WiosnaA Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 Ależ delikates z Niego. Czyli musi mieć wszystko "jak w zegarku", żadnych eksperymentów żywieniowych, żadnego podjadania, zmiany karmy...Nic. Oj, Dusio, Dusio.... W ciągu dnia niestety nic nie podjadamy :shake: . Od początku u Duszka wprowadziłam ścisły i regularny tryb żywienia,żeby łatwiej było obserwować wszelkie objawy. Mój wet mówił,że jak już będzie zgrana dawka kreonu z posiłkiem,to wówczas można powoli wprowadzać nowe rzeczy, sprawdzać reakcję i ew.dany składnik wykluczać.Mówił,że można będzie przejść(bardzo powoli) na jedzonko gotowane. Doczytałam też,że takie psy mogą w zasadzie być nawet na karmie bytowej z małą ilością włókien,ale ich diety są raczej monotonne. Duszek teraz czuje się dobrze,kupki robi ładne 2-3 razy dziennie i ze względu na moją obecną niedyspozycję żadnych nowości nie wprowadzam,bo ew. odchylenia mąż czy syn może nie wyłapać,a ja przez okno tym bardziej,więc trzymamy się tego z czym jest dobrze. Jak będę już śmigać,to oczywiście sprawdzę,czy ew. między posiłkami dobrze zniesie np.kawałek kurczaka lub jakiegoś smaka :smile: .Póki co,tylko tóż po jedzeniu mikre kawałki przemycamy ;-) Karma Royal,którą obecnie je Duszek widzę,że mu służy,je z apetytem,przybrał na wadze.Cenowo wychodzi droższe utrzymanie z 50-60zł niż np. na ew. bytowej,ale ja osobiście bym jej nie zmieniała. Myślę, że z czasem to się unormuje... no może nie idealnie, ale będzie lepiej (tak jak z moją Niką było/jest) Też mam taką nadzieję :smile: Dusio trochę się "podtuczył",jedzonko ma lekkostrawne dośc długo więc i z trawieniem będzie lepiej ,.. coś na nagrodę pewnie dopasujemy :smile: . . Na czczo bułeczka,a może cynamon?.. nie za bardzo wyszło. Quote
mar.gajko Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 To może z dżemikiem :roll: jak cynamon nie bardzo. Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 3, 2014 Posted December 3, 2014 To w ramach kuracji ;) po bułeczce z cynamonem :-D wysłałam dzisiaj coś dla Duszka. Aniu, jutro powinno być u Was :). Quote
WiosnaA Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 To może z dżemikiem :roll: jak cynamon nie bardzo. lub serkiem,, Dusio bardzo lubi :smile: ....zresztą on wszystko by zajadał. Niech ja tylko stanę trochę na swoje kopytko ;-) To w ramach kuracji ;) po bułeczce z cynamonem :-D wysłałam dzisiaj coś dla Duszka. Aniu, jutro powinno być u Was :). Dano,serdecznie dziękujemy ! :calus: :i Muszkieterów wymiziaj! :loveu: Poczta jednak nawaliła i gdzieś ugrzęzło :nonono2: Quote
ania75 Posted December 5, 2014 Posted December 5, 2014 toż to nie Duszek - papierek tylko Duszek - kartonik się robi .... :kiss_2: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Dano,serdecznie dziękujemy ! :calus: :i Muszkieterów wymiziaj! :loveu: Poczta jednak nawaliła i gdzieś ugrzęzło :nonono2: Aniu, zaczynam się martwić :(, bo wysłałam w środę, paczuszka powinna już być u Was. Poczekajmy do poniedziałku, ewentualnie będę monitować na poczcie. Quote
mari23 Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 ja wysłałam Duszkowi w czwartek listem poleconym 2 opakowania Kreonu, 20 szt. + 50 szt. - razem 70 tabletek, mam nadzieję, że przesyłka szybko dotrze Quote
Colette Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 1.12 poszła na konto stowarzyszenia moja stała wpłata. Dziś przelałam dodatkowe 50zł - też na konto stowarzyszenia, więc Duszkowy dług powinien się niebawem zmniejszyć. POzdrawiam cieplutko! Quote
WiosnaA Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Aniu, zaczynam się martwić :(, bo wysłałam w środę, paczuszka powinna już być u Was. Poczekajmy do poniedziałku, ewentualnie będę monitować na poczcie. Poczta ma teraz masę roboty,więc może na dniach dojdzie,poczekamy :smile: ja wysłałam Duszkowi w czwartek listem poleconym 2 opakowania Kreonu, 20 szt. + 50 szt. - razem 70 tabletek, mam nadzieję, że przesyłka szybko dotrze Ojej,jak dużo! :smile: Mari,dziękujemy ogromnie! :calus: 1.12 poszła na konto stowarzyszenia moja stała wpłata. Dziś przelałam dodatkowe 50zł - też na konto stowarzyszenia, więc Duszkowy dług powinien się niebawem zmniejszyć. POzdrawiam cieplutko! I my z Duszkiem pozdrawiamy i dziękujemy serdecznie! :smile: A ja nie mam czasu za bazarkami wstawić rachunków za karmę i kreon.W tygodniu już uzupełnię. rozliczenie pieniążków,które są u mnie. Quote
inka33 Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Duszku-łakomczuszku, pozdrawiam! :calus: Quote
WiosnaA Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 mogę wysłać Kreon dla Duszka, bo wysłałam dla Reksia i jeszcze mi zostało :) To w ramach kuracji ;) po bułeczce z cynamonem :-D wysłałam dzisiaj coś dla Duszka. Aniu, jutro powinno być u Was :). Dziękuję Kochane! :smile: Wczoraj od Mari,a dziś od Dany przesyłki do nas dotarły :smile: Dusio buziaki Wam przesyła! :calus: Quote
mari23 Posted December 9, 2014 Posted December 9, 2014 Dziękuję Kochane! :smile: Wczoraj od Mari,a dziś od Dany przesyłki do nas dotarły :smile: Dusio buziaki Wam przesyła! :calus: cieszę się, że doratły! :) Na zdrowie, Dusienku !!!!! :iloveyou: Quote
togaa Posted December 10, 2014 Author Posted December 10, 2014 1.12 poszła na konto stowarzyszenia moja stała wpłata. Dziś przelałam dodatkowe 50zł - też na konto stowarzyszenia, więc Duszkowy dług powinien się niebawem zmniejszyć. POzdrawiam cieplutko! Dziękujemy Colette kochana. :calus: Obydwie Twoje wpłaty są już na Stowarzyszeniowym koncie. I ta z 1.XII.2014 ( 50, 00 zł) i z 8.XII.2014 ( 50,00 zł). Razem to całe 100,00 zł !!! :smile: Quote
Dana i Muszkieterowie Posted December 13, 2014 Posted December 13, 2014 Dziękuję Kochane! :smile: Wczoraj od Mari,a dziś od Dany przesyłki do nas dotarły :smile: Dusio buziaki Wam przesyła! :calus: Dzięki piękne za buziaki :). Aniu dziękuję za potwierdzenie że przesyłka dotarła, bo już myślałam, że trzeba będzie interweniować na PP. Dużo zdrowia dla Duszka i buziaki dla Was :calus: od moich Muszkieterów :). Quote
mar.gajko Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Co ze zdrowiem Obojga? Wszystko u Duszeczka w porządku? Quote
WiosnaA Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Dzięki piękne za buziaki :). Aniu dziękuję za potwierdzenie że przesyłka dotarła, bo już myślałam, że trzeba będzie interweniować na PP. Dużo zdrowia dla Duszka i buziaki dla Was :calus: od moich Muszkieterów :). Dziękujemy serdecznie! :smile: Co ze zdrowiem Obojga? Wszystko u Duszeczka w porządku? Cali i zdrowi się meldujemy :smile: . "Walczyliśmy" z pieczeniem ,pakowaniem bazarkowym,a teraz walczę z dogo. To jakaś porażka,ten nowy serwer :shake: .Przedtem logowanie,a teraz,.. Żeby wejść na jakiś wątek ,(nawet swój bazarek),muszę odszukać jego pierwszą stronę ze strony głównej,a żeby dostać się na ostatnią stronę wątku muszę klikać je po kolei do końca wątku :mdleje: inaczej mi wyświetla "Ta strona internetowa zawiera pętlę przekierowań" :mdleje: Przez banerki też nie mogę i pisze to samo..Z dodaniem postu jest masakra,albo się uda,albo nie.Z początkiem tego tygodnia takie coś mi się zrobiło. Czy ktoś z Was ma podobne problemy? Komputer mam świeżo po naprawie i wszystkie inne strony działają mi bez zarzutu.Tak samo mam na Mozilli i na Chrome. W szczegółach pisze coś takiego,może ktoś z Was pomoże rozwiązać mi ten problem? " Strona internetowa http://www.dogomania.com/forum/topic/143065-olbrzym-i-male??ka-roki-wygra??-los-domem-sunieczki-nadal-lecznica/?p=15968685spowodowała zbyt wiele przekierowań. W rozwiązaniu problemu może pomóc usunięcie plików cookie tej witryny lub zezwolenie na pliki cookie innych firm. Jeśli to nie pomoże, prawdopodobnie jest to błąd konfiguracji serwera, a nie problem z komputerem." Quote
Poker Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ja nie mam żadnych problemów.Wszystko hula normalnie, co nie znaczy ,ze lepiej niż na starej dogo. Quote
WiosnaA Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Ja nie mam żadnych problemów.Wszystko hula normalnie, co nie znaczy ,ze lepiej niż na starej dogo. I togaa mówiła,że jej chodzi normalnie...ehhh :shake: Oprócz dogowych "atrakcji" u nas szarzyzna,i za oknem i na codzień,nic ciekawego się nie dzieje.Ja 'bucik" już mam zdjęty,noga się zrasta i powoli będę zaczynać chodzić :smile: .Na razie jednak kotłujemy się w domku :nonono2: .Duszek lubi zabawki,ciąga maskotki,szarpak jest fajny i z Amikiem się siłują :smile: .Tinulek się nie wtrąca,bo tylko piłka go interesuje. Syn zabiera psiaki wieczorkiem na kulturalne :-D spacerki po chodniczku,a do lasu tylko w weekend niestety,a i to nie za długie,bo nasz Tińcio jest zmarźlakiem. Duszkowi natomiast pogoda jest nie straszna,chodzi bez kubraka i syn mówi,że jako jedyny jest niepocieszony jak muszą wracać do samochodu,bo Dusio by jeszcze hasał i hasał.A ja się martwiłam na początku,że on na naszym biegunie mi zamarznie ;-) . Apetyt Duszek dalej ma dobry,ale przeszliśmy już na dwa posiłki dziennie.Figurę teraz ma dobrą i w stosunku do swoich szczuplutkich łapek nadwaga nie byłaby wskazana.Zważymy się,czy przy dwóch posiłkach nie chudnie.Dziś z synem pojadą wieczorkiem do weta pokazać oczko Duszka,ponieważ trzeci dzień oczko coś mu dokucza,swędzi i taki przezroczysty ma nalot w kąciku.Przemywam,ale nie widzę poprawy i może kropelki potrzebne,chcę by lekarz obejrzał. Poza tym wszystko jest dobrze. Na raty będę dziś pisać ;-) . Quote
WiosnaA Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 ZooArtul. Wiślana 28A08-530 Dęblin ZAMÓWIENIE NR: 241003DATA ZAMÓWIENIA: 2014-12-01 05:04:55 Status: Wysłane Podsumowanie: wartość produktów: 204,90 zł dodatkowe opłaty: 0,00 zł łącznie do zapłaty: 204,90 zł Objaśnienia dotyczące stanu zamówienia Objaśnienia dotyczące stanu płatności WPŁATY 2014-12-01 05:04 Wybrałeś Przelew jako formę płatności. Kwota do wpłaty to 204.90zł. 2014-12-02 13:12 Twoja wpłata została przyjęta. DODATKOWE OPŁATY I USŁUGI Forma dostawy: K-EX Przesyłka Gratis! Numer przesyłki: K-EX:978550650 Śledzenie przesyłki: strona przewoźnika Przesyłka wysłana: 2014-12-03 19:20 Przewidywana data doręczenia: INFORMACJE PODANE PODCZAS SKŁADANIA ZAMÓWIENIA Dane bilingowe: ....... .......... 15-561 Białystok (Polska) Adres dostawy: ......... .......... 15-561 Białystok (Polska) Dane kontaktowe: ............... telefon:......... e-mail: [email protected] ZAMÓWIONE PRODUKTY ROYAL CANIN Gastro Intestinal Low Fat LF22 12kg Wartość: 204.90zł Ilość: 1 szt. Zobacz opis produktu... DOKUMENTY WYSTAWIONE DLA TEGO ZAMÓWIENIA Skopiowałam potwierdzenie zakupu karmy dla Duszka, dostałam tez paragon,ale w bazarkowym pakowaniu chyba posiałam :-( Quote
WiosnaA Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 nerwica mnie bierze z dobrnięciem za każdym razem do ostatniego posta :lmaa: rachunki za kreon.., rozliczenie + kaska z bazarku ,jeszcze dziś , odsapnę ,nogę poćwiczę i wkleję :lookarou: Zdjęć ostatnio nie miałam jak robić,wybaczcie. Jakieś dwa wcześniej cyknęłam,to chociaż troszkę wstawię Duszka :smile: Quote
sybil Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Super widok :) kiciusie pałaszują jedzonko na parapecie, a Duszek chętnie by im pomógł :) Pozdrowienia i buziaki dla Ludziów, mizianka dla Futrzastych :calus: Quote
NikaEla Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 Skopiowałam potwierdzenie zakupu karmy dla Duszka, dostałam tez paragon,ale w bazarkowym pakowaniu chyba posiałam :-( Wierzymy bez paragonu :) Quote
inka33 Posted December 19, 2014 Posted December 19, 2014 To już ładny kawał Ducha jest! :klacz: Quote
togaa Posted December 19, 2014 Author Posted December 19, 2014 Poniżej wklejam post naszej Wiosenki, który przed chwilą dostałam na e-maila , bo na dogo już wejść nie może... Basiu,poddaję się już z dogo.....sto razy wysyłam post i nie wchodzi,...o szukaniu za każdym razem wątku nie wspomnę. Cały dzień ślęczę,kilka jakos się udało,a teraz ni w ząb nie chce. NikaEla,dzięki za zaufanie . Paragon jednak mam. Z tego paragonu za kreon odliczę 20zł....mąż kupił opakowanie 20caps ,bo nie było większego w aptece i nie zwrócił uwagi (choć wcześniej kupował),że cena jest mało niższa jak za 50caps.....za "gapowe" niech płaci i jeszcze jeden kreon 50caps. kupowaliśmy. Teraz mamy troszkę zapasu......Kreon od mari123 jest 10000j i dodaję jako 1caps zamiast połówki 25000j po konsultacji z wetem......Duszek bierze 1 i 1/2caps 25000j do posiłku. Quote
Recommended Posts