Jump to content
Dogomania

Los na loterii wygrała - w Tarnowskich Górach zamieszkała!!! Wierka już w DS :):):)

Recommended Posts

Posted

Kasiu - już Ci mówiłam, ale powtórzę publicznie - podziwiam i kłaniam się nisko.

Nasze ustalenia pozostają oczywiście w mocy, więc i o nich napiszę publicznie, bo wypierać się nie zamierzam: jak tylko Alutka znajdzie dom, a Ty uznasz to za stosowne - Wiera ma miejsce u mnie.

Posted

Kasiu, ja jestem deklarowiczką w Akcja Sterylizacja. Mogę ją zgłosić, zwrócą 100 %. Zawsze to parę setek do przodu.
Tylko wet musi wystawić rachunek na AS.
Jak ją odwieziesz i będziesz miała chwilę czasu to na ten temat porozmawiamy.

Posted

Przy takiej determinacji kejciu, aby pomóc Wierze, nie było innej opcji, aniżeli taka, że ona się z ufnością odda w ramiona kejciu:multi::loveu:....Powodzenia w podróży.

Posted

Sterylizację oraz lekarstwa + wyprawkę biorę na siebie - Wiera jest już u mnie - za 3h startujemy do Opola - po drodze zgarniam jeszcze cziłałkę do Opola....nic więcej nie jestem w stanie napisać - jest mi bardzo ciężko....

Wierka ma się dobrze - zjadła - teraz byłyśmy na dworzu ale niestety bezowocnie - jutro jak tylko wrócę zdam relację - napewno będzie to późnym wieczorem - 800km przede mną

Posted

Kasia, Jej mama oraz Wiera szczęśliwie do mnie dotarły i są już w drodze powrotnej:) Wierka spokojnie odpoczywa, w końcu będzie mogła odespać 3 miesięczną tułaczkę:)
Kejciu i jej mama bardzo przeżywały rozstanie z suńką. Dzięki nim Wierka zaczyna nowe życie. :)

Posted

Też się cieszę, że Pani Mama pojechała z kejciu. Czy ktoś kto ma telefon do kejciu mógłby do niej zadzwonić? Jak ona się czuje po tylu kilometrach jazdy? I jeszcze kawał drogi przed nią!

Posted

Mam wieści od Dexterki - że był już rano spacerek - 2 razy siku i koopa :)
wczoraj obie miałyśmy wątpliwości bo podczas podróży Wierka tylko troszkę się zsikała a piła u mnie mnóstwo wody - bałam się bo nie zsikała się - ale dzisiaj rano jak oczytałam sms - spadł mi kamień z serca :)

największą wątpliwość jaką teraz mam to to - czy ona faktycznie na noc do nikogo nie chodziła spać - może jakiś pijaczek ją dokarmiał - bo sami przyznacie w ciągu 3 miesięcy nabrać takiej wagi to nie lada wyczyn - a jak ją wyrzucono ten pan twierdził że była skóra i kości.... że może ktoś czeka i martwi się że sunia nie wróciła do " domu " a ona tęskni bo została zabrana ze " swojego " miejsca....
to nie daje mi spokoju - nocą nie jeździłam tą trasą a Pan który ją karmił i ze mną współpracował mówił że ona chyba chodzi w pole spać na noc albo w krzaki jakie niedaleko były bo na ulicy nie spała późnym wieczorem...ale nikomu też z nas nie przyszło do głowy aby poświęcić się i spróbować ją śledzić gdzie idzie...chociaż śledzić psa bo zaraz pewnie Wiera by się zorientowała że ktoś za nią idzie.

U mnie w domu była baaaaaardzo spokojna - leżała grzecznie, za bardzo nawet nie zwiedzała - leżałyśmy sobie na jej posłanku od 22:30 do 1 - miziałam ją a ona mnie lizała po rękach - i tak sobie spędziłyśmy pierwszą naszą wspólną noc - a rano zjadła troszeczkę bo musiałam jej wetknąć wielką tabletkę przeciwbólową - pierwszy raz wypluła łykając kąsek parówki - drugi raz wsadziłam w pasztecik to już jej się nie udało oddzielić :)

Podczas drogi była spokojna - dostała sedalin - większość trasy przespała więc lek zadziałał.