Mazowszanka13 Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 To dobrze, że jest taka bezpieczna opcja z tą cesarką :) Quote
konfirm31 Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Też tak myślę. W ten sposób, sterylizuje się bezdomne kotki i po dwóch dobach, wypuszcza na ulicę. Quote
inka33 Posted May 9, 2015 Posted May 9, 2015 Konfirmie, nie nadążam za Tobą... :wacko: Szacun! :wub: Quote
malagos Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Konfirm, Ty tyle dobrego robisz, ze nie mam słów! I do tego nie tylko dla zwierząt, ale i dla ludzi. Mam na myśli tego pana od suni. Quote
konfirm31 Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Czasami nie da się oddzielić pomagania psom, od pomagania ludziom......Cud boski, że mój TZ to wszystko wytrzymuje i mnie wspiera :) Quote
konfirm31 Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Nio ;). Teraz rychtuje GPS do jutrzejszych wojaży. Quote
Nutusia Posted May 10, 2015 Posted May 10, 2015 Super, że część maluszków już w domkach - oby na zawsze! :) Szczęśliwej podróży po Małą! Quote
konfirm31 Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Wróciliśmy :). Poznałam Panią Małgosię i Jej cudowną Mamę, która razem z Nią, zajmuje się psiakami. Własnych psów, też mają całe stadko :). Pan bardzo się cieszył ze spotkania z Małą, a ona - też :). Naprawdę, to było bardzo wzruszające. Widać, że Pan kocha sunię, a ona Jego. A jak się oni oboje witali z wyniesionymi szczeniaczkami, teraz czystymi i pachnącymi. Zostawiłam trochę psich smaczków i dałam 50 zł na potrzeby maluszków i ruszyliśmy w drogę powrotną. Niech teraz Pan i Mała, żyją długo i szczęśliwie, a dwa pozostałe maluszki, niech znajdą równie dobre domki, jak ich dwaj bracia i siostra :). Mama pani Małgosi powiedziała, że wyadoptowali już ponad 100 szczeniaków. Wspaniali ludzie :) Podliczyłam ostatnie nasze wydatki na domnych/bezdomnych makowiaków, i (nie licząc karmy ) wyszło około 900zł.... A jeszcze nie zaczęłam płacić za hotelik Aresa i za jego "usługi zdrowotne". Za sterylkę Lerki, jeszcze nie dostałam zwrotu od AS, za transport psów przez Pati-c też (miał być zwrot 200zł od UM) - też nie...... No, cóż :( Quote
Mazowszanka13 Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 Cuda jeszcze się zdarzają. Właśnie przelałam na konto Krysi 834 zł z bazarku :) http://www.dogomania.com/forum/topic/146545-zako%C5%84czony-rozliczam-mega-bazar-z-przetworami-troch%C4%99-ciuszk%C3%B3w-i-co%C5%9B-jeszcze/ Quote
konfirm31 Posted May 11, 2015 Posted May 11, 2015 O rany, Mazowszanko :) ;). Bardzo, bardzo Ci dziękuję . Masz rację, cuda się zdarzają - szczególnie na dogomanii :) i to za przyczyną wspierających i pracowitych dogomaniaczek :). Lecę zrobić poprawki na psich finansach i złożyć podziękowanie na wątku bazarkowym :) Quote
Mazowszanka13 Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Napisz w którym poście/stronie są rozliczenia :) Quote
Nutusia Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Fajnie, że Pan odzyskał Małą, a ona jego. A najfajniej, że przynajmniej ona nie przysporzy p. Małgosi kolejnych szczeniaczków do wyadoptowania... Quote
konfirm31 Posted May 12, 2015 Posted May 12, 2015 Zgadzam się, co do Mazowszanki z Mattilu :) i z Nutusią co do meritum :) . Rozliczenia w Bezdomniakach makowskich, są w poście nr 375 http://www.dogomania.com/forum/topic/137796-bezdomniaki-makowskiemazowsze/page-19 , bo wątek założyłam jako konfirm13, a kontynuuje go jako konfirm31 i nie mogę niczego na początku edytować :(. Mod- też nie :( - pytałam maupy Rozliczenia Aresa - drugi post w jego wątku http://www.dogomania.com/forum/topic/146845-ares-czyli-nie-unikniesz-przeznaczenia/ Mazowszanko, jeszcze raz dziękuję - cmok, cmok, cmok, cmok............... :) Quote
konfirm31 Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Jednak UM( dzięki, Pani Ilono ), zwrócił mi na konto 200zł za transport. Lecę porobić korektę w wydatkach na Bezdomniaki makowskie. Teraz mają 200zł na plusie - lub ta kasa pójdzie do ....innego psa/suki w potrzebie(niekoniecznie makowiaka) Druga dobra wiadomość na dziś, to to, że duży czarny psiak, zamieszkał w TPP, złapany przez Panią Ewę i Panią Asię https://www.facebook.com/media/set/?set=a.832549203506198.1073741833.762289233865529&type=1 Niestety, są i te złe...... Odszedł papug malagos Byłam dzisiaj z moją Krysią po kociaki. Zanieść ślepy miot do uśpienia...... :(. Strasznie to smutne i przykre. Musimy prosić UM o zakup klatki/łapki i o wygospodarowanie bezpiecznego miejsca , w którym bezdomne kotki po sterylizacji, dochodziłyby do zdrowia........ Zuzka Krysi Karniewskiej, ma babeszjozę. Jest leczona - trzymajcie kciuki ....... Quote
Mazowszanka13 Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Tak to się dobre ze złym przeplata. Na złe nie mamy wpływu, ale to dobro zależy od nas. I z tego powinniśmy się cieszyć. Quote
konfirm31 Posted May 13, 2015 Posted May 13, 2015 Staram się te pozytywy mieć na uwadze. Dzisiaj po południu idę z Panią Ewą zanieść kupioną przez Nią karmę dla Małej. Quote
konfirm31 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Mała ma biegunkę. Pisałam do Pani Małgosi, czyto nie sprawa jakichs leków "okołosterylkowych" - akurat była u weta i oddzwoniła, ze nie, że to sprawa stresu i zmiany karmy. I żeby podać węgiel. No, to pognałam z tym węglem. Pana już nie było, zostawiłam tabletki u dawnego pana Aresa, wyjaśniając co i jak . I kolejny kłopot. Ten piękny czarny kudłacz, którego fotki wrzuciłam, a który przebywa teraz w gminnym punkcie przetrzymań, to Cygan, adoptowany ze Schroniska w Kruszewie - "wykryłyśmy " to niezależnie z Panią Asią :(, sprawdzając wyadoptowane psy z Kruszewa(na mieście mówiono, że to pies wzięty ze schroniska) . O sprawie, wie już Pani Wiesia - kierowniczka Schroniska. To super ludzki, przyjazny pies, bez żadnych problemów behawioralnych. Miał mieszkać w domu i w ogrodzie, a wylądował najpierw na łańcuchu, a potem - kiedy pan się rozstał z panią i odszedł w siną dal - na ulicy :( . Schronisko w Kruszewie, wyadoptowując psa, w umowie adopcyjnej ma zapis, że pies w przypadku jakichkolwiek problemów, ma prawo powrotu do schroniska. To nie jest reguła i bardzo dobrze świadczy o Schronisku w Kruszewie i o osobach, które je prowadzą. Zawsze miałam ogromne uznanie dla Pani Wiesi, a teraz - jeszcze ono wzrosło Quote
ewa1980o Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 To co ? Pojedzie do Kruszewa ? Postaramy się mu znaleźć dom, wczoraj go poznałam jest cudowny, miły, delikatny, zero agresji taka przylepka spragniona miłości :) Quote
konfirm31 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 To już Pani Asia i Pani Wiesia ustalą ze sobą. Biedak. Piękny i bezproblemowy, a na taką swołocz trafił :( Quote
konfirm31 Posted May 14, 2015 Posted May 14, 2015 Postaramy się mu znaleźć dom, wczoraj go poznałam jest cudowny, miły, delikatny, zero agresji taka przylepka spragniona miłości :) No, to będzie najlepsze rozwiązanie :) Quote
Recommended Posts