Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny pies :(. Długo mu pod brzuch zagladałam, żeby to stwierdzić, bo ma krótkie łapki i szybko umyka. Do pół łydki, biały w czarne łaty. Chyba jednak pies, nie sunia. Rudzik nadal rezyduje pod balkonem. Pręgulca - nie widziałam ostatnio.

Posted

Wracając z długiego spaceru  po łąkach nadorzyckich, spotkałam Pręgusa. Dałam mu chrupki, które miałam ze sobą, jako smaczki dla Bliss. To młody psiak, ale ma pyszczku, ma blizny po ugryzieniach(?). Przyjazny.Powąchał Bliss - zawarczała, pobiegł w swoją stronę........

Posted

Rudzik mieszka pod balkonem. Miskę ma pełną, ale człowieka swojego - brak :(. Starszy od niego, ale podobnej wielkości Rudy, po nocy przespanej na klatce w bloku, biega po osiedlu. Szuka człowieka, do którego mógłby się przylkeić i chociaż troche mu potowarzyszyć. Bliss odpędza go od nas konsekwentnie, a on jej się boi, bo jest niewiele większy od jej głowy.....nawet chrupkami nie mogę go poczęstować

Posted

No własnie, zawężę pole widzenia do chodnika przed sobą i okna, ktore wychodzi na stacje benzynową. Mam biuro, w którym w czwartki mam dyżur, w innej części Makowa, niż konfirm, to pewnie i piesy, o ile któreś zobaczę, będą inne...

Posted

Pręgus biega po całym Makowie. W rejonie Zalewu, tez go widziałam. Niestety, masz szansę go zobaczyć :(. Wróciłam ze Stolicy(świtkiem wyjechałam) i jestem umówiona na focenie kotów, które szukają domu. Zawszeć to jakaś odmiana ;).

Posted

Wracając z długiego spaceru  po łąkach nadorzyckich, spotkałam Pręgusa. Dałam mu chrupki, które miałam ze sobą, jako smaczki dla Bliss. To młody psiak, ale ma pyszczku, ma blizny po ugryzieniach(?). Przyjazny.Powąchał Bliss - zawarczała, pobiegł w swoją stronę........

ja go nie widziałam od ponad tygodnia a kręciłam się po mnieście często z nadzieją że go trafię, niestety pysia ma strasznie zastrupiałego, jak myslę o tych mroźnych nockach to aż mnie głowa boli gdzie on spi :([attachment=7064:żabka sabka.JPG]

Posted

jeśli ktoś spotka pręguska i mógłby mu cyknąć foteczki będę wdzieczna, podeślę go do dziewczyn z grup ttb, do fundacjii zajmujacych sie amstafami i psami typu bull

Posted

Cześć, Ewo :). Pręgusa dzisiaj w południe, widziałam od strony zadka, jak biegł Kopernika do Ciechanowskiej. A za nim leciał biały, łaciaty, niziołek. Będę na niego polować z telefonem. W Makowie od ttb, jest Martens, ale od dłuższego czasu, nie ma jej na dogo. Ma dwa piękne stafiki :). Oczywiście, jak sfocę, to umieszcze, a Ty - podsyłaj, gdzie tylko można. Wszyscy mi mówia, że "teraz suczki maja cieczkę" i moja wyobrażnia pracuję. Wszędzie widzę amstafopodobne szczeniaczki, bo Pręgus jest bardzo mobilny ;).

Rudzika też dzisiaj widziałam. Spotkałam go dalej od budki. Byłam z Bliss i było OK. Dał się pomiziać, zjadł chrupki.

Posted

Na porannym spacerze, Pręgusa nie spotkałam, za to połowę spaceru, odbyłam w towarzystwie Rudzika :). Był poza budką i jak zobaczył mnie i Bliss, szybciutko podbiegł do nas. Dałam mu z ręki chrupek (przygotowanych dla Pręgusa). Zjadł i chciał jeszcze. Smakowały mu(to te dietetyczne, jelitowe ;) ). Pieknie siadał i zjadał. Bliss, obrażona, odwracała pysk od chrupek(kiedy jej dawałam), ale poza tym, była przyjazna ( ignorowała - to jej modelowa reakcja na niechcianego "obcego"). Przeszliśmy tak spory kawałek - aż pod kościół, z którego akurat wychodzili ludzie po Mszy. Rudzik oddalił się na stronę, zrobił....co trzeba i pobiegł na swoje śmieci. My z Bliss, poszłyśmy dalej. Myliłam się.  Rudzik to nie Pirania - głaskałam, miziałam, klepałam. Wyraźnie mu się podobało :). To kolejny piescofajnyjest. Tyle, że bezdomny :(