Jump to content
Dogomania

olkuszaki - Jak Niusia Franią, a Gracja Mruczusią została - w ds , dziekujemy :).

Recommended Posts

Posted

[quote name='Javena']....
Jesli chodzi o transport ...ktoś wczesniej deklarował dowóz. Moze udałoby sie je wysterylizować w Krzeszowicach .To fatycznie bardzo niska cena.

Nie wiem ,skąd Małogosia jest?[/QUOTE]
Malgoska oferowala pomoc w transporcie. Jest z Krakowa.

[quote name='Javena']Bardzo dziekuję za wejscie.Nawet dobre słowo ,dużo znaczy .[/QUOTE]
:lol:

[quote name='Bonsai']Kurde, też chciałabym pomóc, ale na razie jestem kompletnie spłukana. Postaram się zrobić jakiś bazarek.[/QUOTE]
Możesz też przesłaś fotki i opisy fantow do Malgoski - jak zaproponowala elik :lol:

Posted

[quote name='Javena']...
Jesli chodzi o transport ...ktoś wczesniej deklarował dowóz. Moze udałoby sie je wysterylizować w Krzeszowicach .To fatycznie bardzo niska cena....[/QUOTE]

Gracja jest umówiona na zabieg sterylizacji i ewentualnie usunięcie śrutu w czwartek na godz. 12.
Niusie umówiłam na jutro, ale okazało się, że Dogo07 nie będzie miała czasu. Termin sterylizacji Niuni ustalę we czwartek przy odbiorze Gracji.
Za zabieg Gracji zapłaci Fundacja Pro Animals.
Transport nie będzie potrzebny, gdyż gabinet wet. znajduje się w bardzo blisko miejsca zamieszkania Dogo07.

Posted

Javena, dziękuję za Twoją wiadomośc i zaufanie.
Ja na Dogo jestem niezbyt zaangażowana i zorientowana.:oops:
Podczytam wątek.
Dogo07, wszystkiego dobrego.
Teraz są ciężkie i bezlitosne czasy...
Znaleźc pracę... Wiem coś o tym...

Posted (edited)

[quote name='elik']Gracja jest umówiona na zabieg sterylizacji i ewentualnie usunięcie śrutu w czwartek na godz. 12.
Niusie umówiłam na jutro, ale okazało się, że Dogo07 nie będzie miała czasu. Termin sterylizacji Niuni ustalę we czwartek przy odbiorze Gracji.
Za zabieg Gracji zapłaci Fundacja Pro Animals.
Transport nie będzie potrzebny, gdyż gabinet wet. znajduje się w bardzo blisko miejsca zamieszkania Dogo07.[/QUOTE]

To dobrze. Oby tylko wszystko dobrze poszło.
[quote name='ana666']dziekuję za zaproszenie, potem poczytam[/QUOTE]

Dziękuję .
[quote name='Elisabeta']Javena, dziękuję za Twoją wiadomośc i zaufanie.
Ja na Dogo jestem niezbyt zaangażowana i zorientowana.:oops:
Podczytam wątek.
Dogo07, wszystkiego dobrego.
Teraz są ciężkie i bezlitosne czasy...
Znaleźc pracę... Wiem coś o tym...[/QUOTE]
Bardzo dziekuję za samo wejscie i te ciepłe słowa. Dodają otuchy.

Miałam pytanie na Alegratce o Gracje.
Cyt.
[I][B][CENTER][COLOR=#2D2D2D][FONT=Arial]Witam. Chciałam się dowiedzieć jaki jest stosunek Gracji do kotów? Jaki jest stan jej zdrowia, czy na stałe zażywa jakieś leki? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania, żeby chodziła po schodach? (mieszkam w bloku bez windy).[/FONT][/COLOR]
[COLOR=#2D2D2D][FONT=Arial]Pozdrawiam[/FONT][/COLOR][/CENTER]
[/B][/I][CENTER][COLOR=#2D2D2D][FONT=Arial][I][B]Ewa[/B][/I]

[/FONT][/COLOR][/CENTER]
[COLOR=#b22222][CENTER][FONT=Arial][B]Odpowiedziałam tyle co wiedziałam. Jesli bedzie chciała coś wiecej się dowiedzieć ,podałm Twój nr tel Dogo i Twój meil.[/B][/FONT][/CENTER]
[/COLOR][CENTER][COLOR=#2D2D2D][FONT=Arial]

[/FONT][/COLOR][/CENTER]

Edited by Javena
Posted

[quote name='Javena']...
Miałam pytanie na Alegratce o Gracje.[B]..[/B][COLOR=#2D2D2D][FONT=Arial][/FONT][/COLOR][/QUOTE]
Sunia nie będzie mogła być adoptowana do 10 dni po zabiegu.

Posted

[quote name='elik']Sunia nie będzie mogła być adoptowana do 10 dni po zabiegu.[/QUOTE]
Tak, wiem.Napisałam ,ze będzie miała sterylkę ,a jak będzie zainteresowana ,żeby zadzwoniła,albo napisała na adres meilowy..

Posted

Cioteczki czytam i dosłownie widzę sytuację naszej Magdy która też była BDT zachorowała i została sama w chałupinie z dala od ludzi z 7 psiakami! Ale udało nam się osiągnąć sukces- wyadoptowaliśmy 5 psiaków wraz ze ŚTOZ Kielce i osobami prywatnymi. Magda zatrzyma się u znajomych ludzi poóki co bo też ma długi. Niestety finansowo wspomóc nie mogę bo samej mnie na to niestety nie stać;( Ale może akurat ktoś skorzysta z mojego pomysły i da dla Dogo07 pomoc w formie zamieszkania?? Pochwalam ogromnie pomysł o zamienieniu Dogo07 na PDT! W ten sposób pomoże się jej i psiakom! Kurde świat jest niesprawiedliwy- uderza w najlepszych ludzi!;(

Posted

JAvena prześlij mi proszę numer konta na priv - jednorazowo parę złotych wpłace po 10 - tym.

czasem los nas wystawia na próbę
i za mocno dokreca śrubę...
boli bardzo, człowiek upada
i niemoc zupełna weń sie wkrada
lecz są wokoło promyki słońca
i chocby tylko dziesięciu z tysiaca
dłoń swoją podało w potrzebie
to jakby słońce rozbłyslo na mrocznym niebie
i los okrutny sie odwrócic musi
bo serca wielkiego nigdy nie zdusi....

Trzymaj sie DZIEWCZYNO !!!

Posted (edited)

[quote name='zozola77']JAvena prześlij mi proszę numer konta na priv - jednorazowo parę złotych wpłace po 10 - tym.

czasem los nas wystawia na próbę
i za mocno dokreca śrubę...
boli bardzo, człowiek upada
i niemoc zupełna weń sie wkrada
lecz są wokoło promyki słońca
i chocby tylko dziesięciu z tysiaca
dłoń swoją podało w potrzebie
to jakby słońce rozbłyslo na mrocznym niebie
i los okrutny sie odwrócic musi
bo serca wielkiego nigdy nie zdusi....

Trzymaj sie DZIEWCZYNO !!![/QUOTE]
DZIĘKUJĘ. Piękne

Nr .wysłany.

Edited by Javena
Posted

[quote name='elik']Sunia nie będzie mogła być adoptowana do 10 dni po zabiegu.[/QUOTE]
sunia musi byc adoptowana na nasza umowe, bo placimy za sterylke wiec musi byc podklad, pod fa.

Posted

I ja jestem z zaporoszenia Javeny i nie może mnie nie być u Dogo.

Trzymaj się ciotka, nie łam się, musisz być twarda, żeby życie nie dawało Ci więcej po dupie. Widzisz sama, ile osób na do pomocy Tobie przyszło. To wraca do Ciebie dobro, które sama kiedyś każdemu z nas dałaś. Tak samo zło wróci kiedyś do tego, który je wyrządza.
W tym posranym świecie musisz walczyć o siebie, nie poddawaj się, weź się w garść i walcz dziewczyno, póki jesteś młoda i piękna i masz dla kogo żyć i walczyć!
Nie jesteś sama! Teraz widzisz to chyba najwyraźniej :)

Jednorazowo, 50zl, prosze nr konta.

• Downvote 1
Posted

[quote name='barb']Musisz składać apelację, koniecznie. Musisz tylko bardzo pilnować terminu jaki masz na jej wniesienie.[/QUOTE]

Mozesz sie ubiegac o zwolnienie z kosztow.Trzeba bardzo dokladnie opisac miesiecznie wydatki.Wszystkie.Ja nawet koszty miesieczne utrzymania psa podalam.Ja zostalam zwolniona z kosztow.Czekam na wezwanie do Sadu Apelacyjnego.

Posted

dostałam zdjęcie fantów od edek; ktoś jeszcze coś wysyła czy już mam wystawiać bazarek?
w sprawie transportu, służę, pod jednym warunkiem muszę wiedzieć chociaż 1 dzień wcześniej,
Mieszkam w Krk

Posted

Milo sie zrobilo na watku wiec ja moge spokojnie wrocic do tematu sterylki Niusi, dostalam potwierdzenie za za sterylke Niusi placi MC i na ta Fundacje musi byc wystawiona fa.

• Downvote 1
Posted

[quote name='Malgoska']dostałam zdjęcie fantów od edek; ktoś jeszcze coś wysyła czy już mam wystawiać bazarek?
w sprawie transportu, służę, pod jednym warunkiem muszę wiedzieć chociaż 1 dzień wcześniej,
Mieszkam w Krk[/QUOTE]

To może wystawiaj jak znajdziesz czas a jeśli ktoś cos doda będziesz dokladać już w trakcie trwania ?:lol: Tylko zostaw wolne posty :lol:

Posted

[B]Ada-jeje [/B]- podesłałam dzisiaj zdjęcia mikrosuń i jeszcze Rudzika na dodatek, jestem w kontakcie z Martą ...mam nadzieję, że ten domek się zdecyduje....

- [B]Grację [/B]ogłosiłam na Tablica.pl i rozesłałam po znajomych......jestem dobrej myśli....

- [B]Dogo[/B] - wspieram Cię myślami- będzie dobrze, zobaczysz....:loveu:

Posted

[quote name='Ada44'][B]Ada-jeje [/B]- podesłałam dzisiaj zdjęcia mikrosuń i jeszcze Rudzika na dodatek, jestem w kontakcie z Martą ...mam nadzieję, że ten domek się zdecyduje....

- [B]Grację [/B]ogłosiłam na Tablica.pl i rozesłałam po znajomych......jestem dobrej myśli....

- [B]Dogo[/B] - wspieram Cię myślami- będzie dobrze, zobaczysz....:loveu:[/QUOTE]
wow, dziekujemy za pomoc. Jestem zalamana, wszystko na to wskazuje ze psy z Ol. ktore sa wywozone do Szczytow, jada dalej do Wojtyszek

Posted

[quote name='Ada-jeje']wow, dziekujemy za pomoc. Jestem zalamana, wszystko na to wskazuje ze psy z Ol. ktore sa wywozone do Szczytow, jada dalej do Wojtyszek[/QUOTE]

czyli na śmierć

Posted

[quote name='Ada-jeje']wow, dziekujemy za pomoc. Jestem zalamana, wszystko na to wskazuje ze psy z Ol. ktore sa wywozone do Szczytow, jada dalej do Wojtyszek[/QUOTE]

A myślałam, że psów z mojej okolicy to nie dotyczy :placz:

Posted

[quote name='elaja']Ja również poproszę o nr konta , zbyt wiele nie mogę przesłać bo u siebie mam 5 psiaków i szóstego w drodze ( o matko , ale to zabrzmiało:evil_lol: - ale tu chodzi o hotel ) ale jak to się mówi ziarko do ziarka i ;) .[/QUOTE]Przypominam się z prośbą o nr konta do wpłaty , nic do mnie nie dotarło .

Posted

[quote name='Dogo07']Myślę, zastanawiam sie, jestem w trakcie porady prawnej - chodzi o rozprawe w sądzie o mieszkanie, i jest możliwość apelacji , ale jak sie dowiedziałam trzeba wnieść opłate sądową, w tym przypadku - tak mi sie wydaje na podstawie info z internetu, że byłoby to ok.200-250zł a to jak dla mnie sporo. Oczywiście nie wiem czy sąd nie wyda drugi raz podobnego wyroku, a może bym mogła uzyskać jakieś zwolnienie z opłat, nie wiem sama , trudne to wszystko.[/QUOTE]

Spróbuj się dowiedzieć o bezpłatne porady prawne. Są organizacje non profit, fundacje, które pomagają niezamożnym osobom udzielając im bezpłatnych porad prawnych.
Można również wystąpić do sądu o zwolnienie od kosztów, podając sygnaturę sprawy, której to dotyczy. Trzeba udokumentować swoją sytuację materialną.