togaa Posted September 15, 2014 Author Posted September 15, 2014 Bazarek zakończony. Dochód z Duszkowego bazarku wynosi 348 zł Kwota zaokrąglona do 360 zł została przelana na konto Stowarzyszenia humanitarno-ekologicznego Dla Braci Mniejszych Gdy przelew wpłynie, proszę o potwierdzenie na bazarku :) (Link może nie działać, bo admin lub informatyk chyba wciąż w tle pracują nad ustawieniami skryptu) memory kochana ! Ogromnie dziękujemy !!!! Nie wiem jak Ty to zrobiłaś , że zebrała się tak imponująca kwota ! Z wdzięcznością potwierdzam, że 360,00 zł z Twojego bazarku wpłynęło 12 września br. na konto Stowarzyszenia. To wielka, wielka pomoc!!! ! :calus: Quote
memory Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 ... Nie wiem jak Ty to zrobiłaś , że zebrała się tak imponująca kwota ! ... Po prostu Duszek-Okruszek w ostatnich miesiącach miał trochę szczęścia :) I oby tak zostało! Quote
ania75 Posted September 15, 2014 Posted September 15, 2014 Po prostu Duszek-Okruszek w ostatnich miesiącach miał trochę szczęścia :) I oby tak zostało! ........ i tak trzymać :klacz: Quote
togaa Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Ktoś chciał dobrze i wstawił naszego Duszka vel Amisia na fb . Rozdzwoniły się telefony z całej Polski, posypały e-maile z propozycjami domu dla Duszka. Tyle że chyba niewiele w tej informacji było o Jego chorobie , bo mimo że zachwalaliśmy Jego wyjątkową osobowość i urodę , wiadomość o specjalistycznej karmie i chorej trzustce , gasiła zapały potencjalnych domów .( Do enzymów nawet nie dochodziłam..) Ale miłe że ktoś chciał pomóc, pokazując Duszka światu. Dwóm 'domkom' wysłałam nawet zdjęcia naszego Timonka , który jest Duszkowej urody, ale jakoś cicho... Pomijając fb, muszę tu zdradzić pewną tajemnicę.. ;-) Od pewnego czasu kroi się Duszkowi dogomaniacki Domek Tymczasowy i to taki z najwyższej półki. Tyle że straaaasznie daleko. Próbujemy to jakoś logistycznie ogarnąć , na razie z marnym skutkiem. Quote
NikaEla Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Od pewnego czasu kroi się Duszkowi dogomaniacki Domek Tymczasowy i to taki z najwyższej półki. Tyle że straaaasznie daleko. Próbujemy to jakoś logistycznie ogarnąć , na razie z marnym skutkiem. gdzie????? Quote
togaa Posted September 16, 2014 Author Posted September 16, 2014 Białystok....!!! 600 km w jedną stronę.... Quote
mar.gajko Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Daleko, zwłaszcza, że łatwiej chyba mu będzie (mentalnie :) o domek w okolicach Krakowa, niż na Podlasiu jednak. Quote
Poker Posted September 16, 2014 Posted September 16, 2014 Białystok....!!! 600 km w jedną stronę.... Faktycznie , nieźle.Ale i nie takie odległości na dogo były pokonywane. Quote
NikaEla Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Białystok....!!! 600 km w jedną stronę.... no faktycznie dalej nie można było ;) Quote
asiuniab Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 kocham Cię duszku i przesyłam przytulaski; i obyś dotarł do tego dt jak najprędzej; Quote
mdk8 Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 ile teraz Duszek waży? Przytył chociaż troszeczkę? Cioteczki czy jest tu ktoś z Radomia? Quote
Colette Posted September 17, 2014 Posted September 17, 2014 Memory,planujesz jakiś kolejny bazarek z Duszko-godzinami, bo ztego co widze chłopak z opłatami jest o miesiąc dotyłu...? A może Duszko-kilometry - aby zebrać chłopakow na wycieczkę? A z innej beczki - wiadomo już ile będzie kosztował ten DT w Białymstoku? Quote
togaa Posted September 17, 2014 Author Posted September 17, 2014 ile teraz Duszek waży? Przytył chociaż troszeczkę? Cioteczki czy jest tu ktoś z Radomia? Jutro poprosze o zważenie malucha. Myślę że z 8 kg juz waży. A z innej beczki - wiadomo już ile będzie kosztował ten DT w Białymstoku? Jak wspominałam , to dogomaniacki domek z najwyższej półki. Domek który sam od lat wspiera różne inne biedy. Lepiej Duszek nie mógł trafić. Oczywiście że będziemy musieli zadbać o specjalistyczną karmę dla maluszka, enzymy czy ew. wizyty u weta, ale sprzatąnie Duszkowych placków i wycieranie siurków jest absolutnie gratisowe... (Domku...nie bij.) Transport Duszka pokryje kochana Pani Ewa, która już nie jeden raz ratowała nasze biedy. Teraz tylko to logistycznie ogarnąć. Wczoraj już wydawało sie że wszystko gra, ale się pozmieniało i znowu d... blada. Quote
togaa Posted September 18, 2014 Author Posted September 18, 2014 co się zmieniło|? Transport, transport się posypał. Na trasie B-B - Warszawa. Możliwe że sie przesunie na 4 pażdziernika Sorry, tak to napisałam że można było różnako zrozumieć. Quote
memory Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Memory,planujesz jakiś kolejny bazarek z Duszko-godzinami, bo ztego co widze chłopak z opłatami jest o miesiąc dotyłu...? A może Duszko-kilometry - aby zebrać chłopakow na wycieczkę? A z innej beczki - wiadomo już ile będzie kosztował ten DT w Białymstoku? Na cegiełkowy bazarek nie mam teraz odwagi , kto mógł - pomógł, a aktualnie trwają bazarki z cegiełkami, inne psiaczki też muszą mieć swoją szansę :) Z ciuszkowego dużo fantów zostało. Ale faktycznie przydałoby się jeszcze parę złotych na karmę i opłaty w klinice.... Quote
Colette Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Ja nie wiem co Ty mi memory zrobiłaś, ani cóż takiego specjalnego ma sobie Duszek czego nie mają inne psiaki... Ale tak jak skutecznie unikam zobowiązań i wszelkich deklaracji, preferując pomoc "z doskoku" - tak ten chłopak cały czas krąży mi po głowie i już wiem, że dla niego jestem skłonna zrobić wyjątek. Jeśli to możliwe - chciałabym więc od października zadeklarować dla Duszka 50 zł stałej na kolejne 15 miesięcy (Październik 2014 - Grudzień 2015). Da radę? Quote
inka33 Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 U kogo to DT...? Udało się zorganizować transport? Jak się ma cud-Duszek-maluszek-okruszek? Pozdrawiam! :) Quote
memory Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ja nie wiem co Ty mi memory zrobiłaś, ani cóż takiego specjalnego ma sobie Duszek czego nie mają inne psiaki... Ale tak jak skutecznie unikam zobowiązań i wszelkich deklaracji, preferując pomoc "z doskoku" - tak ten chłopak cały czas krąży mi po głowie i już wiem, że dla niego jestem skłonna zrobić wyjątek. Jeśli to możliwe - chciałabym więc od października zadeklarować dla Duszka 50 zł stałej na kolejne 15 miesięcy (Październik 2014 - Grudzień 2015). Da radę? Jaaaaa :niewiem: ? Ja niczego nie zrobiłam, jam niewinna! :scared: Nie poczuwam się do grzechu :) To ON :turn-l: , to Duszek ujął Cię za serce, ma chudzielec te oczyska takie, że... echhh.... No też mi w głowie siedzi :wallbash: Tylko ja już nie mam jak dać stałej, płacę na kilka wyraźnie nieadopcyjnych piesków i chociaż to grosze, to wyżej nie podskoczę :( A Duszkowi kasa potrzebna, bo musi jeść, a przy chorej trzustce wyboru nie ma, karma musi być odpowiednia, zatem - droższa niż ekonomiczna bytowa. Z nieba spadasz Kochana Colette :loveu: ze swoją propozycją! 50 zł miesięcznie to bardzo dużo dla Okruszka, nawet jak będzie w BDT, to na karmę i weta będzie potrzebował. Dziękuję Ci :B-fly: Konto jest na pierwszej stronie, ale dla ułatwienia, jeśli zechcesz ustawić automatyczne przelewy. 46 1140 2017 0000 4202 1012 0220 Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych43-300 Bielsko-Białaul.Łagodna 93/32tytułem : Darowizna dla Duszka Stowarzyszenie dla Braci Mniejszych ma wielu ( w tym trudnych) podopiecznych i z wątków wynika, że często 'żyje na kredyt' więc taka stała na kilkanaście miesięcy, to jak manna z nieba, bo byt jednego zapewniony. Ucieszą się! :loveu: Quote
WiosnaA Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 Ujawniam się ;-) ,to ja zaproponowałam DT dla Duszka. Tak jak pisze Colette,tak i mnie Maluszek ujął niesamowicie,a jego oczka nie dają mi spokoju :shake: . Tylko strasznie daleko jestem od niego . Szkoda,że tam bliżej nikt Okruszka przytulić nie może do swojego domku. Quote
memory Posted September 20, 2014 Posted September 20, 2014 .... Szkoda,że tam bliżej nikt Okruszka przytulić nie może do swojego domku. A może nie szkoda? Może takie jest zrządzenie losu, by maluch wylądował w prawdzie bezpiecznym miejscu? Bo z tego, co czytałam, nie mógłby chyba lepiej trafić ;-) Quote
Recommended Posts