kakadu Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 przeczytałam wpis o wygryzaniu łapek; moja wetka twierdzi, że psy często to robią kiedy mają zatkane gruczoły przyodbytowe; można by to sprawdzic przy najbliższej okazji; Quote
inka33 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 WiosnaA, przypominam się z prośbą o nr konta. :) przeczytałam wpis o wygryzaniu łapek; moja wetka twierdzi, że psy często to robią kiedy mają zatkane gruczoły przyodbytowe; można by to sprawdzic przy najbliższej okazji; A to Ci nowina...! :blink: W życiu bym nie wpadła na zwiazek jednego z drugim... :wacko: Wiedziałam tylko, że jak pies sobie zadek liże zbyt maniacko albo saneczkuje, to mogą być dupne gruczoły, ale łapy...?! Quote
WiosnaA Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 przeczytałam wpis o wygryzaniu łapek; moja wetka twierdzi, że psy często to robią kiedy mają zatkane gruczoły przyodbytowe; można by to sprawdzic przy najbliższej okazji; Gruczoły Duszek miał sprawdzane jak tylko zaczął się problem z łapkami,w sumie ze dwa,a może i trzy razy zaglądane ,nie były zapchane. Ewidentnie Dusio w główce coś "naukładał" sobie,na Amitriptylinie nic nie wygryza,w ogóle się nie interesuje łapkami,teraz jest dobrze. W trakcie Tinulkowej zabawy wprowadziłam Duszkowi małe nagrody smaczkowe jak siada przy mnie,ale nie za darmo,a "daj piątkę",no i skupiony jest na mojej kieszeni. Był jeden raz jak Duszek pięknie aportował mi swoją kosteczkę,aż oczy zrobiłam jak ładnie przynosił przez jakieś 5 minut,...uważny obserwator z niego,znaczy umie,ale powtórki takiej zabawy więcej nie było. Quote
WiosnaA Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 WiosnaA, przypominam się z prośbą o nr konta. :) A to Ci nowina...! :blink: W życiu bym nie wpadła na zwiazek jednego z drugim... :wacko: Wiedziałam tylko, że jak pies sobie zadek liże zbyt maniacko albo saneczkuje, to mogą być dupne gruczoły, ale łapy...?! Już wysyłam pw. Quote
Poker Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Jak się teraz zachowuje? Na razie spokój z łapkami czy nie? Quote
WiosnaA Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Jak się teraz zachowuje? Na razie spokój z łapkami czy nie? Spokój,zupełnie nie interesuje się. Quote
ona03 Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Spokój,zupełnie nie interesuje się. I niech tak zostanie...:) Wiosenko, zaglądałaś na kokornak, mój już kwitnie. Quote
WiosnaA Posted May 18, 2015 Posted May 18, 2015 I niech tak zostanie... :) Wiosenko, zaglądałaś na kokornak, mój już kwitnie. Kokornak "żyje",ale nie dopasowałam mu jeszcze stałego miejsca ze względu na jego "siłę".Siedzi na razie zadołowany na działce, jutro jedziemy i przyjdzie na niego kolej. Najgorzej,że cany mi jeszcze nie wyszły i siedzą cicho,nie wiem,czy się martwić.U nas było dosyć chłodno,może ruszą jak na dniach się ociepli. Poza tym wszystkie roślinki Lolciowe rosną,a nawet już kwitną! Quote
ona03 Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Kokornak "żyje",ale nie dopasowałam mu jeszcze stałego miejsca ze względu na jego "siłę".Siedzi na razie zadołowany na działce, jutro jedziemy i przyjdzie na niego kolej. Najgorzej,że cany mi jeszcze nie wyszły i siedzą cicho,nie wiem,czy się martwić.U nas było dosyć chłodno,może ruszą jak na dniach się ociepli. Poza tym wszystkie roślinki Lolciowe rosną,a nawet już kwitną! Canny mają czas, dobrze, że nie wyszły przed Zośką, mogłyby zmarznąć, ale teraz ruszą na pewno. Quote
Poker Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 Ja moje kany wystawiłam z garażu i są już wysokie na 30 cm.Trzymam w pokoju na razie. Quote
mar.gajko Posted May 19, 2015 Posted May 19, 2015 A ja w ogóle nie wiem o czym wy piszecie :wacko: co to kokornak? Kana? Jakieś zajęcia edukacyjne musicie przeprowadzić :) Quote
NikaEla Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 A ja w ogóle nie wiem o czym wy piszecie :wacko: co to kokornak? Kana? Jakieś zajęcia edukacyjne musicie przeprowadzić :) czyli jedziemy wszyscy do WiosnaA na szkolenie :) Quote
zachary Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ha,ha,ha....one pochodzą z lolciowej rabatki i tam musicie się udać po te tajemnicze rośliny.... Quote
NikaEla Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ha,ha,ha....one pochodzą z lolciowej rabatki i tam musicie się udać po te tajemnicze rośliny.... To dobrze, bo do Oneczki mamy bliżej niż do WiosnaA :) Quote
mar.gajko Posted May 20, 2015 Posted May 20, 2015 Ja pewnie te roślinki widziałam, tylko problem z powiązaniem nazwy z wyglądem mam :) Więc jakieś szkolenie z wizualizacją by się przydało :) U mojej sąsiadki jest taka piękna roślina, pnąca, ale taka wieloletnia "drzewniana", i ma to rozprowadzone na balkony, 3 razy pytałam jak się nazywa ;) i dalej nie pamiętam. Kwitnie na wrzosowo, takie kiście wrzosowych kwiatów ma, trochę jak kwiaty akacji. Quote
WiosnaA Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Canny mają czas, dobrze, że nie wyszły przed Zośką, mogłyby zmarznąć, ale teraz ruszą na pewno. To czekamy cierpliwie w takim razie. Ja moje kany wystawiłam z garażu i są już wysokie na 30 cm.Trzymam w pokoju na razie. Oo,to duże już masz. A ja w ogóle nie wiem o czym wy piszecie :wacko: co to kokornak? Kana? Jakieś zajęcia edukacyjne musicie przeprowadzić :) czyli jedziemy wszyscy do WiosnaA na szkolenie :) Ha,ha,ha....one pochodzą z lolciowej rabatki i tam musicie się udać po te tajemnicze rośliny.... Tak jest,...Oneczka, jak się zjawi,to Wam opisze dokładniej :) Ja zdjęcia Duszka zaraz wstawiam. Quote
WiosnaA Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Takie trawy na działce nam porosły,byliśmy na koszeniu, 1 Quote
WiosnaA Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Psiaki super wyhasały się,fajnie się pobawiły,pogoda świetnie dopisała. W pewnej chwili patrzę coś Duszka nie widać,nie biega,nigdzie nie leży na trawce,...myślę pewnie tak jak poprzednim razem poszedł do domku pospać...zaglądam Ducha nie ma w domu...o masz myśle,gdzie on jest?..szukam,wołam,zaglądam to tu to tam i nic..podchodzę do samochodu,a on na siedzeniu chrapie w najlepsze.Drzwi w samochodzie były pootwierane i zaszył się tam odpocząć. Trawkę wykosiliśmy i wszyyyscy wróciliśmy baaardzo zmęczeni. :) o co chodzi" 1 Quote
WiosnaA Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 I Duszek w domku, , https://www.youtube.com/watch?v=Vpw3GgALjhE&feature=youtu.be 1 Quote
togaa Posted May 21, 2015 Author Posted May 21, 2015 Ale się Dusio wyhasał, mordka szczęśliwa . Ślicznie wygląda. Na filmiku widać jaką ma ładną figurkę. W sam raz . :) Quote
WiosnaA Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 No,na pewno jest "beczułką" jak wyszedł na trzecim zdjęciu ;) Quote
ona03 Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 Ja pewnie te roślinki widziałam, tylko problem z powiązaniem nazwy z wyglądem mam :) Więc jakieś szkolenie z wizualizacją by się przydało :) U mojej sąsiadki jest taka piękna roślina, pnąca, ale taka wieloletnia "drzewniana", i ma to rozprowadzone na balkony, 3 razy pytałam jak się nazywa ;) i dalej nie pamiętam. Kwitnie na wrzosowo, takie kiście wrzosowych kwiatów ma, trochę jak kwiaty akacji. Wisteria Mariolciu :) Tak jest,...Oneczka, jak się zjawi,to Wam opisze dokładniej :) Ja zdjęcia Duszka zaraz wstawiam. Dusio cudny, a kwiatki można sobie wygooglać :) Quote
mar.gajko Posted May 22, 2015 Posted May 22, 2015 Wisteria Mariolciu :)& Ona inaczej mówiła, Glicynia, ale już faktycznie sprawdziłam w googlach i to to samo ;) Przepiękne to jest jak kwitnie tak w dużych ilościach :) Quote
Recommended Posts