cisowianka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 No chłopak się namęczy(ł) , już tyle się naczytałam o wetach przy schronisku....., nie wiem nie mają czasu żeby sie zająć jak należy psiakiem? i nie sprawić mu tyle bólu...., nie genaralizuje oczywiście bo zdarzają się wyjątki.... ale Zibi nie miał szczęścia do Weta z powołania....Ale szczęście w nieszczęsiu, ktoś go wyłowił wzrokiem z tłumu bidaków ;) i już jest lepiej. Quote
Mela Jakimiuk Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Damy radę, finansowo też, piesek będzie jak nowy! Quote
halszka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Zibi powodzenia :kciuki: ufff dobrze,że inny wet ma teraz psy pod opieką! Quote
monika083 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Te rany na lapie, moze tez sobie tym drutem rozwalil? Biedak maly. Quote
Nutusia Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Okrężną drogą, ale dotarłam na wątek i ja. Trzymam kciuki za Zbynia!!!! Nie daj się chłopaku, teraz już jesteś praktycznie na prostej! Gdyby były potrzebne fanty na bazarek - przekażę każdą ilość ;) Quote
Marycha35 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Kochany Zibi, ile wycierpiał bidul! Wecisko jakieś nieudolne, tfu!!!!! Zdrowiej już tylko smoczku nasz:) Quote
gluchypies Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Zapraszam na książkowy bazarek, z którego 25% dochodu będzie dla Zibiego :) http://www.dogomania.pl/forum/threads/250767-Książki-dla-Magika-Suzi-i-Zibiego-do-17-lutego-godz-21?p=21839516#post21839516 Quote
Anula Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Trzymam kciuki za Zibusia i jestem myślami z nim,oby zabieg powiódł się. Jest śliczny a będzie jeszcze piękniejszy jak rana się zagoi. Quote
cisowianka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Pięknościowy na posłaniu, ale spoziera z wurzutem ;) Quote
halszka Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 zaglądam....mam nadzieję,że wszystko ok po zabiegu Quote
Mela Jakimiuk Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Piękny pysio, trochę smutny, ale niedługo wszystkie smutki znikną... Quote
Bonsai Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Ja też zaglądam w oczekiwaniu na wieści. Quote
LILUtosi Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Wieści są takie że nie było zabiegu. Dr oglądał, naciągał, przykładał i zadecydował że trzeba poczekać aż się zaziarnuje. Jeśli zdeecydował by się szyć to musiał by z poł cm wyciąć z jednej jak i z drugiej strony. Byłoby bardzo mało dziąsła by to naciągnąć. Po za tym jest to tkanka miękka i szwy ją tną. Mogłoby się okazać że za chwilę znowu było by rozerwane a skóry mniej o 1cm. Dlatego mały dostał specjalny żel i spray do ziarnowania i mam co najmniej 3x dziennie mu to psikać lub żelować. Oprócz tego ma brać ten antybiotyk. I tyle. Quote
Bonsai Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='LILUtosi']Wieści są takie że nie było zabiegu. Dr oglądał, naciągał, przykładał i zadecydował że trzeba poczekać aż się zaziarnuje. Jeśli zdeecydował by się szyć to musiał by z poł cm wyciąć z jednej jak i z drugiej strony. Byłoby bardzo mało dziąsła by to naciągnąć. Po za tym jest to tkanka miękka i szwy ją tną. Mogłoby się okazać że za chwilę znowu było by rozerwane a skóry mniej o 1cm. Dlatego mały dostał specjalny żel i spray do ziarnowania i mam co najmniej 3x dziennie mu to psikać lub żelować. Oprócz tego ma brać ten antybiotyk. I tyle.[/QUOTE] Dziękujemy za wieści! W takim razie czekamy na ziarno. ;) Quote
Poker Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Licho wie czy to dobre wieści czy nie.Ciekawe czy będzie miał potem zdeformowany pyszczek . Jak się zachowywał u weta.Jak daje radę z jedzeniem? Quote
Bonsai Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 No niestety deformacja pyszczka zmniejszy jego szanse adopcyjne. :shake: ale jeśli sprawdzony wet stwierdził, że szycie teraz niesie ze sobą znaczne ryzyko, że rozpapra się to jeszcze bardziej i de facto braknie mu skóry - to chyba musimy uzbroić się w cierpliwość i liczyć, że wie co robi. I że wszystko pójdzie zgodnie z planem. Quote
monika083 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Lilu, jaki koszt tej wizyty? Jak chlopak sie zachowuje? Masz go w domu? Quote
rutta Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Podajcie proszę nr konta do przelewu deklaracji. Poza tym sprzedałam jeszcze kilka książek koleżance z pracy - Zibi dostanie jeszcze 30 zł :) Dzięki Wiola :) Quote
Poker Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 Popełniłam mały bazarek http://www.dogomania.pl/forum/threads/250773-Ma%C5%82y-bazarek-walentynkowy-do-06-02-g-22?p=21841268#post21841268 Quote
gluchypies Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Słuchajcie, ja się nie znam, ale pewnie wet wie, co robi - może mu się to ładnie zasklepi wszystko i nie będzie jakiejś mega deformacji pycholca? Poza tym on jest taki cały ładny, że malusi defekt to nie defekt, jak go ktoś pokocha, to i z tym defektem :) ja mam głuchego psa, a kocham go cały serduchem i wcale mi nie przeszkadza, że ona mnie nie słyszy ;) ale wiem, że ludzie się dziwią, jak można mieć takiego psa... Quote
cisowianka Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 [quote name='gluchypies']Słuchajcie, ja się nie znam, ale pewnie wet wie, co robi - może mu się to ładnie zasklepi wszystko i nie będzie jakiejś mega deformacji pycholca? Poza tym on jest taki cały ładny, że malusi defekt to nie defekt, jak go ktoś pokocha, to i z tym defektem :) ja mam głuchego psa, a kocham go cały serduchem i wcale mi nie przeszkadza, że ona mnie nie słyszy ;) ale wiem, że ludzie się dziwią, jak można mieć takiego psa...[/QUOTE] Otóż to wet wie co robi też mam psiaka po przejściach z raną pod okiem (wtedy niebył jeszcze mój) w tej chwili śladu nie widać. Więc .... do wesela wszystko się zagoi ;) Quote
LILUtosi Posted February 4, 2014 Posted February 4, 2014 Słuchajcie mam dziśiaj zabieg Miśka a do tego moja Lilu jest w stanie krytycznym. Muszę się zająć teraz nią ponad wszystkim dlatego nadrobię faktury później. Zibi dostaje antybiotyki i będzie miał ranę żelowaną. Jest w domu. Miał mnóstwo pcheł. Quote
Recommended Posts