Jump to content
Dogomania

Zibi - 2 lata w przytulisku G ! Chłopak aklimatyzuje się w nowym domu :)

Recommended Posts

• Replies 688
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zibi był w lecznicy na Trwałej. Do Niedzielskiego było dzisiaj nie po drodze ze względu na czas. Karol jest dopiero w drodze do Lilutosi. Weterynarz powiedziała, że porządek z wargą trzeba zrobić jak najszybciej. W ranie jest pełno ropy. Zibiego bardzo boli. Dostał środek przeciwbólowy do podania w jedzeniu. Przez ściąganie szwów był już taki zdenerwowany, że nie dał sobie zrobił zastrzyku, kłapał zębami a kagańca z wiadomych względów nie można było założyć... Wet mówiła o rekonstrukcji, że nie będzie wyglądał idealnie ale powinno być dobrze.

Teraz pozostaje kwestia u kogo i czy Lilu będzie mogła przyjechać z nim jutro do Wrocławia. Niedzielski, Bieżyński czy trzymać się Trwałej?

Tak niefortunnie się to wszystko składa. Nie mogę wziąć urlopu tak nagle, Karol też.
Jestem tak wściekła na weta, który zajął się nim po wypadku. On go nie powinien odesłać do kojca w takim stanie!

Zibi przez całą podróż był cudowny, nie zaczepiał mojego psa. Cały czas podsuwał pyszczek do głaskania. To zaskakujące w jakim jest dobrym humorze. We Wrocławiu przez chwilę był u nas w mieszkaniu, wszystkich zapraszał do zabawy.

P.S. Śmierdzi niewyobrażalnie. Po drodze zatrzymała nas Policja do kontroli. Nie wiem, czy policjant zauważył kudłate źródło fetoru ale musiał sobie o nas konkretnie pomyśleć ;)

Posted

Mam cichą nadzieję, że jutro.
Jeszcze nic nie wiem, jak u Lilu.

Nie powinien trafić do kojca. Powinien siedzieć w kołnierzu w ciepłym. Tym bardziej tego nie rozumiem, że wet miał miejsce, w którym mógł go przetrzymać, Zibi przecież został u niego w sobotę.

Posted

Podejrzewam,gdyby trafił do Niedzielskiego zaraz byłby przeprowadzony zabieg i mógłby pozostać w Klinice chociaż na jedną noc.Tam opieka jest całodobowa nad psami.Psy nie pozostają same na noc.
A Zibi jest w kołnierzu?

Posted (edited)

Zibi już po kąpieli. Obroże od razu wyrzuciłam bo lepiła się z brudu. Wykąpać dał mi się bez problemy ale już później obciąć dredy na ogonie nie - pokazywał mi zęby. Pomyślałam że jak go uśpią do zabiegu to mu obetne pazurki i te dredy.
Tablety zjadł w mięsku a później suchego nie chciał. Drapie się na grzbiecie , ma rany na łapie i boli go paszczęka.
Jeszcze dziś wyśle do kliniki w Strzelinie zdjęcia i poproszę o godz ewentualnego zabiegu. Żeby wiedzili juz rano z czym bedą musieli się zmierzyć. To dobrzy lekarze. Składają, drutują i dużo operują a są tańsi niż Niedzielski.
Zaraz wkleje foty.

https://plus.google.com/u/0/photos/100690205327708208633/albums/5975931308430913809?tab=Xq

Edited by LILUtosi
Posted

Zibi tak śmierdział, że wcale nie dziwię się tym błyskawicznym działaniom :)
Szkoda, że nie udało się dojechać wcześniej, Lilu by się przynajmniej wyspała.

Z książeczką Zibiego powinna być obróżka.

Też próbowałam mu ciachnąć te dredy ale jak tylko zobaczył nożyczki od razu zaczął mnie bacznie obserwować :evil_lol: więc dałam mu już dzisiaj spokój.
Widziałam szczękę na żywo ale na tych zdjęciach wygląda jeszcze gorzej :( Na rana na łapie - myślisz, że to od pogryzienia?

Posted

Biedny Zibi :( Strasznie nieodpowiedzialny ten wet, który go szył jeszcze w G. :( Mogłoby nie dojść do tego, co się stało... No ale trudno. Jak coś, to ja oczywiście też będę wspomagać bazarkami!

Posted

Niestety z wetami w mniejszych miejscowościach tak jest... Dlatego Kamę z przytuliska ciągnęliśmy do Kalisza.

[quote name='halszka']o matuniu okropnie wygląda ta rana:( czy ten wet zajmuje się wszystkimi psami z przytuliska?[/QUOTE]

Zajmował się. Dziś psy odwiedza nowy wet. Wojtek się z nim dziś spotka.

Posted

[quote name='LILUtosi']Jadę o 15.30 z nim na zabieg.[/QUOTE]

Super! Trzymamy kciuki!
A czy znasz już przybliżone koszty? Zibi trochę zapasu w skarpecie ma, ale pewnie i tak trzeba będzie dozbierać.