Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 936
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

cioteczki kochane...
prosze, nie martwmy się za bardzo. trzeba zaufać Pani. Ona obiecała mi, że Oskarek pójdzie do weta we wtorek i że również jej zależy na tym, aby piesek był w pełni zdrowy więc na pewno zrobi co będzie trzeba by podleczyć jego dolegliwości.
nie mogę do Pani dzwonić codziennie.

W sprawie hoteliku myślę,że nie ma juz co rozgrzebywać. Tak się stało i trudno. Ja nie byłam, nie widziałam. Wiem tylko z doświadczenia po mojej suni, która też była zabrana z baardzo złych warunków, że psiaki po przejściach są zwykle bardzo zalęknione, zawsze jedzą i piją na zapas, sikają pod siebie w sytuacjach stresowych...moja sunia miała takie zachowania przez co najmniej pół roku...
To minie. Dobrze, że Pani ma dobre nastawienie.

Chciałam wam jeszcze napisać że wczoraj miałam dwa telefony w srawie adopcji Oskara:) szkoda, że nie znam innego podobnego pieska, bo mogłabym polecić.
Jutro popołudniu dowiemy się jak się czarnulek aklimatyzuje i co z tymi uszkami i kaszlem. Mocno wierze, że wszystko jest ok i gdyby Pani miała jakiś kłopot na pewno dałaby mi znać.
Pozdrawiam was cieplutko:)

Posted (edited)

barb napisał(a):
kiyoshi bardzo podobnego pieska widzialam na wątku poolkuskim. Poszukam i podeslę link i numer postu ze zdjęciem.

http://www.dogomania.pl/forum/threads/245004-Wątek-dla-tych-(PO)OLKUSKICH-psiaków-które-nie-mają-swoich-indywidualnych-wątków/page45
Till napisał(a):
[quote name='Till']udało sie wyciągnąć czarnego, kudłatego, kręcącego się w kółko, jak dobrze pójdzie to będzie miał tymczas od 06.01.2014, jeśli nie to będzie kaplica bo nie ma gdzie go dać. Piesek strasznie cieszy się wolnością, biega, szczeka i się uśmiecha. Na zdjęciach widać, ze ma bielutkie ząbki, moze mieć około 2 lata. Jest łagodny do innych psów do kotów też. Narazie jest trochę zaniedbany przez ten dłuuugi pobyt w O. trzeba go wykąpać i wyczesać, wtedy będzie super wyglądał. Musimy wymyślić mu imię, będą potrzebne ogłoszenia. Piesek nie ma jąder więc jest po kastracji lub jest wnetrem. fotki:

no i niestety stało się najgorsze, dziewczyna, która miała dać dt kudłaczkowi wycofała się z propozycji, a dla niego nie ma żadnych pieniędzy. Ma już komplet szczepień, był kastrowany tylko nie ma pieniędzy na hotelik ani tymczasu. Okazało się, że kudłacz ma chipa. Jego historia jest dość smutna. Jako szczeniak trafił do schroniska w Chorzowie, został wydany facetowi do Zabrza, tam trochę pobył no i albo facet go wywalił albo sam się zgubił i trafił do O. tam spędził prawie rok. Świetne życie. Jego fajny właściciel już go nie chce....Kudłaczek ma zapewnione ogłoszenia, dałyśmy mu na imię Vigo. Może ktoś mógłby mu założyć wątek żeby zacząć coś dla niego zbierać bo naprawdę czarno widzę jego smutny los. A miało być tak fajnie.....

Przypomina Oskarka prawda ? Na tym wątku jest też obecna Doda.
post 117
kontakt Till

Edited by barb
Posted

Faktycznie bardzo podobny.Szkoda tracić szansy na dom dla innego psiaka.
kiyoshi, zapisuj namiary na dzwoniących ludzi., najlepiej i telefon i mejl.Poszukamy ofert i wyślemy.
Dzięki telefonom w sprawie już wyadoptowanych psów , wiele kolejnych znalazło domy.

Posted

kiyoshi jeśli masz jeszcze zapisane numery do tych ludzi . .. to zaproponuj Vigo . . ma też swój wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/249970-VIGO-potrzebne-deklaracje-psiak-z-mordowni-w-małopolsce-!?p=21725520#post21725520

jest obecnie w hoteliku u Angeliki koło Miechowa ..
Może i jemu by się udało . . trzeba spróbować . . bo jak narazie ma tylko 5 zł deklaracji stałej :(

My tez mocno wierzymy, ze Oskarek szybko sie wyleczy z tych uszów , kaszel równiez.
Co do jedzenia, kochani, ja nie powiedziałam że u Amadorki był głodzony.
Napisalam tylko ze tak jadl jakby nie widzial jedzenia od 5 lat . . .
tak sie zachowywuja niekoniecznie tylko te po przejsciach . . . Moj wilczur (od rodziny ze wsi, bo suka raz czy dwa razy w zyciu przeciez musi miec szczeniaki :angryy:) trafil do mnie jak mial 5 tygodni . . . :roll: dzisiaj ma 9 lat, zje naprawde wszystko . . .cebulę nawet . . nie wspomnę o suchej bulce - to jego milosc . ..
dam mu duzy garnek z ugotowanymi papu , zje az garnek lśni i znowu siedzi glodny, dlatego wszyscy żartuja ze ma zoladek bez dna :evil_lol:

mnie żal się Oskarka zrobilo, bo on jakby to robil wlasnie na zapas . . . jesli w schronie chodzil glodny, to nadal pamięta jak bylo. .

Kiyoshi ma rację, trzeba zaufać tej pani. Ale ja już tak mam, że się martwie . . to chyba normalne ;) pani mówila, ze Oskarek taki piękny, wiec napewno już dawno się pokochali :loveu::loveu::loveu:

Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
a kto by go nie kochał?
nie da się :)

i mam nadzieję ze Viga ktoś też tak mocno pokocha . .

wpadłam na taki pomysł, ale pewnie głupi . . .żeby zapytac pani od Oskarka czy nie wzięłaby Vigo . . . byłby u niej na bdt za karmę i wet a w zamian dostawałby ogromną miłość . . . pewnie wszyscy tak byśmy chcieli .. . ale to chyba niemożliwe . . .

Posted

Może ktoś mógłby wyslać sms do kioshi ? Dom dla Vigo potrzebny jest pilnie.
Może wlasnie ktoś z tych telefonującychw sprawie Oskarka móglby wziąc Vigo na początek chociaż na bdt ?

Posted (edited)

wysłałąm do barb na priv numer telefonu do Pani z Krakowa, która chciała Oskara.
prosze przesłać dalej i zadzwonić, a nóż Pani się zdecyduje bo Vigo i z wyglądu i z charakteru podobny.
Trzymam kciuki;)

mam jeszcze numer do Państwa spod Warszawy, ale barb ma już pełną skrzynkę:) podeślę numer jak opróżni...

edit: wysłałam już oba numery do Till.

Edited by kiyoshi
Posted

obiezyswiat75 napisał(a):
Ciotka...majtki Ci kradną :mad:

na kilku watkach mi o tym pisza i jeszcze smsy wysylaja, ze majteczki kradna . ..:evil_lol:
wlasnie przelicytowalam . . .

Posted

kiyoshi napisał(a):
wysłałąm do barb na priv numer telefonu do Pani z Krakowa, która chciała Oskara.
prosze przesłać dalej i zadzwonić, a nóż Pani się zdecyduje bo Vigo i z wyglądu i z charakteru podobny.
Trzymam kciuki;)

mam jeszcze numer do Państwa spod Warszawy, ale barb ma już pełną skrzynkę:) podeślę numer jak opróżni...

edit: wysłałam już oba numery do Till.

kiyoshi dziękuję za odzew. Właśnie weszłam na dogo, zaraz sprónuję wyczyścić skrzyneczke ale to świezutkie zaproszenia na bazarki ją zatkały.
Skoro wyslalaś juz numery telefonow do Till do chyba już nie mam nigdzie pisać ?

Posted

zobaczymy...Till może próbować dzwonić. Żałuje, że wcześniej nie wiedziałam o Vigo:( ale gdyby ktoś jeszcze do mnie dzwonił w sprawie adopcji to od razu polecę Vigo;) dobrze by było gdybym miała jakiś numer kontaktowy do niego...