Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
1 minutę temu, Alaskan malamutte napisał:

Eliku, gdybyś pokazała sunię, łatwiej byłoby mi wymyślić imię  k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,004_QH_orig

Asieńko kochana bardzo bym chciała i może już jutro mi się uda,bo jak na razie nie mam większych spraw do załatwienia na jutro.  Widzisz, żeby ogarnąć finanse na dogo, jeszcze siedzę, a jutro wstaję o piątej, żeby wyprawić TZta do pracy  :) Wiem, wiem, mógłby sobie sam zrobić śniadanie i przygotować do pracy, ale wtedy musiałby wstać o pół godziny wcześniej :) Ja potem się jeszcze położę i odeśpię, no tylko, że w takich przypadkach budzę się nie wcześniej niz o godz. 9, 10-tej :)

Posted

Ooooo Basiu, dziękuję :)

Asiu to jest ta moja tymczaska :) Ale ona tu wygląda na większą, niż jest w rzeczywistości - 6,4 kg żywej wagi :)

Posted
12 minut temu, ewu napisał:

Elu a może Lusia , pamiętasz małą Lusię, dzięki której poznałyśmy się?

Jakże bym mogła nie pamiętać Lusinki, która zamarzała w budzie na mokrej słomie w przytulisku i gdyby nie psiak, który z nią mieszkał w tej budzie, to pewnie by tam przymarzła do tej mokrej słomy :( To była słodka malizna. Była u mnie na tymczasie około 2 miesięcy i myślałam, że już jej nie wydam, ale miałam wówczas 3 psiaki i rozsądek zwyciężył. A co z tym psiaczkiem,czy wiesz może ? Wiem, że wtedy wyjechał razem z Lusią z przytuliska - Lusia do mnie, a ten psiaczek gdzieś dalej.O ile pamiętam, to niezbyt dobrze trafił. Mieli go zabrać. Czy wiesz co z nim się dzieje ?

Posted
5 minut temu, Alaskan malamutte napisał:

Sunieczka śliczna!! Elu, masz taką perełkę i nie pokazujesz światu??? moje propozycje imion dla suni:: Nika, Sofi, Selfie. Elu, wybór należy do Ciebie!!

Piękne :) Dzięki. Bardzo mi się wszystkie podobają :)  A najbardziej chyba Nika, Nikunia :)

Posted
1 minutę temu, elik napisał:

Piękne :) Dzięki. Bardzo mi się wszystkie podobają :)  A najbardziej chyba Nika, Nikunia :)

Ja też uważam ,że Nika jest znakomitym imieniem:)

Posted
4 minuty temu, ewu napisał:

Elu to był  Miodzio. Znalazł dom na Mazurach.

Tak, tak Miodzio :) Na Mazury to pojechał do drugiego domu, czy tak ? Ten pierwszy to coś mocno było nie tak, jak miało być. Dużo dzieci, zimno w domu, jakieś niewyjaśnione sytuacje, nie mogę sobie dokładnie przypomnieć, ale coś było źle. Przywiozłaś oba psiaczki do Krakowa pociągiem, a potem Miodzia ktoś wiózł dalej samochodem.

Posted

Dt dała Fundacja Mon Ami. Pierwsze wrażenie było takie sobie bo w nowym domu wysiadło ogrzewanie i było strasznie zimno.

Miodzio tam został a Lusia wróciła do Ciebie. Jednak wszystko było w porządku, Miodzio miał w Fundacji  dobrą opiekę.

Szybko znalazł wspaniały dom na Mazurach i został tam zwieziony.

Dostawałam cudne zdjęcia i wieści.

Posted
Dnia 1.02.2017 o 01:15, ewu napisał:

Dt dała Fundacja Mon Ami. Pierwsze wrażenie było takie sobie bo w nowym domu wysiadło ogrzewanie i było strasznie zimno.

Miodzio tam został a Lusia wróciła do Ciebie. Jednak wszystko było w porządku, Miodzio miał w Fundacji  dobrą opiekę.

Szybko znalazł wspaniały dom na Mazurach i został tam zwieziony.

Dostawałam cudne zdjęcia i wieści.

No to coś dzwoniło, ale nie wiedziałam gdzie :)   Pamiętałam to zimno i jakiś problem :)

Na szczęście dobrze się skończyło dla obu psiaczków. Lusia jest uwielbiana przez panią i jej syna. To królewna na włościach. W ubiegłym roku byłam odwiedzić Lusię i wyobraź sobie, że na mnie naszczekała :)

Posted
Dnia 1.02.2017 o 11:25, elik napisał:

No to coś dzwoniła, ale nie wiedziałam gdzie :)   Pamietałam to zimno i jakis problem :)

Na szczęście dobrze sie skończyło dla obu psiaczków. Lusia jest uwielbiana przez panią i jej syna. To królewna na włościach. W ubiegłym roku byłam odwiedzić Lusię i wyobraź sobie, że na mnie naszczekała :)

A to niewdzięcznica:):):)

Najważniejsze ,że jest szczęśliwa:)