Jola_K Posted July 28, 2008 Author Posted July 28, 2008 zwykle gdy juz o nich wiem nie umiem nie pomoc wymaga to wiele zaangazowania, by zadbac o nie jak nalezy ciagle obserwacje, bez zwloki wyjazd do weta gdy cos sie dzieje ale dzieki temu jakos sobie radzimy (odpukac w niemalowane!!!!!) glowny problem to finanse, niestety to ogranicznie skutecznie utrudnia dzialania kombinuje jak moge ale jednak nie jest to wystarczajace dlatego przelamalam wstyd i zaczelam prosic publicznie o pomoc, tylko tak moge im wszystkim pomagac od pierwszego lipca jestem bezrobotna :( ze wzgledu na chorobe mojego taty zamknelismy firme dlatego zastanawiam sie nad tym by zawodowo zajac sie pomoca futrzastym mam wolne cale pietro, gdzie wlasnie trzymam kociaki wlasciwie pomieszczenia te nie sa dostosowane, brak lazienki co wiaze sie z bieganiem przez dwa poziomy, by wymyc kuwety, miski, z wiadrami by umyc podloge itp to wydluza zabiegi przy kotach pomysle nad tym, jak to zorganizowac profesjonalnie, by bylo dobrze i z glowa chcialabym wspolpracowac na stale z jakas fundacja, ewentualnie stworzyc wlasna w dziecinstwie marzylam o weterynarii, zawsze kochalam zwierzeta, mysle ze moglabym spelnic to marzene, pomagac im, chociaz ciut inaczej Quote
Isabel Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Oby udało się zrealizować plan:thumbs: Taki szczytny cel! Tyle istot uratowanych!!! Quote
paros Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 halbina napisał(a):Oj, Jolu...jesteś herosem, Ty i Wandul... ale kiedyś trzeba powiedzieć: wystarczy... pomóc tym, za które wzięło sie odpowiedzialność, nie narazać ich na choroby... no i nie wolno Ci siebie wykończyć, bo kto wtedy zajmie sie Twoim stadkiem?... kto znajdzie im domy?... Dziewczyny! Kto robi ogłoszenia dla tych wszystkich kociaków? gdzie są reklamowane? przecież Jola juz w nich tonie... Ona nie moze sie wszystkim zajmować sama... :shake: Ja zrobiłam ponad 60 ogłoszeń kociakom Salmy, Myszki, Muzycznym, Stelli, czarnym diabełkom.... na ale.gratka, eoferty, vegie, pineska, forum.gazeta, kupiepsa, bono-polska, gumtree, ogloszenia.24polska, dwukropek, na blogu wrocławskim i każdej grupie osobna aukcja na allegro :roll: Quote
halbina Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 paros napisał(a):Ja zrobiłam ponad 60 ogłoszeń kociakom Salmy, Myszki, Muzycznym, Stelli, czarnym diabełkom.... na ale.gratka, eoferty, vegie, pineska, forum.gazeta, kupiepsa, bono-polska, gumtree, ogloszenia.24polska, dwukropek, na blogu wrocławskim i każdej grupie osobna aukcja na allegro :roll: W takim razie ZWRACAM HONOR! :loveu: Quote
Hund Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 halbina napisał(a):W takim razie ZWRACAM HONOR! :loveu: Jolu proszę !!!! kot lub kotak roczna pamiętaj !!! Schron w Bielsku tak niedaleko ,trzeba wykorzystać szansę . Quote
Jola_K Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Olu zdjecia Belli przesle po obejsciu calego towarzystwa przed chwila wrocilam z Zywca, odbieralam persa, ktorego chciano oddac do schronu pers ma rok, jest zaniedbany, mnostwo koltunow :evil: jest chudy, ale glodny nie jest lub jest zestresowany zmiana miejsca i nie ma ochoty na jedzenie jak mu probowalam wybadac siersc, to prychnal na mnie i zamachnal sie lapka on nie lubi zabiegow przy sobie! ale ociera sie i mruczy gdy go glaskam po glowie, wiec agresywny nie jest ja nie wiem czy jego wygolic nie bedzie trzeba , poza tym smierdzi jak dorodny kocur ja go jutro zawioze do kliniki, niech go ciachna, bo jak mi zacznie znaczyc to bede miec awantury ze smierdzi powiedzieli mi ze, kot zostal przywieziony z hiszpani, facet mieszka z ojcem, oboje nie dawali sobie z nim rady, mowil ze widza ze jest zaniedbany, ze nei maja do niego reki, ze ta siersc wymaga stalej pielegnacji, ojciec ma juz zwoje lata, a syn wiecznie pracuje i nie ma na to sil... mowia ze wola go oddac w dobre rece niz by bylo jak jest chca by slac im wiesci co u niego slychac mam zdjecia Maksa Quote
peate Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 tyle nowych kociaków :shake: a do niedawna był przynajmniej spokój w kociarni :shake: powinni znieść okres wakacji! a persik jak się miewa? Quote
halbina Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Persik i tak ma wieksze szanse na szybki domek! Quote
peate Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 kocie biedaczki - z małych klatek do schroniska :-( Quote
Jola_K Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 odebralam ruda persice z kliniki zawiozlam rudego persa do kliniki ale nie zostal na kastracje, jest chudy i ma chore oczy, pobrano krew do badania, wynik jutro, pozniej decyzja co dalej dostalam telefon od kobiety, do ktorej przyblakal sie maly kotek, od mniej wiecej soboty byl w poblizu domu, slyszala miauczenie, probowali go zlapal ale ukryl sie w zaroslach, dopiero wczoraj sie udalo, kotek nie chodzi na tylnie lapki, powloczy nimi, jest mamy ma do 5 miesiecy kobieta dzwonila do swojego weta ale ten jej powiedzial zeby czykac kilka dni i zobaczyc czy samo przejdzie :-o sa kretyni na tym swiecie, w glowie sie nie miesci! :evil: kotek dzisiaj zostanie odebrany, pojedzie na diagnostyke do kliniki zaloze mu osobny watek Quote
Jola_K Posted July 30, 2008 Author Posted July 30, 2008 w klinice jest juz koteczek z przetraconym tylem, transportowala go Budrysek, za co ogromnie dziekuje! kotek jeszcze dzieisja bedzie mial rtg, trzymajcie kciuki by uszkodzenia nie byly powazne weci mowia o uspieniu jesli kot bedzie mial zostac kaleka do konca zycia :( ze swojej strony doloze staran by mial najlepsza diagnostyke i leczenie Quote
peate Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 biedne maleństwo :-( kciuki już zaciskam najmocniej jak tylko się da! i oby dało się jeszcze coś wykombinować :kciuki: :thumbs: :happy1: Quote
Jola_K Posted July 31, 2008 Author Posted July 31, 2008 kotka ma w calosci kregoslup, w wyniku uderzenia powstal spory krwiak, zrobili jej punkcje, ma czucie plytkie, glebokiego brak, tyle wiem na razie prosze o duzo cieplych mysli :kciuki: Quote
zuziaM Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 Jola_K napisał(a):kotka ma w calosci kregoslup, w wyniku uderzenia powstal spory krwiak, zrobili jej punkcje, ma czucie plytkie, glebokiego brak, tyle wiem na razie prosze o duzo cieplych mysli :kciuki: Sciskam kciuki najmocniej, jak moge za kiciunie i za Ciebie. To co planujesz, to wielka rzecz. Powodzenia, Jolu ! Quote
peate Posted July 31, 2008 Posted July 31, 2008 to chyba dobra wiadomość, że kręgosłup jest cały :razz: kciuków nie puszczam! Quote
Jola_K Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 dzisiaj odwiedzilam kotka, powloczy nozkami :( straszna bida wieczorem zaloze muw atek osobny i wkleje zdjecia ktore zrobilam dzisiaj oraz zdjecia ktore Budrysek robila dwa dni temu *** na kastracje zawiozlam rudego persa, wczoraj dostalam jego wyniki badania krwi, jest odwodniony, niektore parametry ma zawyzone inne zanizone, na szczescie narzady pracuja dobrze, zanim kot trafi pod noz zostanie wzmocniony dozylnie *** do domu zawiozlam wczoraj ruda persice z niedoszlej hodowli.. domek fajny, bedzie miala przyjaciela persa i dwoch dwunoznych do kochania :) *** [SIZE="3"]i uwaga! mam trzy kocieta ok 3-4tygodniowe, nie jedza same! ich matka ponoc zginela pod kolami samochodu schron nie bardzo chcial takie malizny przyjac prosze o pomoc! Quote
Jola_K Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Kotka z malymi ok 5 dniowymi, ktora od 27.07 jest u mnie male rosna, kotka jest pol dzika, syczy na mnie :( zdjecie jest z dnia, gdy je zabieralam przezyly te trzy... Quote
peate Posted August 1, 2008 Posted August 1, 2008 ten mały tygrysek wygląda jakby miał podkolanówki na nóżkach ;) Quote
Jola_K Posted August 1, 2008 Author Posted August 1, 2008 Tulinek, sparalizowany kotek ma swoj watek [SIZE="3"]TUTAJ Quote
Jola_K Posted August 2, 2008 Author Posted August 2, 2008 kotki, ktore mam od wczoraj maja swoj watek TUTAJ Quote
peate Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 http://www.whiskas.pl/rosnij_zdrowo2.aspx tu można dostać darmową paczkę z jedzonkiem i zabawką dla maluszków Quote
Jola_K Posted August 4, 2008 Author Posted August 4, 2008 glos oddany :D ********* przybylam.. kocie zadania na dzien dzisiejszy czesciowo sa wykonane * pers Max odebrany po kastracji * w klinice na dzien zostalo 5 kotkow, tzw. "czworka z worka"+ jeden znaleziony przy szosie, zostaly odrobaczony, pewnie by zwymiotowaly po drodze wiec odbiore je wieczorem, niech srodek ma szanse zadzialac * no i odwiedzilam Tulinke, bo to dziewuszka jest :D dzisiaj dopiero zobaczylismy, nie chcielismy kici stersowac wczesniej * a zaraz jade z Myszka i jej 5 maluchow na szczepienie ******************** dostalismy dzisiaj podarunek w postaci dwoch paczek karmy, oraz gadzety na aukcje i gotowke w kwocie 150zl :multi: raz jeszcze bardzo dziekuje :Rose: Quote
Agnieszka Co. Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 Jolu przekazałam dla Ciebie obiecane już dawno 25 zł za pośrednictwem Agi (Budrysek) - tak chyba będzie szybciej. Quote
Recommended Posts