Maciek777 Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 [quote name='Ty$ka']Nono... wieści Miszowe sa cudowne :)[/QUOTE] Obiecujący początek:) Quote
kudlataja Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Już jest jakby lepiej i dostałam mmsem nawet pierwsze nieśmiałe fotki robione Miszce przez szybę. [IMG]http://i62.tinypic.com/35idseb.jpg[/IMG] [IMG]http://i59.tinypic.com/29dwtw9.jpg[/IMG] Quote
AgaG Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Misza wyglada na nich jak reprezentant jakiś pradawnych psowatych, ale skoro zaczał chodzić za panią Kają, to może zwycięży w nim duch psa, który pozwolił się nam ludziom kiedyś udomowić :) Ale Karolkiem to się martwię...Szkoda, że nikt tymczasu nie chce lub nie może mu dać :( Quote
kudlataja Posted July 29, 2014 Posted July 29, 2014 Masz rację, właśnie tak wygląda, dumny i niedostępny, ale jednocześnie ciekawski z niego typ i jeśli się to dobrze wykorzysta jest szansa na częściowe udomowienie. Co do Karolka to brak mi już słów właściwie i po nocach nie sypiam, że on tak sam ze sobą, sam na sam ciągle na tej działce, ze swoimi lękami i ja nie mam do niego dostępu, żadnego klucza.. Bardzo się martwię:( Tymczasem dziękuję Cisowiance za wpłatę dla Karolka odnotowałam - [B]20zł[/B], finanse chłopaka osiągnęły tymsamym poziom [B]1020zł Bardzo dziękuję Cisowianko i zapraszam,m.[/B] Quote
elficzkowa Posted July 30, 2014 Posted July 30, 2014 Karolek bardzo przypomina mi mojego psa Pikusia, którego już niema :-(. Proszę na pw numer konta. Na razie tylko wpłata jednorazowa. Quote
cisowianka Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Odwiedzam, odwiedzam ;) nie zawsze mogą pisać, czy pomóc, bo sami wiecie jak jest, a i życie prywatne czasami się tak zawiruje że szkoda gadać. Quote
kudlataja Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Dziekuję, każda wpłata się liczy, wysłałam konto na pw. [quote name='elficzkowa']Karolek bardzo przypomina mi mojego psa Pikusia, którego już niema :-(. Proszę na pw numer konta. Na razie tylko wpłata jednorazowa.[/QUOTE] Quote
kudlataja Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 (edited) Rozumiem doskonale, aż za bardzo! Pędzę zaraz do psiaków, na działce trochę problemów, suczka z Nielisza - Suczi bardzo schudła po sterylce, wczoraj byłyśmy u weta, mam ją obserwować na razie, martwię się. Karol bez zmian, chowa się w trawie:(. Włąściwie to nic dziwnego, ze nie robi postępów, ja nie umiem do niego dotrzeć, załatwiłam sobie kilka książek i popróbuję różnych rzeczy, niestety w domu też mam zwierzaki i nie mogę ciągle być na działce i to podstawowy problem. Karol ma kontaktu z człowiekiem zbyt mało... [quote name='cisowianka']Odwiedzam, odwiedzam ;) nie zawsze mogą pisać, czy pomóc, bo sami wiecie jak jest, a i życie prywatne czasami się tak zawiruje że szkoda gadać.[/QUOTE] Edited July 31, 2014 by kudlataja Quote
elficzkowa Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Poleciał grosik dla Karolka ! Pozdrawiam cudownych ludzi, którzy walczą o niego !:multi: Quote
kudlataja Posted July 31, 2014 Posted July 31, 2014 Sprawdziłam szybko konto i już jest wpłata od ciebie[B] 30zł.[/B] Dziękuję, zaglądaj do nas czasem:) [quote name='elficzkowa']Poleciał grosik dla Karolka ! Pozdrawiam cudownych ludzi, którzy walczą o niego !:multi:[/QUOTE] Quote
handzia Posted July 31, 2014 Author Posted July 31, 2014 Kochane dziewczyny, bardzo dziękuję za pieniądze, które przesyłacie kudlatej. Ona naprawdę ich potrzebuje, wydała już krocie na te wszystkie zwierzaki... Zapraszam na bazarek poświęcony w części dla tych psiaków: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254580-Mega-bazar-na-zamojskie-zwierzaki-do-10-go-sierpnia-Zapraszamy!!!-%29[/url] Quote
agat21 Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Dobre wieści o Miszce:) Cieszę się bardzo. Martwi Karolek. Tak trudno podjąć decyzję, co z nim dalej, prawda? Cholerna kasa. Quote
ewu Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 Zaglądam do psiaczków. Może Karolek się w końcu otworzy może potrzebuje czasu... Quote
AgaG Posted August 1, 2014 Posted August 1, 2014 [quote name='handzia']Kochane dziewczyny, bardzo dziękuję za pieniądze, które przesyłacie kudlatej. Ona naprawdę ich potrzebuje, wydała już krocie na te wszystkie zwierzaki... Zapraszam na bazarek poświęcony w części dla tych psiaków: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/254580-Mega-bazar-na-zamojskie-zwierzaki-do-10-go-sierpnia-Zapraszamy!!!-)[/URL][/QUOTE] Już zerknę na bazarek. :) a jak się trochę więcej uzbiera z mojego bazarku ciastkowego dla Miszy i Karola, to zrobię kolejną wpłatę. Quote
kudlataja Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='agat21']Dobre wieści o Miszce:) Cieszę się bardzo. Martwi Karolek. Tak trudno podjąć decyzję, co z nim dalej, prawda? Cholerna kasa.[/QUOTE] Tak wszystko rozbija się o pieniądze zawsze, niesety.. Z podjęciem decyzji czekałam trochę z nadzieją na sygnał od pati-c, dziewczyna prowadzi pdt w Milanówku, funia bardzo ją polecała, a ja funi w tym temacie ufam, ale do wczoraj nie było u niej miejsca. Teraz jestem już po rozmowie z Pati i dzisiaj zwalnia się u niej miejsce, właściwie to już się wstępnie umówiłyśmy, że spróbujemy Karolka umieścić tam. To fajna opcja bo Pati prowadzi domowy tymczas i Karol miałby stały z nią kontakt. Dziewczyna miała już dziką suczkę z jakiejś kopalni wyciągniętą, która ludzi na oczy nie widziała, podrzucali jej tylko jedzenie do jakiejś dziury, a teraz sunia sypia na łóżku - tak opowiadała Pati. Myślę że warto spróbować, Warszawa nie tak w końcu daleko..trzeba coś z Karolkiem robić. O ewentualną adopcję też bedzie później łatwiej w wawie, tak myślę.. Teraz pozostaje tylko jakoś, jak najszybciej chłopaka tam przetransportować i znów pojawia się kwestia pieniędzy. Potrzeba [B]300zł [/B] moim gratem na podróż. Karolek ma w tej chwili [B]1050zł[/B] na moim koncie, ja już kompletnie nie mam własnych pieniędzy, w innym wypadku nawet nie zastanawiałabym się i zawiozłabym go na swój koszt.. Koszt tymczasu to [B]11zł/dobę+karma.[/B] Jeśli przeznaczę z tego 300zł na paliwo, chłopakowi-Karolkowi zostanie funduszy zaledwie na dwa miesiące pobytu u Pati.. Nie wiem, może zrobimy jakąś małą zbiórkę na podróż, może trochę kasy gdzieś pożyczę, może uda sie dołączyć do podróży jakiegoś innego zwierzaka, nie wiem.. ważne by Karolek już zaczął próbować normalności, bardzo mi na tym zależy. Bardzo proszę o jakąś radę..:roll: Quote
elficzkowa Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Myślę, że to dobry pomysł. Odwlekanie nic dobrego dla Karolka nie znaczy. Tu liczy się każdy dzień. Jeżeli będzie zbiórka na podróż Karolka to daję 20 zł. Zapadł mi chłopak w serce ! Quote
kudlataja Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='elficzkowa']Myślę, że to dobry pomysł. Odwlekanie nic dobrego dla Karolka nie znaczy. Tu liczy się każdy dzień. Jeżeli będzie zbiórka na podróż Karolka to daję 20 zł. Zapadł mi chłopak w serce ![/QUOTE] Ojej, dziękuję za szybką odpowiedź, myślę, że będzie zbiórka. Grosik do grosika i nowe życie dla Karola, mam nadzieję..bardzo dziękuję:loveu: Podobno gdzieś na dogo jest wątek transportowy, może słyszeliście o jakimś zwierzaku, który szuka transportu do Warszawy? Własnie w między czasie dostałam smsa o Miszce od Pani Kai: "Wszystko ok, coraz bliżej domu się kręci, chyba do leonów go ciągnie, które na ganku lubią się wylegiwać, jak mnie widzi to poszczekuje i się cofa, ale macha ogonem." Miszka kochany, coraz lepiej, teraz pora na Karolka. Zapraszam na fajny bazarek przygotowany przez Handzię, w części rówież dla Karolka. Dziękuję Aniu, napracowałaś się:loveu: Quote
Havanka Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Czytam, ze jest szansa dla Karolka ! Dołożę też 20 zł na podróż. Quote
elficzkowa Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Na wątku transportowym pati-c zgłasza swoja pomoc w transporcie. Może ją zapytać czy nie przewozi w najbliższym czasie jakiegoś innego psa z pobliskich terenów i oczywiście o cenę .Mam nadzieje, że to ta sama pati-c z którą rozmawiała kudlataja. Quote
kudlataja Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='elficzkowa']Na wątku transportowym pati-c zgłasza swoja pomoc w transporcie. Może ją zapytać czy nie przewozi w najbliższym czasie jakiegoś innego psa z pobliskich terenów i oczywiście o cenę .Mam nadzieje, że to ta sama pati-c z którą rozmawiała kudlataja.[/QUOTE] Zaraz zapytam funię, bo ja nic o pati c nie wiem poza tym, co funia mi mówiła. Quote
kudlataja Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 [quote name='Havanka']Czytam, ze jest szansa dla Karolka ! Dołożę też 20 zł na podróż.[/QUOTE] Dzięki, tak to chyba w końcu jego szansa, mam nadzieję, że zaklimatyzuje się w tym dt i zgodzi ze stałymi rezydentami:roll: - dwiema suczkami i psiakiem. Quote
kudlataja Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Tak, to ta sama pati-c od wątku transportowego, to do niej pojedzie Karolek. Właśnie z nią rozmawiałam, niestety ona nie organizuje w tej chwili żadnego transportu, ale ogłosi na wątku i na fejsbuku nasz wyjazd i może ktoś się dołączy po drodze..Wstępnie ustaliłyśmy wyjazd na wtorek/środę. Quote
elficzkowa Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Czyli pieniążki wysyłam !!! Czy na konto kudlataja ? Ależ się cieszę, że Karolek jedzie !!! :multi: Mam nadzieję, że nie będzie problemu z jego złapaniem do transportera bo na razie mocno charakterny ( nieufny, przestraszony )chłopak ! Quote
Recommended Posts