Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wchodzę tu za każdym razem, gdy jest coś nowego napisane i ciągle to nie to :placz: Kiedy zadzwoni opiekun Deścika? No kiedy? Niech ktoś zadzwoni, zapyta o coś, niech coś się dzieje, please!!!

Posted

Aarionne napisał(a):
Wchodzę tu za każdym razem, gdy jest coś nowego napisane i ciągle to nie to :placz: Kiedy zadzwoni opiekun Deścika? No kiedy? Niech ktoś zadzwoni, zapyta o coś, niech coś się dzieje, please!!!

też cały czas zaglądam tu z nadzieją.... :roll:

Posted

Wiem, ze nie lubicie nie-polskich domow, i dla niektorych z Was jest to ostatecznosc, ale gdyby sie tutaj nikt nie znalazl, to sluze pomoca w znalezieniu dobrego, odpowiedzialnego domu w Niemczech.
Takiego jaki ma niewidoma Zuza i Krasnalek i Klopsik i Amisia.

Posted

Kochani - ja myslę, ze trzeba działać. Jesli w Niemczech będzie SPRAWDZONY dobry dom, ja jestem jak najbardziej za. Już brałam udział (tzn. tylko mentalnie, kibicując na dogo) w jednej zagranicznej adopcji starego kundelka i teraz psiak jest przeszczęśliwym pupilkiem niemieckiej rodziny :)

Posted

Dostałam znów SMSa (kurde no, czy tak trudno zadzwonić??) z pytaniem ile Dest ma lat. Odpisałam, ze 10, ale temperament i radosc zycia ma 2-latka :lol:
Nie spodziewam się odpowiedzi...

Z domem w Niemczech to dobry pomysł. Wg mnie jeśli się nikt nie zgłosi z Przyjaciela Psa to trzeba spróbować tam znaleźć mu dom :roll:

Posted

Przepraszam,że wchodzę na Wasz wątek,ale ciągle nie wiem dlaczego istnieją takie opory przed wysłaniem pieska do sprawdzonego domu poza granicę Polski.Nie mam pojęcia o tym , dlatego pytam.Wiem z autopsji że w wielu krajach miłośnicy psów(w tym kalekich,chorych i starych )muszą długo czekać na adopcję takiego we własnym kraju.Jedyna szansa to właśnie przysłanie go zza wschodniej lub południowej granicy.Dlaczego u siebie z domów opieki dla zwierząt nie dostają?Odpowiedż brzmiała w tym stylu:wiąże się to z ostrą selekcją ze względu na dotacje pieniężne ze strony władz.Do dziś nie wiem ile w tym prawdy.

Posted

Dzwoniło dzisiaj jakieś dziecko w sprawie Desta... Miałam wrażenie że zostało wytypowane jako najbardziej śmiałe ;) bo w tle słyszałam podpowiedzi. Chłopiec był bardzo przejęty i zadawał bardzo konkretne pytania... Liczę tylko na to, że jakieś dziecko/dzieci chciały się zorientować w sytuacji i potrzebach psiaka aby atakować w jego sprawie rodziców :cool3:

Posted

Bianka0, nie ma dotacji na adopcje psa kalekiego, ale dla nich np.Niemcow to jest wielki honor i oni po prostu sie bardzo ciesze, jesli moga adoptowac psa, ktory nie ma szans. Dotacje sa i owszem, ale na dzieci niepelnosprawne, na psy nie.

Potrzebowalabym linku do ogloszen Desta, zeby tam byly wszystkie o nim informacje. Lub maila od Ciebie Murko z kompletem wiadomosci jak to robilas w przypadku Blacky, Poli, Imbira.

Posted

Przyszła wpłata na Desta: 20 zł od Kam ;)

Te dzieci znów dzwoniły, ale tym razem zwątpiłam w momencie kiedy chłopiec zapytał czy Dest może wychodzić na spacery raz dziennie czy MUSI AŻ dwa razy (chodzi o mieszkanie w bloku)... Powiedziałam, że przynajmniej trzy razy by się przydało, to chłopak nagle podziękował i się rozłączył :razz:

Kochani, wszystko przed nami... Zaczął się grudzień, większość ludzi dopiero teraz zakupiło lub ma zamiar zakupić PP! :cool3:

Cały czas SMSuje z osobą, która sama Desta wziąć nie może (ma pieska na wózku), ale szuka mu domu...

Posted

Aarionne napisał(a):
I powiem Wam szczerze, że są bardzo pozytywne opinie o artykule, w którym jest Deścio the beścio :) Może jeszcze ktoś się zgłosi...

oby ;):cool3:

Posted

[quote name='Ulka18']Potrzebowalabym linku do ogloszen Desta, zeby tam byly wszystkie o nim informacje.

Aga, ja mu caly czas odnawiam Allegro i Alegratke, ale nie sadze zeby ten tekst byl taki super :roll::

Allegro

(w Alegratce jest ten sam tekst)

Posted

Deściu Ty cały czas jeszcze u Murki??
Uważam, że jeśli domek jest sprawdzony i kochający to nie ważne gdzie jest a ważne że jest ;) więc jeśli byłby w niemczech - to czemu nie?

Posted

A ja mam dla Was niespodziankę :cool3:

Deścik zamieszkał od dzisiaj u nas w domu i jak widać wpasował się w role psa kanapowego :evil_lol:
Został wytypowany jako najbardziej grzeczny i nie sprawiający problemów (w domu mamy już dwa inne hotelowe pieski).
Mam nadzieję, że nie będzie rozrabiał :evil_lol:

Aha, dzisiaj rano jakiś pan dzwonił w sprawie Desta (odebrał TZ) i nawet z województwa lubelskiego. Generalnie dało się wyczuć, że został jemu samemu na psie nie zależy. Mówił, że on ma "wrażliwą córkę" i generalnie jakiś taki mało konkretny. W sumie to nie wiadomo nawet czy jest Destem zainteresowany czy nie :roll: