Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na pewno potrzebny jest nowy tekst do ogłoszeń, bo jeśli na obecny nie ma odpowiedzi, to znaczy, że tekst jest mało zachęcający, a taki być musi. No i koniecznie potrzebne są aktualne, ładne zdjęcia najlepiej w ruchu, podczas zabawy. Bez tego psiak nie ma szans na adopcję. Będzie kiblował w hoteliku i będzie generował koszty utrzymania.

Prośba do MALWY - napisz aktualnych deklarowiczów, żeby było wiadomo jaki jest stan finansów Grafiego i ile kosztuje miesięczny pobyt psiaka w hotelu ?

• Upvote 1
Posted

Dobry wieczór!

Dziękuję pięknie za odwiedziny u psiaka!

Grafi ma zadeklarowane stałe wpłaty na 275 zł od:

rudakacha – 30zł,
farmeraka63 – 30 zł, (post nr 17),
gluchypies – 10 zł, (postnr 3 ),
MALWA - 10 zł. (post nr 7),
renatka_s- 20 zł (post nr 18) - od grudnia,
mdk8 - 5 zł (post nr 20),
Dulska - 20 zł (post nr 23),
mparsley - 10 zł (post nr 26),

RudyKas - 20 zł (post nr 137),
zozola77 - 20 zł (post nr 159),
Nuncek - 20 zł (post nr 151),
gosiaczek1984 - 10 zł (post nr 156),
Anna GR - 20 zł,
bakusiowa - 20 zł (post nr 185, od stycznia 2014r. ),
monika083 - 10 zł (post nr 186, do czerwca 2014r.),
denta - 20 zł (post nr 200 ).

Grafi mieszka w hotelu u Angeliki pod Krakowem.

Doba w hoteliku kosztuje 13 zł ( w tym boks z budą do spania, jedzenie, spacery, opieka). Miesięcznie koszt utrzymania Grafisia to ok. 400 zł.

Posted

Banerek zamówiłam z tekstem, który zaproponowała Malwa. :)
Jutro pomyślę nad nowym tekstem do ogłoszeń. No i czekamy na zdjęcia :)

Aniu kochana pomóż z tym tekstem i konieczne są ładne zdjęcia. Bez ładnych zdjęć ogłoszenia nie mają sensu.
Pies musi zwrócić na siebie uwagę. Przynajmniej jedno zdjęcie, to główne musi być extra, żeby ktoś zwrócił uwagę i zainteresował się ogłoszeniem.
Hotelik musi się postarać i zrobić ładne zdjęcia.

"monika083 - 10 zł (post nr 186,do czerwca 2014r.)" To znaczy, że monika083 już nie płaci ?

Czy Grafi ma zaległości w płaceniu i jeśli tak, to ile ?
Posted

Z tego co wiem, to nie ma zaległości w opłaceniu hoteliku. Grafi czerpał z zapasów po Bafim, który już dawno w DS.

No to pewnie teraz zaczną się schody, bo brakuje sporo deklaracji do miesięcznej opłaty za hotel.
Posted

Z osób, które zadeklarowały stała opłatę na Grafika, to nie płaci już RudyKas oraz mparsley.

Obie te osoby od dawna nie udzielają się na dogo. RudyKas nie odpisywała mi n amonity.

W końcu napisała  do mnie mparsley, która podała, ze ma trudną sytuację, nie może płacić ani uzupełnić zaległości.

Z konta Bafika pokrywałam różnicę za hotel Grafisia. Obecnie Bafi ma 115 zł. Zaraz tych pieniędzy nie będzie.

Posted

Z osób, które zadeklarowały stała opłatę na Grafika, to nie płaci już RudyKas oraz mparsley...

Czyli aktualnie płacą:

30 zł - rudakacha
30 zł - farmeraka63 (post nr 17)
10 zł - gluchypies (postnr 3 )
10 zł - MALWA (post nr 7)
20 zł - renatka_s (post nr 18)
.5 zł - mdk8 (post nr 20)
20 zł - Dulska (post nr 23),
10 zł - mparsley (post nr 26),
20 zł - zozola77 (post nr 159),
20 zł - Nuncek (post nr 151),
10 zł - gosiaczek1984 (post nr 156),
20 zł - Anna GR
20 zł - bakusiowa (post nr 185)
10 zł - monika083 (post nr 186)
20 zł - denta (post nr 200)
================
255 zł

Brakuje około 145 zł miesięcznie. Uzbierać taką kwotę bazarkami będzie ciężko :(
Przydałoby się zrobić Grafiemu wydarzenia na fb. Tam zawsze jest więcej osób i może ktoś go wypatrzy.

I jak najszybciej nowe ogłoszenia z nowymi zdjęciami.
Posted

Czyli aktualnie płacą:

30 zł - rudakacha
30 zł - farmeraka63 (post nr 17)
10 zł - gluchypies (postnr 3 )
10 zł - MALWA (post nr 7)
20 zł - renatka_s (post nr 18)
.5 zł - mdk8 (post nr 20)
20 zł - Dulska (post nr 23),
10 zł - mparsley (post nr 26),
20 zł - zozola77 (post nr 159),
20 zł - Nuncek (post nr 151),
10 zł - gosiaczek1984 (post nr 156),
20 zł - Anna GR
20 zł - bakusiowa (post nr 185)
10 zł - monika083 (post nr 186)
20 zł - denta (post nr 200)
================
255 zł

Brakuje około 145 zł miesięcznie. Uzbierać taką kwotę bazarkami będzie ciężko :(
Przydałoby się zrobić Grafiemu wydarzenia na fb. Tam zawsze jest więcej osób i może ktoś go wypatrzy.

I jak najszybciej nowe ogłoszenia z nowymi zdjęciami.

Czekamy na zdjęcia. Przepraszam,ale nie zdążyłam napisać nowego tekstu. Jutro też nie mogę :(  Pojutrze będzie :)

Wczoraj rozesłałam zaproszenia na watek..................ponad 40...............

Malwo kochana :) Nie ma odzewu :(  Dogo chyba umiera :(

Posted

Czekamy na zdjęcia. Przepraszam,ale nie zdążyłam napisać nowego tekstu. Jutro też nie mogę :(  Pojutrze będzie :)

Malwo kochana :) Nie ma odzewu :(  Dogo chyba umiera :(

MALWA, poproś o ładne zdjęcia. Tekst jest bardzo ważny, ale to za mało, żeby ogłoszenia były skuteczne.

Podaj telefon i e-mail do kontaktu.
Posted

Dziękuję za ogłoszenia i za banerek. Śliczny jest.

Nie wiem tylko jak mam go wkleić i gdzie?

Czy może mi ktoś napisać instrukcję

Na starym dogo umiałam, teraz nie wiem jak go umieścić..........

Posted

Dziękuję za ogłoszenia i za banerek. Śliczny jest.

Nie wiem tylko jak mam go wkleić i gdzie?

Czy może mi ktoś napisać instrukcję

Na starym dogo umiałam, teraz nie wiem jak go umieścić..........

Są dwa  sposoby w zależności od Twoich możliwości na dogo.

Czy masz pasek narzędzi ?

Jeśli tak, to zaznaczasz banerek, który chcesz skopiować, kopiujesz go wybierając opcję KOPIUJ (nie kopiuj obrazek) i wklejasz w sygnaturę.

Jeśli nie masz paska narzędzi kopiujesz banerek, ale najpierw musisz zacytować post, w którym ten banerek został zaprezentowany - nie z czyjegoś podpisu, bo jak nie masz paska narzędzi, to się nie uda. Dalej postępujesz jak w poprzedniej opcji - wklejasz do sygnaturki.

Posted

Dzięki za instrukcję, ale i tak sobie nie poradzę.

Umiem robić kopiuj - wklej, choć u mnie nie ma takiej opcji. Niczego tez nie zacytuje, bo nie wiem jak to się robi.

Chodziło mi raczej gdzie mam umieścić banerek, ale znalazłam, ze sygnatura jest w ustawieniach.

Poproszę Siostrę, może wejdzie kiedyś na dogo, to mi pomoże.

Posted

Próbowałam wstawić jeszcze raz banerek w sygnaturkę.

Skopiowałam obrazek do worda, z worda zrobiłam kopiuj i w sygnaturkę wklej. Wkleiłam, zapisałam zmiany i cz tego banerka nadal nie mam........

Posted

...Umiem robić kopiuj - wklej, choć u mnie nie ma takiej opcji. Niczego tez nie zacytuje, bo nie wiem jak to się robi....

Nie może nie być, bo to standard.

Trzeba przeciągnąć myszką z wciśniętym lewym klawiszem i jak pojawi się niebieska mgiełka, zwolnić przycisk myszki i kursorem najechać na obiekt do kopiowania.

Gdy myszka jest już na tym zaniebieszczonym obrazku, należy wcisnąć prawy klawisz myszki i wówczas rozwinie się menu i między innymi pojawi się opcja KOPIUJ.

Kursorem najechać na ta opcję i kliknąć lewym klawiszem myszki.

Przejść do ustawień, wybrać ZMIEŃ SYGNATURĘ i tam wkleić skopiowany banerek.

Próbowałam wstawić jeszcze raz banerek w sygnaturkę.

Skopiowałam obrazek do worda, z worda zrobiłam kopiuj i w sygnaturkę wklej. Wkleiłam, zapisałam zmiany i cz tego banerka nadal nie mam........

Bo nie należy kopiować do Worda, tylko bezpośrednio do ustawień.

Posted

Przybiegłam na zaproszenie Malwy, dziękuję :)  ... niestety nie mogę na razie nic zadeklarować, bo już zadeklarowałam się na maksa!  bardzo dla mnie to smutne, że ciągle musimy wybierać... odmawiać :( 

zapisuję i będę odwiedzać na razie....

• Upvote 1
Posted

Rzeczywiście śliczne :) Czyja to robota ??
Ja się częstuję, dziękuję :)

To robota TZmestudio :)

Kompletnie nie mam weny aby napisać dobry tekst :( Wstawię to co stworzyłam, a Was wszystkich proszę o sugestie.

Grafi, to młody, spokojny i zrównoważony pies.

Jest przyjaźnie nastawiony do człowieka, psów i suczek.

Bardzo ładnie chodzi na smyczy. Jest zaszczepiony, odpchlony, odrobaczony, zaczipowany i wykastrowany.

Grafi nie ma kilka zębów. Prawdopodobnie od kopnięcia, do którego doszło w schronisku o bardzo złej sławie. Teraz przebywa w Domu Tymczasowym gdzie czeka na swój dom.

To naprawdę bardzo miły pies i z pewnością będzie wspaniałym przyjacielem.

Dbamy o bezpieczne i szczęśliwe adopcje, dlatego organizujemy wizytę przed adopcyjną oraz podpisujemy umowę adopcji.

Nie oddajemy psów na łańcuch.

Posted

Dobry wieczór!

Rozmawiałam wcześniej z Angeliką, u której Grafi jest na hotelu , i wiem, ze jest on psem nieco dominującym. Brani swego terytorium, podwórze, na którym biega luźno uważa za swoje. W tej chwili, kiedy Grafi w  hotelu siedzi ju drugi rok jest on domownikiem w hotelu i Angelika nie zamyka go stale w kojcu. Wtedy, kiedy ona jest na podwórzu, sprząta w kojcach, daje psom wodę i jedzenie, to GRafi biega swobodnie.

Myślę, ze może warto zaznaczyć w ogłoszeniu o jego dominacji. Angelika uważa, ze dobrze by było, gdyby Grafi był w domu jedynym psem.........

Posted

Jestem na zaproszenie. Póki co niestety nie mogę się zadeklarować- sama utrzymuję Korę z mojej sygnatury i ciągnę to z bazarów ogłoszeniowych a resztę dokładam sama...

Ale chętnie zrobię chłopakowi ogłoszenia- oczywiście nieodpłatnie :)

ajw- jeśli te dwa pakiety, które u mnie zamówiłaś są dla Grafiego to szukaj nowych kandydatów do ogłaszania :)

• Upvote 1
Posted

Dobry wieczór!

Rozmawiałam wcześniej z Angeliką, u której Grafi jest na hotelu , i wiem, ze jest on psem nieco dominującym. Brani swego terytorium, podwórze, na którym biega luźno uważa za swoje. W tej chwili, kiedy Grafi w  hotelu siedzi ju drugi rok jest on domownikiem w hotelu i Angelika nie zamyka go stale w kojcu. Wtedy, kiedy ona jest na podwórzu, sprząta w kojcach, daje psom wodę i jedzenie, to GRafi biega swobodnie.

Myślę, ze może warto zaznaczyć w ogłoszeniu o jego dominacji. Angelika uważa, ze dobrze by było, gdyby Grafi był w domu jedynym psem.........

a to sie obrońca zrobił ;)
a o nowych zdjeciach wspominałaś coś Angelice??
  • Upvote 1