MikAga Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Aneczko, i ja do Was dotarłam-tak myślę,i taką mam nadzieję! Cieszę się,że Duszek juz u Ciebie,że dogadał się z chłopakami-serducho się raduje,Aniu tak pięknie przekazujesz i pokazujesz dzień po dniu. Czy finanse Rudaska będą przejęte przez Ciebie,czy w dalszym ciągu wpłaty będą na konto SBM? Pozdrawiam cieplutko,pa. Agnieszka z Miką. Quote
WiosnaA Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 ALe ona malutki jest, widać to przy kici.Chyba ,ze z kici jest wielkokot. Jak leżą w kłębuszek ,to są jakby jednej wielkości ;-) .Ale Duszk jest większy,wyższy od kota sporo,łapki ma długie,ale od tego kota jest chudszy :shake: .To zwykły dachowiec,ale trochę grubawy. Quote
WiosnaA Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Aneczko, i ja do Was dotarłam-tak myślę,i taką mam nadzieję! Cieszę się,że Duszek juz u Ciebie,że dogadał się z chłopakami-serducho się raduje,Aniu tak pięknie przekazujesz i pokazujesz dzień po dniu. Czy finanse Rudaska będą przejęte przez Ciebie,czy w dalszym ciągu wpłaty będą na konto SBM? Pozdrawiam cieplutko,pa. Agnieszka z Miką. Witaj Agusiu :smile: . Finanse oczywiście idą na fundację. Aguś, piszę,bo wiem,że ciocie również chcą wiedzieć jak Dusio się miewa,a fotkę cyknąć nie problem,bo Duszka mam z boku :smile: . Żałujcie wszyscy,że nie możecie go miziać! :eviltong: .To jest przytulak wszech czasów! :loveu: Serio to mówię! Próbuję bazarek przygotować,ale ciężko mi idzie jakoś :nonono2: . Quote
mar.gajko Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 Kota jest w sam raz, Taka ... puszysta i tłuściutka jest najprzytulniejsza :) A Papierka trzeba troszeczkę podtuczyć :) Quote
togaa Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Aneczko, i ja do Was dotarłam-tak myślę,i taką mam nadzieję! Cieszę się,że Duszek juz u Ciebie,że dogadał się z chłopakami-serducho się raduje,Aniu tak pięknie przekazujesz i pokazujesz dzień po dniu. Czy finanse Rudaska będą przejęte przez Ciebie,czy w dalszym ciągu wpłaty będą na konto SBM? Pozdrawiam cieplutko,pa. Agnieszka z Miką. Aguniu! przegadałam temat z Wiosenką i uważam że powinna mieć jakąś pulę pod ręką, na bieżące wydatki . Pomalutku będzie sie spłacać dług z Lecznicy, ale priorytetem jest tu i teraz i Ania musi mieć fundusz na jedzonko, enzymy itp... Quote
Colette Posted October 9, 2014 Posted October 9, 2014 Dajcie znać jakbym miała zmieniać dane do swojej deklaracji :) Kiedy bedzie wiadomo jaki Duszek ma dług w lecznicy? Bo do tych 79zł z pierwszej strony na pewno jeszcze coś dojdzie... I czy mamy jakiś termin na jego uregulowanie? Quote
togaa Posted October 9, 2014 Author Posted October 9, 2014 Dajcie znać jakbym miała zmieniać dane do swojej deklaracji :) Kiedy bedzie wiadomo jaki Duszek ma dług w lecznicy? Bo do tych 79zł z pierwszej strony na pewno jeszcze coś dojdzie... I czy mamy jakiś termin na jego uregulowanie? Oj, dojdzie , dojdzie.Czekamy na fakturę. Przyjdzie pocztą. Możliwe że po 15-stym, bo rozliczamy się z Lecznicą w cyklu miesięcznym, a Duszkowe miejsce zajęła Daizy z interwencji. Na fakturze wprawdzie jest termin płatności, ale płacimy kiedy mamy coś na koncie. . Dr.Bogusia bardzo nam tu idzie na rękę. :fadein: Quote
WiosnaA Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Na moje konto 10.09.14 dla Duszka wpłynęło 100zł od MikAga i Mikusi!....dziękujemy z całego serca! :calus: Togaa,zapisz tam w poście ,że jest tyle u mnie. U Duszka wszystko dobrze,koo ścisłe, apetyt dobry.Obserwujemy dalej. Jak tylko mąż zjawia się w domu,Duszek zaraz jest przy nim i każdą chwilę wykorzystuje by być na rączkach. Jak dziecko trzeba go niańczyć :evil_lol: .Mąż specjalnie się nie opiera,..wręcz przeciwnie :roll: .....świat się zmienia.... :roll: . Quote
memory Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Jeeeeej... Ale przytulak :) Zupełnie zawłaszczył sobie pańcia :) Sznupeczek nie protestuje? Quote
mar.gajko Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 TAki mąż to skarb :) A Papierek sobie znalazł człowieka do kochania :) Quote
MikAga Posted October 11, 2014 Posted October 11, 2014 Duszek-Okruszek,całuśny! Zobaczę,co na to Tinusiek? Quote
phase Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 http://oi61.tinypic.com/105edjd.jpg :loveu: Quote
WiosnaA Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Jeeeeej... Ale przytulak :) Zupełnie zawłaszczył sobie pańcia :) Sznupeczek nie protestuje? Teraz już nie ;-) . Ogólnie Amik jest zazdrośniczkiem,a zwłaszcza o mnie.Musi być pierwszy do wszystkiego i koniec.Wiemy to i przez pierwsze dni przy nowym psiaku muszę go mocno wyróżniać,zapewniać,że jest najważniejszy,a on bacznie mnie wówczas obserwuje,czy aby tak jest na pewno.Mąż również musi się z nim pierwszym przywitać.Później powoli się przekonuje i akceptuje wszystkie czułości również do innych. Nie mogłam więc przy nim początkowo za mocno rozczulać się nad Duszkiem.Duszek już wie,że Amik rządzi,że jest nr.1 i w większości zrozumiał o co biega Amiczkowi,..odpukać ...jest wszystko ok.Śpimy,leżymy i przytulamy się wszyscy razem,choć czasem Amik delikatnie przypomina,że ja jestem "Jego" ;-) .Tinulek jest już "swój" i z czasem tak będzie z Duszkiem. Dusio bardzo polubił Amiczka,garnie się do niego,sam zaczepia do zabawy,próbuje naśladować w stróżowaniu,a na spacerku idzie krok w krok za nim lub nosek przy nosku :smile: . Z Tinulkiem specjalnie nie stara się łapać kontaktu,a i dla Tinulka jest obojętne,że przybył nowy kolega ;-) . Quote
WiosnaA Posted October 12, 2014 Posted October 12, 2014 Duszek-Okruszek,całuśny! Zobaczę,co na to Tinusiek? Tinulkowi pan/pani może trzymać i trzy pasiaki na kolankach,ważne by jedna ręka była wolna :smile: do rzucania piłeczki. Uwielbia być przytulany,pieszczoszkiem jest również,ale piłeczkę kocha ponad wszystko :smile: . Quote
togaa Posted October 12, 2014 Author Posted October 12, 2014 TAki mąż to skarb :) A Papierek sobie znalazł człowieka do kochania :) O to, to... Quote
togaa Posted October 13, 2014 Author Posted October 13, 2014 Naszej MikAguni kochanej i Mikusi oczywiście stokrotne dzięki za wspomożenie. :buzi: 10.10.2014r. aż 100,00 zł sfrunęło dla Duszka na stowarzyszeniowe konto !!! :Rose: Może jakoś wyleziemy z Duszkowych długów, bo trochę się ich nazbierało. Quote
olijan Posted October 15, 2014 Posted October 15, 2014 Jak się ma Duszek? Czekamy na niego z niecierpliwością! Quote
togaa Posted October 15, 2014 Author Posted October 15, 2014 Jak się ma Duszek? Czekamy na niego z niecierpliwością! Cierpliwość w kwestii Duszkowej bardzo potrzebna ! :) Ania o ile wiem trochę zajęta, ale końcem tygodnia Duszka czeka kontrolna wizyta w Lecznicy. Zobaczymy co Doktory wymyślą ? Quote
doris66 Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Witam się u Duszeńka.....wyjątkowy z niego słodziak. Quote
WiosnaA Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Dziękujemy za odwiedziny na wątku! Witamy również Nowe ciocie! :smile: Wybaczcie Kochani,że mało teraz piszę,ale to z braku czasu,by wejść na dogo. Duszek coraz częściej robi swoje śmigi po podwórku,bryka śmiesznie na tych cienkich nóżkach jak mały źrebaczek :smile: .Choć bawi się jeszcze krótko,spacery są krótkie,to ogólnie jest coraz żywszy,z własnej inicjatywy często prosi Amika o zabawę w domu.Super im idzie w salonie dookoła stołu ;-) .Dalej wykorzystuje każde kolana na których można posiedzieć,tu nic się nie zmienia :smile: . Po tygodniowej obserwacji i konsultacji z lekarzem zmieniamy lekko sposób jedzenia,ponieważ apetyt Duszka nadal jest duży.Kupki cały czas mamy już ścisłe,ładego kolorku,ale robi ich za dużo-5-6 ,raz było 4.Do obserwacji na kolejny tydzień.Ilośc kupek dziennie musi byc mniejsza. Wagę dokładną poznamy za tydzień,ale powiem,że troszkę nam idzie do góry ;-) . W nocy koo w domu już się nie zdarza,natomiast siku nie da rady wytrzymać.W ciągu dnia lekko sygnalizuje kręcąc się przy drzwiach.Trochę drzwi jednak w domu mamy i wyjścia dwa, więc nie zawsze zauważę i wpadki są zaliczone.W każdym razie uczymy się.Staramy się przebywać więcej czasu na ograniczonej powierzchni domu,aby było łatwiej. W sobotę jedziemy z Duszkiem i resztą na działkę.Zobaczymy jak mu się tam spodoba :smile:.Aparat rzecz jasna wezmę ;-) Mam kilka filmików,jakieś zdjęcia,coś tam wybiorę i w nocy postaram się wstawić. Quote
inka33 Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Brawo, Duszeńku! :klacz: Byle do przodu, chłopaczku! :kciuki: Quote
WiosnaA Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Chyba nie wspominałam,że Duszek umie kopać i grzebanie w ziemi bardzo mu się podoba. Amik trochę go przywołuje do porządku,że tak się nie robi ;-). https://www.youtube.com/watch?v=PgGnjhKzSCU&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=cgkBlVa-LMU&feature=youtu.be Quote
Olena84 Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 ogródek faktycznie stratowany, nieładnie! Quote
Recommended Posts