sara_rokitnica Posted December 6, 2008 Author Posted December 6, 2008 ale super :loveu: to daje Deściakowi większe szanse bo będziemy wiedzieć jak się zachowuje w domu :loveu: Quote
Murka Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Ja nie miałam wątpliwości, że Dest się do domu nadaje ;) Mi się nawet wydaje, że kiedyś w domu mieszkał... Jeśli chodzi o nowe info, to wiemy już, że Dest może spokojnie zamieszkać z kotami :lol: Nasz Sherman wyjada mu z miski, a Dest nawet nie zwraca na niego uwagi :razz: Dest ma jedną wadę: dużo szczeka (jak jest szczęśliwy, jak chce zwrócić na siebie uwagę, jak domaga się jedzonka), ale od wczoraj szczeka już troszkę mniej... Nie wiem tylko czy jest zaaferowany zmianą miejsca czy też może towarzystwo tak na niego wpływa... zobaczymy ;) Quote
Murka Posted December 8, 2008 Posted December 8, 2008 Dzisiaj znów dzwoniło jakieś dziecko w sprawie "pieska bez łapki"... Konkretów nadal żadnych nie ma :-( Tymczasem mija kolejny miesiąc... Stan konta 8 listopada wynosił +124,05 zł Wpłaty: 100 zł bianka0 50 zł Ela z Lublina 20 zł Kam 20 zł halbina 100 zł zofia&sasza Razem: 414,05 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 414,05 zł - 300 zł = 114,05 zł Stan konta na 8 grudzień wynosi +114,05 zł. Deścik sie w domu zachowuje nienagannie, nawet przestał tak namolnie szczekać, wystarczyło parę razy mu zwrócić uwagę :razz: Tylko musimy uważać, aby się nasz trzyłapek nie rozprzestrzeniał za bardzo po domu, bo wszędzie musi zaznaczyc swoją obecność :diabloti: Na szczęście robi to jednorazowo ;) Zapomniałam napisać o tym, że zauważyłam na uchu Desta (od wewnętrznej strony) sporego strupa. Nie wiem co to takiego, uszy Dest wydaje się mieć czyste (myślałam, że to może jakiś grzyb czy coś) :roll: Strup przypomina nieco końcówkę ogona, której Dest już nie obgryza i która zaschła, ale sierścią nie porasta :roll: Będę sobie na to patrzeć, a przy okazji pokażemy to wetowi. A Destowi oczywiście bardzo się podoba w domu ;) Quote
Mysia_ Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 widać, że mu się w domku bardzo podoba :cool3: Quote
Murka Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Wreszcie jakiś konkretny odzew z PP... Mam nadzieję, że p.Maciej zajrzy tutaj... Quote
agusiazet Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Ooooo, Deściku, szykuj się na odwiedziny! Quote
Aarionne Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Murka napisał(a):Wreszcie jakiś konkretny odzew z PP... Mam nadzieję, że p.Maciej zajrzy tutaj... No ale jak to? Powiedz coś więcej! Kto dzwonił? Czy Deścio wreszcie ma realne szanse na dom? Quote
Murka Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Nie chciałabym zapeszać... Opowiedziałam o Deściku, odpowiedziałam na pytania, wysłałam aktualne zdjęcia i link do wątku... Teraz czekam na decyzję. Może p.Maciej sam się tu odezwie :cool3: Quote
sara_rokitnica Posted December 9, 2008 Author Posted December 9, 2008 trzymam kciuki z całych sił :razz: zapraszamy na wątek Panie Macieju! :lol: a tymczasem zaktualizuję finanse Deścika... Quote
Mysia_ Posted December 9, 2008 Posted December 9, 2008 Trzymam kciuki najmocniej jak potrafię :cool3: Quote
Murka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 P.Maciej niestety stwierdził, że mogą sobie z Destem i jego chorobą nie poradzić, mają dwójkę małych dzieci i mieszkają w bloku. Przeprasza za rozbudzone nadzieje i ma nadzieję na zrozumienie. Na pocieszenie parę fotek Desta - Deścik lubi dzieci ;) Quote
Zofia.Sasza Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Aaale mina na tym środkowym zdjęciu (znaczy Hani, nie Desta) :loveu: Szkoda że domek nie wypalił. Będzie następny! Quote
Aarionne Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Deścio jest wspaniały, ale maleństwo na zdjęciach po prostu boskie! :loveu: A serce dla psiaka na pewno się znajdzie! Quote
sara_rokitnica Posted December 10, 2008 Author Posted December 10, 2008 śliczny ten nasz Deścio a łagodny jak baranek :loveu: szkoda że tym razem mu się nie udało... ale to był pierwszy krok do sukcesu! może teraz wreszcie znajdzie własny dom... Quote
Murka Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 bianka0 przekazała na Desta 100 zł :loveu: Quote
agusiazet Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 Oczęta to Wasza Hania ma niesamowite:) Quote
Mysia_ Posted December 10, 2008 Posted December 10, 2008 śliczna Hania i Deścio oczywiście :loveu: Quote
Murka Posted December 11, 2008 Posted December 11, 2008 Dzisiaj wet był u nas przejazdem (przywiózł nam specjalistyczną karmę dla jednego z naszych podopiecznych) i akurat Dest był na spacerku. Zapytałam o ten ogonek i uszko. Wet obejrzał to i stwierdził, że to prawdopodobnie martwica, obumieranie tkanek z wiekiem :-( Podejrzewała też to Beatka, jak Dest zaczął sobie ten ogonek wygryzać. Dobrze by było to dokładnie zdiagnozować, czyli zrobić zeskrobinę z posiewem czy nic tam nie wyrasta. I chciałam zapytać czy to robić? Nie wiem jaki będzie dokładnie koszt, ale jak ostatnio coś takiego robiliśmy w Stalowej Woli to było chyba ok. 40 zł :roll: Ulka, na śmierć zapomniałam wysłać Ci maila z informacjami o Deściku i z fotkami, żebyś przetłumaczyła do Niemiec. Jak się wyrobię to zrobię to dziś lub jutro. A na pewno na dniach :razz: Quote
Recommended Posts