supergoga Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Orson wpatrzony z nadzieja na człowieka. [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/29/y28l.jpg/][IMG]http://img29.imageshack.us/img29/8606/y28l.jpg[/IMG][/URL] Quote
chucas Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Gwiazda była w teleskopie, pewnie będzie tez w powtórce dzisiaj o 22 :lol: Moim zdaniem szybciutko znajdzie kochający domek, cudny psiak Quote
supergoga Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Hmmm, jakoś na razie nikt sie nie bije. Pilnie potrzebny jest tymczas w Poznaniu. A nie mamy pomysłu - koszty kliniki są spore. Nie wiem co robić. Quote
supergoga Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 Są wyniki badania surowicy krwi w kierunku niewydolności trzustki,. Ufff - norma jest do 35 jednostek, Orson ma 31. Mieści się. Podwyższony trochę wynik może być efektem zagłodzenia skrajnego organizmu. teraz tylko ta biegunka. Na szczęście nie jest jakaś skandaliczna. Orson nie brudzi cały czas w klinice - widać że domowy psiak, zna zasady czystości. Ale na każdym spacerze kupa jest luźna i nieładna. Quote
gosia7 Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Zwykle na biegunkę pomaga sucha karma Gastro Intestinal Royal Canin albo gotowany indyk z ryżem i marchewką... Trzymam kciuki. Tych s..synów ,którzy mijali psa obojętnie chętnie zadźgałabym tempym nożem. Oby jutrzejsze święto stało się ich świętem. Quote
Boogie Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 [quote name='gosia7'] Tych s..synów ,którzy mijali psa obojętnie chętnie zadźgałabym tempym nożem. Oby jutrzejsze święto stało się ich świętem.[/QUOTE] Rozumiem oburzenie, ale takie teksty chyba nie są na miejscu. W nerwach nie zniżajmy się do poziomu ludzi ze znieczulicą. Quote
supergoga Posted October 31, 2013 Author Posted October 31, 2013 [quote name='gosia7']Zwykle na biegunkę pomaga sucha karma Gastro Intestinal Royal Canin albo gotowany indyk z ryżem i marchewką... Trzymam kciuki. Właśnie dostaje karmę Gastro od wczoraj. Zobaczymy jak będzie. Quote
Nadziejka Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 Odwiedzam z pozdrowieniami :iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
anica Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Również zaglądam :)....i cieszę się że te wyniki trzustki... jednak są nie najgorsze! Quote
Marycha35 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Jak dobrze, że smoczek walczy i ma się ździebko lepiej!! Tylko ta kupa, żeby go już nie męczyła... Quote
rozi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Gosiu, a może to lamblie? One czasem nie wychodzą w badaniach, ja dawałam na czuja Furazolidon Medana jak Łukaszek się wyniszczał. Quote
supergoga Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Dzięki Rozi, zadzwonię do kliniki i podpowiem, może jakoś da sie sprawdzić. Quote
rozi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 No właśnie czasem się nie da sprawdzić, Ty ich zapytaj, czy ten Furazolidon mu nie zaszkodzi na coś, bo jak nie zaszkodzi, to przecież można spróbować. Quote
supergoga Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Ok, przekażę naszej Ani. Warto sprawdzić. Quote
MALWA Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Jeden z "moich" psiaków na lambie dostał metranizadol - pomogło. Quote
rozi Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Metronidazol pewnie. To najprostszy lek, zawsze należy zacząć od najprostszych, ale to to chyba już pies dostaje? Furazolidon i na salmonelle działa. Quote
gosia7 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 Lamblie można chyba wykryć badając kał (próbka jest pobierana z trzech różnych wypróżnień). A przy tak wyniszczonym organiźmie nie ryzykowałabym czegokolwiek na chybił-trafił:shake:. Quote
Marycha35 Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 A może psiak zwyczajnie wyniszczony jest głodówką potworną... Quote
supergoga Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Taka jest koncepcja na teraz. Dopiero w poniedziałek dowiem się konkretów od weta prowadzącego. Na razie dostaje leki i powoli jest dożywiany. Ważne że zaczął znów lepiej zjadać. Quote
ana666 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Widziałam Orsona w TV [FONT="Calibri"][URL="http://www.tvp.pl/poznan/informacja-i-publicystyka/teleskop/wideo/31102013-godz1830/12878514?id=&sort_by=POSITION&sort_desc=false&start_rec=32&listing_mod=&with_video"][FONT="Verdana"][COLOR=#0000ff]http://www.tvp.pl/poznan/informacja-i-publicystyka/teleskop/wideo/31102013-godz1830/12878514?id=&sort_by=POSITION&sort_desc=false&start_rec=32&listing_mod=&with_video[/COLOR][/FONT][/URL][/FONT][COLOR=#222222][FONT="Verdana"]= a ktoś sie odezwał w ogóle po reportażu? Trochę szkoda że zostało to wyemitowane tak zaraz przed wszystkich świętych to każdy niestety zajęty czymś innym :( moja Zuzia jak ją znalazłam też miała okropną biegunkę i cały brzuch ją bolał, wręcz gryzła jak się ja próbowało złapać za brzuch, oby Orson też okazał sie mieć biegunkę z powodu zagłodzenia a nie nic poważniejszego. [/FONT][/COLOR] Quote
Marycha35 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 (edited) Oby Orsik szybko doszedł do siebie, kibicujemy ci smoku z serducha:):):) Dziękóweczka za link do programu:) - 12 minut i jest Orsuś rozmerdany:) Brawo dla Opiekunów:):):) Jaki on jest jeszcze chudzieńki... Ciekawe jak się mają ludziory ze sklepu z pieczywem, tfu! Edited November 3, 2013 by Marycha35 Quote
Recommended Posts