Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ulka, na śmierć zapomniałam wysłać Ci maila z informacjami o Deściku i z fotkami, żebyś przetłumaczyła do Niemiec. Jak się wyrobię to zrobię to dziś lub jutro. A na pewno na dniach :razz:

Murciu, wyjazd bylby dopiero na wiosne, takze z tekstem nie ma pospiechu. Po tym ostatnim i my i Fundacja mamy dosc zimowych podrozy :wink:

Posted

Murka napisał(a):
To skrobniemy w poniedziałek, bo przyjedzie do nas wet szczepić psy. Nie trzeba będzie z Destem specjalnie jechać do lecznicy ;)

no to super, oby nic złego z tych zeskrobin nie wyszło :roll:

Posted

Pobraliśmy dzisiaj zeskrobinę, osobno z ogonka, osobno ze strupów na uszach - pojawił się strup taki sam na drugim uchu, symetrycznie :razz: Nie wygląda to dobrze, przy okazji pobierania zeskrobiny wylało się trochę ropy...
No nic, teraz tylko możemy czekać.

Koszty tych przyjemności podam jak dostaniemy fakturę zbiorczą.

Posted

Dostałam kolejnego SMSa z pytaniem o Desta. Konkretnie z pytaniem ile ma lat...

Wysłałam Ulce18 maila z informacjami i zdjęciami Deścika, aby podrzuciła go Niemcom... Może tam ktoś go pokocha takim jakim jest? :razz:

Posted

Musimy pobrać drugi raz (wet ma przyjechać w poniedziałek), bo coś tam nie wyszło w labolatorium. Pomieszały się próbki czy coś.
Oczywiście koszty będą jak za jedną zeskrobinę (45 zł). Potem i tak trzeba będzie poczekać, bo posiew trwa... Im szybciej coś wyrośnie tym lepiej, bo mniejsze paskudztwo. Oczywiście najlepiej jakby nie wyroslo nic, na co liczę :razz:

Posted

Murka napisał(a):
Wysłałam Ulce18 maila z informacjami i zdjęciami Deścika, aby podrzuciła go Niemcom... Może tam ktoś go pokocha takim jakim jest? :razz:

Murko, Fundacja napisala, ze wyjazd bedzie na wiosne dopiero.
Jeszcze nie wydali nawet polowy tych psiakow, ktore wzieli ostatnio.
Od Jogi wezma tylko ta boksie mix z Zamoscia, ale Jogi sama ja zawiezie do Niemiec po drodze do UK.

Posted

Ulka, ja wiem, tylko myślałam, że może by ogłosili Desta na swoich stronach? Może Dest mógłby od razu pojechać do domu stałego, tak jak było z Amisią :loveu:

A kiedy jogi jedzie do UK??

Posted

Murka napisał(a):
Musimy pobrać drugi raz (wet ma przyjechać w poniedziałek), bo coś tam nie wyszło w labolatorium. Pomieszały się próbki czy coś.
Oczywiście koszty będą jak za jedną zeskrobinę (45 zł). Potem i tak trzeba będzie poczekać, bo posiew trwa... Im szybciej coś wyrośnie tym lepiej, bo mniejsze paskudztwo. Oczywiście najlepiej jakby nie wyroslo nic, na co liczę :razz:

też mam nadzieje, że nic nie wyrośnie :eviltong:

Posted

Dest miał dzisiaj pobieraną na nowo zeskrobinę.
Wygląda to niestety na typowe objawy martwicy: zrogowaciała tkanka pokryła już całe końcówki uszu. Wygląda to jakby te końcówki...obumierały :-(

Trochę się baliśmy, że to może jakaś nowa forma nowotworu, ale wet powiedział, że to raczej nic z tych rzeczy.

Czekamy więc na wyniki badań labolatoryjnych...