Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martucha zrobiłabyś to samo na moim miejscu:loveu:We dwojkę raźniej przechodzić przez to wszystko. :loveu:Będzie dobrze zobaczysz.

• Replies 720
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hippies napisał(a):

Dziękuję Wam że jesteście z nami !!!

Jesteśmy i będziemy :loveu: :loveu: :loveu:

A Aggie nie musisz dziękować :cool3: zrobi to Maks jak już dojdzie do siebie po narkozie - sprzeda jej takiego całusa, że ahhh :loveu:

Posted

Pisze jeszcze raz bo dogo mni nawala.
Ale teraz w skrócie.
Maks pięknie przeszedł operacje. Dostał glupiego jasia. W poczekalni puścił małego pawika. Lekarz zabrał wycinek do analizy, ponieważ cos mu sie tam nie podobało. Guz był wielkości soczewicy. Były tam jeszcze jakies zmineralizowane rzeczy i żółta maź. Na wyniki trzeba czekać tydzien. Tak więc nadal trzeba trzymac kciuki. Po operacji maks dostał zastrzyk na szybkie wybudzenie się. Zadziałało po 5 minutach. Był prawie normalny. Działała morfina. ( Ma działąć 24h). DO domku dojechaliśmy po 18:00. Maks w domku zachowywał się jak zakręcony, zamulony. Położył się i zasnął. Noc minęła znośnie. Marta kilka razy wychodziła z nim na sikanko. Ahhh lekarz dał mu taki kołnierz, Maks wygląda w nim jak tania imitacja lapmki nocniej. Ma to nosic 10 dni. Nie miał zakłądanych szwów tylko jakieś klamry. W nocy Maks zmieniał miejsce polegiwania. Tak gdzies koło 5;00 w jednym łzku znalazła się cała nasza ekipa. Ja, Marta, Maks i koty.
Teraz maksiu sobie smacznie spi. Ma chwile wolności bez kołnierza.:multi:Ogólnie musze przyznac, że był bardzo dzielny i kochany.:loveu:
bardzo dziękujemmy za trzymanie kciuków!!!

Posted

Dziękujemy za wieści :lol:
Dobrze, że nieźle zniósł zabieg, teraz trzymamy kciuki za wyniki.
Wizja całego towarzystwa w jednym łóżku - hmm... kusząca i ponętna ;)

Posted

No to teraz ja :eviltong:

Maks bezjajeczny :diabloti: śpi obok, narazie jeszcze bez klosza :razz: ale jak tylko zauważę żę jęzorem zmierza ku ... (cenazura) to :mad: dostanie lampę :grins:

Dziekujemy wszystkim za wsparcie :calus:ale teraz przed nami wielkie wyczekiwanie :shocked!:na wynik histopatoligii.

Chciałam jeszcze nadmienić że razem z Agga dostałysmy powikłań :stupid:z oparów wydechu morfinowego Maksa a żeby tego było mało zainfekowałyśmy :user: France :laugh2_2:

Posted

Ostatnie doniesienia. Przed wyjazdem z Wrocławia pojechaliśmy jeszcze do kliniki, gdzie Maks był operowany. Ale ona zamknięta. Na szczęście obok jest przychodnia całodobowa. W zasadzie pojechałyśmy po to, żeby ktoś obejrzał pozostałości po jajkach, bo bardzo spuchły. (Niby tak miało być).
Starszawa pani doktor na nasze pytanie czy tak ma być odpowiedziała: Że ona nie wie jak to ma być. Dla mnie i Marty lekki szok.:crazyeye: To kto powinien to wiedzieć jak nie wet. No ale pani doktor chyba się pozbierała i stwierdziła, że ok. Zmierzyła Maksowi temp. Temp ok. Zalecila sparowanie rivanolem, zaleciła podanie rutinoscorbin( na obkurczenie). Dała mu zastrzyk przeciwbólowy i przeciwzapalny. Marta dostała jeszcze dwa zastrzyki na wszelki wypadek:roll:
Maksiu nie zadowolony, że musiał jechać w lampce na głowie:placz: No ale co poradzić siła wyższa:p Zostałam odwieziona do domku a Marta z inwentarzem pojechała do siebie.:loveu:

Wizja całego towarzystwa w jednym łóżku - hmm... kusząca i ponętna ;-)

Masaży łydek nie zapomnę. Kacper może i głuchy ale masażysta z niego super:loveu: Milutko z nimi było w jednym psio-kocio- człowieko legowisku :loveu:

Posted

Jajka pomalowane rivanolem :diabloti: - a oprócz tego cała pościel :mad:

Czy ktoś może powiedzieć jak to jest z tymi jajkami? Mają w końcu puchnąć czy nie - bo ja zgłupiałam :roll:

Posted

Ty się nie przejmuj pościelą. :mad:
No niby wet mówił, że sobie spuchną ale jak każdy pies to przechodzi to ja nie wiem.
Ciotka kastrowała swojego psa, ale nie pamietam, żeby był opuchniete. Ciężko mi coś powiedzieć.:roll:

Posted

Hippies napisał(a):
Agguś mogę Cię prosić o wstawienie fotek Maksa Lampki ? W kolejności co jak po sobie następowało :cool3:

Oooo tak....poprosimy foteczki :loveu:

Posted

Marta juz zbiera się do łożka. Więc ciotka wstawia foty.

Mamusiu gdzie jesteś. max w gabinecie zabiegowym. Zaraz po wybudzeniu się. Z lekka się nas przeląkł. Ale to chyba wynik leków.
:huh::stupid:

Zaczynał sobie chrapać.:sleep2:

Zapadł sobie w lekki sen:turn-l:

Już w domku. Ale nie wiem jeszcze co się ze mna dzieje. czemu świat jest taki zwariowany. Mówią coś do mnie:niewiem::hmmmm:

Śmiali się ze mnie, że wyglądam jak lampka i to bardzo tania:shake::sadCyber:

Posted

Zawezmę się w sobie ale nie będę świecił.:shake:

Słyszę tupot białych myszek...kurcze to nie białe myszki to 2 białe koty:scared::hmmmm:

Dobra chwila bez lampki na głowie. Zapamiętam to sobie do końca życia.:mad:

Dziś :
Poszedłem się wysikać. Sprawdzić czy coś mi tam jeszcze zostało:help1:

Posted

ooooo jak dobrze mogę sobie poleżeć:multi:

Ahhhh powdycham świeże powietrze bo w domu znowu czeka mnie lampka:mad:

Chyba w ramach zemsty coś zmajstruje:cool3:

A tutaj mam te dwie co mi lampe zakadają na łepetynkę :eviltong:

A tak to jestem kochany:loveu:

Posted

:loveu:

Położyć się czy nie:roll:

Biedny mały psiulek bezjajeczny, Rzadna panna mnie już nie ze chce:shake:

I mam się z nią zaprzyjaźnić na 10 dni:mad:Po 10 dniach to ja się z nią policzę:mad:

Posted

Dzięki.
Wiecie jak mi go żal było w tej lampie na głowie. On wyglądał jak upośledzony. A tylko mu się ściągało normalny pies:multi:
Mam nadzieje, że nocka w domu minęła spokojnie.
Marta jak tylko wrócisz daj mi znać co z wydmuszkami jajkowymi:loveu:

Posted

Wydmuszki smarowane rivanolem :diabloti: opuchlizna się nie powiększa :lol: ale też na razie nie zmniejsza :-(
Maks zawracał dzisiaj głowę Piotrkowi (ojcu chrzestnemu ) bo ja musiałam dzisiaj być w szkole :-?. Dostał drugi zastrzyk, czuje się dobrze bo zaczynał szleć u Piotrka z piłką. Śmialiśmy się że będziemy rzucać do :turn-l:kosza, jednak Maksowi to się nie podobało :niewiem:

Posted

Marta to dobrze, że się nie powiększa.
Mówię CI jajka sobie spuchły ale i zejdzie opuchlizna.:lol:
To dobrze, że maks się zaprzyjaźnił z lampką.:loveu:

Wujek się spisał na medal:multi:

Posted

[quote name='Agga']Dzięki.
Wiecie jak mi go żal było w tej lampie na głowie. On wyglądał jak upośledzony.

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Maks przespał dzisaj całą noc :multi:
W tej chwili chrapie mi za plecami :cool3: a jesteśmy razem w pracy bo nie maiłam sumienia go zostawić. Opuchlizna nadal się nie zmniejsza, ale wczoraj wyczytałyśmy z Agga że w niektórych przypadkach występuje, więc jestem spokojniejsza.