Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wieczorem znowu telefon o Bellę, z Głogowa pod Rzeszowem. Dom nieogrodzony ale Pani zapewnia, że poprzednia sunia nie uciekała tylko siedziała przed schodami...

• Replies 623
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Becia66 napisał(a):
Wieczorem znowu telefon o Bellę, z Głogowa pod Rzeszowem. Dom nieogrodzony ale Pani zapewnia, że poprzednia sunia nie uciekała tylko siedziała przed schodami...

No to rzeczywiście rewelacja:angryy:niech pani sama siedzi pod schodami:diabloti:

Posted

A co się z nią stało, z tą suką, co nie uciekała?...

My w zeszłym roku oddałyśmy naszą Dumkę do domu pod Krakowem, gdzie nie było jeszcze ogrodzenia. Ale od razu Pani powiedziała, że pies nie wychodzi z domu nigdy sam. Jest wyprowadzany na spacery na smyczy. Tak, jakby mieszkał w bloku. I tak było. Dumaśka wychodziła na długaśnej lince, dopóki nie zaufali sobie na tyle, żeby ją spuścić. A i wtedy nigdy nie było tak, żeby pies był wypuszczany samopas. Dziś już ogrodzenie jest i nie ma problemu. Wszystko jest kwestią ludzkiej odpowiedzialności, po prostu.

• 2 weeks later...
Posted (edited)

a nasza Bellisima nadal w przytulisku, zero zainteresowania. A i ogłoszenia pewnie stare. Rozważam mozliwośc zafundowania psiakom ogłoszeń wyróżnionych z pieniędzy z mojego bazarku. Co wy na to ?
Na razie np. 2 i zobaczymy jak to działa.

Edited by Becia66
Posted

Wyróżnienie zawsze lepiej działa niż jego brak ;) Nasz system polega na tym, że tak mniej więcej co 2-3 dni kasujemy poprzednie ogłoszenie i wstawiamy nowe, ale to jest praco- i czasochłonne...

Posted

Jakos tak mi się wydaje, że ona strasznie dużo pije,chociaż może mi sie tylko wydaje?? Nalałam jej miche pełna wody w boksie, potem ja wypuszczam na wybieg, a cala micha pusta, jeszcze dopijała z tych na wybiegu:roll:

Posted

Oj, trzeba się temu przyjrzeć z bliska... Oba moje przypadki to były bardzo poważne stany - z przeciekami do otrzewnej. Bardzo zdradliwe tzw. ropomacicze zamknięte, czyli ropa nie wydostawała się na zewnątrz. Zwykłe USG pokaże co i jak.

Posted

Wczoraj trochę wyczesałam Bellę (powiedzmy, że próbowałam), starsznie dużo podszerstka z niej wychodzi. Czy to możliwe? I takie splątane ma te kudełki, ale i tak mimo wszystko jest "bellissima". Ja nie zauważyłam, żeby przesadnie dużo piła... no ale jeśli już, to może to dlatego, że ona tak ciągle biega, jakby inaczej nie potrafiła się poruszać? Po takiej dawce ruchu...