Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam kłopot, bo trzeba znaleźć dom dla mlodej drobniutkiej czarniej koteczki, po sterylizacji, i to szybko, póki "opiekunka" chce ją oddać:placz:, bo za kilka dni to nie będzie już tak oczywiste i skończy biedna jak kilkanaście innych kotów zamknięta piwnicy :-( :-( Pomózcie mi , proszę, bo mogę ją zabrać do siebie na kilka dni, ale co potem? I to teraz, jak dom pełen zwierza?.......

• Replies 947
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

A Aga naszą blabladorkę na stronie umieści? ;)

Z kotem nie pomogę. Muszę zabrać kocura mojej Mamy na ponad 3 tygodnie i cała jestem w strachu, bo to kot, który właściwie nie zna innych ludzi niż moja Mama, boi się psów i jest kotem wychodzącym, a u mnie będzie musiał być pod kluczem 24/24...

Posted

I tu pozwolę sobie zaprosić na bazarek dla Wierki i Filonka - X regał z książkami: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/257048-X-rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-dla-Wiery-i-Filonka-do-22-09-godz-22?p=22409963#post22409963[/url]

Posted

[quote name='malagos']Mam kłopot, bo trzeba znaleźć dom dla mlodej drobniutkiej czarniej koteczki, po sterylizacji, i to szybko, póki "opiekunka" chce ją oddać:placz:, bo za kilka dni to nie będzie już tak oczywiste i skończy biedna jak kilkanaście innych kotów zamknięta piwnicy :-( :-( Pomózcie mi , proszę, bo mogę ją zabrać do siebie na kilka dni, ale co potem? I to teraz, jak dom pełen zwierza?.......[/QUOTE]

O rany:shake:

[quote name='Nutusia']A Aga naszą blabladorkę na stronie umieści? ;)
[...][/QUOTE]

Chyba nie, nic o tym nie wspominała a ja nie zapytałam.

Posted (edited)

[quote name='Ziutka']Marysiu, wyślij mi Coco do ogłoszeń :)[/QUOTE]

Dziękuję Ziutko:)
Przesłałam trochę przeredagowany tekst z nowymi zdjęciami:)

Edited by Marysia O.
Posted

[quote name='Marysia O.']Dziękuję Ziutko:)
Przesłałam trochę przeredagowany tekst z nowymi zdjęciami:)[/QUOTE]
Ok :)
Jak coś to napisz jeszcze drugi i wyślij z innymi fotkami, to się zrobi "podwójnie" ;)

Posted

zacznę od tego - przepraszam, że zaśmiecam wątek Coco. Większość z Was mnie nie zna, ale Coco mam nadzieje pamięta mnie ze Schroniska.
Mam bardzo awaryjną sytuacje. Szczeniak, którego tymczasuje znajoma w nocy wyskoczył z kojca do sąsiadującego z podwórkiem komisu samochodowego, porysował kilka aut. Straty są na co najmniej 5 tys zł
Szczeniak musi opuścić dotychczasowy dom tymczasowy. Szukamy mu nowego, może być z kojcem na podwórko, w domu zachowuje też czystość.
Błagam ratujcie.
Może doradzicie kto mógłby pomóc. Nie wiem już kto mógłby pomóc :(
tel to osoby u której jest pies 790 614 914

[IMG]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724769694263352&set=a.701599319913723.1073741846.100001909857458&type=1&theater[/IMG]
[URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724769694263352&set=a.701599319913723.1073741846.100001909857458&type=1&theater[/URL]

Posted

[quote name='mata28']zacznę od tego - przepraszam, że zaśmiecam wątek Coco. Większość z Was mnie nie zna, ale Coco mam nadzieje pamięta mnie ze Schroniska.
Mam bardzo awaryjną sytuacje. Szczeniak, którego tymczasuje znajoma w nocy wyskoczył z kojca do sąsiadującego z podwórkiem komisu samochodowego, porysował kilka aut. Straty są na co najmniej 5 tys zł
Szczeniak musi opuścić dotychczasowy dom tymczasowy. Szukamy mu nowego, może być z kojcem na podwórko, w domu zachowuje też czystość.
Błagam ratujcie.
Może doradzicie kto mógłby pomóc. Nie wiem już kto mógłby pomóc :(
tel to osoby u której jest pies 790 614 914

[IMG]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724769694263352&set=a.701599319913723.1073741846.100001909857458&type=1&theater[/IMG]
[URL]https://www.facebook.com/photo.php?fbid=724769694263352&set=a.701599319913723.1073741846.100001909857458&type=1&theater[/URL][/QUOTE]

O rany, niewesoła sytuacja:shake: Psiak śliczny ale spory, może być ciężko znaleźć jakieś miejsce dla niego:shake:

Coco była wczoraj u weta, nie zaszczepiłyśmy się bo tak jak podejrzewałam jest jakieś zapalenie w uszach. Doktor powiedział, że zapalenie jest niewielkie ale nagromadziło się sporo woskowiny tuż przy błonie bębenkowej i to mogło powodować dodatkowy dyskomfort. Świerzbowca nie ma. Doktor wyczyścił uszy, dał zastrzyka (bodajże przeciwzapalny) i dostałyśmy kropelki do podawania dwa razy dziennie. Koszt wizyty 90zł więc niestety Coco się spłukała, muszę pomyśleć o jakimś bazarku.
Coco była mocno przestraszona, zaśliniła cały stół a minę miała taką, że doktor zapytał czy ma się jej bać;) Ale dzielnie zniosła wszystkie zabiegi chociaż czyszczenie uszu (szczególnie tego gdzie jest większy stan zapalny) było bolesne. Nie jest też zachwycona podawaniem przeze mnie kropli do uszu (dzisiaj rano o mało nie złamała mi nosa:evil_lol:) no ale cóż, musimy dać radę:)

Posted

Cocolina jest PRZEŚLICZNA!!!!
Po tych Doktorowych torturach nie była chętna na mizianki, a poza tym nieco obawiała się Lili, więc najpewniej się czuła w trawce na przylecznicowym trawniku. Ale na każde zawołanie Marysi podbiegała bardzo grzecznie. Wczoraj faktycznie wyglądała jak osiołek (jak mówi o niej Marysia), bo po czyszczeniu uszy były w pozycji "kłapouchy" :)
Przemiana od chwili, gdy widziałam czubek nosa w budce u malagos a tym, co zobaczyłam wczoraj - gigantyczna! :)

Posted

Mata28, jedyne co mogłam zrobić, to udostępnić Setha na fb, czyli - niewiele :(. Sytuacja, faktycznie niewesoła :(
Nutusiu, wybaczam Ci niemizianie Coco ;), zestresowanej problemami usznymi. Marysię O. podziwiam nieustannie(jak to już napisałam wcześniej) i trzymam kciuki za dalszą socjalizację Blanche :)

Posted

Nowe ogłoszenia aktywowane, czekamy:)
Wrzucam rachunek za czwartkową wizytę u weta: [url]https://lh3.googleusercontent.com/-8IIUZpN5c8o/VAq4TRhLHkI/AAAAAAAABGw/MrW--RVCDmc/s640/zdj%25C4%2599cie-7.JPG[/url]