Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musimy koniecznie wysterylizować Bellę, miałam dzisiaj telefon który ewidentnie wskazywał na rozmnóżek. Boję się, że takich będzie więcej albo damy sie podejść.

Posted

Takiej pięknoty pod żadnym pozorem nie można wydać bez sterylki... Zresztą żadnej suni, bo ludzie obiecują, a potem nie sterylizują. I nawet jeśli nie rozmnażają, to zawsze jest niebezpieczeństwo niekontrolowanego pokrycia albo problemów nowotworowych...

Posted

Nutusia napisał(a):
Takiej pięknoty pod żadnym pozorem nie można wydać bez sterylki... Zresztą żadnej suni, bo ludzie obiecują, a potem nie sterylizują. I nawet jeśli nie rozmnażają, to zawsze jest niebezpieczeństwo niekontrolowanego pokrycia albo problemów nowotworowych...

Nutusiu tobie łatwo tak mówić. Nasze przytulisko funkcjonuje na zasadzie wolontariatu praktycznie, tam nie ma żadnego pracownika co by siedział z psami i przypilnowal po sterylce, nie mówiąc już o nocy. Psy są odwiedzane 2 razy dziennie, karmione, wypuszczane na wybiegi, czasem spacery i to nie zawsze bo jeśli przyjdzie 1 osoba i ma oporządzić 10 psiaków, to na pewno z nimi na spacer nie wyjdzie. Czasami udaje się nam któregoś po sterylce ulokować w pobliskim hotelu ale nie zawsze jest to możliwe i takie wymuszone trochę z naszej strony. Gdyby była mozliwośc przechowywania po sterylce w przytulisku, każdy z nich na bieżąco byłby ciachany.

Posted

Wyobrażam sobie, że to nie jest łatwe w warunkach schroniskowych... Ale może zrobić tak, że pisać w ogłoszeniu, że przed adopcją zostanie wysterylizowana (albo wręcz, że już jest ;)) i jak znajdzie się domek - ciachnąć. Wtedy wystarczy choćby w lecznicy jedną dobę przetrzymać i sio do domku... Ech, gdybym mieszkała bliżej Was...

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Dostałam maila w sprawie Belli. Przekazałam pana Beci ;).

dzięki Karolciu, póki co nikt nie dzwonił zaden gościu, tylko jakas kobitka z Sanoka i kiedy dowiedziała sie że to Boguchwala to już zrezygnowała zadając jeszcze końcowe pytanie - czy Bella dużo szczeka ?
Karolciu kiedy tego maila dostalaś ? bo wczoraj rano dzwonił do mnie facet z Dubiecka, ma westa i chciał coś do towarzystwa ale psiaki trzyma na zewnątrz. Jakoś mi się to nie widzi....

Posted

karolciasz28 napisał(a):
Szkoda słów...:-(. Beciu, wczoraj rano.

no to pewnie ten facet, ma w domu jeszcze kota, papugę i rodzinę :diabloti: ale jak uslyszałam że psiaki trzyma na zewnątrz to nie bardzo było o czym gadać. Fajnie gościu brzmiał, inteligentny - ale nie na tyle żeby wpuścić psy do domu.

Posted

Becia66 napisał(a):
no to pięknie, cyrk pewnie w przytułku...:shake:

Oj cyrk, cyrk!! Elvis wariatkowo, a Gacek też nie może sobie ze sobą poradzić, wydarł dziurę w siatce i wlazł do Belli, dobrze że to zauważyłam i go wydarłam!!! Koszmar!!!!

Posted

Dziś Bella usiłowała się do mnie bardzo konkretnie dobierać, a Agula na to: "to musisz się poddać":shocked!:
Najpierw Pedro, teraz Bella, ciekawe kto następny:???:? Aż nie mogę się doczekać...

Posted

Nutusia napisał(a):
Ja jestem ZA ;) :)

Nutusiu ty jej nie znasz, to istny wulkan energii, takie ADHD, boje się że mieszkanie rozniesie i nie nadążą z wychodzeniem z nią na spacery. Dom z ogrodem byłby najlepszy. Pani mieszka w Rzeszowie, chce przyjechac do przytuliska w sobotę, zobaczymy czy zadzwoni...

Posted

Beciu, ale Kasia mi mówiła, że często rozkłada sobie koc na trawie, Bella do niej przychodzi na ten koc , leży i się mizia, nie szaleje wtedy, tylko potrafi leżec i czerpać przyjemność...no sama nie wiem, jak zostanie sama to chyba klapa byłaby , ale gdyby to był dom z ludziem w miarę obecnym , to może można spróbować....a daleko to ? :)

Posted

Bella w bloku? hmm nie widzę tego za bardzo, owszem ona potrafi spokojnie leżeć, jak ją zamykamy w boksie, to w sumie widzi że nie ma wyjścia i się kładzie, ale nieraz cały czas szczeka, uważam że dla niej najlepszy byłby dom z ogrodem jednak, jak ktoś pójdzie do pracy, to ona zawsze może biegać po ogrodzie a w bloku jak zacznie szczekać, to wiadomo co będzie, Bella to żywioł i szkoda ją ograniczać, każdy potrzebuje czegoś innego, a ona na pewno potrzebuje wybiegu, spacerów, ruchu.