Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pozdrowienia dla wszystkich z deszczowego urlopu nad morzem......

A teraz wieści o naszej kochanej Dorze .........

Dora niestety (pewnie wskutek tej cholernej pogody :() niestety ma spore kłopoty z tylnymi łpakami ......
Króciutkie spacerki - tylko na siusiu , ponieważ Dorze tylne łapki
odmawiają posłuszeństwa.......PO prostu uginnją się pod nią i siada .....i z trudem się podnosi spowrotem .......
Przez trzy dni dostawała leki przeciwzaplane , dość silne (niesterydowe) , ale Monika powiedziała, że z obserwacji - niewiele jej pomogły .......

Dziś doszedł jednak w końcu ten "cudowny" lek z Irlandii (Monia ma zapisan nazwę , ale nie miała przy sobie , więc poda mi jutro )
Wetka ma ogromną nadzieję , że będzie naprawdę pomocny i skuteczny .
\Lek podaje się w 4 dawkach po 0,8 ml.......piewrwsza dawak jutro , następna po 5 dniach, następna po 7 , i ostatnia - po kolejnych 7 dniach ........

Zobaczymy .........ja jestem dobrej myśli .......

Dora jest spokojną , stateczną panią , któa coraz częściej merda ogonkiem , zwiedza miszkanie i łasi się do wszystkich domowników ....
Odżyła psychicznie bardzo , czuje się coraz lepiej , tylko te łapki :(
Je bardzo ładnie i dużo , jednak bardzo powolutku przybiera na wadze .......
Dostaje też wciąz odżywki i witaminki.

Niestety koszt leczenia jest dość wysoki......apetycik też niuni dopisuje, więc zmuszona jestem znó żebrać o wsparcie finansowe ....

Kilka dni temu wpłynęło jeszcze 100 zł od cioci irmy :loveu:

Bardzo serdecznie dziękuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POnieważ mam problem z dostępenm do internetu - proszę wszystkich o podnoszenie wątku i odwiedzanie wirtualne Dory :oops:

Jak tylko uzyskam od Monik nazwę tego leku to postaram się tu napisać , może ktoś miał stycznośc , lub coś słyszał o jego działaniu ?

Dziękuję jeszcze raz wszystkim za wirtualną opiekę nad Dorą :loveu:

Posted

Słuchajcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:multi:

Włąsnie zobaczyłam , że Dorka ma na AFN 300 zł !!!!!!!!

Są to chyba pieniążki , któe daisy przekazałą na Dorę ze skarpetki Łapki z Legionowa , bo widziałąm włąśnie taką prośbę daisy na wątku AFN!!!!!!

BARDZO BARDZO Dziękuję cioteczce daisy , że postanowiła wesprzeć właśnie naszą Dorę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

hmmm...zastanawiam sie czy ten "cudowny"lek to nie to samo co eksperymentalnie bierze moja sunia, zgadza sie sposób podawania i dawki.Jesli tak, to my jestesmy po drugiej dawce i jest chyba nieźle;)

Posted

koniec pierwszej aukcji dla Dory. zebrana kwota to:
120 zl! wiem, że to nie majątek, ale powolutku cegiełka do cegiełki. kolejna aukcja trwa.

pozdrowienia z zapracowanego zalanego deszczem "nadmorza"

Posted

Poprosilem o podzielenie funduszy Gonza na Dore i tego bidnego Rottka z podpisu Betbet. Mielismy wziąć go do hotelu ale jednak nie mamy jak. Więc powinno na konto Dory w AFN-ie wpłynąć 54zł i jeszcze kilka groszy ode mnie na konto które podała Tiger (przepraszam, że tak mało ale ostatnio jestem spłukany)Proszę dajcie znac jak pieniądze dojdą.

Posted

t_kasiek napisał(a):
zgodnie z prośba cioteczki wypoczywającej nad morzem - Dora wędruje na początek !!!!!

Na początek koniecznie. Trzymam kciuki za podziałanie leku.
Rp. mizianko ode mnie, i nie tylko, 3 razy dziennie po o,5 godz. - przez najbliższych parę latek.:lol:;).

Posted

Lek , który dostaje Dora nazywa się CARTROPHEN VET.

Dzięki za podnioszenie naszej Dorci !!!!!!!!!

POzdrowienia znad deszczowego Świnoujścia !:placz:

Posted

Te łapki rozjeżdżają jej się...Czy to po tych cholernych kopniakach?:angryy: Chyba tak, może dysplazja.. :shake:
Jest jeszcze drugi lek , Bonharen ,podobno trudny do zdobycia, ale miejmy nadzieję,że ten przyniesie jej ulgę.

Guest Elżbieta481
Posted

CARTROPHEN VET
Arthropharm Ireland Limited Roztwór do wstrzykiwań dla psów
Preparat wskazany jest w chorobach zwyrodnieniowych stawów i związanych z nimi zaburzeniach mięśniowo-kostnych u psów, w szczególności w : - Osteoarthritis - zwłaszcza dotyczące wielu stawów;
- Osteochondrosis dissecans;
- urazy stawów i zmiany zapalne tkanek w okolicach stawów występujące:
- u psów pracujących lub biegających na wyścigach;
- po wykonaniu inwazyjnych zabiegów diagnostycznych lub uszkodzeniu tkanek stawów spowodowanym zabiegami chirurgicznymi.
----------------
E

Posted

tak myslalam, moja Beja jest po 2 serii carthropenu i jest widocznie lepiej, takze bądxcie dobrej mysli!!!!
to nie musza byc dolegliwosci po kopniakach, wytarczy nieleczone zapalenia stawów, dla psa baaardzo bolesne i praktycznie w pewnym stanie nie do wyleczenia.Ale lek jest naprawde dobry!!!!

Posted

waldi481 napisał(a):
CARTROPHEN VET
Arthropharm Ireland Limited Roztwór do wstrzykiwań dla psów
Preparat wskazany jest w chorobach zwyrodnieniowych stawów i związanych z nimi zaburzeniach mięśniowo-kostnych u psów, w szczególności w : - Osteoarthritis - zwłaszcza dotyczące wielu stawów;
- Osteochondrosis dissecans;
- urazy stawów i zmiany zapalne tkanek w okolicach stawów występujące:
- u psów pracujących lub biegających na wyścigach;
- po wykonaniu inwazyjnych zabiegów diagnostycznych lub uszkodzeniu tkanek stawów spowodowanym zabiegami chirurgicznymi.
----------------
E

Waldi,bardzo Cię przepraszam za kłopot-ale czy możesz podać dokładnie skład chemiczny(jest zawsze na opakowaniu).Nazwa handlowa leku na ogół nic nie mówi.Może jest ludzki odpowiednik(często bywa tańszy!).Mojemu 13letniemu ONkowi pomaga bardzo Movalis i Zeel amp.Może i Doruni też będzie pomocny po zakończeniu aktualnej kuracji?

Guest Elżbieta481
Posted

Znalizlismy wczoraj bardzo ciekawe informacje nt.tego leku.Po ponownym odszukaniu wstawię
Waldek