Mysia_ Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 halbina napisał(a):Deściku, zacznij już skrobać list do św. Mikołaja! :cool3: Murka napewno mu pomoże ;) Quote
Ra_dunia Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Przed Mikołajem to Deścik powinien już być w nowym domku ;) Quote
Mysia_ Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Ra_dunia napisał(a):Przed Mikołajem to Deścik powinien już być w nowym domku ;) może i być na Mikołaja :eviltong: Quote
madcat1981 Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 :kciuki: :razz: :cool3: :evil_lol: Quote
Aarionne Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Wchodzę tu za każdym razem, gdy jest coś nowego napisane i ciągle to nie to :placz: Kiedy zadzwoni opiekun Deścika? No kiedy? Niech ktoś zadzwoni, zapyta o coś, niech coś się dzieje, please!!! Quote
Mysia_ Posted November 26, 2008 Posted November 26, 2008 Aarionne napisał(a):Wchodzę tu za każdym razem, gdy jest coś nowego napisane i ciągle to nie to :placz: Kiedy zadzwoni opiekun Deścika? No kiedy? Niech ktoś zadzwoni, zapyta o coś, niech coś się dzieje, please!!! też cały czas zaglądam tu z nadzieją.... :roll: Quote
Ra_dunia Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Czy jest jakieś zainteresowanie Deścikiem? Quote
Ulka18 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Wiem, ze nie lubicie nie-polskich domow, i dla niektorych z Was jest to ostatecznosc, ale gdyby sie tutaj nikt nie znalazl, to sluze pomoca w znalezieniu dobrego, odpowiedzialnego domu w Niemczech. Takiego jaki ma niewidoma Zuza i Krasnalek i Klopsik i Amisia. Quote
Zofia.Sasza Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Ja tam nic nie mam do domów niemieckich. O ile wiadomo, gdzie psiak trafia i są o nim jakieś informacje - why not? W końcu jesteśmy razem w UE :lol: Quote
Aarionne Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Kochani - ja myslę, ze trzeba działać. Jesli w Niemczech będzie SPRAWDZONY dobry dom, ja jestem jak najbardziej za. Już brałam udział (tzn. tylko mentalnie, kibicując na dogo) w jednej zagranicznej adopcji starego kundelka i teraz psiak jest przeszczęśliwym pupilkiem niemieckiej rodziny :) Quote
Mysia_ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 jesli domek byłby sprawdzony w 100% to czemu nie ;) Najważniejsze, zeby Dest był szczęśliwy..... Quote
Murka Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Dostałam znów SMSa (kurde no, czy tak trudno zadzwonić??) z pytaniem ile Dest ma lat. Odpisałam, ze 10, ale temperament i radosc zycia ma 2-latka :lol: Nie spodziewam się odpowiedzi... Z domem w Niemczech to dobry pomysł. Wg mnie jeśli się nikt nie zgłosi z Przyjaciela Psa to trzeba spróbować tam znaleźć mu dom :roll: Quote
Mysia_ Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 ojjj... też nie lubię jak ktoś interesuje się psiakiem i wysyła smsy :mad: Quote
bianka0 Posted November 28, 2008 Posted November 28, 2008 Przepraszam,że wchodzę na Wasz wątek,ale ciągle nie wiem dlaczego istnieją takie opory przed wysłaniem pieska do sprawdzonego domu poza granicę Polski.Nie mam pojęcia o tym , dlatego pytam.Wiem z autopsji że w wielu krajach miłośnicy psów(w tym kalekich,chorych i starych )muszą długo czekać na adopcję takiego we własnym kraju.Jedyna szansa to właśnie przysłanie go zza wschodniej lub południowej granicy.Dlaczego u siebie z domów opieki dla zwierząt nie dostają?Odpowiedż brzmiała w tym stylu:wiąże się to z ostrą selekcją ze względu na dotacje pieniężne ze strony władz.Do dziś nie wiem ile w tym prawdy. Quote
Murka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Dzwoniło dzisiaj jakieś dziecko w sprawie Desta... Miałam wrażenie że zostało wytypowane jako najbardziej śmiałe ;) bo w tle słyszałam podpowiedzi. Chłopiec był bardzo przejęty i zadawał bardzo konkretne pytania... Liczę tylko na to, że jakieś dziecko/dzieci chciały się zorientować w sytuacji i potrzebach psiaka aby atakować w jego sprawie rodziców :cool3: Quote
Ulka18 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Bianka0, nie ma dotacji na adopcje psa kalekiego, ale dla nich np.Niemcow to jest wielki honor i oni po prostu sie bardzo ciesze, jesli moga adoptowac psa, ktory nie ma szans. Dotacje sa i owszem, ale na dzieci niepelnosprawne, na psy nie. Potrzebowalabym linku do ogloszen Desta, zeby tam byly wszystkie o nim informacje. Lub maila od Ciebie Murko z kompletem wiadomosci jak to robilas w przypadku Blacky, Poli, Imbira. Quote
Murka Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Przyszła wpłata na Desta: 20 zł od Kam ;) Te dzieci znów dzwoniły, ale tym razem zwątpiłam w momencie kiedy chłopiec zapytał czy Dest może wychodzić na spacery raz dziennie czy MUSI AŻ dwa razy (chodzi o mieszkanie w bloku)... Powiedziałam, że przynajmniej trzy razy by się przydało, to chłopak nagle podziękował i się rozłączył :razz: Kochani, wszystko przed nami... Zaczął się grudzień, większość ludzi dopiero teraz zakupiło lub ma zamiar zakupić PP! :cool3: Cały czas SMSuje z osobą, która sama Desta wziąć nie może (ma pieska na wózku), ale szuka mu domu... Quote
Mysia_ Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 hehe :lol: noie ma to jak dzieci :lol: Też mi się wydaje, że teraz więcej osób sięgnie po PP, tymbardziej, że taki ładny kalendarz w prezencie :razz: Quote
Aarionne Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 I powiem Wam szczerze, że są bardzo pozytywne opinie o artykule, w którym jest Deścio the beścio :) Może jeszcze ktoś się zgłosi... Quote
Mysia_ Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Aarionne napisał(a):I powiem Wam szczerze, że są bardzo pozytywne opinie o artykule, w którym jest Deścio the beścio :) Może jeszcze ktoś się zgłosi... oby ;):cool3: Quote
Sabina02 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 [quote name='Ulka18']Potrzebowalabym linku do ogloszen Desta, zeby tam byly wszystkie o nim informacje. Aga, ja mu caly czas odnawiam Allegro i Alegratke, ale nie sadze zeby ten tekst byl taki super :roll:: Allegro (w Alegratce jest ten sam tekst) Quote
Ra_dunia Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Deściu Ty cały czas jeszcze u Murki?? Uważam, że jeśli domek jest sprawdzony i kochający to nie ważne gdzie jest a ważne że jest ;) więc jeśli byłby w niemczech - to czemu nie? Quote
sara_rokitnica Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 jestem tego samego zdania :) Quote
Mysia_ Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 najważniejsze aby Deścik był szczęsliwy, tego mu z całego serca życze ;) Quote
Murka Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 A ja mam dla Was niespodziankę :cool3: Deścik zamieszkał od dzisiaj u nas w domu i jak widać wpasował się w role psa kanapowego :evil_lol: Został wytypowany jako najbardziej grzeczny i nie sprawiający problemów (w domu mamy już dwa inne hotelowe pieski). Mam nadzieję, że nie będzie rozrabiał :evil_lol: Aha, dzisiaj rano jakiś pan dzwonił w sprawie Desta (odebrał TZ) i nawet z województwa lubelskiego. Generalnie dało się wyczuć, że został jemu samemu na psie nie zależy. Mówił, że on ma "wrażliwą córkę" i generalnie jakiś taki mało konkretny. W sumie to nie wiadomo nawet czy jest Destem zainteresowany czy nie :roll: Quote
Recommended Posts