Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 153
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniła osoba zainteresowana Mają. Już dzisiaj o 16-tej hop! spotka się z rodziną chcącą zaadoptować malucha. Potencjalny domek jest w Warszawie. Jeśli domek okaże się odpowiedni, zawiozę ją na początku tygodnia.

Posted

to jedna z moich faworytek :) oczywiscie gdy jeszcze znajdowala sie w placowce radomskiego schronu zrobilam jej sesje. gdyby ci panstwo nie zdecydowelai sie na jej adopcje (w co wątpie:P ) to wstawiam fotki , na ktorych ta psinka urzeknie niejedna osobke :)

:)

Posted

Cudne zdjęcia. Hop! odwiedziła osoby zainteresowane adopcją suni. Miejsce bardzo dobre, w poniedziałek lub we wtorek jedziemy do Warszawy.:multi:

Posted

Witamy pani stanisławo wśród dogomaniaków:multi: Liczymy na współpracę i obecność Pani nie tylko na wątku małej Majusi. Może umówimy się na kolejną sesję zdjęciową w schronisku:cool3: Pozdrawiamy:lol:

Posted

tamb napisał(a):
Dzwoniła osoba zainteresowana Mają. Już dzisiaj o 16-tej hop! spotka się z rodziną chcącą zaadoptować malucha. Potencjalny domek jest w Warszawie. Jeśli domek okaże się odpowiedni, zawiozę ją na początku tygodnia.

Uważam, że domek jest świetny. Maja w przyszłym tygodniu trafi do wspaniałej rodziny.

Posted

D O R K A napisał(a):
Witamy pani stanisławo wśród dogomaniaków:multi: Liczymy na współpracę i obecność Pani nie tylko na wątku małej Majusi. Może umówimy się na kolejną sesję zdjęciową w schronisku:cool3: Pozdrawiamy:lol:
Zdjęcia suńki są śliczne, potrzebujemy osoby, która czasem nam pomoże w robieniu zdjęć. Czy możemy liczyć na Panią?

Posted

Mam złe przypuszczenia i obym się myliła. Kiedy Maja przyjechała do mnie, zauważyłam, że kiedy śpi nie przeszkadzają jej żadne dźwięki. Dzisiaj na spacerze siedziałam w trawie na korzeniu a Maja i Ozzy biegały. Nagle Maja nie widząc mnie (chociaż byłam tuż obok) zaczeła się rozglądać. Zawołałam, zagwizdałem, nie reagowała. Po powrocie do domu wydawałam wysokie dźwieki, stukałam, Maja nie zwracała uwagi. Podejrzewam, że jest głucha. Dzisiaj idę do weterynarza. Zapytałam państwa z Warszawy, którzy czekaj na sunie, czy jeśli weterynarz potwierdzi jej głuchotę zaadoptują ją. Dadzą odpowiedź wieczorem.

Posted

Dzwoniłam do weta i mówił, że badanie słuchu polega na klaskaniu, stukaniu i obserwacji psa. Żebym zrobiła to sama. Zrobiłam i mała reaguje na zgniatanie plastikowej butelki, na mocne tłuczenie w zlew, nie reaguje na głos, lanie wody, skrobanie. Czy istnieją inne badania? Co robić?

Posted

Uszy miała wczoraj czyszczone przez weterynarza. Kupiłam u weta otosol do przemywania uszu, 3 razy dziennie wkraplam dicortineff od zeszłej soboty.

Posted

Dziewczyny ja mam taką nadzieję, że to jest jednak związane ze stanem zapalnym jej uszu. Sama w przeszłości miałam problemy z uszami i nie raz z tego powodu pogarszał mi się słuch, ale po wyleczeniu wszystko wracało do normy.

Życzę Majusi dużo zdrówka!!!!

Posted

Nic nie mówił o zmianach, czyścił, wyjmował ciemno brązowe świństwo i przy kolejnej wizycie mówił, ze jest lepiej. Zadzwonię jeszcze do Arki, może oni potrafią precyzyjnie zbadać słuch.

Posted

Biedna maleńka. Może faktycznie jej niedosłyszenie wynika ze stanu zapalnego. Moje dziecko często chorowało na zapalenie uszu i jednym z objawów tej choroby było nieraz znaczne pogorszenie słuchu. Po leczeniu sytuacja wracała do normy. Mam nadzieję, że u sunieczki też okaże się to przejściowe.

Posted

Kurcze, ale sunia ma pecha, mam nadzieję, że ludzie pokochają ją nawet jak niedosłyszy, w końcu widzi, ma nosek i wszystko ok, tylko trzeba ją na smyczy prowadzać. Może to minie...:oops:

Posted

Zrozumiałam, dlaczego Gerda jej nie przyjęła. Malutka nie słyszała powarkiwań Gerdy, nie było komunikacji. Jutro idę do weta, który zbada jak bardzo jest głucha, określi to procentowo, sprawdzi czy są dżwięki, które słyszy. Na zgniatanie plastikowej butelki reagowała. Kontakt mam od mar.gajko.

Posted

Może w tytule wątku dodać zapytanie, jak opiekować się głuchym psem. Mam wrażenie, że niektóre dżwięki słyszy. Żeby to były problemy przejściowe. Państwo zainteresowani adopcją wszystko już wiedzą, jutro będzie odpowiedź.