Zosia4 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Dorcia - trzymaj się. Ziemia Lubuska też Ci kibicuje maleńka. Quote
Guest Elżbieta481 Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Znalezione informacje: Cartrophen jest juz dostepny w Polsce. Jego dystrybutorem jest firma FORTE telefon do przedstawiciela: 602819515 i email:[email protected] CARTROPHEN VET jest juz rowniez dostêpny w hurtowniach: Centrovet Bydgoszcz tel. 052/37 98 284 Polypharm Warszawa tel. 022/ 823 34 78 Kolme Warszawa tel. 022/845 14 51 Medico-vet Warszawa tel. 022/66914 27 Równowaznym lekiem jest Rimadyl w tabletkach.Tu własnie podano,że w składzie Rimadylu jest carprofen.Jest tez informac ja,że przy zastosowaniu Rimadylu może wystapic krwawienie z jelit,ale o tym napewno uprzedzi i wyjaśni sprawę kazdy weterynarz. W składzie pierwszego z lekarstw wymieniany jest kwas hialuranowy oraz wielosiarczan sodowy pentazonu.Natomiast w wykazie lekarstw dopuszczonych do stosowania w Polsce w składzie podany jest NATRII POLYPENTASULFONAS.Niestety,nie wiem co to oznacza. Znalazłem równiez informacje,że efekt stosowania widoczny jest po podaniu 4 zastrzyku.W hurtowni cena wynosi 171 zł +40 zł dostawa poniewaz dostarczony byc powinien w specjalnej temperaturze. Waldek Quote
dzodzo Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 wszystko się zgdadza, lacznie z cena -ale nie zgodzę się,że rimadyl to zamiennik!!!!!!!!!! carthropen vet to najnowczsniejszy lek, ale o kompletnie innym dzialaniu.Jego efektem ma byc odbudowa mazi w uszkodzonych chrzastkach a nie łagodzenie stanów zapalnych i bólu.Rimadyl to lek niesterydowy przeciwzapalny i po nim czesto następuje krwotok-tu nie ma mowy o tym. Tylko przez pierwsze godziny moze byc zminiejszona krzepliwosc krwi i sprawdza się to przed podaniem leku przez nakłucie wewnetrznej strony pyska!!!! faktem jest ze efekt ma byc po 4 dawce-my jestesmy po drugiej i juz jest poprawa. na angielskiej stronie znalazlam natomiast info-o czym w polskiej ulotce nie ma ani slowa-ze po 1 zastrzyku pies do 48 godzin moze byc otępiały i niekontaktowy i w przypadku mojej suni tak bylo.Po 2 zastrzyku natomiast jest juz dobrze. W pzryapdku Dory odpukac-ale reakcja tez moze byc taka-bo jest w podobnym wieku jak moja i podobnym stanie. Quote
Diana S Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Dorca jestesmy z Toba...:loveu::loveu: trzymaj sie dzielnie sloneczko bys sie czula lepiej juz tylko lepiej....:loveu::loveu::loveu: Quote
Neris Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Wyzdrowieje maleńka, na pewno! Po tym strasznym losie należy jej się trochę słońca w życiu... Quote
Diana S Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Neris napisał(a):Wyzdrowieje maleńka, na pewno! Po tym strasznym losie należy jej się trochę słońca w życiu... Oby tego slonca bylo jak najwiecej a nie chmur... to sie jej nalezy!!! Quote
Betbet Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 damy radeeee. razem łatwiej hej Dorcia w górę:) Quote
t_kasiek Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Dorcia mówi dobranoc i hopka do góry !!!!!!! Quote
irysek Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 a jakies jej zdjecia nowe sa? chetnie bym sobie ja zobaczyla, jak jej to glaskanie spokoj i leki pomogly. Quote
Diana S Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Prosze pisac jak sie sunka czuje jak leki dzialaja...co z tylnimi lapkami.. wszystko pisac....:p Quote
Anashar Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Bonharen też jest na odbudowywanie tej mazi w stawach. tzn naoliwia je ;) A jest tańszy bo czeski - nie chcecie z nim spróbować? Quote
eunice Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 :-( czy mozna prosic o jakies fotki suni? to straszne!!!!!!! co ja spotkalo w zyciu!!!!:placz: Zycze jej z calego serca duzo milosci i spokoju!!!!!!!! Quote
samoglow Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 poprosilam Lupe i obiecala zrobic banerki. Bedziemy mogli je wstawic do podpisu i rozpowszechnic sprawe suni:-( Quote
samoglow Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ci serdecznie dziekuje za banerki.:lol: mam nadzieje, ze zdrowko juz "w normie" Quote
lupe Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 A dziekuję. :) Odpukać jest lepiej. Chyba musisz zmniejszyć podpis do 500px;) Quote
irysek Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 ponawiam pytanie czy sa jakies jej nowe zdjecia ??? Quote
ala35 Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Dorka spaceruje na 1wszą , a ciotkę Tiger pragnę pocieszyć , że już od jutra poprawa pogody , będzie mogła zamienić sztormiak i kalosze na ...bikini:lol: Quote
Isiak Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Trochę to trwało, bo ostatnio czas mam tylko w nocy, kosztem snu, ale udało mi się coś wymodzić na bazarek dla Dory. Zapraszam:http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=6346661#post6346661 Quote
t_kasiek Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 hop hop Doruś..... :) dzień dobry.....czy są jakieś wieści o zdrowiu pieseczki ?? Quote
Neris Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 Dorka bardzo zapadła mi w serce. Mam nadzieję że ten cudowny lek pomaga i niedługo mała stanie na nogi. Quote
Bura Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 waldi481 napisał(a): Równowaznym lekiem jest Rimadyl w tabletkach.Tu własnie podano,że w składzie Rimadylu jest carprofen.Jest tez informac ja,że przy zastosowaniu Rimadylu może wystapic krwawienie z jelit,ale o tym napewno uprzedzi i wyjaśni sprawę kazdy weterynarz. Waldek Niezupełnie. Rimadyl to CARPROPHEN (nazwa substancji czynnej) a CarTrophen Vet to nazwa handlowa leku wspomagającego odbudowę mazi stawowej. Nie są zamienne, choć nazwa bywa myląca. Bezpieczniejszy (mniej efektów ubocznych) jest Cartrophen Vet choć ma działania uboczne i przeciwskazania a jeszcze mniej problematyczny jest Bonharen. Quote
Recommended Posts