kiyoshi Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 oj..skarbiec jest:( zostało 19 psów... i poza ogłoszeniami- nie wiele możliwości:( bernardyn juz chyba 2 tygodnie czeka na ten dom:( był w sobote telefon o Sawo do gospodarstwa gdzie jest drób...Sawo miałby biegac sobie z kurami i kaczkami...jakoś czarno to widzę i boję się, że skończy na łańcuchu, dlatego mam nadzieje, że do adopcji nie dojdzie i Wojtek nie zdecyduje się psa wydać... trzeba będzie pomyśleć nad Oscarem...ja mam juz deklaracje (nie małe) i boję się, że kolejne zobowiązanie finansowe doprowadzi mnie do katastrofy:( mam w domu trochę książek- moge kilka przeznaczyć na bazarek, załozyć Oscarowi nowy watek, zwołać cioteczki, poszukać DT i zbierać pieniążki...ale wciąż mam obawy, czy on sie w tym DT nie zasiedzi? czy uważasz rutta, że on będzie adopcyjnym pieskiem jak się nad nim popracuje? jak dla mnie on ma bardzo oryginalną urodę- na pewno nie w guście każdego:( w dodatku czarny.... sama nie wiem co robić:( moim zdaniem Max byłby duzo bardziej adopcyjny.... Quote
Poker Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 rutta, jesteś niesamowita.Taką wielką pracę wykonać, gratulacje !!! Fajnie ,że coś się ruszyło dla tych psiaków. Quote
kiyoshi Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 napisałam do michelle z prośbą o miejsce dla Oskara... może macie jakieś inne sugestie? dobre warunki i przystępna cena ??? Quote
rutta Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='Nutusia']Wreszcie widać jaki macie SKARBIEC psi w tym przytulisku ;) :) Brawo! Piękna akcja :)[/QUOTE] Oby tylko przełożyła się na liczbę nowych domów :) [quote name='kiyoshi']oj..skarbiec jest:( zostało 19 psów... i poza ogłoszeniami- nie wiele możliwości:( bernardyn juz chyba 2 tygodnie czeka na ten dom:( był w sobote telefon o Sawo do gospodarstwa gdzie jest drób...Sawo miałby biegac sobie z kurami i kaczkami...jakoś czarno to widzę i boję się, że skończy na łańcuchu, dlatego mam nadzieje, że do adopcji nie dojdzie i Wojtek nie zdecyduje się psa wydać... trzeba będzie pomyśleć nad Oscarem...ja mam juz deklaracje (nie małe) i boję się, że kolejne zobowiązanie finansowe doprowadzi mnie do katastrofy:( mam w domu trochę książek- moge kilka przeznaczyć na bazarek, załozyć Oscarowi nowy watek, zwołać cioteczki, poszukać DT i zbierać pieniążki...ale wciąż mam obawy, czy on sie w tym DT nie zasiedzi? czy uważasz rutta, że on będzie adopcyjnym pieskiem jak się nad nim popracuje? jak dla mnie on ma bardzo oryginalną urodę- na pewno nie w guście każdego:( w dodatku czarny.... sama nie wiem co robić:( moim zdaniem Max byłby duzo bardziej adopcyjny....[/QUOTE] Tutaj dobrze byłoby, gdyby wypowiedział się Wojtek. On zna te psy. Mi jest niezwykle trudno wydać taką opinię. Wydaje mi się, że jeden i drugi będą potrzebować czasu, żeby wrócić do równowagi. Ile? Nie mam pojęcia. Patrząc na całą 19 członków Drużyny G, Oskar i Max mają najmniejsze szansę na znalezienie domu z ogłoszenia czy przy wizycie potencjalnego opiekuna w przytulisku. One tam zgasną. Mika ma większe szanse choćby przez to, że tak garnie się do ludzi. Mordka Milana śni mi się po nocy ale on jest młodziutki, delikatny - jego plusy, wierzę, że mu się uda. Tylko w przypadku Maxa i Oskara widzę samo nieszczęście :( Proszę pozostałe ciotki obecne na wątku o radę. Potrzebne Wasze wsparcie, wiedza i doświadczenie :) [quote name='Poker']rutta, jesteś niesamowita.Taką wielką pracę wykonać, gratulacje !!! Fajnie ,że coś się ruszyło dla tych psiaków.[/QUOTE] Dziękuję Poker! Długo w pieluchach siedzę i już mnie nosi ;) Ogromną pracę robi Wojtek, może kiedyś się tutaj zaloguje. Był jeszcze mój tz,a w trójkę ogarnąć 19 psów to nie taki znowu wyczyn. Gdybyś kiedyś chciała zdjęcia dla swoich podopiecznych - daj znać. [quote name='kiyoshi']napisałam do michelle z prośbą o miejsce dla Oskara... może macie jakieś inne sugestie? dobre warunki i przystępna cena ???[/QUOTE] Ze swojej strony wysłałam zapytanie do Lilutosi. Poznałam miejsce i z pełnym zaufaniem oddałabym do niej psa. Na koniec małe wyznanie :) Mój pies jest czarny, moja uwaga zawsze najpierw skupia się na czarnych, mam słabość do sierściuchów czarnych jak smoła, w mojej świadomości każdy czarny pies jest piękny :) Quote
Poker Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Babcia Diuna przypomina koalę.Może wykorzystać ten fakt do ogłoszeń? Quote
kiyoshi Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Witajcie cioteczki;) przemyślałam wszystko co napisałaś rutta i myślę, że masz racje... trzeba zabierać Oskara w pierwszej kolejności i liczyć na to, że przy odrobinie pracy, miłości oraz po porządnej kąpieli i wyczesaniu piesek stanie się prawdziwą gwiazdą i to da mu szansę na upragniony dom- inaczej nigdy się z tego piekła nie wydostanie. Założę mu nowy wątek na dniach i jak tytlko uda się uzbierac sensowną kwotę- zawieziemy go do hoteliku... Ciekawe co odpisała Ci Lilutosi??? ja przyznaje że nie znam tego hoteliku, ale pewnie maja jakiś watek więc zaraz zerknę...wazne jest tez by cena była przystępna. za psa wielkości Maxa 350 zł to jest absolutne maksimum!!! (prawde mówiąc- liczę że uda nam się zamknąć w 300zł). Michelle niestety odpisała, że z przyczyn z którymi się liczyłam nie weźmie pieska:( to bardzo smutne, bo tam byłoby i tanio i dobrze, ale trzeba uszanować jej decyzję... z innych kwestii...kto czytał juz na wątku Liska ten wie.... LISEK BYŁ ZACZIPOWANY! ILE JESZCZE PSÓW TAM MA CZIP????? obstawiam że bardzo prawdopodobne, że np. Vern! może też Sawo!! jak to zrobić, by zmusić weta, aby sprawdzić zaczipowanie psów?????? Nadal czekam na pomoc Help Animals....niestety mijają dni, a nie otrzymałam żadnych szczegółow odnośnie ich wizyty w G... myślę, że tylko stanowcze postawienie sprawy przez jakąś organizację może pomóc przynajmniej sprawdzić CHIPY PSÓW!!!! ręce opadają:( edit: właśnie się dowiedziałam, że SAWO został zaadoptowany!!!! wydany przez gmine....czy poszed ł do gospodarstwa z ptactwem domowym????? o matko....żeby tylko dali nam chociaż telefon do nowego domu! Quote
madziakato Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='kiyoshi']Madziu, to KAMCI damy PAKIECIK od rutta, a dla Ciebie naszykuje Norka:) prześlę Ci na maila jego opis i zdjęcia- Norek jest od nie dawna w przytulisku, ogłoszenia mu się bardzo przydadzą, ale w jego przypadku czas tak nie nagli, więc będziesz się mogła powolutku wprawiać:D ok?? fajnie, że jesteście dziewczyny...po tej 'akcji' z Liskiem mam lekkiego doła:( ale wiem, że zniechęcić się to najgorsze co mogę zrobić dla tych biedaków:( one potrzebują pomocy tak bardzo![/QUOTE] W takim razie czekam na Noreczka Quote
kiyoshi Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='madziakato']W takim razie czekam na Noreczka[/QUOTE] Madziu kochana...juz wysłałam Ci na maila pare dni temu jego opis i zdjęcia...nie doszło?? Quote
madziakato Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='kiyoshi']Madziu kochana...juz wysłałam Ci na maila pare dni temu jego opis i zdjęcia...nie doszło??[/QUOTE] Oj nie, nic nie dostałam... A czy wyślesz jeszcze raz? Quote
kiyoshi Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='madziakato']Oj nie, nic nie dostałam... A czy wyślesz jeszcze raz?[/QUOTE] dziwne:( ale to twój mail który się zaczyna od jacek??? zaraz to sprawdze;) edit: wysłałam jeszcze raz- sprawdx pocztę;) Quote
AlfaLS Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='nanetta'] A kocik na dosc mlodego wyglada - ile ma latek? [/QUOTE] Nie wiem czy to było pytanie o kotka, którego wstawiłam ale jeśli tak to pozwolę sobie wstawić odpowiedź DT na ten temat... [quote name='gosia7'][B]AlfaLS[/B] ,kocurek Franek ma ok.1,5r.,jest w Warszawie. Grzeczny,korzysta z kuwetki,odrobaczony,zaszczepiony,wykastrowany,testy FIV/FELV ujemne-czyli zdrowy:smile: Muszę go wyadoptować jak najszybciej,bo Kanguś wczoraj nasikał sam sobie na swoją kołderkę:roll: Wcześniej leżał na niej Franek. Jak którykolwiek kot zajmuje Kangusiowi posłanie,ten stoi nad nim jak cielątko,nie zwali go z niej,ale i nie może się położyć. Wg mnie nasikał,by zaznaczyć,że to jego:roll: Ale ja nie wyrabiam z ogarnięciem, gdzie, które naleje.Piorę non stop. Mam dość. Zaczynam myśleć które pierwsze zawieźć do schronu:angryy:. [/QUOTE] Quote
kiyoshi Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 dzisiaj aktywowałam ogłoszenia Kamy:) przyszły zapewne z bazarku- BARDZO DZIĘKUJE i trzymam kciuki, by się suni wreszcie udało:) Quote
rutta Posted September 4, 2013 Posted September 4, 2013 [quote name='kiyoshi']Witajcie cioteczki;) przemyślałam wszystko co napisałaś rutta i myślę, że masz racje... trzeba zabierać Oskara w pierwszej kolejności i liczyć na to, że przy odrobinie pracy, miłości oraz po porządnej kąpieli i wyczesaniu piesek stanie się prawdziwą gwiazdą i to da mu szansę na upragniony dom- inaczej nigdy się z tego piekła nie wydostanie. Założę mu nowy wątek na dniach i jak tytlko uda się uzbierac sensowną kwotę- zawieziemy go do hoteliku... Ciekawe co odpisała Ci Lilutosi??? ja przyznaje że nie znam tego hoteliku, ale pewnie maja jakiś watek więc zaraz zerknę...wazne jest tez by cena była przystępna. za psa wielkości Maxa 350 zł to jest absolutne maksimum!!! (prawde mówiąc- liczę że uda nam się zamknąć w 300zł). Michelle niestety odpisała, że z przyczyn z którymi się liczyłam nie weźmie pieska:( to bardzo smutne, bo tam byłoby i tanio i dobrze, ale trzeba uszanować jej decyzję... z innych kwestii...kto czytał juz na wątku Liska ten wie.... LISEK BYŁ ZACZIPOWANY! ILE JESZCZE PSÓW TAM MA CZIP????? obstawiam że bardzo prawdopodobne, że np. Vern! może też Sawo!! jak to zrobić, by zmusić weta, aby sprawdzić zaczipowanie psów?????? Nadal czekam na pomoc Help Animals....niestety mijają dni, a nie otrzymałam żadnych szczegółow odnośnie ich wizyty w G... myślę, że tylko stanowcze postawienie sprawy przez jakąś organizację może pomóc przynajmniej sprawdzić CHIPY PSÓW!!!! ręce opadają:( edit: właśnie się dowiedziałam, że SAWO został zaadoptowany!!!! wydany przez gmine....czy poszed ł do gospodarstwa z ptactwem domowym????? o matko....żeby tylko dali nam chociaż telefon do nowego domu![/QUOTE] Czekam zatem na wątek Oskara. Lilutosi można pytać pod koniec września, póki co ma komplet. Myślę, że do tego czasu i tak nie uda się wyciągnąć Oskara, więc mamy trochę czasu, żeby zrobić zbiórkę na niego. Z tymi czipami... Wojtek wie, z którym weterynarzem gmina ma podpisaną umowę? Może można spytać bezpośrednio jego czy ma możliwość sprawdzić chip. Sawo i kury? Brzmi jak buda i łańcuch. Mam nadzieję, że się mylę. Oby trafił dobrze! [quote name='kiyoshi']dzisiaj aktywowałam ogłoszenia Kamy:) przyszły zapewne z bazarku- BARDZO DZIĘKUJE i trzymam kciuki, by się suni wreszcie udało:)[/QUOTE] Ale szybko powstały ogłoszenia! Trzymamy kciuki. Quote
kiyoshi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 juz dowiedzieliśmy się, że Sawo rzeczywiście pojechał do tego gospodarstwa z kurami. Jest ono bardzo blisko przytuliska, więc można podjechać. Ponoć mieszka w kojcu a wieczorem/nocą biega wolno po gospodarstwie, więc myślę, że lepsze to niż boks w przytulisku...:) widziałam watek LILUtosi- warunki dobre, tylko jaka cena? zabiorę się za wątek Oscarka jak tylko znajde dłuższą chwilę, bo trzeba będzie watek tez porozsyłać i systematycznie prowadzić...wiadome... :) Quote
kiyoshi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 dziś zrobiłam nowe ogłoszenia dla wszystkich psiaków z pięknymi nowymi zdjęciami i opisami na gumtree i tablicy, bo z tych portali zwykle jest największy odzew. kciuki potrzebne;) oby któremus się udało! z nowości- w przytulisku pojawił się nowy piesek- starszy bokser- Wojtek w niedziele zrobi mu zdjęcia Quote
yolanovi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 [quote name='kiyoshi']dziś zrobiłam nowe ogłoszenia dla wszystkich psiaków z pięknymi nowymi zdjęciami i opisami na gumtree i tablicy, bo z tych portali zwykle jest największy odzew. kciuki potrzebne;) oby któremus się udało! z nowości- w przytulisku pojawił się nowy piesek- starszy bokser- Wojtek w niedziele zrobi mu zdjęcia[/QUOTE] Kciuki za odzew z ogłoszeń zaciśnięte. Bokserka może podrzucić SOS Bokserom? Quote
kiyoshi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 [quote name='yolanovi']Kciuki za odzew z ogłoszeń zaciśnięte. Bokserka może podrzucić SOS Bokserom?[/QUOTE] tak...to bardzo dobry pomysł:) jak tylko będą zdjęcia wrzucę go po pierwsze na strony o zaginionych psach, po drugie- do fundacji. Ponoć wygląda na staruszka biedaczek:( Quote
yolanovi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 [quote name='kiyoshi']tak...to bardzo dobry pomysł:) jak tylko będą zdjęcia wrzucę go po pierwsze na strony o zaginionych psach, po drugie- do fundacji. Ponoć wygląda na staruszka biedaczek:([/QUOTE] Staruszek to niepotrzebny :( Quote
Nutusia Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Boksie bardzo źle znoszą pobyt w schronisku. Gdyby SOS nie mogła pomóc, jest jeszcze Boskery w potrzebie. Quote
kiyoshi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 [quote name='Nutusia']Boksie bardzo źle znoszą pobyt w schronisku. Gdyby SOS nie mogła pomóc, jest jeszcze Boskery w potrzebie.[/QUOTE] skorzystam na pewno z tej opcji również, dzieki za sugestie. Będzie musiał jeszcze do niedzieli wytrzymać:( może jednak się komus zgubił:( biedaczek:( Quote
ANETTTA Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 kochan epodeślijcie tekst jakis namiary nr fona do kontaktu zrobie mu ogłoszenia !!plis Quote
kiyoshi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 numer telefonu, mail itd. są w pierwszym poście:) (powtarzam: [email][email protected][/email], tel. 724150532 lub 605 886434) pieski znajdują sie pod Kaliszem, można je ogłaszać na wielkopolskie... rozumiem, że chcesz ogłaszać benka? o benku napisałam więcej w poście numer 2, z tamtąd można sklecic tekst;) Quote
Poker Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 A dlaczego tylko na wielkopolskie? Jak się ludzie zakochują , to i przez pół Polski jadą po psa. Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 [quote name='kiyoshi']dziwne:( ale to twój mail który się zaczyna od jacek??? zaraz to sprawdze;) edit: wysłałam jeszcze raz- sprawdx pocztę;)[/QUOTE] Noreczek ma już tablicę i moruska oraz doadopcji.pl Wieczorem i przez weekend będę działać dalej. Powodzenia Noreczku!!!! Quote
Zosia123 Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Przywędrowałam za Cioteczką Rutta - zapiszę sobie wątek :( Quote
Recommended Posts