faith35 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 (edited) Wasyl dostał tak kijem, że leżał przerażony na przestanku. Psiak miał dużego krwiaka na oku i kulał na nóżkę :-(. Został odebrany opiekunce. Wasyl to 10 letni psiak, który już wiele przeżył w swoim życiu. Pomimo krzywdy wyrządzonej przez człowieka bardzo tęskni za domem. Żył do tej pory w patologicznej "rodzinie" gdzie nie raz oberwał. Wasyl to cudowny pies! Nie załatwia sie w boksie w związku z czym potrzebuje w schronisku codziennie spacerów. Poza boksem jest bardzo posłuszny, chodzi bez smyczy i przychodzi na zawołanie. Wasyl ma również nowotwór :placz: Nie wiadomo jeszcze czy po wycięciu będą przerzuty... Apelujemy o pomoc w opłaceniu operacji oraz domowego hoteliku - 270zł/mc. Wierzymy, że wspólnymi siłami zapewnimy Wasylowi godną starość, bez bólu... Link do wydarzenia na fb: https://www.facebook.com/events/1479869648936597/1479870015603227/?notif_t=event_mall_commentKonto do wpłat:FUNDACJA OBRONY PRAW ZWIERZĄT ANACONDA 66-400 GORZÓW UL MIODOWA 1 KRS 0000400810 NORDEA BP S.A. PL38144012860000000015546287 KONTO NA PAYPAL : [email protected]<script cf-hash='f9e31' type="text/javascript"> /* */</script>\Z dopiskiem "Wasyl".ROZLICZENIE (pogrubione to wpłaty osób z dogomanii, reszta z fb):Marzena W-100 Aneta T-10 Jolanta G-20 Gosia W-30 Kamila D-10 Katarzyna S-10 Monika R-20 Angelika R-50 Kinga R-50 Monika G-10monika083-20 (do konca roku) Grażyna J-10 Anna M-20JEDNORAZOWE WPŁATY (jeszcze do sprawdzenia czy wpłynęły) Marzena W-300 Kasia L-200Agat21-50 Aleksandra M-30 razem: 940zł Edited February 10, 2015 by faith35 Quote
monika083 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Jestem na zaproszenie, gdzie on obecnie przebywa? Jeszcze w schronie? Co to za "domowy hotelik"? U kogo? Quote
Poprawna Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Jestem na zaproszenie .... straszne :( Quote
faith35 Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 (edited) [quote name='monika083']Jestem na zaproszenie, gdzie on obecnie przebywa? Jeszcze w schronie? Co to za "domowy hotelik"? U kogo?[/QUOTE] Psiak obecnie przebywa w schronisku w Gorzowie Wielkopolskim. Hotelik jest w Zielonej Górze, z polecenia, więc z transportem też nie byłoby problemu. W Zielonej Górze są dwie super kliniki, u dr. Hanusz oraz lecznica "Help". Obie lecznice są doskonale wyposażone, więc w razie czego, to dobrzy weterynarze też na miejscu. Edited September 1, 2014 by faith35 aktualizacja Quote
monika083 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Myslalam, ze moze u Ciebie ten dt.Moge dac 20 zl /msc, poki co do konca roku, czyli przez 4 msc. Quote
faith35 Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 [quote name='monika083']Myslalam, ze moze u Ciebie ten dt.Moge dac 20 zl /msc, poki co do konca roku, czyli przez 4 msc.[/QUOTE] Dziękujemy!!!! :loveu:. Bardzo prosimy o wpłatę na konto :lol:. A ja dalej idę nękać ludzi PW... :shake:. Quote
azalia Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Jestem na zaproszenia faith 35,dorzucę się do pieska,ale biedak z niego,strasznie go żal. Quote
yunona Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Jestem na zaproszenie faith35, bardzo mi żal psiaka, że trafił na oprawców a nie prawdziwą rodzinę, jestem na razie bez pracy i finansowo nie dam rady pomóc. Tak mi przykro.:shake: Może za miesiąc z nadzieją, że będę pracować. Quote
monika083 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Czy macie ta patologiczna rodzine na oku? Boje sie, ze moga miec juz kokejna ofiare.. Quote
faith35 Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 [quote name='monika083']Czy macie ta patologiczna rodzine na oku? Boje sie, ze moga miec juz kokejna ofiare..[/QUOTE] Sprawa nie będzie "ot tak" zostawiona, możesz być tego pewna. Wszystko będzie monitorowane. [FONT=Verdana][FONT=arial][quote name='azalia']Jestem na zaproszenia faith 35,[B]dorzucę się do pieska[/B],ale biedak z niego,strasznie go żal.[/QUOTE][/FONT] [/FONT]azalia, ile się dorzucisz? Chciałabym mieć jasność w rozliczeniach ;). Quote
Gabi79 Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Jestem na zaproszenie. Serce boli, ale nie dam rady wspomóc finansowo, przepraszam. Jak "odrobię" się z bazarkami, które kończę pomyślę o cegiełkowym dla biedaka Quote
handzia Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Dziękuję za zaproszenie, strasznie żal mi biedaka, ale na razie jestem w strasznym dołku finansowym. Nie mogę go wspomóc, może potem mi się uda.... Będę zaglądać, to wspaniałe co dla niego robicie, oby tylko ten dt był naprawdę w porządku...ja już nieraz się przekonałam, że nie wszystkie są dobre...:( zwłaszcza takie tanie... Quote
faith35 Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 (edited) [quote name='Gabi79']Jestem na zaproszenie. Serce boli, ale nie dam rady wspomóc finansowo, przepraszam. Jak "odrobię" się z bazarkami, które kończę pomyślę o cegiełkowym dla biedaka[/QUOTE] Bardzo, bardzo dziękujemy!!! :Rose: Ja mam po prostu wielką nadzieję, że nie będzie przerzutów :-(. Liczy się każdy dzień, on musi być w hoteliku, musi tam przejść rekonwalescencję, nie może wrócić do schroniska... [quote name='handzia']Dziękuję za zaproszenie, strasznie żal mi biedaka, ale na razie jestem w strasznym dołku finansowym. Nie mogę go wspomóc, może potem mi się uda.... Będę zaglądać, to wspaniałe co dla niego robicie, oby tylko ten dt był naprawdę w porządku...ja już nieraz się przekonałam, że nie wszystkie są dobre...:( zwłaszcza takie tanie...[/QUOTE] Ceny zwykle są sporo wyższe, ale dla psa fundacyjnego te ceny też są inne... Na hotelik za 400zł/mc (albo i więcej) nie byłoby stać fundacji, więc ta cena hotelowania Wasyla też taka wynegocjowana. Edited September 1, 2014 by faith35 Quote
faith35 Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 [quote name='handzia']To już jestem spokojniejsza :)[/QUOTE] Ja już też się naczytałam o dogomaniackich delikwentach - chociażby o Czarodziejce :mad:, więc też wiem, że trzeba uważać, gdzie się psa daje ;). Quote
handzia Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 [quote name='faith35']Ja już też się naczytałam o dogomaniackich delikwentach - chociażby o Czarodziejce :mad:, więc też wiem, że trzeba uważać, gdzie się psa daje ;).[/QUOTE] My z funią i innymi miałyśmy do czynienia bezpośrednio z Wiolą vel Alcatraya vel sieropsiniec vel Kofeina itd....:( Ciarki przechodzą na samą myśl o niej. Nasza czujność była uśpiona i dlatego zabiła nam dwa psy na dt :( Trzeba zawsze pamiętać, że" kontrola najwyższą formą zaufania" ;) Quote
Ty$ka Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Zapisuję... z zaproszenia jestem... później poczytam. Quote
Figunia Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Też mogę tylko pomagać śląc dobre myśli. Piesio wygląda na przekochane stworzenie. Dobrze, że już nie wróci do oprawców. Oby jeszcze "tylko" ze zdrowiem było ok.... Quote
faith35 Posted September 1, 2014 Author Posted September 1, 2014 Dziękuję za obecność na wątku. Kto ma fb - proszę, udostępnijcie wydarzenie, zaproście znajomych... To też ogromna pomoc. No i przede wszystkim dajcie znać innym cioteczkom na dogo, że Wasyl potrzebuje wsparcia :-(. Sama nie dam rady... Quote
handzia Posted September 1, 2014 Posted September 1, 2014 Podajcie link do wydarzenia ups. już widzę ;) Quote
malagos Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Będę zagladać, tyle moge... Od wczoraj mam tyczasowicza na bdt, od przedwczoraj dodatkowego kota z ulicy.... Quote
Poprawna Posted September 2, 2014 Posted September 2, 2014 Jestem na wydarzeniu i udostępniam psiaka ... Quote
Recommended Posts