Elisabeta Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Brat wrócił dziś do domu po nocy w pracy... Było jeszcze prawie ciemno. Sonia przybiegła się przywitac, ale za chwilę coś zobaczyła i pobiegła przed siebie... Brat widział pierwszy raz na własne oczy, jak Sonia mysz upolowała. Trwało to chwilkę. Mysz próbowała zwiac.Sonia była zwinna i szybka jak kot. Po chwili martwa biedaczka wylądowała w trawie. Niepotrzebna. Żal mi jej... Taka jest nasza łagodna jak baranek Sonia... ;) Quote
Nutusia Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Natury nie oszukasz... Myszka biedna, ale Sonia baaaaaaaaaaardzo dzielna! I... przydatna ;) Quote
Jasza Posted March 13, 2015 Posted March 13, 2015 Biedna mysz...:( Sama mam w domu takiego myszołapa i choć Miśka już od dawna żadnego gryzonia nie upolowała ( uff!) to na początku jej się to zdarzało i przyprawiało mnie o gorzkie wyrzuty sumienia. Quote
Gabi79 Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 http://images70.fotosik.pl/691/54e94fdf43e71d1egen.jpg Jaka ślicznotka!!! Quote
Ingrid44 Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Natury nie da sie oszukac. Dorze ze tylko myszke upolowala a nie jakiegos wiekszego zwierza. Moj szczenior dzikiego krolika upolowal I taki byl zdziwiony ze mu sie wreszcie udalo ( u nas ich zyje cale mnostwo) ze go upuscil I krolik zwial.:) Quote
Elisabeta Posted March 14, 2015 Posted March 14, 2015 Jak dobrze, że królik miał szczęście, Ingrid. :) U Soni podchodzą do siatki od strony lasu sarny, jelenie, dziki... Brat im tam wykłada przysmaki niepotrzebne w ludzkiej kuchni. Na szczęście jest ogrodzenie. Sonieczka może sobie tylko poszczekac. ;) I to jest takie specjalne szczekanie... Na Dzikie. Zupełnie inne niż na obce psy czy ludzi.. Rodzinka już je rozpoznaje. ;). Quote
Ingrid44 Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 Ja tez zauwazylam ze moj szczenior szczeka innaczej na swojego wroga, ktory przechodzi w oddali a innaczej na przyjaciela a jeszcze innaczej na czychajace kojoty w lesie ( mieszkamy naprzeciw lasu). Dzieki jego szczekaniu kojoty trzymaja sie od nas z daleka :) Moj poprzedni piesio nie szczekal wcale ( ta sama rasa) wiec dopiero sie ucze tego jezyka :) :) :) Quote
Guest TyŚka Posted March 15, 2015 Posted March 15, 2015 O, proszę. Widzę Sonię :) Polujący na myszy pies by mi się przydał :) Quote
Guest TyŚka Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 Ciągle jestem. U bezdomniaków też, ale mega cichutko, z biegu :) Quote
Elisabeta Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 No i o świcie zapomniałam... ;) To znaczy, ze Sonia powoli przestaje byc dogomaniackim psem. :P I dobrze. Dziś mija DZIEWIĄTY MIESIĄC z Sonieczką. :wub: Quote
Nutusia Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 O, czyli jakby pies... nowo narodzony! ;) Jeszcze chwila i trzeba zacząć myśleć nad... smakiem tortu urodzinowego! :) Quote
Elisabeta Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Już nie trzeba myślec, Nutusiu. Smak wybrany. ;) Do czerwca jest jeszcze trochę czasu, ale słoiki już przygotowane. Lada moment zacznie się zbieranie... dżdżownic. :P Potem do mikserka... Ale będzie pyszny krem do tortu! :D Dżdżownic jeszcze nie ma, ale kleszcze niestety tak... Zatrzęsienie. Nigdy tyle ich u Brata nie było. :angry: To pewnie ta zima bez zimy. Trawa skoszona, Sonia zabezpieczona, ale... Quote
ala123 Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Już nie trzeba myślec, Nutusiu. Smak wybrany. ;) Do czerwca jest jeszcze trochę czasu, ale słoiki już przygotowane. Lada moment zacznie się zbieranie... dżdżownic. :P Potem do mikserka... Ale będzie pyszny krem do tortu! :D Dżdżownic jeszcze nie ma, ale kleszcze niestety tak... Zatrzęsienie. Nigdy tyle ich u Brata nie było. :angry: To pewnie ta zima bez zimy. Trawa skoszona, Sonia zabezpieczona, ale... Chyba nie załapałam, o co chodzi z tymi dżdżownicami ? Quote
Elisabeta Posted March 27, 2015 Posted March 27, 2015 Alu, kiedyś pisałam... Dżdżownice to przysmak naszej kochanej Sonieczki! :D Sunia wyciąga je z ziemi i zżera... Lepsze mimo wszystko dżdżownice niż inne psie "przysmaki", prawda? ;) Quote
Jasza Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Elisabeta, proszę Cię, miksowanie dżdżownic?? Ja wczoraj pięć wyciągnęłam z kałuży, bo się topiły ;) Na Soniowe urodziny proponuję tort z psich chrupek. Ewentualnie suszonego śmierdziela. Albo jakąś parówkę ;) Quote
Guest TyŚka Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Jasza, my tu tylko żartujemy. Nikt miksować dżdżownic nie będzie (lepsze są żywe, tak apetycznie wchodza do psiej mordki ;) ). Jeżeli chodzi o psie torty... co powiecie na tort z dziczyzny? http://www.ukalyny.blogspot.com/2015/02/ciastkatort-z-dziczyzny.htmlSoni może by posmakował. Quote
Elisabeta Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Tak, Jaszko. Spokojnie. To tylko żarty. :D Soniu, nie będziemy już Gości wątku tortem z dźdźownic straszyc. Ty$ka ma rację. Wystarczą te prosto z wilgotnej ziemi. ;) Dziękuję za przepis Tysiu... Skąd wziąc mięsne kości z jelenia? Nie nie... Jestem wrogiem myśliwych i polowań. Nie tylko na jelenie. :angry: ZOSTAJEMY PRZY PARÓWKACH! :P Tak jak kiedyś Nutusia napisała... :) Quote
Guest TyŚka Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Parówki są mocno niezdrowe. Może się skończyć sensacjami żołądkowymi. Ja swojemu nie daję, ale sama takich paskudztw nie jadam :) U nas z dostępem do tego typu rarytasów jak sarnina nie ma problemów - w rodzinie mam myśliwego i znajomy też jest. Jednak skoro jesteś przeciwna polowaniom i myśliwym to jeszcze ten torcik brzmi pyszniasto;): http://przezswiatzlabradorem.pl/przepis-na-psi-tort-z-galaretka/ Quote
Elisabeta Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 He he he. Fajny ten torcik z galaretką, Tysiu. :D Szczerze Ci napiszę, że nawet do ludzkich tortów mnie trudno zapędzic. To znaczy do robienia, bo zjeśc... Czemu nie? ;) Sonia należy do tak niewybrednych psów, że naprawdę szkoda czasu na roboty kuchenne. Dobrze. Zamiast niezdrowych parówek może byc marchewka. Bardzo ją sunia lubi. :) Quote
Guest TyŚka Posted March 28, 2015 Posted March 28, 2015 Ja ludziom też nie lubię gotować ;) Przy psie już nie mam jakiś tam uwag, wszystkie moje "nie chce mi się" uciekają :). Quote
Elisabeta Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 WSZYSTKIM ŻYCZĘ DOBRYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH! Quote
Recommended Posts