malagos Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Ej tam zaraz kółtnica, lubi pozrzędzić tylko trochę :) Inka, a oddaj Ty komuś tę Owcę, a ja Ci dam moją Karusię :) Quote
wiosenka Posted July 3, 2014 Posted July 3, 2014 Właśnie! To gadający pies ;)... Inka i Ty tak codziennie ważysz to żarcie :crazyeye:? Quote
Gusiaczek Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Kłótnica? - jaki pan ...... :evil_lol: Wiosenko, Ovo, gdy biorę wagę już czeka na "stole" [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-rq7PnZMJcfw/U4C4S-vDcYI/AAAAAAAAC2g/HKFMuqZajLg/w600-h450-no/DSC01832.jpg[/URL] podobnie, jak Inka jestem nieugięta w sprawach żarełka (szkoda tylko, że wobec siebie brakuje mi ovej żelaznej konsekwencji;)) Quote
Nutusia Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 A nie lepiej sobie jakąś miarkę uszykować? My mamy szklankę i takimi "rowkami". Odważamy i "łapiemy miarę", gdy zmieniamy karmę i potem już idzie jak z płatka. Inna sprawa, że inaczej jest przy jednym, a inaczej przy 4 czy 5 (lub więcej) mocno zniecierpliwionych czekaniem na śniadanie czy kolację psiakach - wtedy ważenie tylu porcji groziłoby baaaaaaardzo potężnym zamieszaniem ;) Już wprawne nabieranie do szklanki jest bardzo źle widziane :) Quote
wiosenka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Nawet przy jednym, przecież codziennie się waga nie zmienia, czasem dają takie kubeczki z podziałką. Przy mojej dorosłej psicy raz odmierzoną porcje przeliczyłam na garście i dostaje na oko. Jak to mówił jeden mój wykładowca " W życiu trzeba sobie robić dobrze" ;)... Quote
inka33 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Ma charakterek pannica ![/QUOTE] Choć w pierwszej chwili tego po niej nie widać, no nie...? ;) [quote name='malagos']Ej tam zaraz kółtnica, lubi pozrzędzić tylko trochę :)[/QUOTE] Nooo... może... ;) [quote name='malagos']Inka, a oddaj Ty komuś tę Owcę, a ja Ci dam moją Karusię :)[/QUOTE] Przyganiał kocioł garnkowi... :eviltong: [quote name='wiosenka']Właśnie! To gadający pies ;)... Inka i Ty tak codziennie ważysz to żarcie :crazyeye:?[/QUOTE] Albo 3 razy dziennie, albo raz na tydzień. ;) [quote name='Gusiaczek']Kłótnica? - jaki pan ...... :evil_lol:[/QUOTE] :mad: Może i racja... :grins: No, ale przynajmniej dzięki Bombie zostałam bombową T-pańcią! :D [quote name='Gusiaczek']Wiosenko, Ovo, gdy biorę wagę już czeka na "stole" [URL]https://lh3.googleusercontent.com/-rq7PnZMJcfw/U4C4S-vDcYI/AAAAAAAAC2g/HKFMuqZajLg/w600-h450-no/DSC01832.jpg[/URL] podobnie, jak Inka jestem nieugięta w sprawach żarełka (szkoda tylko, że wobec siebie brakuje mi ovej żelaznej konsekwencji;))[/QUOTE] :) [quote name='Nutusia']A nie lepiej sobie jakąś miarkę uszykować? My mamy szklankę i takimi "rowkami". Odważamy i "łapiemy miarę", gdy zmieniamy karmę i potem już idzie jak z płatka. Inna sprawa, że inaczej jest przy jednym, a inaczej przy 4 czy 5 (lub więcej) mocno zniecierpliwionych czekaniem na śniadanie czy kolację psiakach - wtedy ważenie tylu porcji groziłoby baaaaaaardzo potężnym zamieszaniem ;) Już wprawne nabieranie do szklanki jest bardzo źle widziane :)[/QUOTE] Kajtun miał miarkę po musztardzie z Tesco, Sepia w większości jechała na gotowanym, Klucha na początku miała pilnie odważane (też odchudzanie), a potem używałam jakiejś miarki. Fionie tycie nie groziło, więc też jej miarkowałam. Bombie zwykle odważam raz w tygodniu w 7 pudełeczek dzienne porcje, które potem dzielę na 3 porcje "na oko" (tzn. wsypuję ok. 1/3). Teraz jednak akurat dostaje zmieszane dwie różne, więc dzielnie ważę... tfu! uczę Bombę cierpliwości. ;) [quote name='wiosenka']Nawet przy jednym, przecież codziennie się waga nie zmienia, czasem dają takie kubeczki z podziałką. Przy mojej dorosłej psicy raz odmierzoną porcje przeliczyłam na garście i dostaje na oko. Jak to mówił jeden mój wykładowca " W życiu trzeba sobie robić dobrze" ;)...[/QUOTE] Prosto... na oko...?! To jej okruszków jeszcze nasypiesz... :diabloti: A może ja właśnie lubię przesypywanie tych pachnących rybką granulek...? :cool3: [quote name='Mazowszanka2']O, wiosenka się odnalazła :)[/QUOTE] A miało być już lato... :evil_lol: Quote
Mattilu Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 Ineczko, jak zwykle kocham Twoje elaboraty:loveu: Quote
inka33 Posted July 4, 2014 Author Posted July 4, 2014 [quote name='Mattilu']Ineczko, jak zwykle kocham Twoje elaboraty:loveu:[/QUOTE] Dzięki...! :grins: Quote
wiosenka Posted July 4, 2014 Posted July 4, 2014 [quote name='Mazowszanka2']O, wiosenka się odnalazła :)[/QUOTE] Jestem cały czas, tylko czytam i sprawdzam czy się bazarek nie szykuje ;)... Quote
Mazowszanka13 Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 [quote name='wiosenka']Jestem cały czas, tylko czytam i sprawdzam czy się bazarek nie szykuje ;)...[/QUOTE] Nie mogę się jakoś zebrać, ale będzia na pewno. Dam znać sms-em :) No i dżemy i susze produkuję cały czas. Właśnie robię z czarnej porzeczki. Widziałam Jagnę w realu :) Toż to drobinka jest ! Zdjęcia przekłamują. Quote
malagos Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Ja też robię dżemy, mam porzeczki, maliny i tak smażę tradycyjnie, bez fixów :) To jak, Inka, kiedy Ci przywieźć Karę? Quote
Mattilu Posted July 5, 2014 Posted July 5, 2014 Dzemik z czarnej porzeczki biore, wezme, poprosze!!! Jak tylko bedzie bazarek to dajcie mi znac!!! Quote
malagos Posted July 6, 2014 Posted July 6, 2014 Super, właśnie zlałam konfiturę z porzeczek czerwonych i dodane porzeczki czarne, które się nie rozpiprztały. Mam po 2 krzaki w ogrodzie tych porzeczek i nieźle owocują. Inko, dziękuję za gryzaczki dla psów :) Quote
inka33 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 [quote name='wiosenka']Jestem cały czas, tylko czytam i sprawdzam czy się bazarek nie szykuje ;)...[/QUOTE] A to zależy, czyj... ;) [quote name='Mazowszanka2']Nie mogę się jakoś zebrać, ale będzia na pewno. Dam znać sms-em :) No i dżemy i susze produkuję cały czas. Właśnie robię z czarnej porzeczki. Widziałam Jagnę w realu :) Toż to drobinka jest ! Zdjęcia przekłamują.[/QUOTE] Nie widziałaś żadnej Jagny - widziałaś Bombę! :mad: ;) [quote name='malagos']Ja też robię dżemy, mam porzeczki, maliny i tak smażę tradycyjnie, bez fixów :) To jak, Inka, kiedy Ci przywieźć Karę?[/QUOTE] A co, znudziła Ci się...? :diabloti: [quote name='Mattilu']Dzemik z czarnej porzeczki biore, wezme, poprosze!!! Jak tylko bedzie bazarek to dajcie mi znac!!![/QUOTE] A my zrobimy troszeczkę kropelek lub/i nalewki orzechowej, ale dla siebie, bo na dogo % nie wolno kupczyć. :grins: [quote name='malagos']Super, właśnie zlałam konfiturę z porzeczek czerwonych i dodane porzeczki czarne, które się nie rozpiprztały. Mam po 2 krzaki w ogrodzie tych porzeczek i nieźle owocują. Inko, dziękuję za gryzaczki dla psów :)[/QUOTE] Na zdrowie! :) Quote
malagos Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 "Na zdrowie" to byś tej naleweczki dała........ Quote
Mazowszanka13 Posted July 7, 2014 Posted July 7, 2014 Jaga, Jagna, owca, Bomba. Ona po prostu wieloimienna jest ! Quote
inka33 Posted July 7, 2014 Author Posted July 7, 2014 [quote name='malagos']"Na zdrowie" to byś tej naleweczki dała........[/QUOTE] Zobaczymy, czy coś w ogóle wyjdzie... :roll: Raczej na nastawianie tylko na kropelki żołądkowe się nastawialiśmy... [quote name='Mazowszanka2']Jaga, Jagna, owca, Bomba. Ona po prostu wieloimienna jest ![/QUOTE] A wcześniej jeszcze Duszka. :) Quote
malagos Posted July 8, 2014 Posted July 8, 2014 Inko, a jak jej skóra, już dobrze? Kupiłas ten szampon, o którym pisałaś wczesniej, ten z "dobrą ceną"? Podziałał? Quote
inka33 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 [quote name='malagos']Inko, a jak jej skóra, już dobrze? Kupiłas ten szampon, o którym pisałaś wczesniej, ten z "dobrą ceną"? Podziałał?[/QUOTE] Kupiłam. Obie buteleczki (2 x 5zł). Czekam na potwierdzenie wpłaty na bazarku kejciu, żeby wpisać w rozliczenie. Sierść (zapewne dzięki Gammolenowi i karmom z rybkami) wygląda coraz lepiej, łupieżyk i lekkie drapanko jest. Kąpać będziemy ją najprawdopodobniej dziś, bo potrzebuję drobnej pomocy TŻta. :p A propos... Po uwzględnieniu zakupu szamponików [B]Bombie zostanie na koncie 12,27zł[/B]... :sad: Karma skończy się za ok. 3 tygodnie, a ostatni spot on z poprzednich zakupów zużyję ok. 18.07. Kapsułek z omegami i płynu do czyszczenia uszu wystarczy jeszcze na dość długo. Dziś otworzy "się" bazarek cegiełkowy z losowaniem nagrody(!) w 75% na Bombę. :grins: Jak ktoś by miał chęć parę złotych wpłacić na bombową maniaczkę przytulania (bazarkowo albo poza), to nie widzę przeszkód. ;) Quote
inka33 Posted July 8, 2014 Author Posted July 8, 2014 (edited) [quote name='Poprawna']A se zaglądam co kombinujecie :)[/QUOTE] Właśnie dokończyłam kombinowanie. :evil_lol: [CENTER][B][SIZE=2]Niniejszym ogłaszam otwarcie [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/254194-%29-BALONOWA-NAWALANKA-*-cegie%C5%82kowy-z-nagrod%C4%85-*-na-BOMB%C4%98-i-KWB-*-do-22-07-2014-g-22"][COLOR=#0000ff][SIZE=3]BALONOWEJ NAWALANKI [/SIZE][/COLOR][/URL][COLOR=#b22222] [/COLOR] przeznaczonej w 75% na Bombę :bigok: [COLOR=#b22222]ODDAJĘ SIĘ GRZECZNIE W WASZE RĘCE I PILNIE PODDAJĘ WASZYM NAUKOM![/COLOR][/SIZE] [B]. [URL="http://tiny.pl/q8sfq"][IMG]http://tiny.pl/q8sfh[/IMG][/URL] .[/B] * [/B][/CENTER] Edited July 8, 2014 by inka33 Quote
inka33 Posted July 11, 2014 Author Posted July 11, 2014 (edited) Bomba została uprana (czyt. sromotnie doświadczona przez los i złych ludzi z szumiącym mokrzącym czymś) wczoraj. :diabloti: Obraziła się na mnie i nie chciała ze mną gadać do nocy... :sad: Nawet kolacja nie za bardzo ją pocieszyła... :roll: Za to zrobiła się mięciutka i bardziej błyszcząca, a loki się mocniej zakręciły. Mam fotkę na mokro i na wilgotno po. Na sucho jeszcze nie... Zrobię, to je obrobię i Wam dam. :grins: PS. Tylko ogon jakoś słabo się uprał i nadal lekko zszarzały jest, bo go chyba z Bombą w wannie nie było... :shake: PPS. A dziś przypadkowo natknęłam się na [URL="http://www.czystypies.pl/"]takie cudo[/URL] - będzie na zaś, jakbyco... :evil_lol: Edited July 11, 2014 by inka33 Quote
Nutusia Posted July 11, 2014 Posted July 11, 2014 Ogon pewnikiem był przyklejony do brzucha i się odpowiednio nie namydlił i nie wyprał... ;) Quote
Recommended Posts