Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 9.02.2022 o 21:29, Poker napisał:

Ułożyłam na szybko tekst. Nie wiem jakie imię wpisać i nr telefonu.

.....  tęsknię, zabierz mnie stąd.

Nie wiem dlaczego znalazłem się za kratami. Co się stało z moim domkiem, kochanymi ludźmi i ciepłą kanapą.

Panie ze schroniska dbają o mnie , ale i tak czuję się tu bardzo źle. Zimno mi, tęsknię za ciepłym głosem i głaszczącymi rękami, swoją kanapą i spacerkami.

Może zobaczy mnie DOBRY CZŁOWIEK , zechce mnie pokochać i zabrać do domku.

Mam ok. 10 . lat, jestem mały, zdrowy i wykastrowany.

Czekam.....

Imię..

Potrzebna chociaż waga. czy coś wiadomo jak do psów? czy jest łagodny ?

Dzięki. Dopytam, dołożę i ogłoszę na Wrocław.
Popytasz jutro LILU?

Posted
Dnia 9.02.2022 o 22:18, Poker napisał:

To może na Wrocław ja, a Wy na inne miasta. Może Katowice, Częstochowę?

To ja na Katowice ogłoszę. Jutro uzupełnię brakujące dane, ale może równolegle szukajmy miejsca i deklaracji.

Posted
Dnia 9.02.2022 o 23:13, elik napisał:

To ja na Katowice ogłoszę. Jutro uzupełnię brakujące dane, ale może równolegle szukajmy miejsca i deklaracji.

Można i tak.

Ja też poczekam na dane i zrobię OLX na Wrocław, Gumtree i może tego Franka, który jest tylko na Śląsk.

Posted
Dnia 9.02.2022 o 23:30, Poker napisał:

Można i tak.

Ja też poczekam na dane i zrobię OLX na Wrocław, Gumtree i może tego Franka, który jest tylko na Śląsk.

To może ja Franka zrobię na całą Polskę.

Posted
Dnia 9.02.2022 o 23:13, elik napisał:

Dokladnie, najrozsądniej jednocześnie zbierać deklaracje i szukać miejsca.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 09:52, seramarias napisał:

Z kim można się kontaktować telefonicznie w sprawie pieska? Mamy jakiś nr tel. czy trzeba dzwonić bezpośrednio do schroniska? 

Mamy nr tel. do Pani Magdy, która zawsze kontaktowała się z Basią i to od Niej Basia miała informacje, który piesek jest w największej potrzebie. Zapytam, czy w ogłoszeniach możemy podać Jej numer telefonu, czy którejś z nas jako pierwsze sito. Pani Magda w czasie pracy raczej nie odbiera telefonów więc może dobrze byłoby podać nr tel którejś z nas.

Posted

Dolarek waży maksymalnie 6-7 lg.  Telefon możemy podać którejś z nas, a po wstępnej selekcji nr tel do Pani Magdy z uwagą, żeby napisać SMS-a, że chodzi o Dolarka, to Pani Magda oddzwoni.

Ale może dajmy mu jakieś inne imię, bo to myślę, że takie pretensjonalne.

Posted

Czyli robimy zmasowane ogłoszenia? Mówiła coś o jego charakterze?

Może niech osoba, która robi ogłoszenie podaje swój nr telefonu ,a po selekcji nr p. Magdy.

Jeżeli chodzi o imię, to może występować pod różnymi imionami .Ja zostanę przy Dolarku, bo przecież miałam mojego ukochanego piesia o tym imieniu.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 15:38, Poker napisał:

a zostanę przy Dolarku, bo przecież miałam mojego ukochanego piesia o tym imieniu.

Sory, nie wiedziałam. W końcu imie, jak każde inne, niepotrzebnie były moje uwagi na ten temat.

Może faktycznie ogłaszajmy go jako Dolarka, bo gdy ktoś zapyta Panią Magdę np o Pikusia, to nie będzie wiedziała o co chodzi i powie, że pomyłka.

Pani Magda powiedziała, że Dolarek jest łagodnym psiakiem, zgodnym z innymi psami, lgnie do ludzi.

Posted

Mamy mało zdjęć, żeby robić kilka ogłoszeń na OLX. Zrobię na nim na Wrocław i na Gumtree też na Wrocław. Podaj na PW nr telefonu do p.Magdy. Ona mnie zna.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 16:35, Poker napisał:

Podaj na PW nr telefonu do p.Magdy. Ona mnie zna.

Już podałam. Poprosiłam o więcej zdjęć Dolarka.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 16:44, Poker napisał:

Muszę przerobić tekst i obciąć zdjęcia.

czy schron przypadkiem też nie robi ogłoszeń? Żeby nam nie pozamykali.

Też robią, ale może się uda.

Posted
Dnia 9.02.2022 o 23:30, Poker napisał:

może tego Franka, który jest tylko na Śląsk.

Jaki jest adres tego Franka?  ie pamiętam na którym wątku było ogłoszenie na tym portalu.

Posted
Dnia 10.02.2022 o 17:55, Poker napisał:

Nie Wolfika przypadkiem?

Kurtka musiałam się położyć, bo powieki miałam ciężkie, jak z ołowiu i same się zamykały.   Od razu zasnęłam.

Sprawdzę.

Posted

Piękne zdjęcia. Faktycznie nie wygląda na nich na dziadunia tylko ma taki kolor sierści, że myli. I oczki bez zaćmy. Fajny chłopak.

elik, ponumeruj je i będziemy pisać , które wykorzystane.