Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wróciliśmy :). Poznałam Panią Małgosię i Jej cudowną Mamę, która razem z Nią, zajmuje się psiakami. Własnych psów, też mają całe stadko :). Pan bardzo się cieszył ze spotkania z Małą, a ona - też :). Naprawdę, to było bardzo wzruszające. Widać, że Pan kocha sunię, a ona Jego. A jak się oni oboje witali z wyniesionymi szczeniaczkami, teraz czystymi i pachnącymi. Zostawiłam trochę psich smaczków i dałam 50 zł na potrzeby maluszków i ruszyliśmy w drogę powrotną. Niech teraz Pan i Mała, żyją długo i szczęśliwie, a dwa pozostałe maluszki, niech znajdą równie dobre domki, jak ich dwaj bracia i siostra :). Mama pani Małgosi powiedziała, że wyadoptowali już ponad 100 szczeniaków. Wspaniali ludzie :)

Podliczyłam ostatnie nasze wydatki na domnych/bezdomnych makowiaków, i (nie licząc karmy ) wyszło około 900zł....

A jeszcze nie zaczęłam płacić za hotelik Aresa i za jego "usługi zdrowotne". Za sterylkę Lerki, jeszcze nie dostałam zwrotu od AS, za transport psów przez Pati-c też (miał być zwrot 200zł od UM) - też nie......

No, cóż :(

Posted

O rany, Mazowszanko :) ;). Bardzo, bardzo Ci dziękuję  fleurs011.gif   .  Masz rację, cuda się zdarzają - szczególnie na dogomanii :) i to za przyczyną wspierających i pracowitych dogomaniaczek :).

Lecę zrobić poprawki na psich finansach i złożyć podziękowanie na wątku bazarkowym :)

Posted

Zgadzam się, co do Mazowszanki z Mattilu  :) i z Nutusią co do meritum :) .

Rozliczenia w Bezdomniakach makowskich, są w poście nr 375

http://www.dogomania.com/forum/topic/137796-bezdomniaki-makowskiemazowsze/page-19

, bo wątek założyłam jako konfirm13, a kontynuuje go jako konfirm31 i nie mogę niczego na początku edytować :(. Mod- też nie :( - pytałam maupy

Rozliczenia Aresa - drugi post w jego wątku

http://www.dogomania.com/forum/topic/146845-ares-czyli-nie-unikniesz-przeznaczenia/

Mazowszanko, jeszcze raz dziękuję  - cmok, cmok, cmok, cmok............... :)

Posted

Jednak UM( dzięki, Pani Ilonoserca003.gif ), zwrócił mi na konto 200zł za transport. Lecę porobić korektę w wydatkach na Bezdomniaki makowskie. Teraz mają 200zł na plusie - lub ta kasa pójdzie do ....innego psa/suki w potrzebie(niekoniecznie makowiaka)

Druga dobra wiadomość na dziś, to to, że duży czarny psiak, zamieszkał w TPP, złapany przez Panią Ewę i Panią Asię

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.832549203506198.1073741833.762289233865529&type=1

Niestety, są i te złe......

Odszedł papug malagos

Byłam dzisiaj z moją Krysią po kociaki. Zanieść ślepy miot do uśpienia...... :(. Strasznie to smutne i przykre. Musimy prosić UM o zakup klatki/łapki i  o wygospodarowanie bezpiecznego miejsca , w którym bezdomne kotki po sterylizacji, dochodziłyby do zdrowia........

Zuzka Krysi Karniewskiej, ma babeszjozę. Jest leczona - trzymajcie kciuki .......

Posted

Mała ma biegunkę. Pisałam do Pani Małgosi, czyto nie sprawa jakichs leków "okołosterylkowych" - akurat była u weta i oddzwoniła, ze nie, że to sprawa stresu i zmiany karmy. I żeby podać węgiel. No, to pognałam z tym węglem. Pana już nie było, zostawiłam tabletki u dawnego pana Aresa, wyjaśniając co i jak .

I kolejny kłopot. Ten piękny czarny kudłacz, którego fotki wrzuciłam, a który przebywa teraz w gminnym punkcie przetrzymań, to Cygan, adoptowany ze Schroniska w Kruszewie - "wykryłyśmy " to niezależnie z Panią Asią :(, sprawdzając wyadoptowane psy z Kruszewa(na mieście mówiono, że to pies wzięty ze schroniska) . O sprawie, wie już Pani Wiesia - kierowniczka Schroniska. To super ludzki, przyjazny pies, bez żadnych problemów behawioralnych. Miał mieszkać w domu i w ogrodzie, a wylądował najpierw na łańcuchu, a potem - kiedy pan się rozstał z panią i odszedł w siną dal - na ulicy :( .

Schronisko w Kruszewie, wyadoptowując psa, w umowie adopcyjnej ma zapis, że pies w przypadku jakichkolwiek problemów, ma prawo powrotu do schroniska. To nie jest reguła i bardzo dobrze świadczy o Schronisku w Kruszewie i o osobach, które je prowadzą. Zawsze miałam ogromne uznanie dla Pani Wiesi, a teraz - jeszcze ono wzrosło

Posted

To co ? Pojedzie do Kruszewa ?

Postaramy się mu znaleźć dom, wczoraj go poznałam jest cudowny, miły, delikatny, zero agresji taka przylepka spragniona miłości  :)

Posted

Postaramy się mu znaleźć dom, wczoraj go poznałam jest cudowny, miły, delikatny, zero agresji taka przylepka spragniona miłości  :)

No, to będzie najlepsze rozwiązanie :)