbia się przytulać. Czasem z tym domaganiem się pieszczot jest upierdliwa. Trzyma czystość. Dogaduje się z psami, jest raczej uległa. Potrzebuje dużej dawki ruchu ale też uwielbia wylegiwanie się w łóżku. Niestety uwielbia też wszystko kraść. A to na chwilę odłożoną rękawiczkę (robotnikom ciągle kradnie) a to korek na stole, końcówki od bluzek, śpiworów, wiecznie coś musi miętosić. Wczoraj ją zostawiłam w osobnym pomieszczeniu to podjadła drzwi, linoleum, kołdrę podzióbała. Podłoga była w resztach walki ;-) Raczej do domu wielopokoleniowego gdzie raczej ktoś zawsze jest. Może być z dziećmi co by było co robić. Quote
LILUtosi Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Etna jest pogodna, energiczna, uwielbia się przytulać. Czasem z tym domaganiem się pieszczot jest upierdliwa. Trzyma czystość. Dogaduje się z psami, jest raczej uległa. Potrzebuje dużej dawki ruchu ale też uwielbia wylegiwanie się w łóżku. Niestety uwielbia też wszystko kraść. A to na chwilę odłożoną rękawiczkę (robotnikom ciągle kradnie) a to korek na stole, końcówki od bluzek, śpiworów, wiecznie coś musi miętosić. Wczoraj ją zostawiłam w osobnym pomieszczeniu to podjadła drzwi, linoleum, kołdrę podzióbała. Podłoga była w resztach walki ;-) Raczej do domu wielopokoleniowego gdzie raczej ktoś zawsze jest. Może być z dziećmi co by było co robić. Quote
Poker Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Ja bym o niszczeniu nawet przez telefon nie mówiła tylko w rozmowie na miejscu jak ktoś się zakocha w niej.Na zasadzie ,że miłość wszystko wybaczy. 1 Quote
Elisabeta Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Etna czeka na miłośc, co naprawdę wszystko wybaczy... :rolleyes: Poker, a może będzie tak, jak kiedyś tu pisałaś... W swoim Domu Etna się uspokoi i przestanie niszczyc. Na Dogo było już o takich cudach. :) Quote
LILUtosi Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 To jest taki typ gryzonia, ona bawi się za psami i w ramach odpoczynku skubie sobie np śpiwór. Nie gryzie tylko jak śpi. A w trakcie mojej nieobecności to się potęguję. Quote
Marycha35 Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Gryząca miłośnica i już;) Dla miłośnika gryzoni... Quote
Sara2011 Posted January 4, 2015 Author Posted January 4, 2015 A może zakładać kaganiec? Piszę serio. Też o tym myślałam. Najlepszy byłby jakis lekki kaganiec z mozliwością picia wody. Ale czy takowe są w ogóle? Quote
Bonsai Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Tak - to kaganiec fizjologiczny. Choć co sprytniejszy pies i zeżre, co zechce przez taki kaganiec. Quote
Poker Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 To nałożyć taki coby nie mogła przez niego żreć. Zeżarła - kaganiec.Zdjąć, grzeczna nie nakładać.Zeżarła- kaganiec.Może załapie o co chodzi. Quote
Poker Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 LILU, kiedy zabierzesz manele? Miałaś po wigilii tylko nie powiedziałaś w którym roku Quote
LILUtosi Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Nie będę jej kagańca zakładać, powoli ale się nauczymy. co do maneli to niestety ale remont wisi jeszcze. Dziś robotnicy mieli być ale ani słychu ani widu. Za dużo wolnego było a jeszcze jutro wolne. Już mam dość przekładania wszystkiego z miejsca na miejsce. Quote
Poker Posted January 5, 2015 Posted January 5, 2015 Ok, to poczekam. Jest jeszcze używana ,ale sprawna lodówka.Może dla psów by się przydała, tzn. na jedzenie dla nich. Quote
Elisabeta Posted January 6, 2015 Posted January 6, 2015 Świątecznie zaglądam do Etny. :) Spokojnego dnia... Quote
Recommended Posts