Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Już się zastanawiam nad "karą" :siara: podwójną za te ogromne  i "wytluszczone"  litery!

No, ale cóż poradzisz, że Ci się należały te ogromne Wyrazy! :Rose:

Posted

Oj tam Oj tam:-) Ja się wcale nie boję, bo mam wspaniałe wiadomości z domu Reszki!!!

Maleńka zawojowała totalnie cała Rodzinkę :smile: Od chwili powrotu ludzi do domu odbywają się zabawy, przytulania, karmienia i ogólnie Reszka jest w centrum zainteresowania. Gania z piłeczką, wskakuje na kanapy, stanowczo odmawia jedzenia suchej karmy, bo w końcu pierwszego dnia było gotowane, więc co mają znaczyć te suche kulki w miseczce;-) W związku ze strajkiem żywieniowym, Reszuś dostaje oczywiście pyszne gotowane jedzonko;-)

Wczoraj była na kontroli uszek w Boliłapce. Niestety nadal coś tam się dzieje i cały tydzień ma dostawać lek do nich, a za tydzień kontrola.

Reszka dostała też furę smaczków zamówionych w zooplusie. Kiedy dostala jagnięcą kosteczkę, złapala ją w pyszczek i pędem do ogródka zakopać ją na później:-) Pani Kasia mówi, że podglądały ją z córką i nie mogły wyjść z podziwu, jak idealnie zakopala ją i wyrównała ziemię. Bardzo są ciekawe, czy jutro pójdzie ją wykopać.

Pierwsze dwie noce spala z Panią, ale trzeciej nocy załapala, że łóżko najstarszego syna jest niższe i wygodniejsze, w związku z tym zameldowała się tam na noce.

Na kotkę niestety powarkuje i usiłuje ganiać. Na razie kotka chowa się na strychu, chociaż każdego dnia schodzi coraz niżej, a w nocy idzie spać do młodszego syna. Pani mówi, że powoli się dotrą, ale to jeszcze nie ten moment.

Generalnie są zakochani w Reszce po uszy i wszyscy uwielbiają się z nią bawić i patrzeć na jej radość. To miód na nasze serca. Jestem pewna, że ta relacja choć troszkę ukoi tęskniące serce ewu:-)

Posted

Reszka Śmieszka zawojowała nas, ale najważniejsze, że szturmem wzięła swoją nową Rodzinkę :)

dla takich chwil radości warto żyć, warto być  ... kawałeczek  ogonkowego ogromu nieszczęścia uszczknięty za sprawą

kolejnego łańcuszka Ludzi Dobrej Woli

Posted

Reszka nie ganiała kotów u Ani. W tej chwili powarkuje na koteczkę, bo tamta się boi. Trzeba dać im trochę czasu, a Reszkę Państwo upominają i nie pozwalają na powarkiwanie. 

Posted

Czytałam wszystko o maluniej i choć wiem,że jest w raju to zawsze będzie moim marzeniem.

Dziewczyny kochane jestem Wam wdzięczna  za to ,że dzięki Wam udało się pomóc maliznom takim jak Reszka, Aszka czy Milka i Wikunia.

Wspaniałe, kochane psiaczki , których miejsce jest na najwygodniejszych łóżkach świata a nie w śmierdzących klatkach..

Reszunia bardzo , bardzo cię kocham i cieszę,że jesteś szczęśliwa.

Posted

Ewu, tak czasami bywa, że oddajemy tym psiakom część serca i trudno o nich zapomnieć :smile: Uwielbiam wszystkie nasze podopieczne, ale co jakiś czas spotykam na swojej drodze taką, której oddanie jest wyjątkowo bolesne... Rozumiem Cię doskonale. Zadzwonię na dniach do Pani i zapytam jak się czuje Reszka i jak jej stosunki z kotem;-)

Posted

Ewu, tak czasami bywa, że oddajemy tym psiakom część serca i trudno o nich zapomnieć :smile: Uwielbiam wszystkie nasze podopieczne, ale co jakiś czas spotykam na swojej drodze taką, której oddanie jest wyjątkowo bolesne... Rozumiem Cię doskonale. Zadzwonię na dniach do Pani i zapytam jak się czuje Reszka i jak jej stosunki z kotem;-)

Dzięki Ewciu:) Reszka wyznaje pewnie zasadę,że trzeba pokazać "kto tu rządzi" :lmaa: :megagrin:

Posted

Dzwoniłam:-) Nasłuchałam sie achów i ochów na temat Reszki:-) Jechała akurat z Panią Kasią samochodem, bo odwoziły na wycieczkę syna i Reszka musiała jechać z nimi, żeby się suni w domu nie nudziło:-)

Ma super apetyt, biega jak szalona na spacerach po polach bez smyczy. Pilnuje się idealnie Państwa.

Z kotem funkcjonują na odległość. Mają zasadę "kto pierwszy ten lepszy" w konkurencji "ścigamy się do łóżka Pani" Jeśli jedno tam wskoczy, to drugie jak niepyszne idzie spać do kogoś innego:-) Kotek nie boi się Reszki, ale też nie ma chęci nawiązać z nią relacji, a Resia co jakiś czas powarkuje na niego.

Uszka nadal są leczone. Kolejny lek podawany będzie przez 2 tygodnie i potem znowu wizyta kontrolna. Państwo biegają do weta i rzetelnie leczą uszyska.

Pani Kasia obiecuje, że w końcu wyśle jakieś zdjęcia, a ja trzymam ją za słowo:-)

Cała Rodzina jest zakochana w Reszce totalnie i jest ich oczkiem w głowie:-)

Posted

Dzwoniłam:-) Nasłuchałam sie achów i ochów na temat Reszki:-) Jechała akurat z Panią Kasią samochodem, bo odwoziły na wycieczkę syna i Reszka musiała jechać z nimi, żeby się suni w domu nie nudziło:-)

Ma super apetyt, biega jak szalona na spacerach po polach bez smyczy. Pilnuje się idealnie Państwa.

Z kotem funkcjonują na odległość. Mają zasadę "kto pierwszy ten lepszy" w konkurencji "ścigamy się do łóżka Pani" Jeśli jedno tam wskoczy, to drugie jak niepyszne idzie spać do kogoś innego:-) Kotek nie boi się Reszki, ale też nie ma chęci nawiązać z nią relacji, a Resia co jakiś czas powarkuje na niego.

Uszka nadal są leczone. Kolejny lek podawany będzie przez 2 tygodnie i potem znowu wizyta kontrolna. Państwo biegają do weta i rzetelnie leczą uszyska.

Pani Kasia obiecuje, że w końcu wyśle jakieś zdjęcia, a ja trzymam ją za słowo:-)

Cała Rodzina jest zakochana w Reszce totalnie i jest ich oczkiem w głowie:-)

I tylko tak dalej trzymać!  :loveu:

Posted

Pani jest fajna osobą na poczatku myslała ,ze ja mam hodowle jamnicza ale powiedziałam że mam jamniki z odzysku ,ze tyle wspanialych psiakow czeka na dom i widać Pani rowniez się przekonała ,że te psiaki maja ogrom milości w sobie  :loveu:

Posted

Mówisz i masz:-) 

Dostałam zdjęcia od Pani Kasi. Reszka, jak mówi o niej Ignacy "Kochaszka" niezmiennie lamie mi serce:-) Jest szczęśliwa i uwielbia wylegiwać się w łóżku:-)

87098314636013884218.jpg

00509332899785739772.jpg

42479051181453495483.jpg

37899856840662731097.jpg