Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 674
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kaLOlina']...
a teraz- sensacja- wywiad karoliny nie spi-znalazlam kobitke ktora widziala jak Demi wypadla z balkonu...
wiec- UWAGA
jest to dziwne i ciezko mi uwierzyc i zrozumiec...
lalo...byla burza...
Demi siedziala na balkonie-lapy na balustradzie tylek na kwietniku...
i...
SZCZEKALA...podobno tak glosno i z taka agresja, ze babka mieszkajaca naprzeciw wychylila sie z okna...i ja zobaczyla
twierdzi ze pies szczekal (LOL-Demi NIE szczeka) jak szalony-ze zloscia...nie widziala nic na ulicy, ale ona tak mieszka ze bnie widziala ulicy na ktora my mamy widok z balkonu...szczkala na kogos (?) obszczekiwala burze (?).... na pytanie czy jest pewna ze to byl szczek 'agresywny' a nie wycie powiedziala ze na bank to byl szczek psa chcacego COS odstraszyc...moze strach wywolal taka reakcje...wiec Demin tak zapamietale szczekala i wychylala sie coraz bardziej z balkonu-a padalo-ze sie poslizgnela i spadla....wiec kobitka pedem zleciala na dol-i szukala wlascicieli czy kogokolwiek...

ekhm...i co teraz??

i teraz to jak dla mnie to Demi jakiegoś menela zobaczyła i:
- albo krzyczała na niego, że ma sobie iść w diabły i ja zostawić w spokoju:mad:
- albo uznała, ze stanowi zagrożenie dla jej nowego domu, więc jak wyżej:mad:

Czy na spacerach zdarzyło się Wam kiedyś jakiegoś menela spotkać?
Jeśli tak i reakcja była gwałtowna, to dla mnie ten scenariusz jest dosyć wyraźny.

Próbuję tę odpowiedź wysłać od 14tej mniej więcej, ale mnie ciągle z dogo wywalało w pracy, a do domu teraz dopiero zjechawszy.

Buziaki i miziankogłaski przesyłamy ze szpiegiem wraz.

Posted

Coś w tym jest...:mad:
Właśnie, ciekawe jak reaguje na spacerkach na tego typu osobników...:roll:

I ode mnie proszę wymiziać i wycałować Ślicznotkę...:loveu:

Posted

GoniaP napisał(a):
Demi właśnie spadł 4 gips... Znów jedzie do weta...

Jeju :shake:
:cool1: hmmm, może ona weta lubi po prostu i inaczej nie umie powiedzieć, ze tam chce?

No, qrka jasna, no!
Psiaku Ty nasz, weź no się nie wygłupiaj tak mocno, co?
My wiemy, ze w poprzednim miejscu nie wolno Ci było nic, a teraz pewnie znowu cieszyłaś się z chmurki na niebie na przykład, albo chciałaś pobiegać z kotami. Ale tak nie mozna. Jeszcze. Cierpliwości. Jak się łapka pozrasta będzie czas na szaleństwa. Oki? Poczekasz?

Posted

to juz wysylam...
musisz sciagnac ten plik demi.rar
i pozniej go rozpakowac- wiesz prawym klawiszem myszki i 'rozpakuj do' czy 'rozpakuj tutaj' ....

jesli chodzi o meneli...to ekhm nie mialysmy szans na zbyt dlugie spacerki, ale raz jak zobaczyla ekipe pijaca na lawce to stanela jak wryta...sztywna cala i sie w nich wpatrywala... zero odglosu- tylko z napieciem patrzyla- byli jakies 10metrow od nas-taka wieksza ekipa pijaczkow...odciagnelam ja bo spanikowalam ze moze tam ktos jest kto ja zna...ciezko byla ja odciagnac...wmurowalo ja doslownie...

teraz ma opatrunek z siatki...lapka jej zmalala prawie o polowe:(
pani dr Oliwka zalozyla jej bez waty=tylko z duza iloscia bandaza...pozniewaz zasialam panike zszedl doktor Antosik, obejrzal lapke...nie ma opuchlizny- to b. dobrze, widac ze sie zrasta ale niestety troche krzywo...
najprawdopodobniej bedzie widac ze miala zlamana...bo bedzie zgrubienie...
jak bedzie za wiele biegac moze pojawic sie kulawiazna ... ale nic nie wiemy , okaze sie po sciagnieciu gipsu...

jeszcze jedno...
rozmawialam z matka...pytam-mam zaczac szukac intensynie dla niej domu??
a ona na to- poczekaj... najpierw niech lapa sie zagoi..trzeba ja wysterylizowac...ale w te upaly to tak nie teges...apozniej...zobaczymy...

bo matka sie zakochala...i to bardzo...

Posted

kaLOlina napisał(a):

rozmawialam z matka...pytam-mam zaczac szukac intensynie dla niej domu??
a ona na to- poczekaj... najpierw niech lapa sie zagoi..trzeba ja wysterylizowac...ale w te upaly to tak nie teges...apozniej...zobaczymy...

bo matka sie zakochala...i to bardzo...
Tak sobie po cichu myślałam... Demi, to wyjątkowy pies i trudno sie nie zakochać... Dużo razem przeszłyście, tylko tego dt mi strasznie żal ;)

Posted

ehhh wiesz Andy sie wyprowadza na mieszkanko... w sierpniu...jego wlasne...ja bede tam pomieszkiwala...4dni tam 3 dni w domu;) wiec ekhm...tylko musialabym go przerobic;)

no i jeszcze 1 a 2 psy-co to za roznica?? ;) jeszcze nic nie powiedziane-rodzicielka sie nie okreslila;)

mykam sie pouczyc bo czas mi ucieka...

Posted

Czy takie coś mogę powysyłać jako podziękowanie do tych wszystkich, którzy kupili cegiełkę na allegro?
Jeśli macie inne pomysły to walcie jak w dym...;)

Posted

kaLOlina napisał(a):

fidelku bardzo ladne...ale uwazaj wlasnie wysyslam ci partie- z sesji na trawce;) i z sesji-wielki nochal spi;)

kurcze ale jestes utalentowana:)

Wiesz...jeszcze tego nie porozsyłałam więc moze akurat wykombinuję coś z sesji trawkowej :lol:

Posted

hehe...poszlooooOOoooo do Ciebie...:) tylko ie obrobilam-wiec niestety wszytkie z godzina i data...a mialam przyciac i glupia zapomnialam...

Demi jest coraz weselsza, chetna do zabawy...
kochany pies....
trzeba ja poznac...zeby sie przekonac:)

Posted

kaLOlina napisał(a):

hehe...poszlooooOOoooo do Ciebie...:) tylko ie obrobilam-wiec niestety wszytkie z godzina i data...a mialam przyciac i glupia zapomnialam...

W tym co pokazałam na dogo też byłą data i musiałam pokombinować aby ja zakryć, dlatego na jednym zdjęciu są 2 Demi ;)

Posted

wiem- domyslilam sie;)

na tych bedzie tez data:( a nie masz moze programy zeby je 'przyciac'??
ja mialam to zrobic w domu a wlecialam na naeta oczywiscie z nieprzerobionymi...typowe...

Posted

kaLOlina napisał(a):

wiem- domyslilam sie;)

na tych bedzie tez data:( a nie masz moze programy zeby je 'przyciac'??
ja mialam to zrobic w domu a wlecialam na naeta oczywiscie z nieprzerobionymi...typowe...

Nie wiem...moze i mam ale ja jestem lewa do komputerów a TZ w pracy więc ewentualnie jutro sprawdzę ;)

Co chwilę sprawdzam pocztę i czekam.....:lol: