malagos Posted May 26, 2015 Author Posted May 26, 2015 Witaj, kejcu kochana :) Pikulinek ma ogłoszenia w gminie i dziś o niego zapytała pani z sąsiedniego pokoju w Urzędzie Gminy, Jadzia - żeby jej opowiedzieć o Pikusiu :) Ma podjechać do nas w odwiedziny. to byłyby fajny dom, nie łańcuch... 1 Quote
Mazowszanka13 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Witaj, kejcu kochana :) Pikulinek ma ogłoszenia w gminie i dziś o niego zapytała pani z sąsiedniego pokoju w Urzędzie Gminy, Jadzia - żeby jej opowiedzieć o Pikusiu :) Ma podjechać do nas w odwiedziny. to byłyby fajny dom, nie łańcuch... Oby się udało :) Quote
inka33 Posted May 26, 2015 Posted May 26, 2015 Trzymam kciuki za dom dla Pikusia :) Ja też - tym bardziej, że taki Kajtunkowy... Quote
Poker Posted May 27, 2015 Posted May 27, 2015 Jaki duży jest Pikuś.Jak i stosunek ma do kotów i dzieci?Znowu szukam małego psa/suni z ogłoszenia Mimi. Quote
Nutusia Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Malagos się chyba z Pikusiem wyadoptowała, bo jakoś tak dziwnie... wyparowała ;) :) Quote
konfirm31 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Wczoraj Ją widziałam. Co prawda, rano i w pracy :) Quote
Mattilu Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 ja też pytam, czy pani przyszła zapoznać się z Pikusiem i co z tego wynikło? Quote
malagos Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Już jestem, kochane dziewczyny, i już pisze. Krysia świadkiem, ze nie mam czasu, nawet pogadać chwilki nie było nam dane. Wiec tak. Przyjechała Jagoda z mężem i dorosłym synem. Pikuś szczeknął na nich, ale zaraz sie pokazał od jak najlepszej strony :) On sie nawet piłeczką bawi! I pojechał do nich, 5 km od nas. Tysiąc przykazań, co do płotu (naprawione dziury), zapoznania z psem rezydentem, rocznym kawalerem, żywieniem, smaczkami itp. Czekam na informaję, bo wczoraj wieczorem było ok. Brama zamknięta, Pikuś na smyczy przedłużonej linką. Reszta póxniej, bo mam znów interesantów. Quote
Nutusia Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Malagosie - Ty powinnaś całe schronisko tymczasować, bo łatwość i szybkość znajdowania domków masz opanowaną do perfekcji! ;) :) (Nie)cierpliwie czekam na ciąg dalszy... Quote
Mazowszanka13 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Jeszcze nie gratuluję, żeby nie zapeszyć :) Ogłaszamy na wielkie miasta, głównie na Warszawę, a tymczasem na wsiach (tych cywilizowanych) i małych miasteczkach jest sporo domów do zagospodarowania. Quote
konfirm31 Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Malagossy mają szczęśliwą rękę do adopcji :). Mnie niestety, nigdy nie udało się nic wyadoptować miejscowo :(. Kciuki za Pikusia, nadal zaciśnięte :) Quote
Nutusia Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Ale zazwyczaj takie wsie/miasteczka są w okolicy dużych miast, więc ludzie wiedzą w jakich miastach szukać (chyba) ;) Quote
malagos Posted May 29, 2015 Author Posted May 29, 2015 Na razie dobrze. Rozmawiałam z Jagodą przed chwilą. Pikulinek rozgląda się za nami, ale z radością przywitał młodszego syna, który jest kierowcą tira i wrócił z trasy. Ten piesek, który jest już w tym domu, też pochodzi z adopcji - mały szczeniak podrzucony rankiem w pudełku po zamknięty jeszcze urzad gminy w zeszłym roku. Mały napakowany Kanciak :) Quote
Marysia R. Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Świetne wieści, ekspresowa adopcja :) Trzymaj się Pikolo i bądź grzeczny :) Quote
malagos Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Natura nie lubi pustki. Od godziny mam nowego tymczasowicza. suczkę. Quote
malagos Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 ..[url=http://postimage.org/][/url] [url=http://postimage.org/]image post[/url] Quote
Marysia R. Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Ojej jaka śliczna! I te oczy :) Napisz coś więcej malagos, skąd ta panienka u Ciebie? :) Quote
malagos Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Założyłam już jej watek - taka nasza Misia z niej :) http://www.dogomania.com/forum/topic/147181-wiejska-zniedbana-misia-tak-bardzo-chce-by%C4%87-kochana-w-bdt-u-nas/ Quote
Mattilu Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 U Amisi juz bylam, a tu przyszlam sie ucieszyc z Pikusiowego domku :) Malagosku, Ty masz ostatnio ekspresowe tempo :) Quote
malagos Posted May 30, 2015 Author Posted May 30, 2015 Pikuś był pod naszą opieką 7 tygodni, by z siusiającego ze strachu i gryzącego kawalera zrobić psiątko bawiące się piłeczką i tulące się do kolan :) Ale przyznam się, ze na początku się go bałam po prostu, ze ugryzie. Z jego kwoty bazarkowej 300 zł odejmuję stówkę na jedzenie i obrózkę. Czy te 200 zł mogę przekazać na Amisię? Quote
Mazowszanka13 Posted May 31, 2015 Posted May 31, 2015 Pikuś był pod naszą opieką 7 tygodni, by z siusiającego ze strachu i gryzącego kawalera zrobić psiątko bawiące się piłeczką i tulące się do kolan :) Ale przyznam się, ze na początku się go bałam po prostu, ze ugryzie. Z jego kwoty bazarkowej 300 zł odejmuję stówkę na jedzenie i obrózkę. Czy te 200 zł mogę przekazać na Amisię? No wiadomo :) Quote
Recommended Posts