Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 911
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zdecydowanie, trzeba rzucić palenie ;))

dziś koksa trochę umęczyliśmy na spacerniaku ;) Mam nadzieje, że uda się nasz cały plan ratunkowy.

pozdrowienia

Posted

zresztą może rzucenie palenia zachwiałoby naturalnym ekosystemem powietrznym w naszym domu, co mogłoby wyzwolić jakieś groźne, nieaktywne dotąd alergeny - nigdy nic nie wiadomo...:eviltong:

Posted

:evil_lol: I wygląda na to, że cały problem leży w paleniu.
Przyznam, że dla mnie byłoby to bardzo trudne, też lubię palić.

Kibicuję wam z całych sił! No niech wasz plan się uda! :thumbs:
No nie mogą tacy ludzie przejśś Koksowi koło nosa, wszyscy święci, zróbcie coś!

Posted

ewa1411 napisał(a):
napisałam mejla do użytkownika ewtos

Godzinę pisałam i wszystko mi wcięło :angryy: zaczynam od nowa emailem, najpierw chciałam na forum.

Posted

[B napisał(a):
ewa1411;12274882]czekam z niecierpliwością ;)

Daj znać czy przeczytałaś. Jeśli nie to najedż na swój profil i wyswietl.Już sama nie wiem na co wysłałam wiadomość:oops:.

Posted

dobry wieczór, tak oczywiście przeczytałam - bardzo dziękuję za informacje o furminatorze, właśnie skończyłam dość sporą lekturę jego wątku - kupię ten gadżet jutro przez internet :). cytrusów i czekolady u tomka nie wyeliminuję bo to jego przysmaki, choć nie objada się nimi - oj nie, zazdroszczę mu sylwetki szczerze mówiąc :), a reszty praktycznie nie jadamy. nie jestem tez pewna czy powinien zacząć brać leki jeżeli alergia się nie pojawiła - teraz nie wykazuje reakcji uczuleniowych na koksa.ale na wszelki wypadek mam pytanie czy po tych lekach Pani rodzina odczuwa senność ? bardzo dziękujemy z Tomkiem za dobre słowo - naprawdę nam Pani pomogła. pozdrawiamy serdecznie znad morza:) ewa i Tomek ( afixon )

Posted

Furminator jest trymerem.Nie ma sensu kupowac nowego gadżetu za kupe kasy.Jasne,ze mozna,bo to fajny bajer ;) ale ta sama funkcje spełni zwyczajny trymer (ja kupilam na psim bazarku za 10 zl),jest najlepszy do siersci takiej jak :wyżeł,Koks,a do tego dobrze znosza go nawet niedotykalskie psy.A kiepsko widze,jak Koks pozwala sobie wyciagac martwy podszerstek furminatorem,bedzie uciekał od tego.

Oczywiscie jezeli chcecie furminator,to niechaj tak bedzie,ale kupcie go pod nazwa:coatminator lub eliminator,kosztuja wtedy o 2/3 mniej :)
TRYMOWANIE. On-line Shop Germapol s.c. przykladowo daje ta stronke,ale te rzeczy mozna kupic w Gdyni,w firmie Grot.

plus gumowe zgrzeblo-tez za jakies grosze,a fajnie dziala.

Posted

dzieńdobry

no w sumie ja się nie znam więc polegam na zdaniu doświadczonych,
no i finansach -
smycz flexi 8m będzie dość droga ( a właśnie - smycz do 20kg prawda, czy Koks jest cięższy? ),
plus porządne miski i jedzenie
( nie wiem czy lepiej dobrą karmę czy puszki, czy może trochę tego i tego?czy może być tak, że jak Koks spróbuje puszek to nie będzie chciał karmy? wybór najważniejszy pod kątem dobrego wpływu na skórę....czy można poporsic jeszcze raz o nazwę tej b. dobrej karmy Pani Brązowa?)
i jakąś zabaweczkę ( można wziąśc Koksia ze schronu w komplecie z jego ukochana czerwona piłeczka ?:) ),
to wybieram te tańsze grzebykowe opcje :)
mam też pytanie o to jaki szampon kupić dla psa takiego jak koks? może ktoś polecić coś dobrego dla skóry?
i ostatnie pytanie - chciałabym aby koks miał stałego weterynarza -może ktoś polecić dobrego ?
czy pies jest zaszczepiony? a jak nie to na co go zaszczepić?
i kapanie? lepiej przed nowym domem w schronisku, czy w domu już - to w sumie bardzo ważne, ale tez zależy od pogody więc chyba nie zaplanuje tego jednak. gdyby trafiło się, że będę go kąpać w domu - będę go kąpać sama, bez udziału tomka / na wszelki wypadek. ciekawe jak to się skończy ?:)
o co uzupełniać dietę aby skóra miała zawsze zrównoważone ph i się nie łuszczyła lub nie przetłuszczała?
i najważniejsze : czy są jakieś sposoby postępowania z psem w tej stresowej dla niego sytuacji jak zmiana miejsca zamieszkania?
ech
pozdrawiam wszystkich serdecznie :multi:
ewa

Posted

Szczerze polecam jako szampon to:

EUROWET Hexoderm - płyn antyseptyczny do skóry i sierści psów i kotów 500ml

Sprawdzony na moich krótkowłosych alergikach i długowłosej sopockiej szczekusze. Działa rewelacyjnie na wszelkie podraznienia. Stosuje go równiez do normalnych kapieli, tak profilaktycznie.

Jak wrócę do domu, to podam nazwę oleju rybnego wspomagajacego skórę i sierć, zawierajacego kwasy omega 3 czy cos tam. A jaki pyszny jest :lol:, wymiataja michę do dna.

Pozdrawiam!

Posted

Jasne :splat:zapomniałysmy o:

A...D...R...E...S...Ó...W...C...E

To dla spokoju sumienia naszej wolontariuszki - Brązowej.
Inaczej bedzie :motz: ... strach się bać.

A dogo niewdzięczne muli okropnie, psakud jeden...

Posted

ewa1411 napisał(a):
dzieńdobry

no w sumie ja się nie znam więc polegam na zdaniu doświadczonych,
no i finansach -
smycz flexi 8m będzie dość droga ( a właśnie - smycz do 20kg prawda, czy Koks jest cięższy? )
koks wazy jakies 33 kilo.Flexi ze schroniska,jest dla psow 50 kilo.Proponuje Flexie giant,dla kundli do 80 kilo,najmocniejsza i najdłuższa-tak tylko na poczatek.Chyba gdzies jeszcze mam taka od mojego psa,wiec chetnie Koksowi pozycze,a potem i tak zejdziecie na lżejsza.
plus porządne miski i jedzenie
( nie wiem czy lepiej dobrą karmę czy puszki, czy może trochę tego i tego?czy może być tak, że jak Koks spróbuje puszek to nie będzie chciał karmy? wybór najważniejszy pod kątem dobrego wpływu na skórę....czy można poporsic jeszcze raz o nazwę tej b. dobrej karmy Pani Brązowa?)
i jakąś zabaweczkę ( można wziąśc Koksia ze schronu w komplecie z jego ukochana czerwona piłeczka ?:) )
Oczywiscie,ze mozna wziac z piłeczka,o ile piłeczka dozyje,bo juz jest w kiepskim stanie.Co do dobrej karmy-to trudno polecac,bo nie orientuje sie w karmach,ktore spowoduja mniejsze ilosci alergenu u psa.Pomoze ktoś?
to wybieram te tańsze grzebykowe opcje :)
mam też pytanie o to jaki szampon kupić dla psa takiego jak koks? może ktoś polecić coś dobrego dla skóry?
powtorze za Akuszka,ze Heksoderm.
i ostatnie pytanie - chciałabym aby koks miał stałego weterynarza -może ktoś polecić dobrego ?
a gdzie mieszkacie? Zawsze mozna polecic calodobowa lecznice na Stryjskiej,gdyby cos sie nagle stało.
czy pies jest zaszczepiony? a jak nie to na co go zaszczepić?
Kazdy pies wychodzi zaszczepiony i inaczej nie moze opuścic schroniska.Na pewno musicie go odrobaczyc i zrobilabym to jakims bardzo dobrym srodkiem.
i kapanie? lepiej przed nowym domem w schronisku, czy w domu już - to w sumie bardzo ważne, ale tez zależy od pogody więc chyba nie zaplanuje tego jednak. gdyby trafiło się, że będę go kąpać w domu - będę go kąpać sama, bez udziału tomka / na wszelki wypadek. ciekawe jak to się skończy ?:)
Powinnysmy wykapac go w schronie,chociaz i tak po najdalej kiku dniach wykapalabym go jeszcze raz w domu i to nie bedzie przesada.Pies jest śmierdzący schroniskiem i troche to potrwa ,zanim zapach zejdzie :p
Zawsze mozesz psa wykapac w ogrodku,oszczedziśz sobie i Koksowi stresu pakowaniem do wanny.Kąpanie na zewnatrz zna.
o co uzupełniać dietę aby skóra miała zawsze zrównoważone ph i się nie łuszczyła lub nie przetłuszczała?
Na poczatku bedzie najgorzej.Bedzie zrzucal stara,bedzie podekscytowany.
i najważniejsze : czy są jakieś sposoby postępowania z psem w tej stresowej dla niego sytuacji jak zmiana miejsca zamieszkania?
Samemu zachować spokoj.:)
ech
pozdrawiam wszystkich serdecznie :multi:
ewa

wszelkie sugestie innnych uczestnikow wątku mile widziane!

Posted

deedee77 napisał(a):
Ale to nie jest na psią alergię? Znaczy jak piesio uczulony a nie człowiek?

Rany, Deedee, a znasz karmę dla psa na alergię ludzką? :evil_lol:
Zrozumiałam, że to ma być karma gwarantujaca dobry stan skóry i sierści psa...

Posted

heloł!
dziękuje wszystkim za dobre rady - mam już prawie pełną listę - tylko ta karma - czyli lepiej karmić psa karmą?no i jaka? zakupy będą robione jutro. tymczasem bardzo dziękuję za pożyczenie smyczy - na pewno pozwoli mi wyrobić jakieś zdanie na temat smyczy. no i faktycznie niedługo zabiorę się za lekturę na bezsenne noce :) zaczynam się już denerwować przed sobotą ... no na szczęście jest to forum, więc w razie jakichkolwiek awarii będę mogła napisać. koksiu ze swoją ukochaną zabaweczką na pewno będziesz szczęśliw...boże! to już za 2 dni!!!!!!!