Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakiś czas temu Wanda Szostek uratowała przed śmiercią pod kołami trzy szczeniaczki.

Maleństwa znalazły bardzo awaryjne lokum ale niestety nie mogą tam dłużej zostać.

Wanda , która je uratowała ma poważne problemy zdrowotne i nie jest w stanie zaopiekować się pieskami.

Psiaczki wymagają natychmiastowej pomocy.

Nie były nigdy socjalizowane, mają około 4 miesięcy i jeśli teraz nie poznają i nie zaakceptują człowieka czeka je smutny los nieadopcyjnych, nieufnych, wycofanych psów.

Błagam o pomoc dla nieszczęsnej psiej rodzinki.Czas działa na ich niekorzyść ale jeszcze można nadrobić straty....

Dajmy szansę tym psim dzieciakom na szczęśliwe życie kochających i kochanych psów.

Zanim będzie za późno......

https://www.facebook.com/events/1518841435021061/

Posted

Ogromna strata dla tych piesków, że nie były socjalizowane w okresie kiedy uczyły się życia. Bezpowrotnie tracony okres, ale są tak młode, że jeszcze mają szanse. Byle ta szansa przyszła szybko.

Śliczne psiaczki, ale widać, że nie są przyzwyczajone do obecności człowieka. Sporo nauki przed nimi :(

zdjecia%2520szczeniaki%2520rudka%2520k%2

Posted

Post rozliczeniowy:

Wpłaty:

200 zł Panna Marple

10 zł elik

165 zł elik przekazane od Darczyńców:

50,00 zł - Edyta J. (edek)  - 29.09.
20,00 zł - Anna S. (an1a) - 29.09.
25,00 zł - Anna B. (ania75) - 2.10.
50,00 zł - Bożena S. (Amadorka) - 2.10.
20,00 zł - Marzena B. (magenka1) - 2.10.
===============================

150 zł Pan Wojciech K. z FB

126 zł bazarek edek FB

80 zł bazarek imienny MarysiaO

61,58zł Edyta L.

10 zł edek

29,50 zł bazarek edek

10 zł elik

Razem:

842,08zł

Wydatki:

164 zł karma

51 zł odrobaczenie , odpchlenie , książeczka

200 zł hotelik

80zł zwrot za fakturę

243,00 faktura za szczepienie

Razem:

738 zł

Saldo:

104,08 zł przekazane na potrzeby Frania

http://www.dogomania.com/forum/topic/145163-franio-psie-dziecko-je%C5%9Bli-prze%C5%BCyje-2-02-traci-dt-pomoc-wszelka-potrzebna/page-3#entry16033652

Posted

Bardzo przydałby się banerek. Niestety nie wiem kogo można o to prosić.

Śliczne banerki robi Neeliht, poproś Ją,  niestety ja nie mogę pisać pw, od razu mi error wyskakuje :niewiem:  :niewiem:  :niewiem:

Maluszki przecudne, DT by się przydał na wczoraj

Posted

Śliczne banerki robi Neeliht, poproś Ją,  niestety ja nie mogę pisać pw, od razu mi error wyskakuje :niewiem:  :niewiem:  :niewiem:

Maluszki przecudne, DT by się przydał na wczoraj

Tylko jak Ja znaleźć ? W starej dogo była społeczność, a tu  :niewiem:

Domki nawet na przedwczoraj :(

Edit

Znalazłam Ją i napisałam, ale nie przyjmuje PW. Pewnie, jak większość, ma zapchaną skrzynkę. Teraz można mieć tylko 50 wiadomości, a nie 200 jak poprzednio.

Co teraz ?

Posted

Melduję się i ja. Tak sobie myślę, że najlepiej by było, gdyby maluchy zostały rozdzielone. Raz już był taki przypadek, że grupka półdzikich szczeniąt była dla ludzi "niedostępna", a gdy zostały rozdzielone i każdy trafił do innego domu, bardzo szybko przekonały się do ludzi i u nich szukały wsparcia, skoro nie mogły już liczyć na rodzeństwo...

Posted

Melduję się i ja. Tak sobie myślę, że najlepiej by było, gdyby maluchy zostały rozdzielone. Raz już był taki przypadek, że grupka półdzikich szczeniąt była dla ludzi "niedostępna", a gdy zostały rozdzielone i każdy trafił do innego domu, bardzo szybko przekonały się do ludzi i u nich szukały wsparcia, skoro nie mogły już liczyć na rodzeństwo...

Bardzo słuszna uwaga. One będąc w grupie działają na siebie nawzajem i ich strach rośnie. Też uważam, że należy je rozdzielić. Łatwiej też będzie znaleźć DT/DS dla pojedynczych psiaków, niż dla wszystkich razem.

Posted

Zrobi, zrobi... Fotki kiepskie ( w sensie, ze niewiele widać, ale coś spróbuję sklecic. Jak będą lepsze to podmienimy. jakieś wytyczne cvo do banerku? co ma być napisane? jaki kolor? 

Ayame kochana, bardzo Ci dziękuję, tym bardziej, że wiem jak mało masz teraz czasu. Kolorystykę sama wybierz, bo bardzo dobrze Ci to wychodzi :) a treść..  hmm może ewu podpowie.

Marudzę okropnie, nie bij, ale gdybyś mogła jeszcze zmienić treść na banerku z tego drugiego wątku, bo tych psiaków zrobiło się już dużo, dużo więcej niż trzy :calus:  Mógłby być taki napis jaki mam pod banerkiem tego wątku, czyli: Maleństwa bez szans, pomocy...

Posted

[URL=http://www.dogomania.com/forum/topic/142958-szczeniaki-z-ulicy-prosz%C4%85-o-ratunek/]trzy%2Bszczeniaki%2Bz%2Bulicy.jpg[/URL]

Kolorystyka smutna, ale ze zdjęć ciężko było wyciąć psiaka i przenieść na jaskrawe tło. Jak będą ciut lepsze zdjęcia, to zrobię nowy banerek. Przykro mi, nie jestem grafikiem :/

Proszę o wszelkie uwagi i propozycje zmian na PW. Nie wiem kiedy do Was znów zaglądnę :(

Posted

Ayame, bardzo serdecznie dziękuję

trzy%2Bszczeniaki%2Bz%2Bulicy.jpg

Kolorystyka smutna, ale ze zdjęć ciężko było wyciąć psiaka i przenieść na jaskrawe tło. Jak będą ciut lepsze zdjęcia, to zrobię nowy banerek. Przykro mi, nie jestem grafikiem :/

Proszę o wszelkie uwagi i propozycje zmian na PW. Nie wiem kiedy do Was znów zaglądnę :(

Ayame bardzo serdecznie dziękuję :loveu: :Rose:  i niech Ci nie będzie przykro, nie masz powodu.  Twoje banerki są bardzo ładne :thumbs:

A co do PW, to teraz będzie trudno się porozumiewać, bo zawartość skrzyneczki z dwustu wiadomości, została ograniczona do pięćdziesięciu. Przy 200-stu skrzyneczki często były przepełnione więc co będzie przy 50-ciu  :niewiem:

Posted

Spróbuję skubnąć banerek...

Wielu użytkowników jeszcze się nie łapie w nowej dogorzeczywistości. PW nie da się normalnie wysyłać, skrzynki się zapełniają błyskawicznie. Tylko się pociąć szarym mydłem! :(

Posted

Spróbuję skubnąć banerek...

Wielu użytkowników jeszcze się nie łapie w nowej dogorzeczywistości. PW nie da się normalnie wysyłać, skrzynki się zapełniają błyskawicznie. Tylko się pociąć szarym mydłem! :(

Dzięki :)  Kto następny :)  Banerek piękny proszę się częstować.