ewu Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 1 godzinę temu, elik napisał: Niektórym już się poszczęściło :) To adoptowany w sobotę, jako jeden z trzech szczęśliwców, Misiek :) Pierwsze chwile z Panem, jeszcze w schronie na betonie A tu już we własnym domu na miękkim, czystym kocyku :) Dzięki Basiu :) Misio :) Pan Artur przyjechał do mnie z Mamą w sobotę( w domu jest 11-letni labek i znaleziony kotek) i razem pojechaliśmy do schronu z zamiarem wybrania psiaka. Państwo weszli na teren schroniska i po paru krokach zatrzymali się przed kojcem gdzie z boku , cichutko siedział nieśmiały Misio. Jego towarzysze urządzali rwetes:) Państwo w ciągu sekundy podjęli decyzję i wybrali Misia:) Misiek od razu wskoczył Panu na kolana i mocno się wtulił. Wiedział ,że to jego Pan:) Niesamowite są takie sytuacje. Jestem z Państwem w kontakcie, Misio jest cudowny i bardzo grzeczny. Quote
elik Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 35 minut temu, ewu napisał: Trzymajcie jutro kciuki, wizyta pa dla Kamy i Ziny. Jadę po 15-tej, bardzo bym chciała żeby suniom się poszczęściło. Oby się udało...oby to był ten wymarzony dom. Wstępna rozmowa rewelacyjna , trzymajcie proszę:) Trzymammmmm :) 34 minut temu, ewu napisał: Eliku kochany dziękuję:) Nie m za co Basiu. Przykro mi, że ja teraz tylko z doskoku. Dużo czasu zabierają mi wizyty u weta z Bingusiem. 2 x w tygodniu zajmuje nam to kilka godzin, ale nic to, byle Bingusiowi było lepiej, ale niestety :( Do tego inne zobowiązania... Quote
gluchypies Posted April 5, 2016 Posted April 5, 2016 1 godzinę temu, ewu napisał: Trzymajcie jutro kciuki, wizyta pa dla Kamy i Ziny. Jadę po 15-tej, bardzo bym chciała żeby suniom się poszczęściło. Oby się udało...oby to był ten wymarzony dom. Wstępna rozmowa rewelacyjna , trzymajcie proszę:) Suuuuuper :) Czyli są efekty ogłoszeń, cieszę się ogromnie i trzymam mocno kciuki! Czy to jeden dom dla obu suczek?? Quote
ewu Posted April 5, 2016 Author Posted April 5, 2016 41 minut temu, gluchypies napisał: Suuuuuper :) Czyli są efekty ogłoszeń, cieszę się ogromnie i trzymam mocno kciuki! Czy to jeden dom dla obu suczek?? Tak, Państwo mają wspaniałe warunki. Jutro wszystko zobaczę ale znam adres i już sobie obejrzałam:) Syn zakochał się w Kamie a Rodzice w Zinie. 1 Quote
gluchypies Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Ale byłoby super! W takim razie mocno trzymam kciuki, żeby dziewczynkom się udało :) a na ich miejsce w ogłoszeniach mogły wskoczyć kolejne dwa psiaki :) A o Cziko były jakieś telefony? Quote
gluchypies Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 12 godzin temu, elik napisał: Trzymammmmm :) Nie m za co Basiu. Przykro mi, że ja teraz tylko z doskoku. Dużo czasu zabierają mi wizyty u weta z Bingusiem. 2 x w tygodniu zajmuje nam to kilka godzin, ale nic to, byle Bingusiowi było lepiej, ale niestety :( Do tego inne zobowiązania... elik trzymam kciuki za Bingusia!!! Quote
ewu Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 1 godzinę temu, gluchypies napisał: elik trzymam kciuki za Bingusia!!! Ja też Elu.Trzymajcie się. Quote
ewu Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 Już realacjonuję:) Rano pojechałam do schronu i zabrałam Kamę. Strasznie się o nią martwiłam bo takie młodziutkie, psiaki często są zabierane "do pilnowania" a jak kończą wiadomo... Postanowiłam ,że pojadę z nią na wizytę a jeśli uznam ,że dom jest niewłaściwy to wróci do mnie i jutro pojedzie do awaryjnego dt ( obiecano mi pomoc). O Kamę dzwoniła też Pani zootechnik z lubuskiego!!!. Uznałam ,że pomimo rezerwacji lepiej ją zabrać. Wykąpałam ją, odrobaczyłam i zawiozłam do weta. Kama waży 15kg, jest zdrowa, miała drobne nici do wyjęcia, nie rozpuściły się do końca po sterylce. Kama to pies -cud:) Na smyczy chodzi wspaniale, reaguje na komendy, jest niezwykle mądra, zachowuje czystość, ma świetny apetyt, nie rozpaczała jak ją zostawiałam i wychodziłam z domu, w samochodzie i w kąpieli bezproblemowa. Pomimo młodego wieku to niezwykle ułożony i inteligentny psiak. Około 16-tej dojechaliśmy do Państwa. Dom, ogród, 13-letni foksterier i dwa znalezione , piękne kotki. Ludzie bardzo serdeczni, kulturalni, mili. Państwo mają świetne warunki i postanowili pomóc psiakom w niedoli. Kama od razu poczuła się u siebie, ganiała po ogrodzie z piłką,szalała z Dżekim, który pomimo wieku wygląda cudnie i ma super kondycję. Kama została natomiast Państwo chcą zobaczyć jak nowa lokatorka wpłynie na Dżekiego. Zina bardzo się im podoba ale nie chcą zrobić krzywdy staremu Dżekusiowi nadmiarem gwałtownych zmian. W piątek dadzą mi znać czy adoptują Zinę. Jeśli tak , to w sobotę po nią pojedziemy. To wspaniały dom i bardzo bym chciała żeby Zina tam trafiła. Quote
Poker Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Niesamowite jak wspaniale idą adopcje. Tyle psów leci w kosmos ,gdzie im będzie lepiej. Quote
elik Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 12 godzin temu, gluchypies napisał: elik trzymam kciuki za Bingusia!!! 10 godzin temu, ewu napisał: Ja też Elu.Trzymajcie się. Bardzo Wam dziękuję. Niestety jest bardzo źle :( Chore, niewydolne serce zaatakował wirus po zapaleniu krtani. Zapalenie mięśnia sercowego, odma płuc. Odma ustąpiła, ale serduszko zmaltretowane makabrycznie :( Rokowania są bardzo złe :( Cieszę się z pozytywnej wizyty dla suni. Quote
ewu Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 Jak byłam u Państwa zadzwoniła Pani z Siemianowic o Cziko. Jutro moja Znajoma zrobi wizytę. Zobaczymy... 1 Quote
ewu Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 2 minuty temu, elik napisał: Bardzo Wam dziękuję. Niestety jest bardzo źle :( Chore, niewydolne serce zaatakował wirus po zapaleniu krtani. Zapalenie mięśnia sercowego, odma płuc. Odma ustąpiła, ale serduszko zmaltretowane makabrycznie :( Rokowania są bardzo złe :( Cieszę się z pozytywnej wizyty dla suni. Elu przytulam Was mocno. Quote
ewu Posted April 6, 2016 Author Posted April 6, 2016 19 minut temu, Poker napisał: Niesamowite jak wspaniale idą adopcje. Tyle psów leci w kosmos ,gdzie im będzie lepiej. Poza internetem korzystam z uprzejmości i przesyłam psiaczki , do lokalnej gazety, jest taki kącik adopcyjny. Muszę przyznać ,że jest to efektywna forma ogłaszania. Quote
Mysza2 Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 Godzinę temu, elik napisał: Bardzo Wam dziękuję. Niestety jest bardzo źle :( Chore, niewydolne serce zaatakował wirus po zapaleniu krtani. Zapalenie mięśnia sercowego, odma płuc. Odma ustąpiła, ale serduszko zmaltretowane makabrycznie :( Rokowania są bardzo złe :( Cieszę się z pozytywnej wizyty dla suni. Eluś trzymam za Was kciuki, oby było dobrze Quote
elik Posted April 6, 2016 Posted April 6, 2016 23 minut temu, Mysza2 napisał: Eluś trzymam za Was kciuki, oby było dobrze Eluniu dzięki, niestety wiem, że dobrze to już było :( Bingo 2 czerwca skończy 14 lat. Jeśli dotrwa :( Quote
gluchypies Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Bardzo się cieszę, że Kama już w nowym domku :) I trzymam kciuki mocno za Zinę oraz za Cziko. ewu jak masz jakiegoś psiaka do ogłoszeń za Kamę, to prześlij mi na maila - niech skorzysta, póki jest ogłoszenie wyróżnione :) Może uda się tak szybciutko, jak jej :) Quote
ewu Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 2 godziny temu, gluchypies napisał: Bardzo się cieszę, że Kama już w nowym domku :) I trzymam kciuki mocno za Zinę oraz za Cziko. ewu jak masz jakiegoś psiaka do ogłoszeń za Kamę, to prześlij mi na maila - niech skorzysta, póki jest ogłoszenie wyróżnione :) Może uda się tak szybciutko, jak jej :) Posłałam Tuptusia. Dziękuję:) Quote
ewu Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 12 godzin temu, elik napisał: Eluniu dzięki, niestety wiem, że dobrze to już było :( Bingo 2 czerwca skończy 14 lat. Jeśli dotrwa :( Eliku wytul Bingunia, niech walczy. Jestem sercem z Wami. Quote
Ewa Marta Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 W końcu was znalazłam! Stęskniłam sie bardzo! Jak miło czytać o tych wspaniałych adopcjach:) Ubolewam, że nie mamy w tej chwili z Ellig DT, do którego mogłybyśmy przyjąć jakąś bidę od ewu. Nie zapomniałam jednak o Was i zawsze z ogromną życzliwością myślę! Quote
elik Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 3 godziny temu, ewu napisał: Eliku wytul Bingunia, niech walczy. Jestem sercem z Wami. Tulę go codziennie po kilka razy. Gdyby to mogło pomóc.... Dziękuję za dobre słowa :) 1 Quote
gluchypies Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 5 godzin temu, ewu napisał: Posłałam Tuptusia. Dziękuję:) Ogłoszenie podmienione na Tuptusia :) Quote
Recommended Posts