Javena Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Ja tez trzymam :thumbs: .Oby sie udało. Moze pozwola ją zabrać? Quote
madziakato Posted September 5, 2013 Author Posted September 5, 2013 Dziękuję, że jesteście tu ze mną i z Ivą oczywiście, to dużo dla mnie znaczy;) Jeszcze wczoraj przekazałam Stowarzyszeniu wszystkie zdjęcia , na których widoczne są warunki życia Ivci... Głównie chodziło o miskę z wodą(że albo pusta albo zasyfiała), niebezpieczny dla psa podest, pseudo-budę, brudny kojec, śmierdzące stare jedzenie. Dobrze, że to wszystko obfociłam. Teraz czekamy. Wieczorem jeszcze do nich dryngnę, czy już coś wiadomo. Ale ja się denerwuję, O matko!!!!! Quote
Marycha35 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Musi być dobrze!!! Suniaczku może wkrótce będziesz wolna:) Quote
kiyoshi Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Marycha35 napisał(a):Musi być dobrze!!! Suniaczku może wkrótce będziesz wolna:) zaglądam do was Madzia, dobrze że sinia na Ciebie trafiła, bo inaczej... Quote
Marycha35 Posted September 5, 2013 Posted September 5, 2013 Dziewczynki zapraszam na ten wątek, sunia doświadczyła potworności, trzeba gnoja namierzyć, który to jej zrobił. Dużo Ludków potrzeba, rozsyłanie, akcja na FB, przekazywanie tego na FB właśnie. Teraz suniaczek już bezpieczny, ale było piekło, pomóżcie proszę: http://www.dogomania.pl/forum/thread...-środku/page3 Dobrze, że nasza Iva bezpieczna... Quote
kakadu Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 madziakato napisał(a):Dziękuję, że jesteście tu ze mną i z Ivą oczywiście, to dużo dla mnie znaczy;) Jeszcze wczoraj przekazałam Stowarzyszeniu wszystkie zdjęcia , na których widoczne są warunki życia Ivci... Głównie chodziło o miskę z wodą(że albo pusta albo zasyfiała), niebezpieczny dla psa podest, pseudo-budę, brudny kojec, śmierdzące stare jedzenie. Dobrze, że to wszystko obfociłam. Teraz czekamy. Wieczorem jeszcze do nich dryngnę, czy już coś wiadomo. Ale ja się denerwuję, O matko!!!!! no i co? dryndnęłaś? dowiedziałaś się czegoś? Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 kakadu napisał(a):no i co? dryndnęłaś? dowiedziałaś się czegoś? Jasna sprawa! Dostali zdjęcia, adres, dane "właściciela". Pani była przejęta tym, co zobaczyła. Meilem poinformuje mnie, kiedy tam będą(wiec pewnie już dzisiaj się nie uda). Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Myślę i myślę. Może pomału należałoby zacząć szukać dt/ hoteliku/ds? Jak myślicie? Quote
kakadu Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 madziakato napisał(a):Jasna sprawa! Dostali zdjęcia, adres, dane "właściciela". Pani była przejęta tym, co zobaczyła. Meilem poinformuje mnie, kiedy tam będą(wiec pewnie już dzisiaj się nie uda). czyli wygląda na to, że sprawa idzie w dobrym kierunku :kciuki: to ważne, że ktoś z organizcji prozwierzęcej potwierdził nasze "wrażenie", że nie tak powinna wyglądać opieka nad psem; co do szukania nowego lokum - trochę się boje, że oni mu psa nie będą mieli podstaw odebrać; przepraszam za pesymizm, ale takie mam właśnie obawy... obym się myliła Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 kakadu napisał(a):czyli wygląda na to, że sprawa idzie w dobrym kierunku :kciuki: to ważne, że ktoś z organizcji prozwierzęcej potwierdził nasze "wrażenie", że nie tak powinna wyglądać opieka nad psem; co do szukania nowego lokum - trochę się boje, że oni mu psa nie będą mieli podstaw odebrać; przepraszam za pesymizm, ale takie mam właśnie obawy... obym się myliła Nie przepraszaj, ja mam to samo i myślę że większość z nas też....:shake: Ale tli się we mnie nadzieja, że facet stwierdzi, że na cholerę mu "kłopot" i da się przekonać. Z resztą prezeska z tej organizacji wie, że właśnie na tym najbardziej mi zależy- aby ją stamtąd wyciągnąć. Tak myślę sobie, czy nie szukać "pomału"- hoteliku/dt - żeby w razie gdy plan się uda mieć co z nią zrobić. Przeczekanie u mnie też wchodzi w grę, ale z moimi psami na 100% będą kłopoty, więc to też opcja na jakiś awaryjny/ krótki czas. Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Bgra napisał(a):dała radę jedną wykopać,wykopie i następne trzymam kciuki Raczej na to już nie liczę...to straszna ciapa jest!:shake: Mój ok. 10 letni pies , bez przedniej łapy, wielkości ON poradziłby sobie z tym kojcem w 5 maks 10 minut, a ona...wiadomo....:placz: Quote
Marycha35 Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Kochane suniątko, grzeczna jest i "akuratna";) Znam pycha hotelik w okolicach Łodzi, jak coś zapytaj czy są tam miejsca. Cudowna osoba to prowadzi (Amadorka od nas z Dogo), ma psy z Dogo właśnie, zawsze opieka na medal, info na bieżąco, ceny baaardzo przystępne, wet zapewniony i serducho dla zwierzaka:):):) Tu jest storna hotelikowa: http://hotel-4lapy.pl/kontakt.html Byłam/jestem na wątkach psów, które Amdorka gościła/gości, rewelka! Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Jest miejsce dla Ivci! Cena jak dla mnie- bosko- 250 zł/m-c. Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Dziękuję Marycha 35 za ten kontakt! Quote
Marycha35 Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 No co Ty, cieszę się, że jest miejsce:):):) Oby tylko wszystko się udało z sunieczką!!! Mówiłam, że Amadorka to cudo człowiek:) Quote
madziakato Posted September 6, 2013 Author Posted September 6, 2013 Siedzę jak na szpilkach- czy to będzie dzisiaj?Czy go zastaną?Co powie? Jak tylko będę miec jakieś wiadomości- dam znać ! Quote
Marycha35 Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Nie denerwuj się, działaj ile wlezie, może już dziś będzie po wszystkim:) Trzymam kciuki!!!!!! Suniaczku pomóż nam...;) Quote
Bgra Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 madziakato napisał(a):Siedzę jak na szpilkach- czy to będzie dzisiaj?Czy go zastaną?Co powie? Jak tylko będę miec jakieś wiadomości- dam znać ! trzymam kciuki,czekam z niecierpliwością Quote
MagdaB Posted September 6, 2013 Posted September 6, 2013 Dopiero wróciłam z urlopu i zaglądam. Trzymam kciuki żeby ten typ oddał sunie po dobroci. Quote
kiyoshi Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Madziu, i ja trzymam kciuki mocno, by udało się przekonać Pana do dobrowolnego oddania psa.. też mam wrażenie, że jak poczuje że są kłopotu to może się poddać i dobrowolnie ją oddać... oby się udało! a hotelik za 250zł/ m-c!! BAJKA:) czy już masz uzbierane jakieś pieniążki dla suni, jakby co? Quote
Marycha35 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Madziu donoś nam jak sytuacja wygląda?????? Troszku jestem w dygocie... Quote
doris66 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Jakby trafiła do hoteliku to zrobię dla niej bazarek, aby pomóc w opłaceniu hotelu. Cena jak najbardziej "skromna". Naprawde, takich cen to już prawie nigdzie nie ma. Quote
Marycha35 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 Kochana jesteś, dzięki:):):) No właśnie Amadorka taka jest, serducho przede wszystkim:):):) Reksio, który był ex-gościem w hoteliku, teraz w DS, bał się burzy, więc oczywiście był zabierany do domku na ten czas. To było coś tak oczywistego, że Amadorka zdziwiła się jak dziękowałyśmy;) Reksio dużo więcej zawdzięcza Amadorce:) Quote
Marycha35 Posted September 7, 2013 Posted September 7, 2013 A tu pycha bazarro z filmami i muzą:smile:http://www.dogomania.pl/forum/thread...domnaków_14-9 Quote
madziakato Posted September 7, 2013 Author Posted September 7, 2013 Mam nowe wieści. W zasadzie nie rewolucja, ale o krok do przodu. Do rzeczy- Pani ze Stowarzyszenia tam była, jednak tej firmy i psa nie znalazła. Szczerze?wcale się nie dziwię, psiak jest dobrze ukryty, firma też(łącznie z brakiem nazwy na furtce i brakiem nr). W każdym bądź razie- interwencja nr 2 będzie w pon. o g. 15.00(idę również ja). Trzymamy kciukole!!! Quote
Recommended Posts