Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
7 minut temu, ewu napisał:

Myślę,że Poker najlepiej oceni ale nie ukrywam ,że Pan Wojtek i Pani Kasia robią wspaniałe wrażenie i widać,że im bardzo zależy na Misi.

Poker ma bardzo rzeczowe podejście i bardzo mi imponuje zdrowo -rozsądkowym myśleniem.

Ja się zawsze krępuję i boję jasno stawiać  sprawy finansowe ale rzeczywiście Poker spyta wprost czy Państwo zechcieliby pomóc w pokryciu kosztów leczenia.

.. mi również!  każdą wizytę którą przeprowadzi, można traktować jako pewnikspoko.gif

Posted
1 minutę temu, ewu napisał:

Figuniu miałam nie dziękować ale chcę żebyć wiedziała,że to co zrobiłaś dla Misi jest naprawdę czyś bezcennym.

... cała Figunia jest czymś bezcennym!!!.. tak zresztą ,jak i Ty ,Basiu, dzięki takim ludziom jak Wy ,wraca wiara w człowieka0059.gif

Posted

Oj dopiero zauważyłam ,że w poście "zjadłam" słowo "może"

Więc już się poprawiam miało być:

Ja się zawsze krępuję i boję jasno stawiać  sprawy finansowe ale rzeczywiście  może Poker spyta wprost czy Państwo zechcieliby pomóc w pokryciu kosztów leczenia.:):):)

Posted

Przeczytałam wątek sunii ja bym jednak mimo wszystko odrobaczyła suczxkę bo wszystkie te dolegliwości i brak apetytu może powodować silne zarobaczenie. To, że chuda nie powinno przeszkadzać a raczej pomoże bo zacznie jeść. Oczywiście badania należy zrobić, jak najbardziej ale najpierw odrobaczyć bo wyniki badań będą przekłamane jeżeli są robaki a myślę, że są.

Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

... cała Figunia jest czymś bezcennym!!!.. tak zresztą ,jak i Ty ,Basiu, dzięki takim ludziom jak Wy ,wraca wiara w człowieka0059.gif

Anica i wzajemnie:):)

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Oj dopiero zauważyłam ,że w poście "zjadłam" słowo "może"

Więc już się poprawiam miało być:

Ja się zawsze krępuję i boję jasno stawiać  sprawy finansowe ale rzeczywiście  może Poker spyta wprost czy Państwo zechcieliby pomóc w pokryciu kosztów leczenia.:):):)

... jak ładnie poprosimy to ...spytaz_jezorem.gif

31 minut temu, ewu napisał:

Anica i wzajemnie:):)

...i dzień uratowany! milutko się zrobiłomruga.gif

Posted
1 godzinę temu, dwbem napisał:

Przeczytałam wątek sunii ja bym jednak mimo wszystko odrobaczyła suczxkę bo wszystkie te dolegliwości i brak apetytu może powodować silne zarobaczenie. To, że chuda nie powinno przeszkadzać a raczej pomoże bo zacznie jeść. Oczywiście badania należy zrobić, jak najbardziej ale najpierw odrobaczyć bo wyniki badań będą przekłamane jeżeli są robaki a myślę, że są.

... jeśli jesteś pewna!.. zaznaczałam ,że temat ,zarobaczenia jest mi słabo znany , przynajmniej z robalami nie miałam problemów oczy.gif

Posted
1 godzinę temu, anica napisał:

... jak ładnie poprosimy to ...spytaz_jezorem.gif

...i dzień uratowany! milutko się zrobiłomruga.gif

Poprosimy:)

Posted

Drogie Ciocie, bardzo się spiesze, bo lada moment przyjada Panstwo do Misi. Jesli nagle przerwe pisaniem znaczy, ze przyjechali. Ile napiszę, to napiszę i będę potem kontynuować, 

Wet słysząc, ze Misia nadal ma kłopoty z jedzeniem, dziś znowu tylko śniadanie zjadła w miarę dobrze, poem juz nic, od razu wladował jej do pysia tabletkę na robale. Mam teraz obserwować kupki i jeśli zobaczę coś a la makaron, mam natychmiast przyjść. Nie wiem tylko, jak wypatrzec to po ciemku, chyba muszę wziąć latarkę... Z uwagi na brzydkie, rzadkie kupki dostała antybiotyk, który miała podany wcześniej, po sterylce. Na badanie krwi jestem umowiona z wetem na czwartek rano. Przyjedzie specjalnie po to by krew jej pobrac i zawiezc do laboratorium. Bo rano juz nie przyjmuje. Misia dostala glukoze w kroplowce i jakis bolesny zastrzyk. Gruczoly sprawdzone, nie byly zapchane, wiec doktor (jak powiedzialam, ze saneczkuje), rzekl: "musza byc robale". Biedna Misia, naplakala sie, bo była kluta wiele razy z każdej strony, gdyż igła stale wypadala -  nie miała jak się utrzymać bo Misia to dosłownie skóra i kości. Waga pokazala 5.400 - 5.500. Ona ma gęste i długie futerko a i tak wszystkie kostki wystają... Za obie wizyty, wet wziął 40 zł. Badanie krwi ma kosztować ok. 100zł. Pytał, czy robimy podstawowe, za 65 zl, czy rozszerzone i pozwoliłam sobie zadecydować to rozszerzone. Tak więc w czwartek rano biegniemy pobrać krew, lub jutro, jeśli wyjdą robale. Teraz Misia poczuła się gorzej, bo chodzi z kąta w kąt , nie może sobie znaleźć miejsca, czy to może być reakcja na ta tabletkę na robaki? 

Jeszcze prośba do Poker o podanie dogodnego terminu wizyty PA. Bo już możnaby to uzgodnić. 

Chyba napisałam wszystko. Jeszcze taki "drobiazg", ale dający nadzieję. Idąc do weta, Misia w którymś momencie zaczęła iść szybkim kroczkiem, jakby biegła. Zdarzylo sie to raz pierwszy,bo zawsze idzie powoli, bardzo powoli, kroczek za kroczkiem. Mówię to wetow o On na to: "to dobry znak, ona wyjdzie z tego"...

• Upvote 1
Posted
31 minut temu, Figunia napisał:

Drogie Ciocie, bardzo się spiesze, bo lada moment przyjada Panstwo do Misi. Jesli nagle przerwe pisaniem znaczy, ze przyjechali. Ile napiszę, to napiszę i będę potem kontynuować, 

Wet słysząc, ze Misia nadal ma kłopoty z jedzeniem, dziś znowu tylko śniadanie zjadła w miarę dobrze, poem juz nic, od razu wladował jej do pysia tabletkę na robale. Mam teraz obserwować kupki i jeśli zobaczę coś a la makaron, mam natychmiast przyjść. Nie wiem tylko, jak wypatrzec to po ciemku, chyba muszę wziąć latarkę... Z uwagi na brzydkie, rzadkie kupki dostała antybiotyk, który miała podany wcześniej, po sterylce. Na badanie krwi jestem umowiona z wetem na czwartek rano. Przyjedzie specjalnie po to by krew jej pobrac i zawiezc do laboratorium. Bo rano juz nie przyjmuje. Misia dostala glukoze w kroplowce i jakis bolesny zastrzyk. Gruczoly sprawdzone, nie byly zapchane, wiec doktor (jak powiedzialam, ze saneczkuje), rzekl: "musza byc robale". Biedna Misia, naplakala sie, bo była kluta wiele razy z każdej strony, gdyż igła stale wypadala -  nie miała jak się utrzymać bo Misia to dosłownie skóra i kości. Waga pokazala 5.400 - 5.500. Ona ma gęste i długie futerko a i tak wszystkie kostki wystają... Za obie wizyty, wet wziął 40 zł. Badanie krwi ma kosztować ok. 100zł. Pytał, czy robimy podstawowe, za 65 zl, czy rozszerzone i pozwoliłam sobie zadecydować to rozszerzone. Tak więc w czwartek rano biegniemy pobrać krew, lub jutro, jeśli wyjdą robale. Teraz Misia poczuła się gorzej, bo chodzi z kąta w kąt , nie może sobie znaleźć miejsca, czy to może być reakcja na ta tabletkę na robaki? 

Jeszcze prośba do Poker o podanie dogodnego terminu wizyty PA. Bo już możnaby to uzgodnić. 

Chyba napisałam wszystko. Jeszcze taki "drobiazg", ale dający nadzieję. Idąc do weta, Misia w którymś momencie zaczęła iść szybkim kroczkiem, jakby biegła. Zdarzylo sie to raz pierwszy,bo zawsze idzie powoli, bardzo powoli, kroczek za kroczkiem. Mówię to wetow o On na to: "to dobry znak, ona wyjdzie z tego"...

Figuniu dobrze zdecydowałaś. 

Podaj mi konto na pw to Ci dzisiaj zrobię przelew. Nie sądzę ,żeby tabletka na robaki już zaczęła działać i martwi mnie złe samopoczucie Misi.

Waga Misi dramatycznie niska:(

Posted

Figuniu a USG nie zalecał?

Figuniu ja się strasznie martwię ,że masz taki kłopot:(

Na dodatek co dolega Misi. A mierzyli jej temperaturę?

Posted
7 minut temu, Figunia napisał:

Przepraszam ewu, odpowiem nieco później, bo teraz muszę wyjść. Właśnie wrocilysmy ze spotkania z Państwem. 

Figuniu nie przepraszaj. Pa pa:)

Posted
1 godzinę temu, ewu napisał:

Figuniu dobrze zdecydowałaś. 

Podaj mi konto na pw to Ci dzisiaj zrobię przelew. Nie sądzę ,żeby tabletka na robaki już zaczęła działać i martwi mnie złe samopoczucie Misi.

Waga Misi dramatycznie niska:(

.. proponuję podzielić się kosztami po połowie/Ty pół i ja pół/ :)

Posted
2 minuty temu, anica napisał:

.. proponuję podzielić się kosztami po połowie/Ty pół i ja pół/ :)

Aniu prosiłam dziewczyny z małej, biednej Fundacji żeby spróbowały coś zebrać.

Wiem,że z tym krucho i nie sądzę żeby coś się udało ale spróbują.

Więc umówmy się ,że gdyby zebrały to pół na pół brakującej kwoty. Jeśli nie zbiorą to pół na pół:)

Aniu -dziękuję:):):):)

Posted

Ile kosztuje USG narządów?Jeżeli względnie to ja pokryję koszt.Wiem,że Wrocław jest drogi dlatego pytam.W Legnicy np.35,00zł,w Polkowicach 60,00zł i byle jaki odczyt.

Posted
4 minuty temu, Anula napisał:

Ile kosztuje USG narządów?Jeżeli względnie to ja pokryję koszt.Wiem,że Wrocław jest drogi dlatego pytam.W Legnicy np.35,00zł,w Polkowicach 60,00zł i byle jaki odczyt.

Anula dziękuję:) Też jestem za USG. Ja  się dołożę jak będzie trzeba.

Posted
3 minuty temu, ewu napisał:

Anica, Anula kochane jesteście:)

ewu,tu chodzi o szybką diagnostykę bo i tak już długo trwa stan chorobowy Misi.Wet leczy Misię objawowo tj.na chybił trafił.

Posted
Przed chwilą, Anula napisał:

ewu,tu chodzi o szybką diagnostykę bo i tak już długo trwa stan chorobowy Misi.

Wiem i też się martwię.

Posted
5 minut temu, ewu napisał:

Nie wiem czemu wet od razu nie zalecił USG.

Bo taki wet.Ja już przerobiłam masę Lecznic dlatego tak jestem wrażliwa na słowo "wet"."Lecznica". Np.u jednego tylko szczepię,u innego kupuję tabletki a jeszcze u innego leczę psa i przeprowadzam diagnostykę.

Tak sobie głośno myślę,czy Misia nie jest zatruta,może ją ktoś podtruł,a jeżeli tak to tabletki przeciw robalom jeszcze gorzej ją podtrują.