Marysia R. Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 Chciałam zapytać o jedna rzecz - ile osób z Was wszystkich obecnych oprócz Ziutki, mnie i Dexterki poleciło kiedykolwiek Wierę do adopcji? ciężko w to uwierzyć że mimo takiej publiczności jaką mamy - nikt naprawdę nie dzwonił... tak mi się jakoś zebrało przy chorobie i się ulało.. ale chciałam zapytać kto tak naprawdę nam w znalezieniu domku dla Wierki jeszcze pomaga.... Cóż, ja faktycznie nie miała okazji polecić nikomu Wiery. Mam natomiast jej ogłoszenie na swoim olx, które regularnie odświeżam. Nie wiem z czego wynika brak zainteresowanie Wierką, niestety nie jest ona pierwszym fajnym, adopcyjnym psem w sprawie którego telefon milczy jak zaklęty :( A niestety żeby polecać jakiegokolwiek psiaka to trzeba mieć komu. Myślę, że każdy z nas ma w głowie taką listę znajomych psiaków szukających domków i w razie jakiejkolwiek okazji poleca tyle tylko, że z tymi okazjami bywa marnie. A jak już się okazja trafi to lista jest taka długa, że nie zawsze akurat Wiera się tego polecenia doczeka :( Problematyczne jest też to, że wiele rodzin chce poznać psa przed adopcją co w przypadku domów z okolic Wa-wy i Wiery jest trudne do zrealizowania :roll: Quote
Kejciu Posted October 16, 2014 Author Posted October 16, 2014 Nie zgodzę się że jest trudne do zrealizowania - jak komuś zależy to odległość nie ma znaczenia - chodziło mi o sam sam fakt polecenia - kiedyś usłyszałam od kogoś że Wiery nie poleci bo jej nie zna - ale inne nieznane psy są polecane - nie wiem z czego to poprostu wynika - taka moja mała dygresja. Fajnie się czyta POLECAMY, SZUKAMY, ZNAJDZIEMY... ale kto tak naprawdę tego domku oprócz naszej trójki dla Wierki szuka - tego chciałam się dowiedzieć :) Quote
Ziutka Posted October 16, 2014 Posted October 16, 2014 kiedyś usłyszałam od kogoś że Wiery nie poleci bo jej nie zna Ale zna ją przecież dexterka i wszystko może o psie powiedzieć, jaka jest, jak się zachowuje itd. Nie widzę, żeby problemem było wykonanie tel. osób zainteresowanych do dexterki - jeśli komuś oczywiście zależy ;) i wsio będzie wiedział o psiaku. Ot tak sobie głośno myślę, może i źle myślę....bo późna pora już... Quote
Kejciu Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014   Ale zna ją przecież dexterka i wszystko może o psie powiedzieć, jaka jest, jak się zachowuje itd. Nie widzę, żeby problemem było wykonanie tel. osób zainteresowanych do dexterki - jeśli komuś oczywiście zależy ;) i wsio będzie wiedział o psiaku.   Ot tak sobie głośno myślę, może i źle myślę....bo późna pora już... Dla chcącego - nic trudnego :) - tak mi się poprostu zebrało - spadam do szpitala może mi się poprawi to moje myślenie :) Quote
Nutusia Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Odbieram to pytanie również do siebie - i pewnie poniekąd dlatego je zadałaś, że aktualnie usiłuję polecić inne sunie do domków dzwoniących z ogłoszeń o Aszkę i Florkę. O Wierce wspominam też i zawsze pytam czy warunkiem adopcji jest osobiste poznanie psa. Akurat te aktualnie 2 rodziny - a właściwie już jedna, bo druga przestała się odzywać, które szukają psa są rodzinami z dziećmi i chcą psa poznać przed adopcją. Hasło Opole, mając taki wybór kandydatów, jaki jest na portalach, jednak odstrasza, nie ma co się czarować (już malagosowe 90 km odstrasza, jak wiadomo, a bywa, że moje 35 też) :( Na tę już sporą liczbę psiaków, jakie poszły do adopcji z mojego domu, nawet jeśli były jeszcze jakieś telefony po adopcji (co w sumie nieczęsto się zdarza...), udało się znaleźć dom dla innego psiaka niż ten ogłaszany tylko chyba w dwóch przypadkach (jednej suni z mojego DT, czyli Hopce bis, która jednak była mocno podobna do Hopki i teraz Pusi od konfirm13). Nawet na dziesiątki telefonów o jamniczkowatą Kimi, kiedy odsyłałam ludzi na strony jamnicze, gdzie kandydatów jak wiadomo nie brakuje i większość jest w typie, nigdy nic z tego nie wyszło :( Ludzie dzwonią po konkretnego psa, który tak a nie inaczej wygląda, jest w takim, a nie innym wieku i spełnia takie, a nie inne wymagania. W sumie rzadko też się zdarza, żeby na moją propozycję, że możemy zaproponować inną psinę, ludzie w ogóle podejmowali temat! Zazwyczaj (tak jak w tych 2 ostatnich przypadkach), po otrzymaniu zdjęć innych suczek ludzie napisali, że czekają na kolejne propozycje albo... przestają się odzywać. Bo dzwonili po małą białą Aszkę długowłosą, a ja im proponuję sporą beżową szorstkowłosą, w dodatku z kojca (więc nie wiadomo jak się zachowuje w domu). Nie bez znaczenia jest też wiek. Jak ktoś dzwoni w sprawie szczeniaka albo rocznego psa, tak naprawdę nie chce słyszeć o psie sporo starszym, jak dzwoni o towarzyskiego i zabawowego psa dla dzieci, nie chce słyszeć, że może Imka też kiedyś taka będzie, ale na razie nie jest... A może ja nie potrafię z nimi rozmawiać?... Niestety Kasiu, ludzie nie rozumują tak jak my... I tak jak piszesz - dla chcącego, nic trudnego. Sęk tylko w tym, żeby chcieli chcieć... Przy okazji, dziś poszedł przelew dla Wierki na 82,15 zł z X regału (http://www.dogomania.com/forum/topic/142643-zako%C5%84czony-rozliczam-x-rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-dla-wiery-i-filonka-do-1509-godz-22/) Quote
Kejciu Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Nie zadałam pytania z powodu jaki podałaś bo nawet nic nie wiedziałam że polecasz inne psiaki bo nie ma mnie widocznie na tych wątkach o których o tym zapewne piszesz. Miałam spore problemy z dogo bo nawet pisać postów z tego konta nie mogłam więc nie śledzę aktualnie innych wątków niż te moje które prowadzę + bazarkowe. Dobrze że inne pieski znajdują domy - o to przecież chodzi - więc się wszyscy cieszymy. Poprostu tak mi się zebrało jak napisałam - nie chcąc personalnie nikogo do odpowiedzi wywoływać. Ale dziękujemy że polecasz Wierkę bo o tym nic nie wiedziałyśmy jak piszesz bo tu nie wspominałaś :) Quote
Nutusia Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Są pewne oczywiste oczywistości, moja Droga... :) Quote
Mattilu Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Ja niestety nie mam jak polecać Wierki. Mogę tylko pokazywać dalej zdjęcia, które czasem Ty Kasiu zamieszczasz na FB, ale moi znajomi i tak już mi dogryzają, że "przesadzam z tymi psami" i niestety nie podają dalej. Dlatego wymyśliłam swego czasu tę akcję z ogłoszeniem w gazecie - bo sama widzę po swojej rodzinie, że starsi ludzie raczej czytają gazety a nie zaglądają internetu, a wydawało mi się, że Wierka jako spokojna 5 letnia sunia byłaby idealnym towarzyszem dla tego rodzaju osoby. Jeśli mogłabym zrobić coś jeszcze, to podpowiedzcie mi. A swoją drogą ani Coco u Marysi O. ani Bomba u Inki, które są psami podobnymi w typie do Wierki - nie mają szczęścia do potencjalnych DS...więc to nie jest tylko problem Wierki. Quote
Kejciu Posted October 17, 2014 Author Posted October 17, 2014 Są pewne oczywiste oczywistości, moja Droga... :) Masz na myśli to że polecasz a nie piszesz czy coś innego między wierszami? :P Quote
malagos Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Kejciowa, a Ty o jaki szpitalu mówisz, trzymaj się Dziewczyno Kochana! Quote
Ziutka Posted October 17, 2014 Posted October 17, 2014 Przelewam właśnie dla Wierki 159,50 dla Wierki z naszego bazarku ogłoszeniowego :) Potwierdź Mała jak dojdą - http://www.dogomania.com/forum/topic/142324-realizujemy-20-og%C5%82osze%C5%84-za-250-dla-mestudio-i-wierki-do-1309-g-2300/ Quote
Ziutka Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Poprostu tak mi się zebrało jak napisałam - nie chcąc personalnie nikogo do odpowiedzi wywoływać. Ale dziękujemy że polecasz Wierkę bo o tym nic nie wiedziałyśmy jak piszesz bo tu nie wspominałaś :) I dobrze, że Ci się zebrało :) Chociaż wiemy, że dziewczyny pamiętają o Wierce i starają się pomóc znaleźć jej dom, polecając ją. JA nadal będę się upierać, że dla chcącego nic trudnego. Będąc w fundacji, przyjeżdżali ludzie po nasze psy z całej Polski, nie znali psa przed adopcją i jakoś domy znajdowały. Świat się zmienia niestety i ludzie też - a szkoda Teraz się ludzie rozleniwili, chcą psa z dowozem, wyprawką itd Ale poczekamy na ten domek - nadejdzie ten czas i dla Wierki :) Quote
Elisabeta Posted October 19, 2014 Posted October 19, 2014 Kejciu, szybkiego powrotu do zdrowia. Nie wiem, czy mnie kojarrzysz... Może z bazarku ogłoszeniowego Ziutki. Znam wątek Wiery od pierwszego dnia. Pamiętam dramatyczny początek. Odezwałam się tu? Chyba nie. Każdy Dogomaniak czyta dużo wątków, ale nie wszędzie się odzywa... A ze mnie to w ogóle taka Dogomaniaczka, że w wielu miejscach nie śmiem pisac. Mogę tylko Was podziwiac. Wierka jest cudną sunią. I znajdzie Dom. Tylko niektóre psy długo czekają. Często te najwspanialsze. Ja kiedyś mówiłam o Wierce mojej sąsiadce. Właśnie o niej, bo mi pasowała do tej pani. W zeszłą zimę. Pani się wahała, wahała i w końcu adoptowała yorkusię. Z tej potwornej hodowli z Łomianek... Mój Brat też myśli o psie. Mówiłam Mu, że znajdę... ;) Wczoraj się dowiedziałam, że Bratanica już wybrała. Szczeniaczek yorkuś... Ja nie mam nic przeciwko yorkom i szczeniaczkom, ale to już tak jest. A na Dogomanii jest tyle cudownych psów, które czekają... Na pocieszenie... W awatarku mam Sonię od Dory. Szczebrzeszyniankę. Byłą, bo 3 miesiące temu pojechał po nią osobiście mój drugi Brat z Rodzinką i już z Nimi została na dobre i na złe. Sunia ma 7 lat i 2 lata czekała na Dom. Maczałam w tym palce, ale wzruszyła mnie natychmiastowa reakcja moich Bliskich, gdy powiedziałam o Soni. . Nutusia "zna" Sonieczkę... Robiła wizytę PA. Pozdrawiam i tu, Nutusiu. :) Długi ten post... Życzę Wierce, żeby znalazła swoje miejsce i swoich Ludzi. Tym razem na zawsze. :) Quote
Kejciu Posted October 19, 2014 Author Posted October 19, 2014 Dopisuję 167zł z bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/140216-koniec-rozliczam-ciuszki-i-butki-dla-wiery-do-709/ oraz 50zł od koleżanki z pracy Agnieszki Quote
Kejciu Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Po konsultacji z Dexterką - kupiłam Wierce na allegro 2* kropelki na kleszcze Sabunol 2*17,40zł + 5zł wysyłka ( łączona więc połowa ) = 39,80zł Quote
Kejciu Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Kejciu, szybkiego powrotu do zdrowia. Nie wiem, czy mnie kojarrzysz... Może z bazarku ogłoszeniowego Ziutki. Znam wątek Wiery od pierwszego dnia. Pamiętam dramatyczny początek. Odezwałam się tu? Chyba nie. Każdy Dogomaniak czyta dużo wątków, ale nie wszędzie się odzywa... A ze mnie to w ogóle taka Dogomaniaczka, że w wielu miejscach nie śmiem pisac. Mogę tylko Was podziwiac. Wierka jest cudną sunią. I znajdzie Dom. Tylko niektóre psy długo czekają. Często te najwspanialsze. Ja kiedyś mówiłam o Wierce mojej sąsiadce. Właśnie o niej, bo mi pasowała do tej pani. W zeszłą zimę. Pani się wahała, wahała i w końcu adoptowała yorkusię. Z tej potwornej hodowli z Łomianek... Mój Brat też myśli o psie. Mówiłam Mu, że znajdę... ;) Wczoraj się dowiedziałam, że Bratanica już wybrała. Szczeniaczek yorkuś... Ja nie mam nic przeciwko yorkom i szczeniaczkom, ale to już tak jest. A na Dogomanii jest tyle cudownych psów, które czekają... Na pocieszenie... W awatarku mam Sonię od Dory. Szczebrzeszyniankę. Byłą, bo 3 miesiące temu pojechał po nią osobiście mój drugi Brat z Rodzinką i już z Nimi została na dobre i na złe. Sunia ma 7 lat i 2 lata czekała na Dom. Maczałam w tym palce, ale wzruszyła mnie natychmiastowa reakcja moich Bliskich, gdy powiedziałam o Soni. . Nutusia "zna" Sonieczkę... Robiła wizytę PA. Pozdrawiam i tu, Nutusiu. :) Długi ten post... Życzę Wierce, żeby znalazła swoje miejsce i swoich Ludzi. Tym razem na zawsze. :) Oczywiście że pamiętam :) miło że nas podczytujesz i odwiedzasz :) oj tak przeżycia i to się działo z moimi emocjami rok temu były straszne - to pierwszy mój " znaleziony pies " i pierwsza taka odpowiedzialność czy uda mi się zarobić na utrzymanie czy nie... i dzięki wielu osobom się udaje :) Bardzo dziękuję za to że się odezwałaś :) A my jak troszkę wydobrzeję no postaramy się z Ziutką o wielką niespodziankę dla Wszystkich czytających :) Quote
Marysia R. Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 Zaglądam do Wierki i już mnie ciekawość zżera co to za wielka niespodzianka :) Quote
Kejciu Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Zaglądam do Wierki i już mnie ciekawość zżera co to za wielka niespodzianka :) No już wcześniej zdradziłyśmy małe rąbka tajemnicy :D Chcemy się wybrać do Wierci w końcu :D Quote
Kejciu Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Przelewam właśnie dla Wierki 159,50 dla Wierki z naszego bazarku ogłoszeniowego :) Potwierdź Mała jak dojdą - http://www.dogomania.com/forum/topic/142324-realizujemy-20-og%C5%82osze%C5%84-za-250-dla-mestudio-i-wierki-do-1309-g-2300/ Wpływ jest - dopisuję w rozliczeniach :) bardzo dziękujemy! Quote
Marysia R. Posted October 20, 2014 Posted October 20, 2014 No już wcześniej zdradziłyśmy małe rąbka tajemnicy :D Chcemy się wybrać do Wierci w końcu :D Aaaaaaa no i wszystko jasne :D No to trzyma kciuki za wycieczkę i będę czekać na obszerną relację, również fotograficzną ;) Quote
Kejciu Posted October 20, 2014 Author Posted October 20, 2014 Przy okazji, dziś poszedł przelew dla Wierki na 82,15 zł z X regału (http://www.dogomania.com/forum/topic/142643-zako%C5%84czony-rozliczam-x-rega%C5%82-z-ksi%C4%85%C5%BCkami-dla-wiery-i-filonka-do-1509-godz-22/) Potwierdziłam wpływ pieniążków na wątku bazarkowym i dopisałam do rozliczeń :) bardzo dziękujemy!!! Quote
malagos Posted October 21, 2014 Posted October 21, 2014 Zdjecia! zdjecia! - i opisy Wierkowe oraz z trasy prosimy! ale do zimy wrócicie, czy zabawicie dłuzej? Tam w Opolskiem znacznie cieplej, niż na przykład u nas, na Kurpiach, bo my to prawie Suwałki :( Quote
konfirm31 Posted October 22, 2014 Posted October 22, 2014 Przeczytałam i nadrobiłam zaległości forumowe. Kejciu - przede wszystkim - zdrowia dla Ciebie. To najważniejsze :) Zgadzam się z Ziutką, że ludzie dzisiaj nie tacy, jak kiedyś - nie tylko, pod względem adopcji psów :(. Małe mam doświadczenie w sprawach adopcyjnych(kudy mnie do Was), ale wiem, że bywa różnie. I zgadzam się z Nutusią - ludzie chcą konkretnego psa, który był ogłaszany. Kiedy dzwonili w sprawie Bafi - chcieli tylko Bafi, a nie polecane przeze mnie psiaki od malagos czy yumanji(wtedy takie były "do wziecia"). Zawsze(?) też ma lepsze branie pies w typie modnej rasy - ON, czy yoreczek, lub - sznupek ;), w ostateczności - słitaśny sceniacek. Dorosły kundelek o złotym sercu - niekoniecznie :(. Pomimo ponawiania ogłoszeń, nie miałam telefonów w sprawie Pusi(kontakt tylko dzięki Nutusi), ani w sprawie Randy(kontakt od TZ malagos). Randa, nie spełniła oczekiwań Państwa i wróciła do nas. Szukamy jej domu nadal. Pusia, póki co - jeszcze na starych śmieciach. Wierzę, że wszystkie "nasze" psy, kiedyś znajdą swoje wymarzone domy :). Te najlepsze :). I oczywiście - też czekam na zdjecia Wiery, a sama zrewanżuję się wkrótce, nowymi zdjęciami Randy :).To tyle o psach. A wracajac do meritum - najważniejsze jest Twoje zdrowie, Kasiu - przesyłam buziaki :) Quote
malagos Posted October 23, 2014 Posted October 23, 2014 Też ściskam i Kejciusiową, i Wierusię :) Quote
Recommended Posts