Jola_K Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 Jola_K napisał(a):kiciunia juz po sterylce, dzisiaj ja zabieram za pare dni wrocimy na zdjecie szwow, moze jeszcze ja zaszczepie? zobacze jak bedzie z funduszami oraz czy jej stan na to pozwoli bo wet mowil ze jej macica dziwnie wygladala jeden rog byl nabrzmialy, drugi ok dziwne to bylo ale nie byla to ciaza na zmieniony gruczol dostaje antybiotyk, jeszcze do podawania przez pare dni no i dostala advocat, bo swierzb mieszkal w uszkach na chwile obecna koszt 190zl ale dolicza mi jeszcze antybiotyk ktory mam podawac w domu :/ relacji ciag daszy: kicia w tym tygodniu miala zdjete szwy jest maly strupek bo kotka przy nich majstrowala :mad: dzisiaj bylysmy na kolejne czyszczenie uszek poprawka za kilka dni, to bedzie juz trzeci wyjazd Quote
Jola_K Posted July 19, 2008 Author Posted July 19, 2008 w tej samej okolicy co tri ze zdjec powyzej kraza jeszcze dwie szylkretki pewnie sa spokrewnione, byly trzy ale jedna zdjelam z ulicy jesienia ubieglego roku.... :( jedna ma rujke, robila fikolki przed dwoma kocurami... poprostu, super! kiedys robilam jej zdjecia jak to na wsi, te kotki rodza regularnie mioty sa sprzatane... Quote
Jola_K Posted July 20, 2008 Author Posted July 20, 2008 dodatkowe kciuki poprosze za te koteczke jest chora, anarazie jest diagnozowana, ale niepokojace ma objawy podejrzenie chloniaka jej watek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10530325#post10530325 Quote
Hund Posted July 20, 2008 Posted July 20, 2008 Dziś przez pÓŁ godziny ŁapaŁam z bubu maŁego koteczka który wychylaŁ się z pokrzyw koŁo schronu i chciaŁ koniecznie przechadzać się ulicą. MiaŁczaŁam pÓŁ godziny udając kota ,kotek miaŁczaŁ odpowiadaŁ i przeszywaŁ pokrzywy w poprzek. bubu czatowaŁa w krzakach z miską peŁną jedzonka ale borok chyba nie wie co to karma. ZŁapaŁam go i zaniosŁam do schronu ma 3-4 ty, burasek z biaŁymi Łapkami. CaŁą miskę zjadŁa ciężarna koteczka biaŁa z szarymi Łatami która czaiŁa się koŁo pŁotu schroniska. Brzuch olbrzymi :( niedŁugo będzie rodzić. Quote
esperanza Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Wystawiłam bazarek na miau na koty Joli_K http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3303874#3303874 Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 esperanza napisał(a):Wystawiłam bazarek na miau na koty Joli_K http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3303874#3303874 dziekuje :Rose: Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Hund napisał(a):Dziś przez pÓŁ godziny ŁapaŁam z bubu maŁego koteczka który wychylaŁ się z pokrzyw koŁo schronu i chciaŁ koniecznie przechadzać się ulicą. MiaŁczaŁam pÓŁ godziny udając kota ,kotek miaŁczaŁ odpowiadaŁ i przeszywaŁ pokrzywy w poprzek. bubu czatowaŁa w krzakach z miską peŁną jedzonka ale borok chyba nie wie co to karma. ZŁapaŁam go i zaniosŁam do schronu ma 3-4 ty, burasek z biaŁymi Łapkami. _bubu_ przyslala mi zdjecia kociaka Hund napisał(a): CaŁą miskę zjadŁa ciężarna koteczka biaŁa z szarymi Łatami która czaiŁa się koŁo pŁotu schroniska. Brzuch olbrzymi :( niedŁugo będzie rodzić. nie znam koteczki ze schroniska, pewnie ktos podrzucil :( jutro podjade tam i sprobuje odnalezc i co? sterylka? Quote
Seaside Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 dziewczyny pilna sprawa :( :placz: Właśnie dzowniła magda z. Jest w pociągu do Krakowa i nie ma jak osobiście napisać Zmarła jej ciocia i kuzyn w Bolesławcu został sam. Sam z roczną czarną koteczką. Kicia bardzo pilnie szuka domu, mamy tylko kilka dni :( Kuzyn po pogrzebie (piątek?) wyjeżdża i nie może zabrać ze sobą koci dziewczynka nie jest wysterylizowana, chowana w mieszkaniu, korzysta z kuwetki. W domu nie było dzieci tylko dwie dorosłe osoby, ale kocia jest przyjazną istotką Magda jak wróci (sobota, niedziela) wstawi jej zdjęcia :( Na razie nic więcej nie wiem - magda napisze jak wróci :( Szkoda koci, a ja nie mam pomysłu gdzie ją umieścić :( U mnie wszystkie kąty już zapchane (czyt. rodzina na więcej się nie zgodzi) - jeszcze 1 tymczasowiczka maleńka nie wyszła Co robić?? :( Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 kiedy kotka traci dom kuzyn wyjezdza w piatek (?) a Magda wstawi zdjecia w weekned, nie rozminiemy sie z pomoca? rozmawialas z Gosia? jest blisko, moze ma jakis pomysl Quote
Agnieszka Co. Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Słyszałam, że moja znajoma szuka kota dla swojej mamy na wieś (Gilowice). Niestety nie udało mi się do niej dodzwonić żeby to potwierdzić i zapytać o szczegóły. Pewnie kotek byłby wychodzący, ale na pewno miałby opiekę i wyżywienie - nie wiem tylko, czy wydajecie koty na takie warunki. Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 dwa pytania: odleglosc od ulicy? odleglosc od lasu? warunek: kastracja/sterylizacja Quote
Seaside Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Jolu - pogrzeb jest w piątek, kuzyn wyjeżdża parę dni później. Magda nie umiała sprecyzować kiedy. Więcej wiadomości niestety nie mam :( Jeszcze nie rozmawiałąm z Gosią - Magda zadzwoniła 5 min przed końcem pracy, a ja zaraz po pracy leciałąm z Rudzią do weta :( Spróbuję się skontaktować, chociaż Gosia i tak obłożona jak nie wiem co :( Quote
Seaside Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Chyba przyciągnełyśmy Magdę myślami - włąśnie napisała, że nad kocią ulitowała się koleżanka zmarłej cioci. Na dzień dzisiejszy jest na urlopie, wraca za tydzień i zaraz kocię zabiera. Także akurat pokryje się to z wyjazdem kuzyna Magdy. Domek dobry, podobny do dotychczasowego, no i znajoma osoba, którą kocia zna Dziewczyny dzięki za pomoc. :loveu::loveu::loveu: Mam nadzieję, że domek Agnieszki przyda się dla innej bidki ;) Quote
Agnieszka Co. Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Jola_K napisał(a):dwa pytania: odleglosc od ulicy? odleglosc od lasu? warunek: kastracja/sterylizacja Z tym warunkiem to może być różnie - bo to starsza osoba. Pytania oczywiście zadam, a czy ewentualnie miałabyś na wydanie jakiegoś kota starszego, który byłby już ciachnięty? Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Jagodko, ogromnie sie ciesze, ze kicia bedzie miala dom wsrod znajomych zmarlej Pani ['] Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Agnieszka Co. napisał(a):Z tym warunkiem to może być różnie - bo to starsza osoba. Pytania oczywiście zadam, a czy ewentualnie miałabyś na wydanie jakiegoś kota starszego, który byłby już ciachnięty? kastratow nie mam do domow wychodzacych ale przeciez Pani ma corke, ktora moze pomoze pozniej z kastracja? mieli juz koty? Quote
Agnieszka Co. Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Myslę, że mieli. Córka niestety niezmotoryzowana - mieszka w Żywcu, jeździ PKSem. Czyli rozumiem: mam zadać trzy pytania. Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Aga, moge miec kotke po sterylkowa kocurka nie mam ta droga to istotne pytanie Gilowice ciagna sie wzdluz ruchliwej drogi... :( las, to z kolei istotne dla szczepien p/wsciekliznie, no i lisy! pytanie o koty, jest drugorzedne, da jednak odpowiedz co sie z nimi stalo, jak odeszly Quote
Agnieszka Co. Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 OK podjadę dziś do tej znajomej i się popytam. Quote
peate Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114704[/url] na tym wątku dziewczyny szukają właśnie domku wychodzącego dla kotki po przejściach Arii Quote
Jola_K Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 [quote name='peate'][url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=114704[/url] na tym wątku dziewczyny szukają właśnie domku wychodzącego dla kotki po przejściach Arii[/QUOTE] straszna bidula, serce sie kraje :( Quote
Agnieszka Co. Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Rozmawiałam ze znajomą. Jej mama ma obecnie starego kocura. W zeszłym tygodniu musieli uspać jej psa, gdyż stracił wzrok, słuch i prawdopodobnie węch ze starości i zaczął okazywać agresję do domowników gdyż ich już nie rozpoznawał. Na nowego psa ta pani już nie miałaby sił i pomyśleli o kocie - towarzyszu. Ale to jeszcze nie jest do końca uzgodnione z samą zainteresowaną. Jak zapadnie konkretna decyzja to mają dać mi znać. Quote
paros Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ogłoszenia w necie zrobiłam wszystkim kociakom pod opieką Jola_K (o których miałam informacje) :lol: muzyczne, Salmy, Myszki, czarne diabełki, Stella, Bartuś - w sumie około 80 ogłoszeń :cool3: Teraz czekaj na telefony lub maile :lol: Skierowałam do Ciebie maila z Wrocławia w sprawie czarnego koteczka :lol: Quote
peate Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 oby tylko domki sie odezwały, ale tylko te najlepsze :evil_lol: Quote
Recommended Posts