ewa1411 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Tomek! jeżeli nie będzie trzeba rzucic palenia to nie rzucę :loveu: Quote
afixon Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 zdecydowanie, trzeba rzucić palenie ;)) dziś koksa trochę umęczyliśmy na spacerniaku ;) Mam nadzieje, że uda się nasz cały plan ratunkowy. pozdrowienia Quote
ewa1411 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 zresztą może rzucenie palenia zachwiałoby naturalnym ekosystemem powietrznym w naszym domu, co mogłoby wyzwolić jakieś groźne, nieaktywne dotąd alergeny - nigdy nic nie wiadomo...:eviltong: Quote
akucha Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 :evil_lol: I wygląda na to, że cały problem leży w paleniu. Przyznam, że dla mnie byłoby to bardzo trudne, też lubię palić. Kibicuję wam z całych sił! No niech wasz plan się uda! :thumbs: No nie mogą tacy ludzie przejśś Koksowi koło nosa, wszyscy święci, zróbcie coś! Quote
szuwar Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 O kurcze, ale determinacja! Taaaaaccy ludzie chcą Koksa! Niesamowite... Trzymam kciuki strasznie mocno, żeby Wam się udało. Quote
ewtos Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 ewa1411 napisał(a):napisałam mejla do użytkownika ewtos Godzinę pisałam i wszystko mi wcięło :angryy: zaczynam od nowa emailem, najpierw chciałam na forum. Quote
ewtos Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 ewa1411 napisał(a):czekam z niecierpliwością ;) Wysłałam na PW . Mam nadzieję, że nic nie nachrzanilam i dojdzie. Quote
ewtos Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 [B napisał(a):ewa1411;12274882]czekam z niecierpliwością ;) Daj znać czy przeczytałaś. Jeśli nie to najedż na swój profil i wyswietl.Już sama nie wiem na co wysłałam wiadomość:oops:. Quote
ewa1411 Posted May 11, 2009 Posted May 11, 2009 dobry wieczór, tak oczywiście przeczytałam - bardzo dziękuję za informacje o furminatorze, właśnie skończyłam dość sporą lekturę jego wątku - kupię ten gadżet jutro przez internet :). cytrusów i czekolady u tomka nie wyeliminuję bo to jego przysmaki, choć nie objada się nimi - oj nie, zazdroszczę mu sylwetki szczerze mówiąc :), a reszty praktycznie nie jadamy. nie jestem tez pewna czy powinien zacząć brać leki jeżeli alergia się nie pojawiła - teraz nie wykazuje reakcji uczuleniowych na koksa.ale na wszelki wypadek mam pytanie czy po tych lekach Pani rodzina odczuwa senność ? bardzo dziękujemy z Tomkiem za dobre słowo - naprawdę nam Pani pomogła. pozdrawiamy serdecznie znad morza:) ewa i Tomek ( afixon ) Quote
brazowa1 Posted May 11, 2009 Author Posted May 11, 2009 Furminator jest trymerem.Nie ma sensu kupowac nowego gadżetu za kupe kasy.Jasne,ze mozna,bo to fajny bajer ;) ale ta sama funkcje spełni zwyczajny trymer (ja kupilam na psim bazarku za 10 zl),jest najlepszy do siersci takiej jak :wyżeł,Koks,a do tego dobrze znosza go nawet niedotykalskie psy.A kiepsko widze,jak Koks pozwala sobie wyciagac martwy podszerstek furminatorem,bedzie uciekał od tego. Oczywiscie jezeli chcecie furminator,to niechaj tak bedzie,ale kupcie go pod nazwa:coatminator lub eliminator,kosztuja wtedy o 2/3 mniej :) TRYMOWANIE. On-line Shop Germapol s.c. przykladowo daje ta stronke,ale te rzeczy mozna kupic w Gdyni,w firmie Grot. plus gumowe zgrzeblo-tez za jakies grosze,a fajnie dziala. Quote
ewa1411 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 dzieńdobry no w sumie ja się nie znam więc polegam na zdaniu doświadczonych, no i finansach - smycz flexi 8m będzie dość droga ( a właśnie - smycz do 20kg prawda, czy Koks jest cięższy? ), plus porządne miski i jedzenie ( nie wiem czy lepiej dobrą karmę czy puszki, czy może trochę tego i tego?czy może być tak, że jak Koks spróbuje puszek to nie będzie chciał karmy? wybór najważniejszy pod kątem dobrego wpływu na skórę....czy można poporsic jeszcze raz o nazwę tej b. dobrej karmy Pani Brązowa?) i jakąś zabaweczkę ( można wziąśc Koksia ze schronu w komplecie z jego ukochana czerwona piłeczka ?:) ), to wybieram te tańsze grzebykowe opcje :) mam też pytanie o to jaki szampon kupić dla psa takiego jak koks? może ktoś polecić coś dobrego dla skóry? i ostatnie pytanie - chciałabym aby koks miał stałego weterynarza -może ktoś polecić dobrego ? czy pies jest zaszczepiony? a jak nie to na co go zaszczepić? i kapanie? lepiej przed nowym domem w schronisku, czy w domu już - to w sumie bardzo ważne, ale tez zależy od pogody więc chyba nie zaplanuje tego jednak. gdyby trafiło się, że będę go kąpać w domu - będę go kąpać sama, bez udziału tomka / na wszelki wypadek. ciekawe jak to się skończy ?:) o co uzupełniać dietę aby skóra miała zawsze zrównoważone ph i się nie łuszczyła lub nie przetłuszczała? i najważniejsze : czy są jakieś sposoby postępowania z psem w tej stresowej dla niego sytuacji jak zmiana miejsca zamieszkania? ech pozdrawiam wszystkich serdecznie :multi: ewa Quote
akucha Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Szczerze polecam jako szampon to: EUROWET Hexoderm - płyn antyseptyczny do skóry i sierści psów i kotów 500ml Sprawdzony na moich krótkowłosych alergikach i długowłosej sopockiej szczekusze. Działa rewelacyjnie na wszelkie podraznienia. Stosuje go równiez do normalnych kapieli, tak profilaktycznie. Jak wrócę do domu, to podam nazwę oleju rybnego wspomagajacego skórę i sierć, zawierajacego kwasy omega 3 czy cos tam. A jaki pyszny jest :lol:, wymiataja michę do dna. Pozdrawiam! Quote
ewa1411 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 dobrze, dobrze:) dziękować:) lista zakupowa się zapełnia! Koksiu będzie wypicowany jak cza:) czy jest coś co pominęłam a co mieć powinnam ? Quote
akucha Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Jasne :splat:zapomniałysmy o: A...D...R...E...S...Ó...W...C...E To dla spokoju sumienia naszej wolontariuszki - Brązowej. Inaczej bedzie :motz: ... strach się bać. A dogo niewdzięczne muli okropnie, psakud jeden... Quote
ewtos Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 ewa1411 napisał(a): czy jest coś co pominęłam a co mieć powinnam ? Tylko o nowych fotkach Koksa dla nas :lol: niezapomnij. Quote
brazowa1 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 ewa1411 napisał(a):dzieńdobry no w sumie ja się nie znam więc polegam na zdaniu doświadczonych, no i finansach - smycz flexi 8m będzie dość droga ( a właśnie - smycz do 20kg prawda, czy Koks jest cięższy? ) koks wazy jakies 33 kilo.Flexi ze schroniska,jest dla psow 50 kilo.Proponuje Flexie giant,dla kundli do 80 kilo,najmocniejsza i najdłuższa-tak tylko na poczatek.Chyba gdzies jeszcze mam taka od mojego psa,wiec chetnie Koksowi pozycze,a potem i tak zejdziecie na lżejsza. plus porządne miski i jedzenie ( nie wiem czy lepiej dobrą karmę czy puszki, czy może trochę tego i tego?czy może być tak, że jak Koks spróbuje puszek to nie będzie chciał karmy? wybór najważniejszy pod kątem dobrego wpływu na skórę....czy można poporsic jeszcze raz o nazwę tej b. dobrej karmy Pani Brązowa?) i jakąś zabaweczkę ( można wziąśc Koksia ze schronu w komplecie z jego ukochana czerwona piłeczka ?:) ) Oczywiscie,ze mozna wziac z piłeczka,o ile piłeczka dozyje,bo juz jest w kiepskim stanie.Co do dobrej karmy-to trudno polecac,bo nie orientuje sie w karmach,ktore spowoduja mniejsze ilosci alergenu u psa.Pomoze ktoś? to wybieram te tańsze grzebykowe opcje :) mam też pytanie o to jaki szampon kupić dla psa takiego jak koks? może ktoś polecić coś dobrego dla skóry? powtorze za Akuszka,ze Heksoderm. i ostatnie pytanie - chciałabym aby koks miał stałego weterynarza -może ktoś polecić dobrego ? a gdzie mieszkacie? Zawsze mozna polecic calodobowa lecznice na Stryjskiej,gdyby cos sie nagle stało. czy pies jest zaszczepiony? a jak nie to na co go zaszczepić? Kazdy pies wychodzi zaszczepiony i inaczej nie moze opuścic schroniska.Na pewno musicie go odrobaczyc i zrobilabym to jakims bardzo dobrym srodkiem. i kapanie? lepiej przed nowym domem w schronisku, czy w domu już - to w sumie bardzo ważne, ale tez zależy od pogody więc chyba nie zaplanuje tego jednak. gdyby trafiło się, że będę go kąpać w domu - będę go kąpać sama, bez udziału tomka / na wszelki wypadek. ciekawe jak to się skończy ?:) Powinnysmy wykapac go w schronie,chociaz i tak po najdalej kiku dniach wykapalabym go jeszcze raz w domu i to nie bedzie przesada.Pies jest śmierdzący schroniskiem i troche to potrwa ,zanim zapach zejdzie :p Zawsze mozesz psa wykapac w ogrodku,oszczedziśz sobie i Koksowi stresu pakowaniem do wanny.Kąpanie na zewnatrz zna. o co uzupełniać dietę aby skóra miała zawsze zrównoważone ph i się nie łuszczyła lub nie przetłuszczała? Na poczatku bedzie najgorzej.Bedzie zrzucal stara,bedzie podekscytowany. i najważniejsze : czy są jakieś sposoby postępowania z psem w tej stresowej dla niego sytuacji jak zmiana miejsca zamieszkania? Samemu zachować spokoj.:) ech pozdrawiam wszystkich serdecznie :multi: ewa wszelkie sugestie innnych uczestnikow wątku mile widziane! Quote
szuwar Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 No po prostu nic dodać nic ująć. Też mi się wydaje, że na jednej kąpieli sie nie skończy. Quote
akucha Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Bardzo dobrą karmą jest Royal Canin VET Hypoallergenic, ale dosyć droga - 15 kilo ok. 300 zł. Idzie szybko, bo psom bardzo smakuje. Idę szukać wątku o gotowaniu dla psa, to będzie taniej. Proszę: lektura na bezsenne noce http://www.dogomania.pl/forum/f1053/przepisy-na-gotowanie-dla-psa-67996/ Quote
deedee77 Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Ale to nie jest na psią alergię? Znaczy jak piesio uczulony a nie człowiek? Quote
brazowa1 Posted May 12, 2009 Author Posted May 12, 2009 tez tak mi sie wydaje,zwlaszcza,jezeli to karma dla psow o alergii pokarmowej. Quote
akucha Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 deedee77 napisał(a):Ale to nie jest na psią alergię? Znaczy jak piesio uczulony a nie człowiek? Rany, Deedee, a znasz karmę dla psa na alergię ludzką? :evil_lol: Zrozumiałam, że to ma być karma gwarantujaca dobry stan skóry i sierści psa... Quote
ewa1411 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 heloł! dziękuje wszystkim za dobre rady - mam już prawie pełną listę - tylko ta karma - czyli lepiej karmić psa karmą?no i jaka? zakupy będą robione jutro. tymczasem bardzo dziękuję za pożyczenie smyczy - na pewno pozwoli mi wyrobić jakieś zdanie na temat smyczy. no i faktycznie niedługo zabiorę się za lekturę na bezsenne noce :) zaczynam się już denerwować przed sobotą ... no na szczęście jest to forum, więc w razie jakichkolwiek awarii będę mogła napisać. koksiu ze swoją ukochaną zabaweczką na pewno będziesz szczęśliw...boże! to już za 2 dni!!!!!!! Quote
ewa1411 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 tak, tak chodzi o jakąś taką karmę dobrą dla skóry psa Quote
Recommended Posts