Gabi79 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Weszłam na wątek po koszmarnym dniu, by pooglądać zdjęcia szczęśliwej Cziki, a tu taki zonk:angryy: A niech to, czy ten malec bedzie następny w kolejce na łańcuch:angryy: Biedna sunieczka:-( Quote
gluchypies Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Załamka :( w jakim celu daje się na łańcuch takiego małego psiaka? Co on ma niby robić? Straszyć intruzów? Bronić obejścia?! Ja tego naprawdę nie rozumiem........ Quote
ala123 Posted March 31, 2014 Author Posted March 31, 2014 [quote name='Gabi79']Weszłam na wątek po koszmarnym dniu, by pooglądać zdjęcia szczęśliwej Cziki, a tu taki zonk:angryy: A niech to, czy ten malec bedzie następny w kolejce na łańcuch:angryy: Biedna sunieczka:-([/QUOTE] Malec jest do oddania,porobiłam mu zdjęcia (średnie wyszły,ale i tak jest śliczny!) i zrobię ogłoszenie na tablicy. Chyba,że ktoś będzie mieć inny pomysł. Quote
Murka Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Pewnie dla wygody, żeby się nie plątał taki psiak pod nogami... :roll: Czika jutro ma sterylkę, trzymajcie kciuki. Quote
gluchypies Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 [quote name='Murka']Pewnie dla wygody, żeby się nie plątał taki psiak pod nogami... :roll: Czika jutro ma sterylkę, trzymajcie kciuki.[/QUOTE] Trzymam kciuki! I co, po sterylce z powrotem chcą ją dać na łańcuch? :angryy: Quote
bela51 Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 [quote name='gluchypies']Trzymam kciuki! I co, po sterylce z powrotem chcą ją dać na łańcuch? :angryy:[/QUOTE] Nie, Czika juz bezpieczna. Na łancuchu wyladowała jej mama. Quote
gluchypies Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 [quote name='bela51']Nie, Czika juz bezpieczna. Na łancuchu wyladowała jej mama.[/QUOTE] Ojej, to ja pomyliłam imiona :oops: Ale mamusię oni mieli wysterylizować chyba? Quote
Poker Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Biedna sunia.Mże jak się zabierze małego, to ją uwolnią? Nadzieja matką głupich :-( Quote
Elisabeta Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Ala, trudno w to wszystko uwierzyć. Koszmar jakiś. :sad: Trzymam kciuki za sterylkę Cziki. Quote
gluchypies Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 [quote name='Poker']Biedna sunia.Mże jak się zabierze małego, to ją uwolnią? Nadzieja matką głupich :-([/QUOTE] No skoro twierdzą, że ją uwiązali, bo go "wywleka na ulicę", to powinni ją odwiązać, jak się go zabierze... Jest jakaś szansa na dom dla niego? Quote
Nadziejka Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 :-(:-( o matko ...... jak dobrze ze zabralas ciociu maleńtasa ....:modla: :modla: sciskam kciuki o matko człekowi wsycko opada .....:-( Quote
Marycha35 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Babę do łańcucha przykuć, problem się skończy, wrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
gluchypies Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 [quote name='Murka'] Czika jutro ma sterylkę, trzymajcie kciuki.[/QUOTE] Jak sterylka? Wszystko w porządku? Quote
ala123 Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 [quote name='gluchypies']Ojej, to ja pomyliłam imiona :oops: Ale mamusię oni mieli wysterylizować chyba?[/QUOTE] Właśnie nie chcą wysterylizować,bo twierdzą,że ostatnio przez trzy lata nie była w ciąży,dopiero teraz. O kasę pewnie chodzi. [QUOTE]Poker Biedna sunia.Mże jak się zabierze małego, to ją uwolnią? Nadzieja matką głupich :-([/QUOTE] [QUOTE]głuchypies No skoro twierdzą, że ją uwiązali, bo go "wywleka na ulicę", to powinni ją odwiązać, jak się go zabierze... Jest jakaś szansa na dom dla niego? [/QUOTE] Mam nadzieję,że ją uwolnią. Jeżeli chodzi o dom dla malucha,to nie zdążyłam jeszcze zrobić ogłoszeń,dzisiaj miałam urwanie głowy,nie dałam rady. Wetka mówi,że jej kolega weterynarz z innej miejscowości szuka szczeniaka dla swoich klientów,wysłałam jej zdjęcia szczeniorka,może coś z tego będzie. Ale żeby nie było za wesoło,moja wiekowa mama zadzwoniła ze wsi,że córka sąsiadów znalazła małe zabiedzone kocię i pyta, czy nie mogłabym zabrać.... Quote
Anula Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Ta rodzina chyba nie ma porządnego ogrodzenia i stąd psy tam zawsze będą wisieć na łańcuchach. Quote
ala123 Posted April 1, 2014 Author Posted April 1, 2014 [quote name='Anula']Ta rodzina chyba nie ma porządnego ogrodzenia i stąd psy tam zawsze będą wisieć na łańcuchach.[/QUOTE] Tam w ogóle nie ma żadnego ogrodzenia,cud,że te zwierzęta żyją. Jest to chałupa socjalna w środku miasta,przy ruchliwej ulicy... Quote
Murka Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Czika po sterylce czuje się bardzo dobrze, na początku chciała zdjąć sobie kołnierz, ale teraz śmiaga jak ta lala :) Właśnie się cieczka suni zaczynała, więc zdążyliśmy w ostatniej chwili :) Sunia ma zatkane kanaliki łzowe, dlatego te oczka takie załzawione i mają tendencje do ropienia. Wet mówił, że można je przetykać, ale on nie jest tego zwolennikiem, bo to dużo zachodu, a efekt krótkotrwały. Trzeba przemywać po prostu. Nasz wet ocenił sunię na ok. 4 latka. Quote
Elisabeta Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Dobrze, że Czika już po sterylce i że tak dobrze ją zniosła. :) Ala, pewnie że chodzi o kasę. Wcale się nie dziwię, że ludzie z domów socjalnych nie sterylizują swoich suczek. Bieda ludzka przekłada się na psią... Wszystkie sterylizacje powinny byc darmowo wykonywane w każdej lecznicy. Podobno są dawno takie projekty, ale leżą i czekają. Tu też chodzi o pieniądze, ale to już kompromituje urzędników. Quote
Anula Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Gdyby Gminy miały obowiązek pokrywania kosztów sterylizacji,z bezdomnością psiaków o wiele mniejszy byłby problem.No ale jest jak jest trzeba upychać bidy po hotelikach i sterylizować za uzbierane pieniądze. Quote
Murka Posted April 2, 2014 Posted April 2, 2014 Na prosbe Ali123 robie rozliczenie na koniec miesiaca: [B]Koszty:[/B] -110 zl hotelowanie (21-31.03) -46 zl transport z Piask -10 zl Gentamycyna do oczu -5 zl odrobaczenie II -20 zl przejazdy do lecznicy na sterylizacje [B]Razem: -191 zl[/B] [B][COLOR=#ff0000]Stan konta na 31 marca wynosi -191 zl.[/COLOR][/B] Quote
Nadziejka Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Sciskam za tamte psinki :modla::modla: za Czikuniatko :modla::modla: Alinko ja jeszcze nie wplacalam 2o zl , ktore obiecalalm , lada dzień wplace . Quote
Murka Posted April 3, 2014 Posted April 3, 2014 Czika ładnie się goi i w ogóle czuje się zadziwiająco dobrze, zawsze jednak te pierwsze dwa dni sunie były trochę osowiałe, a Czika ani myśli się przejmować, że coś jej tam porobili :) Dzisiaj wysłałam rachunek za sterylizację i metryczkę do Fundacji Ostatnia Szansa. Quote
Recommended Posts