Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziękujemy Małgosiu:-)

Byłam dzisiaj u Zuli. Początkowo ostrożna, po dostaniu smakołyka i obserwacji tulącej się do mnie Łatki, przyleciała na pieszczoty i całuski. Jaka ona jest słodka:-) Gdyby jeszcze nie zjadała ładowarek, byłaby ideałem;-)

Miała dzisiaj badanie kału - nie znaleziono żadnych pasożytów:-) Mogłam ją więc bez obawy wycałować dzisiaj:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Bardzo dziękujemy Małgosiu:smile:

Byłam dzisiaj u Zuli. Początkowo ostrożna, po dostaniu smakołyka i obserwacji tulącej się do mnie Łatki, przyleciała na pieszczoty i całuski. Jaka ona jest słodka:smile: Gdyby jeszcze nie zjadała ładowarek, byłaby ideałem;-)

Miała dzisiaj badanie kału - nie znaleziono żadnych pasożytów:smile: Mogłam ją więc bez obawy wycałować dzisiaj:smile:[/QUOTE]

Widocznie musiała podładować akumulatorki przed miziankami z Tobą! ;)

BTW - Udało się Wam "skombinować" ładowarkę dla p. Ani...?

Posted

[quote name='Mattilu']Zagladam do Zulenki i czekam na wiadomosci :)[/QUOTE]

Zuleńka chowała się dzisiaj przed Myszą, która odwiedziła Kubulka. Siedziala pod fotelem i wychodzila tylko na smaczki:-)

Posted

[quote name='Ewa Marta']Zuleńka chowała się dzisiaj przed Myszą, która odwiedziła Kubulka. Siedziala pod fotelem i wychodzila tylko na smaczki:-)[/QUOTE]
Potwierdzam. Bała się bidulka ale smaczki ją troszkę przekonywały ;) jak nikt nie widział to wychodziła :) Za to Emi wylizała i przytulała się bardzo chętnie :) Zula też się przełamie. Myślę, że boi się mężczyzn (byłam z Piotrkiem, mieliśmy dzisiaj urlop ;)) i zrobiliśmy po prostu zamieszanie.

Posted

Zula ma dzisiaj tzw. "Przeglad" zdrowia. Ewunia razem z Ania jadą z mała do lecznicy. Zrobimy jej badania krwi, zaszczepimy, jezeli bedzie taka potrzeba to rowniez USG, zdejmiemy szwy po zabiegu sterylizacji.

Posted

[quote name='Ellig']Zula ma dzisiaj tzw. "Przeglad" zdrowia. Ewunia razem z Ania jadą z mała do lecznicy. Zrobimy jej badania krwi, zaszczepimy, jezeli bedzie taka potrzeba to rowniez USG, zdejmiemy szwy po zabiegu sterylizacji.[/QUOTE]

Eluś, jak dobrze, że jesteś i pilnujesz wszystkiego:-) Dziękuję za przypomnienie w drodze do lecznicy i wszystkim, co było do zrobienia:-) Ganiam jak szalona i coś mogłam przeoczyć.

Szczerze mówiąc nie powinnam więcej jeździć do Zuli... Ja się w niej zakochuję za bardzo... Stanowczo bardziej, niż w Emi, czy innych psiakach będących pod opieką Ani. Bo Zula jest naprawdę wspaniała!

Delikatna, grzeczniusieńka u weta. Kazali pokazać brzuszek, prosze bardzo. Dać łapkę na pobranie krwi? Którą? Prawą? Spoko:-) Chcecie zajrzeć do pyszczka? Nie lubię, ale co zrobić, proszę:-) Dała ze sobą zrobić wszystko!
Została dokładnie obejrzana, zbadana. Przytyła przez ostatnie 9 dni pół kilograma:-) Waży 8,2 kg i jak dojdzie do 8,5 yto skończymy podtuczanie, bo będzie wyglądala idealnie!

Widać gołym okiem zmianę sierści, zrobiła się lekko błyszcząca dzięki czesaniu i odpowiednim karmieniu.

Ząbki prześliczne i ta wetka powiedziała, że może mieć najwyżej rok i 2 miesiące. Datę urodzenia wpisała 01.2013.

Co zostało zrobione:
Zostały zdjęte szwy.
Pobrana krew na morfoligię i biochemię.
Zaczipowanie maluszka.
Odrobaczenie na wszelki wypadek.
Wypisanie książeczki
Została osłuchana, brzusio zbadany palpacyjnie - wszystko bez zarzutu.

W gabinecie merdała ogonkiem i była super grzeczna!

W samochodzie troszkę się stresowała, ale dzielnie zniosła podróż. Za to po wyjściu przy domu od razu widać było szczęście i ulgę, że wróciła:-)

Mam zdjęcia i filmiki, ale wgram wieczorem, bo teraz jestem w pracy i nadrabiam zaległości:-) Warto do nas zajrzeć, bo Zula dopiero na filmikach pokazuje, jaka jest śliczna:-)

Za całość u weta zapłaciłam 177 zł. Wszystko wrzucilam w post rozliczeniowy, a fakturę wgram wieczorem.

Posted

[quote name='Ewanka']Na filmiku widać piękną lśniącą sierść i ... uśmiech :) tak piękna i uśmiechnięta Zula
córeczki uśmiech odziedziczyły po mamie i jeśli chodzi o mężczyzn

Myślę, że boi się mężczyzn
jej córcia też się ich boi myślałam , że może dlatego że u nas " babski " dom jak przyjechał mój tata w odwiedziny to obszczekała i się przed nim chowała smaki pomogły tylko tymczasowo złapała od niego zjadła i uciekła ale może wcześniej coś się działo co jej źle się z mężczyznami kojarzy

Posted

Coś w tym musi być... Teraz musimy im pokazać, że nie każdego mężczyzny trzeba się bać:-)

Tymn razem dłuższy filmik, ale widać na nim prawie całe stadko:-)
[video=youtube_share;Hve0smTKtTY]http://youtu.be/Hve0smTKtTY[/video]

Posted

Zula jeszcze nie do końca rozumie niektóre zabawy Łatki, która chciała ją zachęcić do zabawy, ale Zula wolała się wycofać. Za to Emi ganiała zadowolona i poszczekiwała.

[video=youtube_share;OtHitLZKGmo]http://youtu.be/OtHitLZKGmo[/video]

Posted

Inna Zula na filmach ;) Jaka słodka :loveu: Tylko szalona Łatka ją przestraszyła tymi zabawami :). Widzę, że Kubuś stał w kolejce po smaczki, nie jest taki znowu bez sił ;)

Posted

[quote name='mysza 1']Inna Zula na filmach ;) Jaka słodka :loveu: Tylko szalona Łatka ją przestraszyła tymi zabawami :). Widzę, że Kubuś stał w kolejce po smaczki, nie jest taki znowu bez sił ;)[/QUOTE]

Filmików jest jak zwykle za dużo, ale jak tu nie wgrać, jak już są? A Kubulek właśnie taki zmęczony był, bo co najmniej pół godziny wykazywal się dużą aktywnością:-)